Maarit Tastula palaa tänään ruutuun - Anne Flinkkilä seuraa perässä ensi viikolla iltalehti 08:02 13.01

Sekä Maarit Tastulaa että Anne Flinkkilää on kaivattu takaisin televisioon. "Nyt tämä matka on päätöksessä, mutta uudet matkat odottavat meitä kaikkia." Näin lausui Anne Flinkkilä jäähyväissanoikseen, kun hänen luotsaamansa Inhimillinen tekijä päättyi viime keväänä.


Brittityttö Jade Smith, 21, pukeutuu nukeksi - taustalla yllättävä, inhimillinen syy iltalehti 19:46 05.01

Jade Smith on jo tuhlannut yli 20 000 euroa, jotta hän näyttäisi mahdollisimman paljon nukelta. Iltalehti kirjoitti jo joulukuussa brittiläinen Jade Smithistä, joka haaveilee elämästään nukkena. Hän on niin sanotun Lolita-tyylin edustaja, kyseinen tyylilaji on Japanissa supersuosittu.


50 000 litraa polttööljyä karkasi Kokemäenjokeen: "Täytön yhteydessä tapahtui inhimillinen virhe" MTV 14:32 21.12

Satakunnassa Harjavallassa on valunut 50 kuutiota, eli 50 000 litraa kevyttä polttoöljyä valunut Kokemäenjokeen. Öljyä on joessa muutaman sadan metrin matkalla.


Kuuntele outo nauha IL-TV:stä: Helsingin kaupungin puhelinvastaaja on kuin kauhuelokuvasta iltalehti 14:48 13.12

Helsingin palvelunumeroiden yleisneuvonnan numeron puhelinvastaaja kuulostaa siltä, että ystävällisen asiakaspalvelijan sijaan nauhalla alkaakin yhtäkkiä puhua joku epäinhimillinen olento. Onko se karhu? Onko se riivattu ihminen vai kenties jopa jonkinlainen demoni? Ei. Se on Helsingin kaupungin palvelunumeroiden yleisneuvonnan puhelinvastaaja. Ääniviesti alkaa aivan normaalisti ilmoituksella: "Olet soittanut Helsingin kaupungin neuvontaan. Kaikki puhelut nauhoitetaan". Heleä naisääni kertoo saman ruotsiksi ja englanniksi.


MTV: Puolustusvoimilta kummallinen virhe – kertoi hankintailmoituksessa ostavansa panssarihaupitseja Pohjois-Koreasta iltasanomat 04:11 13.12

Logistiikkalaitoksen tiedotuspäällikön mukaan kyseessä oli inhimillinen erehdys.


92-vuotias sotaveteraani järkyttyi Linnan juhlissa - vaimo ajettiin pois kahvitilaisuudesta: ”Hän vähän itkeskeli siinä” iltalehti 14:29 09.12

Pariskunnan tytär Minna Kettunen kertoo, että hänen vanhempansa poistuivat itsenäisyyspäivän vastaanotolta Presidentinlinnasta aikaisin, surullisina ja järkyttyneinä. Tasavallan presidentin kanslia vahvistaa, että inhimillinen virhe on tapahtunut. Kaksi veljestä päätti keväällä kirjoittaa Tasavallan presidentin kansliaan kirjeen, jossa he toivoivat isovanhemmilleen herra ja rouva Haapasalmelle kutsua Linnan juhliin. Nuorten miesten 92-vuotias isoisä on sotaveteraani, joka on palvellut niin talvisodassa kuin jatkosodassakin. Talvisodassa hän palveli 15-vuotiaana lähettinä. Hartaasti odotettu kutsu myös saapui. Se tuli Haapasalmen pariskunnalle täydellisenä yllätyksenä. Veteraanit ja lotat olivat tänäkin vuonna itsenäisyyspäivän vastaanoton kunniavieraita. Haapasalmien tytär Minna Kettunen, omaa sukuaan Haapasalmi, kertoo, että onnellinen 82-vuotias äiti oli käynyt kampaajalla, leninki oli viimeisen päälle ja pari haettiin kotoa taksilla. Veteraani-isä sattuu olemaan entinen taksikuski itsekin. Lisäksi parin oli tarkoitus juhlistaa etukäteen samalla 50-vuotishääpäiväänsä, joka on maaliskuussa.


Eeva Ahtisaari kuvailee tänään huumorilla puolisoaan tv:ssä: ”Martti on hyvin mukavuudenhaluinen” iltalehti 06:56 04.12

Rita Strömmerin Ahtisaari-dokumentti saa tänään ensiesityksensä MTV3:lla. Vajaan kahden kuukauden kuluttua äänestetään seuraavaa presidenttiä. MTV3:lla verrytellään jo vaalikoitosta varten, kun ensiesityksensä saa tänään Rita Strömmerin käsikirjoittama ja kuvaama dokumentti Ahtisaari. Martti Ahtisaaren poliittiset ansiot ja uran yllättävätkin käänteet käydään tarkkaan läpi. Vuosina 1994-2000 Suomen presidenttinä toimineesta nobelistista tulee silti esille inhimillinenkin puoli kulissien takaa. Paljastuu, että diplomaatilla on todellista jorinakestävyyttä, minkä lisäksi hän on antelias ja huumorintajuinen mies - jolle joutenolo ei ole ongelma silloin, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus.


Turmasta jo kuukausi: Raaseporin turma-auton kuljettajaa ei vieläkään kuultu - taustalla ”inhimillinen näkökulma” iltalehti 17:44 23.11

Raaseporin tasoristeysonnettomuudessa mukana olleen turma-auton kuljettajalle on haluttu antaa toipumisaikaa. Paikallisjunan ja puolustusvoimien ajoneuvon törmäyksessä menehtyi kolme varusmiestä 26. lokakuuta. Turma-auton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kuoleman- ja vammantuottamuksesta. Poliisi ei ole vieläkään kuullut turma-auton kuljettajaa, vaikka tapahtuneesta on jo lähes kuukausi.


Kaksi maalia iskenyt pelaaja vaihdettiin kentältä todella harvinaisesta syystä: Pelikamoissa suoraan synnytyssaliin! iltalehti 21:22 22.11

Wigan-hyökkääjä Ryan Colcloughin tiistaipäivä oli sellainen, että hän muistaa sen lopun elämäänsä. Nykyisin Englannin kolmannella sarjaportaalla pelaava Wigan kohtasi Doncasterin. Ilmiliekeissä ollut Colclough oli paukuttanut kaksi maalia, ja sen jälkeen kutsui yllättäen penkki. Syy oli varsin inhimillinen: puoliajalla Colcloughin tavoitti viesti, joka kertoi, että hänen puolisonsa synnytys oli käynnistynyt. - Saimme viestin puoliajalla, että hänen puolisonsa lapsivesi oli tullut. Lapsi on hänen toisensa. Toisen maalin jälkeen otimme hänet pois, sillä hänen päänsä oli jossain muualla, apuvalmentaja Leam Richardson sanoi.


Kaksi junaa ajoi samalla raiteella toisiaan kohti länsimetron koeajossa – HKL:n toimitusjohtaja: ”Inhimillinen virhe” iltasanomat 14:38 08.11

Kaksi metrojunaa ajoi toisiaan vastaan kääntöraiteella länsimetron koeajojen aikana, kun liikenteenohjaus antoi kummallekin junalle luvan lähteä liikkeelle.


Metropolian terveysalan valintakokeissa virheitä - koetta tekemässä 500 hakijaa iltalehti 14:57 07.11

Metropolia pahoittelee inhimillistä virhettä, jonka seurauksena kokeeseen eksyi vääriä kysymyksiä. Iltalehden saamien tietojen mukaan Metropolia Ammattikorkeakoulun maanantaina järjestämiin valtakunnallisissa hoitotyön tutkintojen valintakoekysymyksiin oli eksynyt virheitä. Metropolian oppimisjohtaja Tapani Martti vahvistaa, että valintakokeen yhden osion kokoonpanossa on tapahtunut inhimillinen virhe, jonka seurauksena osa kysymyksistä oli vääriä.


Viidesluokkalaisen pojan pää vaihtui toisen pojan pääksi luokkakuvassa - ”Inhimillinen ja hieman huvittava erehdys” iltalehti 14:40 25.10

Koululla tapaukseen suhtaudutaan huumorilla. Kaisaniemen alakoulussa sattui tapaus, jossa luokkakuvassa viidesluokkalaisen pojan kasvot olivat valokuvassa vaihtuneet toisen saman luokan pojan päähän. Asia tuli ilmi apulaisrehtori Satu Hakuliselle käytäväkeskustelussa luokan opettajan kanssa.


Uutiset