”Ulosottoviranomainen kysyi jopa kelloni arvoa” – Hjallis Harkimo avautuu yrittäjien ongelmista SS-blogissa uusisuomi 12:28 18.02

Kansanedustaja, liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo (kok.) kuvailee konkurssien tehneiden yrittäjien ongelmia suorin sanoin blogissaan Savon Sanomissa.


Mies syyttää TE-toimistoa joustamattomuudesta HS:n mielipidepalstalla – TE-toimisto: Totta kai lomaan on oikeus MTV 18:38 09.02

Helsingin Sanomissa julkaistiin eilen mielipidekirjoitus, jossa kerrottiin TE-toimiston evänneen tapaamisajan loman vuoksi. Perheellinen mies kertoo kirjoituksessa varanneensa jo junamatkan kyseiselle päivälle. 


HS: Jörn Donnerin kuolleen tyttären äiti Meri Vennamo pahoitti mielensä Donnerin ”vastenmielisistä” puheista yhteisestä lapsesta iltalehti 07:22 07.02

Jörn Donner linjasi Helsingin Sanomissa, että hänen tyttärensä ”kuoli omaa syytään”. Lapsen äiti ihmettelee Jörn Donnerin puheita samaisessa lehdessä. Kirjailija ja elokuvaohjaaja Jörn Donner kertoi väleistään kuuteen lapseensa neljästä eri suhteesta. Erottuaan ensimmäisestä vaimostaan hän katkaisi välit avioliitosta syntyneisiin lapsiin. - En halunnut olla tekemisissä myöskään kahden muun lapseni kanssa, sillä he olivat vahinkoja, Donner sanoo HS:n haastattelussa, viitaten myös yhteiseen tyttäreensä kunnallispoliitikkonakin tunnetun Meri Vennamon kanssa.


Lastentarhanopettaja vihjailee lakolla Helsingin Sanomissa: En laittaisi lastani päiväkotiryhmääni MTV 08:43 05.02

Lastentarhanopettaja kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivuilla, että kasvatuksen laatu päiväkodeissa on kärsinyt henkilöstön vähyyden ja vaihtuvuuden sekä tilojen pienen koon takia. Hän itse ei laittaisi omaa lastaan päiväkotiryhmäänsä.


Lastentarhanopettaja Helsingin Sanomissa: En laittaisi lastani päiväkotiryhmääni MTV 08:43 05.02

Lastentarhanopettaja kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivuilla, että kasvatuksen laatu päiväkodeissa on kärsinyt henkilöstön vähyyden ja vaihtuvuuden sekä tilojen pienen koon takia. Hän itse ei laittaisi omaa lastaan päiväkotiryhmäänsä.


Palomestari paljasti HS:lle uransa raskaimman hetken: Murha-asunnon oven takana odotti pieni poika - ”juoksi suoraan jalkoihin ja syliin” iltalehti 11:04 31.01

Palomiehen työ on muutakin kuin liekkejä vastaan taistelua. Sami Lappalaisella rankimmat hetket ovat muokanneet omaa ajattelua, hän kertoo Helsingin Sanomissa. Kun päivystävä palomestari Sami Lappalainen käveli sisään asuntoon, kohtasi häntä uransa raskain hetki. Asunnossa mies oli surmannut väkivaltaisesti vaimonsa ja viranomaisia vastassa oli lapsi. - Kun tulimme asuntoon ja saimme oven auki, pieni poika juoksi suoraan jalkoihini ja sen jälkeen poliisin syliin, Lappalainen kertoo kohtaamisesta .


IS: Satu Hassi raiskattiin 11-vuotiaana - ”Elin eräänlaista kaksoiselämää” iltalehti 06:48 31.01

Vihreiden kansanedustaja Satu Hassi kertoo raiskauksestaan muistelmissaan. Satu Hassin muistelmateos Mannerheim-solki ja punalippu (Siltala) ilmestyy keskiviikkona. Kirjassaan 66-vuotias sähkövoimatekniikan lisensiaatti kertoo ensimmäistä kertaa 11-vuotiaana kokemastaan raiskauksesta julkisesta. - Päätin monta vuotta sitten, että kertoisin tämän asian nuoruusmuistelmissani. Siksikin, että harva nainen uskaltaa kertoa siitä, Hassi kertoo Ilta-Sanomissa.


Iltalehden uutispäätoimittajaksi on nimitetty Perttu Kauppinen iltalehti 09:06 30.01

Kauppinen aloittaa tehtävässään huhtikuun aikana. Iltalehden uutispäätoimittajaksi on nimitetty YTK Perttu Kauppinen (s. 1978). Kauppinen on toiminut vuodesta 2015 Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajana ja Mediatalo Esan sisältöjohtajana. Vuosina 2004-2014 hän työskenteli Helsingin Sanomissa toimituspäällikkönä, uutispäällikkönä ja toimittajana.


Tytär HS:ssa: Valtavia määriä viiniä ”sivistyneesti” siemaileva isäni oli aggressiivinen – sössöttää nyt lastenlasten nähden iltasanomat 10:56 28.01

Hyvissä ammateissa olleiden akateemisten vanhempien lapsi kertoo Helsingin Sanomissa isän alkoholismin varjostaneen hänen lapsuuttaan.


HS: Minna oli niin juovuksissa, ettei voinut hakea lastaan päiväkodista - ilmoitti itsestään lastensuojeluun iltalehti 09:24 21.01

On hyvin harvinaista, että päihdeongelman kanssa kamppaileva vanhempi itse hakee perheelleen apua lastensuojelusta, kertoo Helsingin Sanomat. 3-vuotiaan Ainon äiti Minna (nimet muutettu) kertoo , miten hän löysi oman pohjansa. Eräänä päivänä hän tajusi olevansa niin humalassa, ettei voinut hakea lastaan päiväkodista. Lopulta hän päätti soittaa oman alueensa lastensuojelun päivystäjälle ja kertoa totuuden. Lastensuojelun sosiaalityön päällikkö Terhi Leino Helsingin lastensuojelusta kertoo Helsingin Sanomissa, ettei Minna ole tilanteensa kanssa yksin. Vanhemman päihteidenkäyttö oli Helsingissä vuonna 2016 yleisin yksittäinen syy tehtyihin lastensuojeluilmoituksiin. Vaikka pienten lasten vanhempien päihdeongelmat ovat yleisiä, on hyvin harvinaista, että päihdeongelman kanssa kamppaileva vanhempi itse hakee perheelleen apua lastensuojelusta. Taustalla on usein pelko siitä, että lapsi viedään pois. Sama pelko oli Minnallakin.


HKL:n asiantuntija Helsingin Sanomissa: ”Länsimetroa ei voida ajaa pidemmillä junilla” iltalehti 08:47 20.01

Tulipaloturvallisuuden vuoksi metrojunat eivät voisi enää olla yhtään pidempiä, kirjoittaa HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie Helsingin Sanomien mielipideosastolla. HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie vastasi Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa lukijoita askarruttaneeseen kysymykseen siitä, miksei Espooseen ajeta pidemmillä metrojunilla, joista osa jätettäisiin tunneliin. - Vaihtoehtoa on pohdittu perusteellisesti, mutta valitettavasti tunnelirakenne ei mahdollista tämän kaltaista ratkaisua. Vaikka ihmiset hyväksyisivätkin sen, että junan viimeisestä vaunusta ei voisi poistua uusimmilla metroasemilla, paloturvallisuuden vuoksi junaa ei voisi jättää osittain tunneliin, Lähdetie kirjoittaa.


Alma-tutkimuksessa ja HS-gallupissa ihan eri luvut - Onko Sauli Niinistön kannatus nyt 58 vai 68 prosenttia? iltalehti 15:52 19.01

Erilaiset haastattelutavat saattavat selittää eroa kannatusmittausten tuloksissa. Trendi on sama sekä Alma-tutkimuksessa että HS- gallupissa: Niinistön kannatus laskee ja Väyrysen nousee. Presidentinvaalit muuttuivat nopeasti jännitysnäytelmäksi uusimpien kannatuskyselyjen tultua julki torstaina ja perjantaina. Ennakkosuosikki Sauli Niinistön (valitsijayhdistys) kannatus laskee, ja toinen kierros alkaa näyttää mahdolliselta. Torstaina julkaistun Alma-tutkimuksen mukaan enää 58 prosenttia kantansa ilmaisseista äänestäisi Niinistöä. Helsingin Sanomissa julkaistussa HS-gallupissa Niinistön kannatuslukema oli kuitenkin huomattavasti korkeampi, 68 prosenttia.


Hesarissa erikoinen kuolinilmoitus: ”En ole kuollut, olen vain muuttanut olomuotoani” iltalehti 10:45 18.01

Helsingin Sanomissa on julkaistu 97-vuotiaana kuolleen miehen itse kirjoittama kuolinilmoitus. 29. joulukuuta kuollut Eino Kalervo Sairanen on kirjoittanut julkaistun ilmoituksensa minämuodossa alusta loppuun saakka. - Hyvät omaiset ja ystävät Minä, Sairasen kirjoittama kuolinilmoitus alkaa.


Rankkaa kritiikkiä pandojen sijoittamisesta Ähtäriin HS:ssä: ”Suuri virhe” iltalehti 08:18 18.01

Matkailulehtien kustantaja ja matkailutoimittaja Jorma Aulan kirjoittaa Helsingin Sanomissa, että Ähtäri sijaitsee liian kaukana kohteista, jotka täyttäisivät ulkomaalaisten matkailijoiden olosuhteet. Paljon puhetta herättäneet Ähtärin eläinpuistoon sijoitettavat kiinalaispandat tulevat Suomeen tänään. Pandat laskeutuvat Helsinki-Vantaan lentokentälle aamulla noin kello 10. Pandat lähtivät kohti uutta kotiaan Sichuanin provinssista Kiinasta keskiviikkoaamuna. Ähtäriin pandat saapuvat tänään noin kello 16, jolloin pandasaattue ajaa keskustan läpi. Monet ovat taatusti hyvillään, kun söpöt otukset saapuvat pohjoiseen. Niistä odotetaan matkailuvalttia ja pelastusta heikosti menestyvän Ähtärin talouteen.


Länsimetron kuljettaja Ilta-Sanomissa: Aiheuttaa yllättäviä oireita, matkustamossa oksentelevat lapsetkin MTV 15:19 17.01

Länsimetron kuljettajan mukaan metrotunnelien paineenvaihtelu aiheuttaa voimakkaita huimausoireita kuljettajille, mutta myös matkustajille. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.


Lenita Airistolta raju paljastus Savon Sanomissa: "Viihde-elämän kukko" yritti raiskata mtv 18:55 13.01

Yrittäjä Lenita Airisto paljastaa Savon Sanomille joutuneensa kahdesti raiskauksen yrityksen kohteeksi.


Lenita Airistolta raju paljastus Savon Sanomissa: Joutui kaksi kertaa raiskausyrityksen kohteeksi iltasanomat 17:34 13.01

Lenita Airisto kertoo Savon Sanomille, että toisella kerralla tekijä oli hänelle entuudestaan tuttu viihde-elämän vaikuttaja.


IS: Pirkko Mannola antoi Göran Stubbille pakit 60 vuotta sitten iltalehti 11:55 13.01

Göran Stubb kertoo Ilta-Sanomissa iskeneensä silmänsä tuoreeseen Miss Suomeen. Karkauspäivänä 2016 kihlautuneet Pirkko Mannola, 79, ja Göran Stubb, 82, asuvat nykyään saman katon alla. Periaatteessa pari olisi voinut sisustaa yhteistä kotia jo paljon aikaisemminkin - Ilta-Sanomat nimittäin kertoo Göranin iskeneen silmänsä Pirkkoon jo vuonna 1958.


Psyykkisesti sairaan omainen HS:ssä: Otettiin suljetulle osastolle vasta, kun uhattiin ilmoittaa hoitovirheestä MTV 11:29 11.01

Psyykkisesti sairaan henkilön omaisen mielipide Helsingin Sanomissa on aiheuttanut keskustelua psykiatrisen hoidon nykytilasta.


Erikoislääkäri huolissaan yksityisyyden suojasta Kanta-palvelussa - humalainen nuoruuden kohellus voi nousta esille työhöntulotarkastuksessa iltalehti 17:25 07.01

Dosentti ja erikoislääkäri Heikki Forsvik julkaisi asiasta pistävän kirjoituksen Helsingin Sanomissa. Hän toivoo kansalaisten heräävän keskustelemaan aiempaa aktiivisemmin Kanta-palveluiden eduista ja heikkouksista. Yleislääketieteen dosentti ja erikoislääkäri Heikki Forsvik esitti lauantaina 6. tammikuuta julkaistussa mielipidekirjoituksessa terävää kritiikkiä Kanta-palveluita kohtaan. Forsvikin mukaan terveystietojen laaja saatavuus ei aina ole potilaan edun mukaista.


Uutiset