Vihreiden Aalto: Oppositio mukaan korjaamaan sotea – tai uudet vaalit iltasanomat 13:57 26.05

Maakunnat järjestäisivät palvelut vihreidenkin mallissa.


Soini jyrähtää sote-vuotajalle: ”Ihmettelen, mistä sellainen paukapää kansanedustaja löytyy, joka pistää uransa toimittajan taskuun” iltalehti 18:15 25.05

Ulkoministeri Timo Soini (sin) kommentoi Iltalehdelle vakavana pidettyä perustuslakivaliokunnan media-vuotoa ja moitti myös kokoomusjohtaja Petteri Orpoa johtajuuden puutteesta. Ulkoministeri Timo Soini (sin) kommentoi Ulkoministeriön 100-vuotisjuhlissa Finlandia-talolla sote-vuotojupakkaa. Soini syytti myös ministerikollegaansa, valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok) johtajuuden puutteesta, koska kokoomuksen riveistä lipeää kansanedustajia sote-oppositioon. Poikkeuksellinen vuoto Sote-vuotojupakan keskiössä on perustuslakivaliokunta, jonka ei-julkisia papereita vuodettiin torstaina Ilta-Sanomille.


Tympääntynyt Antti Kaikkonen vuotajasta: ”Pitää tonkia ja kääntää joka kivi” uusisuomi 13:42 25.05

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ei halua uskoa, että kokoomus pelaisi sote-peliä. Hän arvelee, että suurimmat sote-jarruttajat löytyvät oppositiosta.


Zyskowicz hämmensi – nyt kommentoi Antti Kaikkonen: ”Suurimmat sote-jarruttajat löytyvät oppositiosta” uusisuomi 13:42 25.05

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ei halua uskoa, että kokoomus pelaisi sote-peliä. Hän arvelee, että suurimmat sote-jarruttajat löytyvät oppositiosta.


Ministeri pohti ääneen eduskunnassa: Onko kuusi kuukautta sama kuin puoli vuotta? Kansanedustajat repeilivät iltalehti 21:48 24.05

Maakuntavaalit saattavat siirtyä - pääministeri Sipilä: ”Kunnioitamme oikeuskanslerin lausuntoa”. Eduskunnan torstaisella kyselytunnilla oli odotetusti pääosassa sote-uudistus, joka kohtasi aikaisemmin päivällä takapakkia kun eduskunnan perustuslakivaliokunta ilmoitti, ettei se saa vielä perjantaina valmiiksi lausuntoaan uudistuksen olennaisesta osasta eli valinnanvapaudesta. Pääoppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman huomauttivat alkuun pääministeri Juha Sipilää (kesk) asiantuntija-arvioista, joiden mukaan sote-uudistus ei säästä rahaa vaan päinvastoin lisää kustannuksia ja lisäksi palveluita joudutaan leikkaamaan.


Pääkirjoitus: Orpon ja Rinteen väittely tyylipuhdasta politiikan teatteria – Sdp:llä ja kokoomuksella itse asiassa paljon yhteistä iltasanomat 21:00 23.05

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja suurimman oppositiopuolueen Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne iskivät yhteen Politiikan toimittajien tilaisuudessa keskiviikkona.


Perussuomalainen hermostui: ”Kokoomuksesta on tullut ylimielinen parempien ihmisten puolue” uusisuomi 19:56 23.05

Oppositiopuolue perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee kokoomuksen irtiottoja yhteistyöstä perussuomalaisten kanssa.


Oppositio rusikoi rajusti hallituksen sote-esitystä: ”Käsittämätöntä tunarointia” iltasanomat 21:11 22.05

Talouspolitiikan arviointineuvosto antoi oppositiolle hyvät työkalut arvostella hallitusta, ja sen ne totisesti tiistaina tekivätkin.


Valtiovarainministeri Orpo puolustaa Martti Hetemäen kiisteltyjä sote-laskelmia – kiistää opposition epäilyt MTV 19:37 22.05

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) puolustaa kiisteltyjä laskelmia sote-uudistuksen mahdollisesti tuomista säästöistä.


Vihreiden Aalto: Hallituksen sote-esityksen uskottavuudelta pohja pois iltasanomat 13:22 22.05

Hallituksen sote-uudistus on menettänyt viimeisenkin oljenkortensa, sanoo oppositiopuolue vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto.


Kritisoitu Maduro valittiin jälleen presidentiksi – edellinen kausi ajoi Venezuelan kaaokseen MTV 08:23 21.05

Venezuelan istuva presidentti Nicolas Maduron on julistettu voittaneen odotetusti maan presidentinvaalit. Opposition mukaan vaali ei ollut lainvoimainen, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP. 


Yrittäjäasiantuntija: Sote-kriitikoiden kannattaisi miettiä, mitä lakiesityksen kaatumisesta seuraisi - ”Kuntakentällä alkaisi kilpajuoksu, jossa voittajina ovat suuret terveysjätit” iltalehti 19:51 20.05

Sote- ja maakuntauudistuksen päätöksenteko lähestyy ja kritiikki kasvaa, mutta pk-yrittäjät puolustavat sitkeästi hallituksen sote-esitystä. Sote-päätöksenteon hetken lähestyessä myös kritiikki kasvaa, viimeksi eilen pääkaupunkiseudun kaupungit julkaisivat yhteislausuman, jonka mukaan sote- ja maakuntauudistusta ei pidä hyväksyä. Myös eduskunnassa oppositiopuolueet vastustavat kovaan ääneen hallituksen ajamaa sotea. Sen sijaan pk-yrittäjien etua ajava Suomen Yrittäjät puolustaa hallituksen sote- ja maakuntauudistusta sitkeästi - syitä löytyy useita.


Soten kielet kiristyivät valiokunnissa – ”Kova aikataulu varmasti vaikuttaa jokaisen arkielämään” iltasanomat 19:18 19.05

Soten lähestyessä maaliviivaa valiokuntien opposition ja hallituksen jäsenet ovat ottaneet poikkeuksellisen rajusti yhteen myös julkisuudessa.


Sipilän ja Orpon vakuuttelu nollasäästöstä hämmensi – Näin hallitus alkujaan arvioi sote-säästöä uusisuomi 19:47 18.05

Eduskunnassa kuohahti, kun valtiovarainministeriö julkisti sotesta lukuja, joiden mukaan valinnanvapaudesta ei ole odotettavissa säästöjä lainkaan. Oppositiossa on ihmetelty ministerien kommentteja, joiden mukaan säästöjä ei ollut odotettavissakaan.


Oppositio syytti hallitusta sote-laskelmien pimittämisestä – Orpo puolustautuu: ”Eduskunnalla on riittävät tiedot” iltasanomat 15:25 18.05

Valtiovarainministeri uskoo vankasti, että soteuudistus ei tule lisäämään veronmaksajien kuluja.


Oppositio: ”Edessä on katastrofaalinen taloudellinen riski” uusisuomi 12:55 18.05

Oppositiopuolueet kertoivat perjantaina laatineensa yhteisen eriävän mielipiteen valtiovarainvaliokunnan lausuntoon sote- ja maakuntauudistukseen liittyen. Puolueiden mukaan hallituksen esitykset rahoituksesta ovat niin puutteellisia, etteivät oppositiopuolueet voi niitä hyväksyä.


Oppositiopuolueilta murskakritiikkiä hallitukselle soteuudistuksen kustannusten pimittämisestä: ”Hallitus pyytää eduskunnalta avointa shekkiä” iltasanomat 10:15 18.05

Kuuden oppositiopuolueen kansanedustajat pitivät tiedotustilaisuuden perjantaina.


Opposition valtiovarain­vastaavat esittelevät eriävää mielipidettä sotesta iltasanomat 10:03 18.05

Opposition valtiovarainvastaavat järjestävät perjantaina eduskunnassa infotilaisuuden. Ilta-Sanomat esittää tilaisuuden suorana lähetyksenä.


SUORA LÄHETYS JUURI NYT: Opposition valtiovarain­vastaavat esittelevät eriävää mielipidettä sotesta iltasanomat 09:18 18.05

Opposition valtiovarainvastaavat järjestävät perjantaina eduskunnassa infotilaisuuden. Ilta-Sanomat esittää tilaisuuden suorana lähetyksenä.


Suora lähetys kello 9.15: Opposition valtiovarain­vastaavat esittelevät eriävää mielipidettä sotesta iltasanomat 08:36 18.05

Opposition valtiovarainvastaavat järjestävät perjantaina eduskunnassa infotilaisuuden. Ilta-Sanomat esittää tilaisuuden suorana lähetyksenä.


8 laudaturia kirjoittanut Bottaksen kanssa CMorelle kuin vuosi sitten Kymmenettuhannet osoittivat jälleen laudatur-rohmuille liigan finaalia Liverpoolin miten tutustui Valtteri näkyy musta nolo totuus ratkaiseva tilanne herätti RKP valitsee Simon Elo varoittaa Suomessa Kekkoselle ”Sudet eivät ”Tiesin jo ”Tulee olemaan vaikeaa”

Uutiset