Ilkka Kanerva: Itä-Ukrainan olot kamalat – ”Ei uskoisi olevan mahdollista vain käsivarren päässä täältä” MTV 10:42 12.06

Kansanedustaja ja ulkopolitiikan konkari Ilkka Kanerva kuvailee oloja Itä-Ukrainassa kamaliksi. Eniten hän on huolissaan maan sisäisten pakolaisten tilasta, joita on pari miljoonaa.


Argentiinan sotilashallituksen perintö ei tule toistumaan Venäjällä uusisuomi 21:44 11.06

Jalkapallon MM-turnaus alkaa torstaina Venäjällä. Kisojen järjestäminen Venäjällä on tuomittu maailmalla jyrkästi. Onhan Venäjä todettu syylliseksi sotatoimiin Ukrainassa.


Tällainen on Ukrainassa murhatuksi luultu venäläistoimittaja – vieraili MTV:n lähetyksessä kahdeksan vuotta sitten MTV 13:17 30.05

Jatkuvasti televisiossa näytettävä sota traumatisoi venäläiset, Anna Politkovskaja kritisoi Vladimir Putinia ja Tshetshenian sotaa oikeista syistä, presidentin sotaretket eivät lopu Ukrainaan. Näin karun todellisuuden Venäjästä ja sen johtajasta maalasi sotareportteri Arkadi Babtshenko.


Tällainen oli Ukrainassa murhattu venäläistoimittaja – vieraili MTV:n lähetyksessä kahdeksan vuotta sitten MTV 13:17 30.05

Jatkuvasti televisiossa näytettävä sota traumatisoi venäläiset, Anna Politkovskaja kritisoi Vladimir Putinia ja Tshetshenian sotaa oikeista syistä, presidentin sotaretket eivät lopu Ukrainaan. Näin karun todellisuuden Venäjästä ja sen johtajasta maalasi sotareportteri Arkadi Babtshenko.


Tunnettu venäläistoimittaja ammuttu kuoliaaksi Ukrainassa – tiedetään kritisoineen Putinia MTV 22:35 29.05

Tunnettua venäläistä toimittajaa on ammuttu Ukrainan Kiovassa. Hän kuoli haavoihinsa ambulanssissa, Ukrainan poliisi kertoo.


Tunnettu venäläistoimittaja ammuttu kuoliaaksi Ukrainassa MTV 22:35 29.05

Tunnettua venäläistä toimittajaa on ammuttu Ukrainan Kiovassa. Hän kuoli haavoihinsa ambulanssissa, Ukrainan poliisi kertoo.


Kolme ukrainalaissotilasta kuoli lauantaina - Sota Ukrainassa jatkuu viidettä vuotta iltalehti 15:04 27.05

Ukrainan puolustusministeriön mukaan lauantai-iltana kiihtyneissä taisteluissa kuoli kolme Ukrainan armeijan sotilasta. Taistelut Itä-Ukrainassa ovat jälleen kiihtyneet. Kolme Ukrainan armeijan sotilasta kuoli taistelussa Venäjän tukemia separatisteja vastaan. Ukrainan puolustusministeriön mukaan yksi sotilaista kuoli taistelussa ja kaksi kranaattituleen Luhanskin alueella.


Venäjän ulkoministeriö: MH17 -tutkinta ideologisesti puolueellinen iltalehti 11:10 26.05

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharovan mukaan MH17 -lento-onnettomuuden tutkinta on ideologisesti puolueellinen, koska Ukrainalta ei ole pyydetty tarvittavia tietoja. Onnettomuuspaikan tutkinta on ollut haasteellista Itä-Ukrainassa käytävän sodan vuoksi. Kansainvälisen tutkintaryhmän (the Joint Investigation Team JIT) mukaan lennon MH17 alas ampunut ohjusjärjestelmä tuotiin Venäjältä. Keskiviikkona Hollanti ja Australia ilmoittivat, että Venäjä on vastuussa teosta.


Näin Bellingcat-ryhmä selvitti puhelinnumeron perusteella BUK-miehen henkilöllisyyden - salanimi johti lopulta vakoilukeskukseen MTV 21:02 25.05

Kansainvälinen vapaaehtoisista koostuva Bellingcat-tutkijaryhmä kertoi tänään selvittäneensä, että venäläinen tiedustelu-upseeri Oleg Vladimirovitsh Ivannikov on mitä ilmeisimmin yksi päätekijä malesialaiskoneen alasapumisessa Itä-Ukrainassa neljä vuotta sitten.


Venäjältä täystyrmäys syytöksille MH17:n alas ampumisesta - puolustusministeriö syyttää Ukrainaa iltalehti 18:58 25.05

Venäjän ulkopoliittinen ja sotilaallinen johto on ponnekkaasti kiistänyt Alankomaiden ja Australian syytökset, joiden mukaan Ukrainassa alas ammuttu lento MH17 olisi Venäjän tekosia. Ukrainassa alas ammutun matkustajakoneen aiheuttama skandaali on edennyt siihen pisteeseen, että Hollanti ja Australia syyttävät avoimesti Venäjää. Maat vaativat Venäjää tilille siitä, että lento MH17 ammuttiin Venäjältä tuodulla Buk-ohjusjärjestelmällä heinäkuussa 2014. Kaikki Malaysia Airlinesin lennolla olleet 298 ihmistä kuoli. Suurin osa heistä oli hollantilaisia, mutta koneessa oli myös 28 australialaista. Tutkimustulosten mukaan ohjusjärjestelmä kuuluu Venäjän 53. prikaatiin ja se tuotiin Kurskista Itä-Ukrainaan. Venäjän johto kiistää jyrkästi kaikki syytökset. Presidentti Vladimir Putinin luottomies ja Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov ilmoitti perjantaina, ettei Moskova luota kansainvälisen tutkimuksen tuloksiin.


Uudet tiedot MH17-lennon pudottamisesta ohjuksella saivat lännen ja Venäjän jälleen törmäyskurssille iltasanomat 16:54 25.05

Uudet tutkimustiedot saivat lännen ja Venäjän jälleen syyttelemään toisiaan Itä-Ukrainassa alas ammutun malesialaiskoneen kohtalosta.


Hollanti ja Australia syyttävät virallisesti Venäjää lennon MH17 pudottamisesta iltasanomat 12:20 25.05

298 ihmistä kuoli, kun Malaysia Airlinesin matkustajakone pudotettiin ohjuksella venäläismielisten kapinallisten hallitsemalla alueella Itä-Ukrainassa.


Hollanti ja Australia syyttävät Venäjää lennon MH17 pudottamisesta Itä-Ukrainassa iltasanomat 12:06 25.05

298 ihmistä kuoli, kun Malaysia Airlinesin matkustajakone pudotettiin ohjuksella Itä-Ukrainassa venäläismielisten kapinallisten hallitsemalla alueella.


Tutkijat Ukrainassa alasammutusta malesialaiskoneesta: "Kaikki löydökset tutkinnassa vahvistavat aiemman päätelmän" MTV 22:10 24.05

Kansainvälinen rikostutkintaryhmä on nimennyt venäläisen ilmatorjuntayksikön, jonka ohjus pudotti malesialaiskoneen Ukrainassa 4 vuotta sitten.


Tutkijat Ukrainassa alasammutusta malesialaiskoneesta: "Venäläiset toivat ohjuksen ja ampuivat sen" MTV 19:35 24.05

Kansainvälinen rikostutkintaryhmä on nimennyt venäläisen ilmatorjuntayksikön, jonka ohjus pudotti malesialaiskoneen Ukrainassa 4 vuotta sitten.


Kansainvälinen tutkijaryhmä kytki Venäjän armeijan MH17:n tuhoon – Venäjä vastaa odotetusti uusisuomi 16:30 24.05

Kansainvälinen tutkijaryhmä katsoo todistaneensa, että Ukrainassa alas ammuttu MH17-kone tuhottiin Venäjän armeijan ohjusjärjestelmällä, joka tuotiin Ukrainalle Venäjältä Kurskin ilmatorjuntayksiköstä.


Tutkijat: Ukrainassa alas ammuttu malesialaiskone tuhottiin venäläisellä ohjuksella, jonka Venäjän armeija toi paikalle iltalehti 13:27 24.05

Tutkimuksissa on saatu tarkkaan selville, mistä liki 300 ihmisen hengen riistänyt ohjus tuli. Kansainvälinen tutkijaryhmä JIT kertoi torstaina, että Malaysia Airlinesin lennon MH17 alas ampunut ohjus tuotiin Ukrainaan Venäjältä. Matkustajakone räjäytettin ohjuksella Itä-Ukrainan yllä heinäkuussa 2014. Kaikki 298 koneessa ollutta kuolivat. - Olemme tulleet lopputulokseen, että BUK-TELAR, jolla MH17 ammuttiin alas, tuli 53. ilmantorjuntaprikaatista Kurskista Venäjältä, johtava hollantilaistutkija Wilbert Paulissen sanoi uutistoimistojen mukaan toimittajille.


150?000 euron palkinnon hiekkatiet vaarassa... olisi ilman huhtikuun

Uutiset