Päivän ravivihje: Toto5, Ylivieska 4.6.

iltalehti 16:01 04.06

Moninkertaistus Ylivieskaan. Torstairavien Toto5-kohteet Ylivieskassa vaikuttavat niin selväpiirteisiltä, että suurta pottia tuskin on luvassa. Sen myötä vihjesysteemikin rakennetaan kapeaksi ja 10 sentin minimipanos nostetaan 50 senttiin. Itseoikeutettu pankki on päätöskohteen Troopers, joka viimeksi Härmässä paransi volttiennätystään kuudella kymmenyksellä. Päätöskierros sujui 13,1-lukemiin.


Saksa hyväksyi 130 miljardin koronatukipaketin

yle 06:07 04.06

Uudella avustuksella tuetaan etenkin lapsiperheitä ja sähköauton ostajia.


F1-sarjan historiallinen uudistus pakottaa isot tallit kovaan paikkaan – tallipomon arvio kielii mittavista irtisanomisista: "Kaikki joutuvat nyt pohtimaan"

MTV 10:06 03.06

Ensi vuonna käyttöön otettava kulukatto asettaa etenkin suurimmat F1-tallit täysin uudenlaisen haasteen eteen. Tallien toiminta täytyy järjestää uudella tavalla, kun rahaa on käytössä aiempaa vähemmän. Todennäköistä on, että tämä johtaa myös irtisanomisiin.


Sekoaako Liverpool juhannuksena? Jürgen Klopp: ”Juhlimme heti, kun se on mahdollista!”

iltalehti 22:05 02.06

Räväkkyydestään tunnettu Liverpool-valmentaja herkutteli mestaruusjuhlien mahdollisuudella. Englannin Valioliiga palaa yli kolmen kuukauden koronatauoltaan kesäkuun 17. päivä. Erityisellä innolla pelien jatkumista odotetaan Liverpoolissa, jossa kaupungin suurseura on lähellä sen historian ensimmäistä mestaruutta Valioliigassa. Liverpool voi varmistaa mestaruuden jo ensimmäisessä ottelussa paluun jälkeen, jos Manchester City häviää Arsenalille 17. kesäkuuta pelattavan ottelun. Tällöin Liverpoolille riittää voitto juhannuspäivänä pelattavasta ottelusta paikallisvastustaja Evertonista.


Oulujärven lapintiirat syöksyvät ihmistä kohti ja ovat osuneetkin – nyt erikoisuudella halutaan houkutella matkailijoita

yle 14:24 02.06

Oulujärvellä osa ihmisistä pitää lapintiiraa vain riesana, toisista se on alueen erikoisuus.


Ruotsalainen televisiojuontaja muistelee tyttärensä odotusta kauhulla: ”Muistan nilkuttaneeni kipsatun jalan, suuren mahan ja valtavien rintojeni kanssa”

iltalehti 09:03 02.06

Eva Ulrika Jonsson tunnetaan Isossa-Britanniassa. Ruotsalainen Eva Ulrika Jonsson tunnetaan Isossa-Britanniassa televisiojuontajana ja televisiokasvona. Jonsson tunnetaan esimerkiksi Gladiaattorit -ohjelman brittiversion juontajana. Jonsson juhli viikonloppuna tyttärensä syntymäpäivää. Martha on nyt 16-vuotias. Syntymäpäivän kunniaksi Jonsson teki runsaasti päivityksiä Instagram-tililleen sekä tarinaominaisuudella että julkaisemalla kuvia tyttärensä omalla sivullaan. Äiti esimerkiksi kertoo antaneensa tyttärelleen lempinimen ”Moo”, koska lapsen ripset olivat niin pitkät. Myös lehmillä on pitkät ripset, joten äiti alkoi kutsua Marthaansa Mooksi.


Autoilijoiden on opeteltava aivan uudet säännöt kilometrin mittaisella pätkällä Espoon ja Vantaan rajalla – Näin toimii Hollannista tuttu tiemalli, jota kokeillaan jo tänä kesänä

iltasanomat 08:37 02.06

Espoon ja Vantaan rajalle rakennettavalla kylätiellä katutila jaetaan uudella tavalla. Autot ajavat noin kolme metriä leveää kaksisuuntaista kaistaa ja väistävät tarvittaessa vastaantulevaa liikennettä pyöräilijöille ja jalankulkijoille varatulle alueelle – mutta vain, jos siellä on tilaa.


Huolestuttavia uutisia Brasilian jalkapallosarjalle – Vasco da Gaman 16 pelaajalla koronavirus

yle 23:36 01.06

Brasilialainen jalkapallojoukkue Vasco da Gama kertoo, että kaikkiaan sen 43 pelaajasta peräti kuudellatoista on todettu koronavirus.


Tiesitkö? Puhtaat valkeat lakanat -näyttelijä Emilia Pokkinen on tuoreen ylioppilaan ylpeä äiti – näin poikkeuskevät vaikutti valmistumiseen

iltalehti 08:59 01.06

Emilia Pokkisen ja Eero Salon Hilma-tytär kuuluu tämän kevään ylioppilaisiin. Maaliskuussa 2001 Emilia Pokkinen ja Eero Salo saivat Hilma-tyttärensä ensimmäistä kertaa syliin. Tuore äiti kuvaili lastaan vilkkaaksi, tummatukkaiseksi tytöksi. – Tämä on elämäni suurin ensi-ilta. Ei tätä voi verrata mihinkään muuhun saavutukseen. Olen myös oppinut arvostamaan kaikkien äitien työtä ihan uudella tavalla, näyttelijä Emilia Pokkinen kertoi Iltalehdelle keväällä 2001.


Tiesitkö? Puhtaat valkeat lakanat -näyttelijä Emilia Pokkinen on tuoreen ylioppilaan ylpeä äiti – lakkiaisia juhlitaan moneen kertaan

iltalehti 08:59 01.06

Emilia Pokkisen ja Eero Salon Hilma-tytär kuuluu tämän kevään ylioppilaisiin. Maaliskuussa 2001 Emilia Pokkinen ja Eero Salo saivat Hilma-tyttärensä ensimmäistä kertaa syliin. Tuore äiti kuvaili lastaan vilkkaaksi, tummatukkaiseksi tytöksi. – Tämä on elämäni suurin ensi-ilta. Ei tätä voi verrata mihinkään muuhun saavutukseen. Olen myös oppinut arvostamaan kaikkien äitien työtä ihan uudella tavalla, näyttelijä Emilia Pokkinen kertoi Iltalehdelle keväällä 2001.


Epäilyttävät kysymykset herättivät huomion puolustus­ministeriössä – armeijan suoja­vyöhykkeistä kysellään ”siinä toivossa, että joku lipsauttaisi jotain”

iltasanomat 06:00 01.06

Suomi valvoo uudella lailla nyt tiukemmin EU:n ulkopuolisten kansalaisten kuten venäläisten kiinteistökauppoja.


Epäilyttävät kysymykset herättivät huomion puolustusministeriössä – armeijan suojavyöhykkeistä kysellään ”siinä toivossa, että joku lipsauttaisi jotain”

iltasanomat 06:00 01.06

Suomi valvoo uudella lailla nyt tiukemmin EU:n ulkopuolisten kansalaisten kuten venäläisten kiinteistökauppoja.


Viihdeteollisuuden uudella kuninkaalla e-urheilulla on synkkä puolensa: Burn outeja, käsi- ja selkävammoja sekä vaiettuja rahariitoja

iltasanomat 06:37 31.05

Miljoonien eurojen palkintopotteja ja suuria katsojamääriä. E-urheilu on matkalla viihdeteollisuuden kuninkaaksi, mutta lajilla on myös kasvukipuja.


Lähes kolme neljästä koronatartunnasta Uudellamaalla – Pohjois- ja Etelä-Karjalassa tartuntoja asukaslukuun nähden vähiten

iltasanomat 17:02 30.05

Myös asukaslukuun suhteutettuna Uusimaa erottuu Suomessa selvästi eniten koronaviruksesta kärsineenä.


Potter-kirjailija J.K. Rowling julkaisee uuden kirjan – pyytää lukijoiltaan apua

iltalehti 21:47 28.05

The Ickabog -lastenkirja ilmestyy ilmaiseksi netissä luettavaksi kesän aikana. Harry Potter -kirjailija J.K. Rowling ilahduttaa faneja uudella julkaisulla. Kirjailija ilmoitti tiistaina Twitter-tilillään ja nettisivuillaan julkaisevansa uuden lastenkirjan. Yhden asian Rowling tekee kuitenkin heti alkuun selväksi.


Järvenpäässä viime marraskuussa kadonnut mies saattoi joutua henkirikoksen uhriksi – useita epäiltyjä vangittu

iltasanomat 16:15 28.05

Uudellamaalla Järvenpäässä viime vuonna kadonneen kolmikymppisen miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.


Victoria Beckham poseerasi täysin uudella tavalla Instagramissa – David-puoliso riensi oitis heittämään tyhjentävän kommentin

iltasanomat 16:01 28.05

Victoria Beckhamin harvinainen hymykuva muistutti Davidin mielestä komediahahmoa.


Järvenpäässä viime marraskuussa kadonnut mies saattoi joutua henkirikoksen uhriksi – epäilty vangittu

iltasanomat 14:41 28.05

Uudellamaalla Järvenpäässä viime vuonna kadonneen kolmikymppisen miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.


Salkkareiden spin-off Pihlajasatu esittelee uuden puolen Ulla Taalasmaasta – myös suosikkihahmo Helena tekee paluun

iltalehti 13:00 28.05

Salatut elämät -sarjan Pihlajasatu-spin-off-sarja nähdään kesällä televisiossa. Pihlajasatu-sarjan uudella kaudella nähdään millaisia Dahlian ja Helenan elämät olisivat voineet olla, jos asiat olisivat menneet toisin. Myös Maija-Liisa Peuhun näyttelemä Ulla Taalasmaa nähdään sarjassa uudenlaisessa valossa, kun hän elää rikkaan emännän arkea. Pihlajasadun kolmannella tuotantokaudella Dahlian perhe on kummallisen hyväntahtoista porukkaa, samaan aikaan kun naapurin Ulla ja hänen perheensä ovat loputtoman itseriittoisia ja muista piittaamattomia. Pihlajasadussa nähdään, millaisia Dahlian (Inkeri Mertanen) ja sarjasta vuosia sitten poistuneen Helenan (Anneli Ranta) elämät olisivat voineet olla, jos menneisyys olisi toisenlainen.


Shirly Karviselle tarjottiin yllättäen roolia Salkkareiden spin-off-sarjassa: ”Ajattelin, että ehdottomasti otan tämän vastaan”

iltalehti 12:13 28.05

Shirly Karvinen on mukana Salatut elämät -sarjan spin-off-sarja Pihlajasadun uudella kaudella. Radiojuontaja ja Miss Suomi Shirly Karvinen on mukana suositun Salatut elämät -sarjan spin-offin, Pihlajasatu-sarjan kolmannella kaudella. Pihlajasadun kolmannella kaudella kurkistetaan jälleen kaikille tutun Ulla Taalasmaan kristallipalloon ja nähdään millaista arki Pihlajakadulla olisi, jos asiat olisivat menneet toisin. Tällä kertaa selviää millaisia Dahlia Mustavaaran ja Helenan elämät olisivat voineet olla.


Hot topics