Tomek Valtonen ei luovu Sportin playoff-tavoitteesta: ”Kaikki on aina mahdollista” iltalehti 13:55 15.12

Vaasan Sport päätti parinkymmenen ottelun vaikean jakson voittamalla Ilveksen ja JYPin. Päävalmentaja Tomek Valtonen avaa Sportin raskaan syksyn taustat Iltalehdelle. - Me hallittiin kenttäpeliä ja illasta toiseen voitettiin maalipaikat, mutta erikoistilanteiden, varsinkin alivoiman kanssa oli ongelmia. Me onnistuttiin häviämään niitä pelejä, vaikka pelattiin tosi hyvin, Valtonen sanoo.


Elonkerjuun laulaja Osku Ketola: Salakeikalta leikkauspöydälle iltalehti 12:33 15.12

Elonkerjuu palaa keikkalavoille pääsiäisenä. Luvassa on myös uutta materiaalia. Vokalisti Osku Ketola on joutunut hakemaan lisäapua leikkauspöydältä. Elonkerjuu-yhtye vahvisti keskiviikkona ensimmäiset viralliset keikkansa vokalisti Osku Ketolan liittymisen jälkeen. Bändi nähdään Nordic Live Productions Oy:n konserteissa 29.3. Seinäjoki Areenalla ja 31.3. Vaasan Rewell Centerillä. Kitaristi Simo Rallin mukaan keikkoja on jo lyöty lukkoon useampikin.


Mies raiskasi nukkuvan naisen – väitti toimineensa unissaan, hovioikeus ei uskonut MTV 07:24 14.12

Vaasan hovioikeus on tuominnut 43-vuotiaan miehen nukkuvan naisen raiskauksesta kaveriporukan mökkireissulla Jämsän Himoksella helmikuussa 2015.


Sport kukisti JYPin toisen erän onnistumisillaan jatkoaika.com 22:03 13.12

Vaasan Sport taisteli itsensä kahdesti tasoihin jyväskyläläisvieraita vastaan. Joel Kivirannan maali toisessa erässä oli liian suuri este JYPin murrettavaksi. Tomi Körkön varmistus tyhjään maaliin merkitsi Sportille kauden ensimmäistä putkea suorissa voitoissa.


Sportin kurssi kääntymässä – päävalmentaja Valtonen kehuu joukkueensa maalitykkiä MTV 21:42 13.12

Vaasan Sport nappasi kuuden ottelun tappioputkensa jälkeen jo toisen perättäisen voittonsa, kun se kukisti JYPin 4-2.


JYPin reissukaravaani taipui Sportille iltalehti 21:10 13.12

Vaasan Sport nappasi toisen voiton putkeen keskiviikkoiltana vierasjoukkue JYPin kustannuksella. Vaasalaisryhmä oli hivenen jyväskyläläisiä etevämpi ja voitti ottelun lukemin 4-2. JYP pelasi vielä tiistaina Tshekissä CHL-ottelun. Sport onnistui nappaamaan toisen kolmen pisteen voiton putkeen. Se ei ole ollut vaasalaisittain viime aikoina kovinkaan yleistä herkkua, sillä viimeksi kotkapaidat ovat voittaneet kaksi ottelua peräjälkeen varsinaisella peliajalla kuluvan vuoden tammikuussa, tuolloin back to back -otteluissa Ässiä vastaan.


Virhearviolla karmeat seuraukset: Nokkakolarissa kuolleen vauvan isää epäillään rikoksista – "Mietityttää varmasti koko loppuelämän" MTV 10:58 12.12

Kymmenen kuukauden ikäinen vauva kuoli eilen aamulla vakavassa liikenneonnettomuudessa Pohjanmaalla Uudenkaarlepyyn alueella. Vauvan vanhemmat ja kolmas henkilö vietiin kolaripaikalta Vaasan keskussairaalaan eikä heidän voinnistaan ole toistaiseksi tietoa.


Virhearviolla karmeat seuraukset: Nokkakolarissa kuolleen vauvan isää syytetään rikoksista – "Mietityttää varmasti koko loppuelämän" MTV 10:58 12.12

Kymmenen kuukauden ikäinen vauva kuoli eilen aamulla vakavassa liikenneonnettomuudessa Pohjanmaalla Uudenkaarlepyyn alueella. Vauvan vanhemmat ja kolmas henkilö vietiin kolaripaikalta Vaasan keskussairaalaan eikä heidän voinnistaan ole toistaiseksi tietoa.


Mustasaaren keskuskoulun väellä kummallisia oireita: lapsilla paiseita, opettajilla ääni poissa - väistötiloihin vasta helmikuussa iltalehti 09:38 12.12

Oppilaiden vanhemmat ovat perustaneet epävirallisen terveystyöryhmän, joka on kerännyt tietoa muun muassa koulussa tehdyistä sisäilmatutkimuksista ja oppilaiden oireista. Lapset ja henkilöstö ovat saaneet voimakkaita sisäilmaoireita Mustasaaren keskuskoulussa Pohjanmaalla. Vaasan naapurikunnan koulussa on lähes 300 alakoululaista. Iltalehden haastattelema äiti kertoo ekaluokkalaisen tyttärensä saaneen voimakkaita iho-oireita.


Mustasaaren keskuskoulun väellä kummallisia oireita: lapsilla paiseita, opettajilla ääni poissa - väestötiloihin vasta helmikuussa iltalehti 05:56 12.12

Oppilaiden vanhemmat ovat perustaneet epävirallisen terveystyöryhmän, joka on kerännyt tietoa muun muassa koulussa tehdyistä sisäilmatutkimuksista ja oppilaiden oireista. Lapset ja henkilöstö ovat saaneet voimakkaita sisäilmaoireita Mustasaaren keskuskoulussa Pohjanmaalla. Vaasan naapurikunnan koulussa on lähes 300 alakoululaista. Iltalehden haastattelema äiti kertoo ekaluokkalaisen tyttärensä saaneen voimakkaita iho-oireita.


Liigan pelaajamarkkinoiden kuumin nimi löytyy Vaasasta – maalintekijä, joka kelpaisi kaikille suomikiekko 14:10 11.12

Liigaseurojen ensi kauden joukkueiden rakentaminen käy kuumana kulisseissa tällä hetkellä. Yksi kuumimmista nimistä on varmasti Vaasan Sportin kultakypärä Markus Nenonen, sillä viimeistä kauttaan nykyisestä...


Vakava liikenneonnettomuus Pohjanmaalla MTV 10:01 11.12

Pohjanmaalla, valtatiellä kahdeksan Vaasan ja Kokkolan välillä on sattunut vakava liikenneottemuus.


Junat Vaasan ja Seinäjoen välillä eivät kulje koko päivänä sähköratavaurion vuoksi iltalehti 08:41 11.12

Liikennevirasto tiedottaa sähköratavauriosta Pohjanmaalla. Rähköratavaurio ilmeni maanantaiaamuna Vaasan ja Laihian välillä. Junat Vaasan ja Seinäjoen välillä korvataan linja-autoilla.


100-vuotias Maija toivoo että Suomessa säilyisi rauha - ”Heikki-veljeni katosi 20-vuotiaana Karjalankannaksella” iltalehti 09:02 10.12

Maija Kitinoja, 100, on todellinen tervaskanto. Edelleen yksin isoa taloa hoitava Kitinoja toimi sota-aikana lottana erilaisissa tehtävissä. Vaasan Tervajoella avaa oven iloisesti hymyilevä Maija Kitinoja, 100. Ensinäkemältä ei voisi kuvitella rouvan olevan itsenäisen Suomen ikäinen, sillä kädenpuristus on napakka ja askel kuljettaa eteenpäin päättäväisesti. - Kuntoni on melko hyvä, vaikka kuulo tuottaa hieman ongelmia. Viime keväänä jouduin muutaman päivän sairaalareissulle äkkinäisen vaivan vuoksi, mutta nyt asiat ovat aikalailla kohdillaan, Kitinoja hymyilee.


Perussuomalainen kaupunginvaltuutettu löi miestä nyrkillä kasvoihin ravintolassa – tuomio pahoinpitelystä MTV 16:09 08.12

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja, Vaasan kaupunginvaltuutettu Jukka Mäkynen on tuomittu pahoinpitelystä Pohjanmaan käräjäoikeudessa.


SM-liigan kriisiseuran johto petti lupauksensa ja suututti fanit – syynä pieni pahvinpalanen iltasanomat 15:02 08.12

Liekit lyövät Vaasan Sportin ja sen faniryhmien välillä.


Tolpat kilisivät hiljaisessa hornankattilassa - Kärpät nipisti kolme pistettä Kuparisaaresta iltalehti 21:17 07.12

Vaasan torstai-illan Sport-Kärpät-ottelun pelillinen anti jäi melko laimeaksi. Kärpät hoiti kolme pistettä kotimatkalleen rutiinisuorituksella lukemin 3-1. Oi aikoja, oi tapoja! Näin totesi roomalainen filosofi, poliitikko ja valtiomies Marcus Tullius Cicero joskus ennen ajanlaskun alkua. Samaa voidaan soveltaa tällä hetkellä Vaasan Kuparisaareen, joka oli Vaasan Sportin ja Oulun Kärppien välisessä ottelussa kenties hiljaisempi kuin sitten Mestis-aikojen.


Jatkuuko Kärppien sulaminen Sportin vieraana? jatkoaika.com 10:00 07.12

Sarjakärki Kärpät saapuu kauden toiselle visiitilleen Vaasan Kuparisaareen. Oululaisvieraat ovat menettäneet voitokkaan kulkunsa, mutta pisteitä on silti petopaidoille ropissut.


Upea tempaus: ala-asteen oppilaat keräsivät vähävaraisille lapsille 260 joululahjaa - ”aikuisten tulisi ottaa heistä mallia” iltalehti 07:32 03.12

Oppilaiden lahjat toimitetaan 14.-15. joulukuuta Vaasassa järjestettävän JouluPussi -ruokakeräyksen yhteydessä. Vaasan Sundomin ala-asteen oppilaat ovat järjestäneet hienon yllätyksen toisille lapsille. 2. luokan opettaja Carina Haataja kertoo, että oppilaat keräsivät vähävaraisille lapsille 260 joululahjaa. - Sain idean siitä, kun luin opettajasta, joka oli tehnyt vastaavanlaisen tempauksen Yhdysvalloissa. Meillä on ollut tapa, että oppilaat tuovat pikkujouluihin 2 euron arvoisen paketin. Tällä kertaa kouluun tuotiin käytetty tai uusi tavara jaettavaksi vähävaraisille lapsille, Haataja sanoo.


Uutiset