Pääkirjoitus: Kokoomuksen hylännyt Harkimo varmisti Sdp:n Antti Rinteelle pääministeripaikan iltasanomat 21:00 17.04

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne saisi kiittää Liike Nytiä ja Harry Harkimoa tulevasta pääministerin paikasta. Liike Nyt verotti kokoomuksen kannatusta sen verran, että Sdp:stä tuli niukasti vaalien suurin puolue, toteaa Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Sipilän ero oli pakkoratkaisu – seuraajapeli on kolmen kauppa iltasanomat 12:45 16.04

Juha Sipilän eroilmoitus ei totisesti yllättänyt puolueen historian surkeimman vaalituloksen jälkeen. Sipilä yritti tehdä kepusta kokoomustakin kokoomuslaisemman – ja tässä on surkea lopputulos, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Pian ratkeaa Suomen EU-komissaari – Urpilainen vai Heinäluoma? Stubb ei ole lähdössä edes EU-vaaliehdokkaaksi iltasanomat 11:09 16.04

Uuden hallituksen myötä ratkeaa myös Suomen tuleva EU-komissaari. Komissaarinimen päättää Sdp, jonka vahvimmat ehdokkaat ovat Eero Heinäluoma tai Jutta Urpilainen. Kokoomuksen Alexander Stubb tuskin lähtee enää edes EU-vaalien ehdokkaaksi arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Nyt tuli se hallituskonkelo iltasanomat 05:15 15.04

Hallitusneuvotteluissa vain yksi on varmaa: niistä tulee pitkät ja erittäin vaikeat, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Setä Arkadia: Varautukaa jo uusiin, ennenaikaisiin vaaleihin – heikko hallitus ei kauan kestä iltasanomat 09:00 13.04

Vaalituloksesta odotetaan historiallista, sillä kaikki puolueet ovat jäämässä alle 20 prosentin kannatuksen. Tulos johtaa niin heikkoon hallitukseen, että sen elonpäivät eivät kauan kestä. Sauli Niinistö saa vielä hajottaa valittavan eduskunnan, ja edessä häämöttää ennenaikaiset vaalit, ennustaa Setä Arkadia alias Timo Haapala.


Etkö vielä tiedä, mitä mieltä puoluejohtajat ovat? Katso tästä kaikki ISTV:n Vaaligrillit iltasanomat 06:15 13.04

Ilta-Sanomien Timo Haapala ja Hanna Vesala hiillostivat puolueiden puheenjohtajia Vaaligrilleissä. Katso tästä kaikki lähetykset.


Kommentti: Pelastaako kongi sunnuntaina Antti Rinteen? iltasanomat 16:07 11.04

Vaaleihin on aikaa neljä vuorokautta. Lopputulos on hämärän peitossa, vaalitaistelu poikkeaa monista aikaisemmista, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Kääntyykö jatkuva ilmastokeskustelu lopulta Halla-ahon eduksi – riittääkö Rinteen etumatka? iltasanomat 07:42 09.04

Helsingin Sanomien tuore gallup aiheuttaa taatusti päänvaivaa vedonlyöntitoimistoille, sillä harva uskaltaa enää lyödä vetoa vaalien voittajasta. Riittääkö Antti Rinteen ja Sdp:n kutistuva etumatka? Alkaako ilmastokeskustelu kääntyä lopulta perussuomalaisten ja Jussi Halla-ahon eduksi? tiivistää politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Setä Arkadia: Poliittinen sammakko on viikon eläin – ja niiden munimisessa Antti Rinne on ylitse muiden iltasanomat 09:00 07.04

Puolueiden puheenjohtajat ovat ravanneet päivä toisensa jälkeen vaalitentistä toiseen. Tuloksena on ennätysmäärä poliittisia sammakoita, joiden munimisessa Sdp:n Antti Rinne on saavuttanut ykköspaikan. Viikon eläin onkin poliittinen sammakko, pakinoi Setä Arkadia alias Timo Haapala.


Setä Arkadia: Moni nukkuu jo nyt huonosti pelkästä ajatuksesta – mitä jos Halla-ahon perussuomalaiset onkin vaalien ykkönen? iltasanomat 09:00 31.03

Mitä jos Jussi Halla-ahon perussuomalaiset nouseekin vaaleissa Suomen suurimmaksi puolueeksi? Se olisi monelle painajainen, mutta ei täysin mahdotonta pakinoi Setä Arkadia alias Timo Haapala.


Presidentti Niinistö muistutti vaalien alla unohdetusta aiheesta: ”Olisi hyvä keskustella, mitä linjaa kukin tavoittelee” iltasanomat 17:48 30.03

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi Twitterissä Ilta-Sanomien toimittajan Timo Haapalan kirjoittamaa kommenttia: ”Tätä onkin kaivattu”


Kommentti: Myös ulko- ja turvallisuuspolitiikka on unohtunut vaalikeskustelusta – vaikka eduskunta päättää Natosta iltasanomat 11:49 28.03

Talous- ja työllisyyspolitiikan ohella myös ulko- ja turvallisuuspolitiikka on tyystin kadonnut vaalikeskusteluista. Se on outoa, sillä eduskunta päättää esimerkiksi Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä, ihmettelee politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Poliitikot on päästetty liian helpolla – tärkein vaaliteema loistaa poissa­olollaan iltasanomat 13:28 27.03

Vaaleihin on kaksi ja puoli viikkoa. Tärkein eli talous- ja työllisyyskeskustelu loistaa vaalikeskusteluissa poissaolollaan, ihmettelee politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Turhaa puhetta – Rinteen ja Sdp:n lihaverouudistus on poliittinen pannukakku ja mahdoton toteuttaa iltasanomat 14:08 25.03

Keskustelu Sdp:n ajamasta ”kestävän kehityksen arvonlisäverosta” jatkuu vaikka villat ovat lopussa. Puheenjohtaja Antti Rinne (sd) voisi rehellisesti todeta, ettei puheita voi siirtää käytäntöön, sillä siihen ei taivu arvonlisäverojärjestelmä eikä EU. Kyseessä oli poliittinen pannukakku, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Setä Arkadia: Sotea kaatanut ex-marxilainen kelpaa nyt Sdp:n ehdokkaaksi iltasanomat 09:00 17.03

Oppositipuolue Sdp:ltä pääsi itku, kun hallitus erosi soten takia. Mutta sotea kaatanut ex-marxilainen, HUS:n entinen toimitusjohtaja Aki Lindén kelpaa Sdp:n eduskuntavaaliehdokkaaksi vastoin Sdp:n entisen puheenjohtajan Väinö Tannerin viisauksia, pakinoi Setä Arkadia alias Timo Haapala.


Uutiset