Internet hullaantui videoista, joissa Heikki Ranta, 21, tekee biisejä kuin tutut suosikkiartistit – "En ole koskaan käynyt soittotunneilla"

yle 15:13 08.05

Rannan hittikonsepti syntyi vahingossa bändin treenikämpällä.


Saksalaisklubin ratkaisu koronarajoituksiin – drive-in -reivit!

stara 19:20 05.05

Koronakriisi on asettanut omat rajoituksensa yöelämällä. Monet artistit, yhtyeet ja


Viihdelehti Stara.fi

stara 19:20 05.05

Koronakriisi on asettanut omat rajoituksensa yöelämällä. Monet artistit, yhtyeet ja


Suomen suosituimmat artistit maksavat Carla Ahoniukselle ”brutaalista rehellisyydestä” – tällaista tähtimanagerin työ todellisuudessa on

iltasanomat 07:02 05.05

Manageri Carla Ahonius on Suomen suosituimpien musiikkitähtien lähin kumppani. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että hän holhoaisi artistejaan – päinvastoin.


Travis Scott veti keikan suosikkipelin pelaajille netissä – suosio löi kaikki ällikällä: Yli 12 miljoonaa katsojaa

iltalehti 18:35 26.04

Räppäri Travis Scottin keikka Fortnite-pelin pelaajille oli suuri menestys, kertoo The Verge -sivusto. Koronavirusepidemia on ajanut artistit keksimään erilaisia keinoja keikkailun mahdollistamiseksi poikkeusoloissa. Jatkuvasti suosiotaan kasvattavat virtuaalikeikat ovat olleet monen artistin kohdalla menestys, eikä Travis Scottin taannoinen virtuaalikeikka tehnyt tässä poikkeusta. Travis Scott esiintyi vastikään supersuositun Fortnite-pelin pelaajille, ja keikkaa seurasi lopulta ennätysyleisö. Peräti 12,3 miljoonaa pelaajaa näki Scottin konsertin suosikkipelissä. Aiempi ennätys pelin sisällä esitetystä keikasta oli tuottaja ja DJ Marshmellon virtuaalikonsertti, jota katsoi viime vuonna 10,7 miljoonaa silmäparia.


IL-selvitys: Peruttu keikkakesä on artisteille katastrofi – Kaija Koo vetoaa päättäjiin: "Tätä alaa täytyy tukea"

iltalehti 10:28 24.04

Jotkut muusikot ovat tehneet festarikesän aikana jopa koko vuoden tilinsä, joka nyt jää ansaitsematta. Tulonmenetyksiä kuvaillaan mittaviksi. Koronavirus on iskenyt kovalla kädellä musiikkialaan ja kesätapahtumiin. Yli 500 hengen tilaisuudet on kielletty heinäkuun loppuun saakka. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että artistit menettävät leijonanosan tuloistaan. Tapahtumajärjestäjät ovat reagoineet rajoituksiin: Ruisrock, Pori Jazz, Ilosaarirock ja esimerkiksi Seinäjoen tangomarkkinat on peruttu, ja lista tulee kesän mittaan kasvamaan. Menetys on suuri, koska monelle artistille festarikeikat on vuoden suurin tulonlähde.


IL-selvitys: Peruttu keikkakesä on artisteille katastrofi – menettävät jopa 70 prosenttia vuoden tuloista: ”Kuusinumeroinen summa”

iltalehti 10:28 24.04

Jotkut muusikot ovat tehneet festarikesän aikana jopa koko vuoden tilinsä, joka nyt jää ansaitsematta. Tulonmenetyksiä kuvaillaan mittaviksi. Koronavirus on iskenyt kovalla kädellä musiikkialaan ja kesätapahtumiin. Yli 500 hengen tilaisuudet on kielletty heinäkuun loppuun saakka. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että artistit menettävät leijonanosan tuloistaan. Tapahtumajärjestäjät ovat reagoineet rajoituksiin: Ruisrock, Pori Jazz, Ilosaarirock ja esimerkiksi Seinäjoen tangomarkkinat on peruttu, ja lista tulee kesän mittaan kasvamaan. Menetys on suuri, koska monelle artistille festarikeikat on vuoden suurin tulonlähde.


IL-selvitys: Näin artistit pyrkivät selättämään koronakriisin – striimatun keikan suosio yllätti Anssi Kelan: ”10 euron lipun osti 850 ihmistä”

iltalehti 07:32 16.04

Koronavirus vei muusikoiden keikat. Antti Ketonen, Tuure Kilpeläinen, Sani, Anssi Kela, Tauski ja Waldo kertovat, mitä he ajattelevat kriisitilanteesta – ja millaisia innovaatioita tämän pohjalta on jo tehty. Koronaviruksen leviämisvaaran takia vältellään nyt julkisia kokoontumisia. Karanteeni on iskenyt moniin suomalaisiin ammatinharjoittajiin kipeästi – ja monen viihdealan toimijan toimeentulo on uhattuna. Tilanne on ristiriitainen: suomalaisten viihteenkulutuksen tarve vain lisääntyy karanteenin takia, mutta live-tapahtumia ja esimerkiksi keikkoja, joista artistit tienaavan leijonanosan tuloistaan, ei voida järjestää. Myöskin kesäfestareiden tulevaisuus on vaakalaudalla ja todettakoon, että niistä saatavat tulot muodostavat ison lohkon artistin leivästä.


Johannat Kurkela ja Iivanainen löysivät toisensa – ajaton yhteiskappale sykähdyttää

iltalehti 09:13 03.04

Johanna Kurkela ja Johanna Iivanainen löivät hynttyyt yhteen. Artistit Johanna Kurkela ja Johanna Iivanainen ovat molemmat uuden edessä. He ovat keikkailleet yhdessä aiemmin, mutta nyt on ensimmäisen yhteislevyn vuoro. Kaksikko tekee musiikkia yhdessä nimellä Altamullan Road. –Tämä on jännittävää! Tämä on meidän ensimmäinen haastattelu kimpassa, Kurkela sanoo.


Koronavirus sulki teatterit ja perui konsertit: Artistit siirtävät show'nsa nyt verkkoon!

mtv 14:11 21.03

Muun muassa Coldplayn Chris Martin ja laulaja John Legend ovat vetäneet Instagramissa seuraajilleen akustisia keikkoja.


Eturivin ykköstähdet houkuttelevat fanejaan pysyttelemään kotona – Chris Martinilta, John Legendiltä ja Keith Urbanilta kotikonsertteja

iltalehti 15:51 20.03

Artistit haluavat pitää yhteyttä faneihinsa myös poikkeustilanteen vallitessa. Lukuisat eturivin ykköstähdet taistelevat koronaa vastaan tavallisten tallaajien tavoin eristäytymällä kotiin ja välttämällä tarpeetonta kanssakäymistä koronan leviämisen estämiseksi. Coldplayn nokkamies Chris Martin piti seuraajilleen konsertin kotoaan käsin Instagramin välityksellä. Muusikko esitti Coldplayn kappaleita kitaralla ja pianolla ja lisäksi hän otti vastaan fanipyyntöjä, soittaen väliin esimerkiksi David Bowieta. Yllätyskonsertti kesti noin 30 minuuttia. Martin kertoi videolla, että on mukana viruksen torjumisessa ja toivoo seuraajiensakin katselevan videota kotoa käsin.


Lauri Tähkä organisoi hyväntekeväisyystempausta - eturivin artistit innolla mukaan: ”Biisi on jo valmiina”

iltalehti 09:41 17.03

Lauri Tähkän hyväntekeväisyystempauksen tarkoituksena on auttaa koronaviruksen takia pulaan joutuneita suomalaisia. Lauri Tähkä houkuttelee suomalaisartisteja mukaansa hyväntekeväisyyskampanjaan. – Nyt kun korona estää meitä suomalaisia kokoontumasta ja huoli lähimmäisistämme on suuri, haluan kutsua muut artistit mukaan auttamaan musiikin voimalla suomalaisia, Tähkä kirjoittaa Instagramissaan.


Suomalaiset artistit kaaosmaisessa tilanteessa: ”Tämän kevään keikat on peruttu ”

stara 07:00 17.03

Kiinasta alkunsa saanut koronavirus iski lopulta odottamattoman rajusti Eurooppaan ja


Näkökulma: Ylen raatikikkailu ihmetyttää - Miksi ruotsalainen metallibändi päättää puolestamme?

iltalehti 08:22 08.03

Aksel Kankaanranta ansaitsi voittonsa, mutta valintatapa herättää kysymysmerkkejä, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. Yle onnistui tänä vuonna hienosti Uuden musiikin kilpailussa. Poissa olivat kulahtaneisuus, vitsiartistit ja mukahauskuus. Yhteistyö Ylex:n kanssa oli erinomainen veto, ja green roomin juontajat Viki ja Köpi saivat oletettavasti ruutujen ääreen aiempaa nuorempaa yleisöä. Ja jopa lehdistöhuoneessa vallitsi jännitys tuloksia laskiessa. Kuka myöntää jännittäneensä silloin kun kutsuartistit Saara Aalto ja Darude kilpailivat vain itseään vastaan? Paluu vanhaan oli tällä kertaa oikea ratkaisu. Samalla linjalla jatketaan ensi vuonnakin.


Tässä ovat Iskelmä-gaalan voittajat - Lauri Tähkä tyhjensi palkintopöydän: ”Tunnen kansan rakkauden”

iltalehti 22:07 21.02

Iskelmä-gaalaa juhlistettiin tänään loppuun myydyssä Tampere-talossa. Paikan päällä palkittiin parhaiten iskelmä-musiikin saralla menestyneet musiikintekijät ja artistit. Yksi palkittiin ylitse muiden: Lauri Tähkä, 46, tyhjensi palkintopöydän. Lähes yhdeksän vuoden kivisen tien suomalaisten sydämiin ja kansan suosikiksi edennyt Lauri Tähkä, 46, sanoo suosion perustuvan siihen, että hän ei ole laskelmoinut.


Tässä ovat kaikki Emma-voittajat – JVG ja Lauri Tähkä kahmivat pystejä!

iltalehti 22:21 08.02

Emma-gaalassa palkittiin jälleen Suomen menestyneimmät artistit ja yhtyeet. Suomalaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma-gaalaa vietettiin Hartwall Arenalla lauantaina 8.2.2020. Kaikkein eniten Emma-palkintoja rohmusivat tänä vuonna JVG ja Lauri Tähkä. JVG palkittiin Vuoden yhtye -Emmalla, Vuoden biisi -Emmalla ja vuoden pop -Emmalla. Ville Galle ja Jare Brandt kiittelivät lavalla vuolaasti saamistaan palkinnoista ja kannustivat muusikoita luottamaan itseensä. Kaksikko myös esiintyi gaalassa.


Tässä ovat Emma-gaalan uskaliaimmat ja upeimmat asut! Tähtiartistit täyttivät punaisen maton – kenen tyyli oli säväyttävin?

iltasanomat 18:41 08.02

Emma-gaalassa nähtiin tänäkin vuonna toinen toistaan näyttävimpiä asukokonaisuuksia.


Pukuloistoa ja suomalaistähtiä punaisella matolla – katso IL-TV-lähetys Emma-gaalasta

iltalehti 15:22 08.02

IL-TV:n lähetyksessä pääset seuraamaan Emma-gaalan käänteitä punaiselta matolta. Vuoden 2019 ansioituneita artisteja palkitaan jälleen Emma-gaalassa Helsingin Hartwall Arenalla. Iltalehti tekee suoraa live-lähetystä paikalta. Järjestyksessään 34. Emma-gaalassa palkitaan vuoden 2019 menestyneimmät kotimaiset artistit ja yhtyeet.


Pukuloistoa ja suomalaistähtiä punaisella matolla – katso suora IL-TV-lähetys Emma-gaalasta

iltalehti 15:22 08.02

IL-TV:n suorassa lähetyksessä pääset seuraamaan Emma-gaalan käänteitä punaiselta matolta. Vuoden 2019 ansioituneita artisteja palkitaan jälleen Emma-gaalassa Helsingin Hartwall Arenalla. Iltalehti tekee suoraa live-lähetystä paikalta. Järjestyksessään 34. Emma-gaalassa palkitaan vuoden 2019 menestyneimmät kotimaiset artistit ja yhtyeet.


Hot topics