Asiantuntija lyttää Suomen EU-politiikan: Suomi keskittyy EU:ssa supikoiriin ja epärealistisiin budjettitavoitteisiin iltalehti 07:12 14.02

EU-komission asiantuntija lyttää Suomen Eurooppa -politiikan. Iltalehti selvitti, pitääkö kritiikki paikkansa. Näköalapaikalla EU-komissiossa työskentelevä suomalainen Aura Salla lyttää (11.2.) Suomen saamattomuuden EU-politiikassa. Sallan mukaan Suomen viimeaikaiset EU-murheet voi tiivistää lähinnä huoliin supikoirista ja kesäajasta: Supikoiran EU julisti haitalliseksi vieraslajiksi vuoteen 2019 ulottuvan siirtymäajan jälkeen, mutta koska supikoira on tärkeä kotimaiselle turkistarhauselinkeinolle, Suomi neuvotteli EU-komission kanssa mahdollisuuden jatkaa tarhausta.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Pääty häämöttää Tshekille iltalehti 12:14 04.01

Torstain vetovihje uskoo Tshekin matkan päättyvän tänään jääkiekkoilun U20-kisoissa. Rytinällä. Vaikka kisoihin valmistavan ottelun 9-0 tulokseen ei kuulukaan tässä yhteydessä liikaa kiinnittää huomiota, on Kanadan ja Tshekin tasoero tämän vuoden U20-kisoissa todella suuri. Viimeaikaiset tulokset - Suomi-peli mukaan luettuna - saa Tshekin näyttämään juuri nyt itseään paremmalta. Tshekki pärjää tiettyyn pisteeseen saakka taktisesti kypsällä pelaamisellaan, mutta lähes aina nuorten kisoissa materiaali on lopulta se, mikä määrää tulojärjestyksen. Tshekin on hyvin vaikeaa nähdä millään osa-alueella pystyvän voittamaan Kanadaa ja uskonkin tasoeron nyt kumuloituvan tulostaululle selvänä erona.


Uutiset