Venäjä: Trump esitti Putinille kutsun Valkoiseen taloon iltasanomat 09:37 20.04

Presidentti Donald Trump on kutsunut Venäjän presidentti Vladimir Putinin vierailulle Yhdysvaltoihin, kertoo Venäjän ulkoministeriö.


Moottori räjähti kesken lennon – sankarilentäjän toimintaa ylistetään: ”Lentäjä oli laivaston veteraani, hän oli todella hyvä” iltasanomat 23:42 19.04

Keskiviikkona Southwest -lentoyhtiön vaurioituneella koneella onnistuneen pakkolaskun tehnyt naispilotti ei alunperin päässyt ilmavoimiin.


Useita suomalaisia loukkaantunut veneonnettomuudessa Portugalissa iltalehti 22:59 19.04

Ympäri kääntyneessä pikaveneessä oli kahdeksan suomalaista turistia. Kymmenen ihmistä on loukkaantunut veneonnettomuudessa Portugalissa lähellä Cascaisia, kertovat paikalliset mediat. Veneessä oli mukaan kahdeksan suomaalista turistia sekä kaksi portugalilaista miehistön jäsentä. Pikavene ajoi karille ja kääntyi ylösalaisin.


Ugandan presidentti haluaa kieltää suuseksin: ”Suu on syömistä varten” iltalehti 18:19 19.04

Vuonna 2014 Ugandan presidentti Yoweri Museveni ilmoitti, että suuseksistä voi saada matoja. - Jos sinne työntää suunsa, saa matoja ja ne menevät vatsaan, koska se on väärä osoite, näin Ugandan presidentti Yoweri Museveni jyrisi suuseksin kirouksista jo vuonna 2014. Uganda oli säätänyt tuolloin lain, joka rankaisee säännöllisestä homoseksin harrastamisesta elinkautisella vankeusrangaistuksella. Lakiin sisältyi myös pykälä, jonka mukaan on rangaistavaa jättää homot ilmiantamatta.


Uusnatsit iskivät USA:n Tukholman lähetystöön - ”jenkit osa juutalaisten salaliittoa” iltalehti 14:49 19.04

Yksi lähetystön työntekijä loukkaantui. Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen (NMR) kuuluneet uusnatsit järjestivät sunnuntaina mielenosoituksen Yhdysvaltojen Tukholman suurlähetystön ulkopuolella. Uusnatsit heittivät suurlähetystön alueelle ilotulituspaukkuja. Asiasta kirjoittaa antirasistisen järjestön -lehti. Lehden mukaan yksi lähetystön työntekijöistä loukkaantui.


20180419 Uutiset