Alkoholilaki jäi jumittamaan valiokuntaan –?linjaus etämyynnistä yhä vaiheessa iltasanomat 13:48 13.12

Sosiaali- ja terveysvaliokunta ei saanut mietintöä valmiiksi aamun kokouksessaan.


Kelivaroitus autoilijoille: lumi ja sohjo haittaavat edelleen liikennettä iltalehti 04:36 13.12

Lumiset ja sohjoiset tienpinnat tekevät ajokelistä huonon. Forecan sääennusteen mukaan keskiviikkona aamulla lunta sataa vielä myös idässä, ja matalapaine liikkuu kohti pohjoista. Autoilijoita kehotetaan olemaan edelleen tarkkana liikenteessä, sillä ajokeli on huono erityisesti etelässä lumisten ja sohjoisten tienpintojen takia. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa liikennettä haittavat lumi- ja räntäsateet.


Sikala syttyi palamaan Pohjanmaalla - sisällä oli noin tuhat eläintä iltalehti 02:32 13.12

Tulipalo ei aiheuttanut vahinkoja ihmisille eikä eläimille. Pohjanmaan pelastuslaitos sai tiistaina illalla noin kello 23 aikaan hälytyksen isosta rakennuspalosta. Sisällä oli noin tuhat eläintä. Pelastuslaitoksen mukaan suuremmilta vahingoilta vältyttiin.


Finnair kehottaa matkustajia varautumaan majoitusongelmiin - hotellit ovat täynnä lumipyryn takia iltalehti 02:23 13.12

Hotellit ovat täyttyneet muun muassa jatkolentojen peruuntumisen takia. Finnair kehottaa Twitter-tilillään matkustajia varautumaan lentokentällä yöpymiseen tai hakeutumaan majoitukseen pääkaupunkiseudun alueella, jos jatkolento on peruttu. Finnair in tietojen mukaan hotellit ovat täynnä. Maanantaina lähes koko Suomea ryöpyttänyt lumipyry vaikeuttaa Helsinki-Vantaan lentokentällä Finnair in ja muiden yhtiöiden lentoliikennettä.


Paavo Väyrysen presidentinvaalikampanja starttasi Helsingin Katajanokalla - ”Vaikein vaihe on nyt ohi” iltalehti 22:41 12.12

Neljättä kertaa presidenttiehdokkaana oleva Paavo Väyrynen pitää vain hyvänä asiana sitä, että kannatusta löytyy poliittisen kentän kaikilta laidoilta. Paavo Väyrysen vaalikampanja avattiin Helsingin Katajanokalla sijaitsevassa hotellissa tiistai-iltana. Tapahtuman juonsivat Sami Kilpeläinen ja Piia Kattelus. Vieraita viihdytti pianisti ja tarjolla oli glögiä ja piparkakkuja. Kaupaksi kävivät myös näytille asetetut kirjat ja vaalimukit, jopa ne edellisten vaalien aikaiset.


Pohjalainen: Perussuomalaisten perustajajäsen Raimo Vistbacka vaihtaa puoluetta iltalehti 22:19 12.12

Sanomalehti Pohjalaisen mukaan perussuomalaisen puolueen perustajajäseniin kuuluva Raimo Vistbacka on jättänyt jäsenhakemuksen, jolla hän tavoittelee Sinisen tulevaisuuden jäsenyyttä. Sanomalehti kertoo, että perussuomalaisen puolueen perustajajäseniin kuuluva Raimo Vistbacka on jättänyt jäsenhakemuksen, jolla hän tavoittelee Sinisen tulevaisuuden jäsenyyttä. Lehdn mukaan Sininen tulevaisuus pitää puoluekokouksensa ensi viikonloppuna Tampereella, ja Vistbacka osallistuu kokoukseen.


Yritti ostaa nuorelta seksiä ja raiskasi - uhri sai pahan paleltumavamman iltalehti 22:14 12.12

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut Donia Ali Rezaei'n raiskauksesta sekä yrityksestä ostaa seksuaalipalveluja nuorelta henkilöltä. Teko tapahtui Varkauden seudulla vuosi sitten marraskuussa. Donia Ali Rezaei oli tuolloin 21-vuotias. Seuranaan hänellä oli toinen ulkomaalainen mies.


Sähköratavika Kauniaisissa saatu korjattua, pelastuslaitos varoittaa ulkoilijoita tykkylumesta iltalehti 22:12 12.12

Lunta sataa tiistain aikana jopa 20 senttiä. Videolla tiistain sääennuste koko Suomeen. Iltalehti seurasi lumimyräkän aiheuttamia liikennehaittoja ja ongelmia hetki hetkeltä. Liveseuranta on nyt päättynyt.


Lumimyräkkä Helsinki-Vantaalla: matkustajat jumiutuivat koneisiin, matkatavaroiden kanssa ongelmia iltalehti 22:09 12.12

Sankka lumipyry Helsingissä on vaikuttanut merkittävästi Finnairin ja muiden lentoyhtiöiden toimintaan tiistai-iltana. Näkyvyys Helsinki-Vantaan kiitotiellä olematon - katso video! Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist kertoo, että sää on aiheuttanut tänään viivästyksiä lennoissa ja muissa toiminnoissa.


Pääministeri Sipilä Pariisissa: ”Ilmastonmuutos on valtava globaali haaste, pelkät puheet eivät enää riitä” iltalehti 21:49 12.12

Pariisin kansainväliseen ilmastokokoukseen tiistaina osallistunut pääministeri Sipilä esitteli Suomen neljä keskeistä toimea ilmastonmuutoksen torjunnassa. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) osallistui tiistaina Pariisissa kansainväliseen "One Planet Summit" - ilmastorahoituspäivään, jonka tarkoituksena on tukea Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoa. Huippukokoukseen osallistui yhteensä sata eri valtioiden johtajaa.


Erotettu pappi hävisi oikeudessa, tuomittiin yli 20 000 euron korvauksiin - taustalla seurakunnan rahojen antaminen libanonilaishuijarille iltalehti 21:34 12.12

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun pienen lahtelaisen ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra alkoi avustaa libanonilaista alle 50- vuotiasta miestä. Päijät-Hämeen käräjäoikeus antoi tiistaina päätöksen ex-kirkkoherran työsuhdetta koskevaan riita-asiaan. Pappi vaati entiseltä työantajaltaan saamatta jäänyttä palkkaa liki 40 000 euron edestä tai toissijaisesti liki 22 000 euron vahingonkorvausta.


Ulkoministeri Timo Soini ehkä ehdolle eurovaaleihin reilun vuoden kuluttua: ”Sanovat, että sinähän olet kelpo veli” iltalehti 21:22 12.12

Soini aikoo jatkaa ulkoministerinä kautensa loppuun asti. Seuraavat eduskuntavaalit ovat huhtikuussa 2019. Ulkoasiainministeri Timo Soini (sin) ei ole vielä päättänyt, lähteekö hän ehdolle eurovaaleihin vuonna 2019. - En tiedä. Kovasti täällä houkutellaan, kertoi Soini tiistaina mediatilaisuudessa Strasbourgissa.


Lumikaaos sakenee - Sähköt poikki kymmeniltä tuhansilta, pahin tilanne Loviisassa iltalehti 21:08 12.12

Katkoksia on yli 60 kunnassa yhtensä neljäntoista eri yhtiön alueella. Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan maassa on 30 000 sähkötöntä asiakasta tällä hetkellä. Katkoksia on yli 60 kunnassa yhtensä neljäntoista eri yhtiön alueella. Kaikkiaan päivän aikana on ollut yli 65 000 sähkötöntä taloutta.


Venäjä rajoittaa linja-autoliikennettä Nuijamaan raja-asemalle iltalehti 21:07 12.12

Venäjän liikenneministeriö on päättänyt rajoittaa linja-autoliikennettä Saimaan kanavan huoltotiellä maaliskuun loppuun saakka. Venäjän liikenneministeriö on päättänyt rajoittaa linja-autoliikennettä Saimaan kanavan huoltotiellä tämän viikon maanantaista maaliskuun loppuun saakka. Rajoitus koskee vain linja-autoja, ei henkilöautoja tai tavaraliikennettä. Toistaiseksi rajoitetaan vain Nuijamaan raja-aseman kautta Venäjän suunnalta tulevaa liikennettä. Muut rajanylityspaikat toimivat normaalisti. Liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteen mukaan tieto asiasta on saatu Venäjän varaliikenneministeri Sergei Aristovilta.


Kansanedustajat perustivat vienninedistämisfoorumin - Niikko vei kiinalaiset savusaunaan ja avantoon iltalehti 21:04 12.12

Kiinalaistaustainen RealMax ilmoitti keskiviikkona sijoittavansa miljoona euroa Vantaalla sijaitsevaan yksikköönsä. Kansanedustajien perustama vienninedistämisfoorumi isännöi tiistaina kiinalaisdelegaatiota eduskunnassa, jonka korkea-arvoisin edustaja on Kiinan valtiollisen investointiyhtiön SDIC:n (China State Development and Investment Corporation) älykkäät teknologiat -osa-alueen toimitusjohtaja Liu Yuanan. Vienninedistämisfoorumi on kymmenen kansanedustajan muodostama kerho, jonka tavoitteena on edesauttaa suomalaisyritysten vientiä ulkomaille ja ulkomaisten investointien saamista Suomeen.


20171212 Uutiset