Äitinsä Kirsi Westerlundin menettänyt Bella pääsi ylioppilaaksi – lakitettiin äitinsä legendaarisessa missituolissa

iltasanomat 13:32 02.06

Kurre Westerlund jakoi sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa hänen tyttärensä Bella istuu äitinsä Miss Suomi valtaistuimella. Kutreille aseteltiin valkolakki kuten aikanaan äidin missikruunu.


Kirsi Westerlund kuoli 50-vuotiaana juuri ennen tyttären yo-juhlia - koskettavassa kuvassa Bella poseeraa äitinsä missituolilla

iltalehti 12:01 02.06

Westerlundien tytär pääsi ylioppilaaksi viime lauantaina, vain muutamia päiviä Kirsi-äidin menehtymisen jälkeen. Westerlundien perheessä on eletty murheen täyttämää aikaa. Vuoden 1992 Miss Suomi Kirsi Westerlund (os. Syrjänen) kuoli viime tiistaina syöpätaistelun jälkeen. Kirsi oli kuollessaan vain 50-vuotias. Pitkän avioliiton päättyminen puolison kuolemaan on ollut laulaja Kurre Westerlundille ja perheen lapsille äärimmäisen raskasta. Poismeno tapahtui samalla viikolla, jolloin lauantaina oli tarkoitus juhlia Bella-tyttären lakkiaisia.


Kirsi Westerlund kuoli 50-vuotiaana juuri ennen tyttären yo-juhlia - leski Kurre Westerlund järjesti pienet juhlat surun keskellä

iltalehti 12:01 02.06

Westerlundien tytär pääsi ylioppilaaksi viime lauantaina, vain muutamia päiviä Kirsi-äidin menehtymisen jälkeen. Westerlundien perheessä on eletty murheen täyttämää aikaa. Vuoden 1992 Miss Suomi Kirsi Westerlund (os. Syrjänen) kuoli viime tiistaina syöpätaistelun jälkeen. Kirsi oli kuollessaan vain 50-vuotias. Pitkän avioliiton päättyminen puolison kuolemaan on ollut laulaja Kurre Westerlundille ja perheen lapsille äärimmäisen raskasta. Poismeno tapahtui samalla viikolla, jolloin lauantaina oli tarkoitus juhlia Bella-tyttären lakkiaisia. Nyt Kurre kertoo Iltalehdelle, että surun keskellä perhe päätti kuitenkin pitää pienimuotoiset juhlat.


Hiljaiseloa pitäneen Viveca Lindforsin selkävaivat ovat vihdoin ohi – tuore ylioppilas haluaa jälleen Euroopan kärkeen

yle 18:23 30.05

Taitoluistelun EM-pronssimitalisti Viveca Lindfors kirjoitti viidessä vuodessa ylioppilaaksi Pohjois-Haagan yhteiskoulun urheilulukiossa. Urheilun lisäksi tulevaisuuden tavoitteena ovat oikeustieteiden opinnot.


36 treenituntia viikossa – Rebecca Gergalo, 20, kirjoitti ylioppilaaksi urheilukiireiden keskellä: ”Elän aina tässä ja nyt”

iltasanomat 15:41 30.05

Helsinkiläinen Rebecca Gergalo panostaa ennen kaikkea rytmiseen voimisteluun, mutta on hän iloinen myös ylioppilaaksi pääsystään.


Baan Nasrallah saapui 15-vuotiaana Suomeen tuhansien irakilaisten tavoin 2015 ja aloitti heti tauottoman opiskelun – Sitten hän luki ylioppilaaksi kahdessa vuodessa

iltasanomat 10:02 30.05

Viisi vuotta sitten Suomeen saapui ennätysmäärä turvapaikanhakijoita, ja espoolainen Baan Nasrallah oli yksi heistä. Nasrallah opiskeli suomen kielen muutamassa vuodessa ja kirjoitti tänä keväänä ylioppilaaksi. Nyt hän haaveilee tutkijan urasta.


Julkkiskokki Sara La Fountain, 39, tiesi jo ylioppilaaksi päästessään, mikä hänestä tulisi isona – antaa yhden kullanarvoisen neuvon nyt valmistuville nuorille

iltasanomat 07:01 30.05

Tänään lukuisat nuoret saavat poikkeusoloista huolimatta painaa päähänsä valkolakin. Kokki Sara La Fountain muistelee edelleen lämmöllä omia vuosien takaisia lakkiaisiaan.


Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen poika Väinö kirjoitti ylioppilaaksi poikkeuskeväänä – Nyt Pekonen kertoo, mikä on parasta elämässä

iltasanomat 14:23 21.05

– Maailma on auki sinulle, ja olet isojen valintojen edessä. Kuuntele sydäntäsi, sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen antaa elämänohjeen pojalleen Väinö Pekoselle, kevään ylioppilaalle.


Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen poika Väinö kirjoitti ylioppilaaksi poikkeuskeväänä – Nyt Aino-Kaisa kertoo, mikä on parasta elämässä

iltasanomat 14:23 21.05

– Maailma on auki sinulle, ja olet isojen valintojen edessä. Kuuntele sydäntäsi, sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen antaa elämänohjeen pojalleen Väinö Pekoselle, kevään ylioppilaalle.


Jasmin, 20, kirjoitti ylioppilaaksi erinomaisin arvosanoin – päätti silti heittää kirjat sivuun ja tavoitella täysillä unelmaansa

iltasanomat 19:48 16.05

Koulussa menestynyt Jasmin Kähärä laittaa nyt kirjat sivuun ja panostaa huippu-urheiluun.


Hasan Khademi tuli Suomeen viisi vuotta sitten ummikkona, nyt hän kirjoitti ylioppilaaksi – unelma toteutui, vaikka moni asia oli sitä vastaan

yle 10:30 12.05

Korona sotki suunnitelmat afgaaninuorukaisen ylioppilasjuhlista, mutta hän on iloinen valkolakista. Pitkästä matematiikasta hän kirjoitti huippuarvosanan E.


Kymmenettuhannet nuoret ovat ansainneet valkolakkinsa – kolme heistä kertoo, millaista oli kirjoittaa ylioppilaaksi koronakeväänä

yle 06:05 12.05

Uusi koepäivä pika-aikataululla, kirjat toisella paikkakunnalla. Korona muutti abiturienttien ylioppilaskevään.


Tuukka Temonen nostalgisessa kaverikuvassa Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin kanssa – fanit ihastuivat: ”Nuoria ja niin punk”

iltalehti 00:39 12.04

Ohjaaja Tuukka Temonen jakoi sosiaalisessa mediassa harvinaisen otoksen takavuosilta. Siivoamisen myötä voi joskus löytää todellisia aarteita. Näin kävi myös ohjaaja Tuukka Temoselle, joka on jakanut Instagramissa nostalgisen kuvan vuosien takaa. Otoksessa Temonen poseraa yhdessä Apulanta-yhtyeestä tuttujen Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin kanssa. Kuvasta selviää, että tapahtumahetkellä kolmikko on ollut juhlistamassa Santapukin ylioppilaaksi valmistumista.


Tunnistatko tämän tähden? Ei tunnista moni muukaan, mutta suomalainen Jennifer on suosionsa huipulla

iltalehti 05:32 13.03

Kruunupyyläinen Jennifer Käld kirjoittaa tänä keväänä ylioppilaaksi. Ylioppilaaksi tänä keväänä kirjoittava Jennifer Käld on 18-vuotias kruunupyyläinen. Nimi saattaa olla monelle täysin vieras, mutta hän on silti suuri tähti, somessa. Jenniferillä on lähes viisi miljoonaa seuraajaa TikTokissa. Se on kiinalainen, etenkin lasten ja nuorten suosiossa oleva mobiilisovellus, jolla voi jakaa lyhyitä videoita. Lukiolaisen suosituinta videota on katsottu noin 70 miljoonaa kertaa ja se on kerännyt 5,3 miljoonaa tykkäystä. Luvut ovat käsittämättömiä.


Jere Karalahti yritti saada tyttärensä lopettamaan lukion kesken – Ronjalla, 19, oli asiaan sananen sanottavanaan

iltasanomat 07:56 01.03

Jere Karalahti toivoi aikoinaan, että Ronja-tytär jättäisi lukion ensimmäisen vuoden jälkeen, koska hänen mielestään elämässä on tärkeä kerätä kokemuksia. Tänä keväänä Ronja kirjoittaa ylioppilaaksi ja haluaa pitää välivuoden.


Tärkeä digitaito puuttuu koululaisilta: sujuva tietokoneen näppäily – "Jos ylioppilaaksi ollaan kirjoittamassa kahdella sormella, niin se on hankalaa"

yle 07:45 16.01

Käsin kirjoitettu jää paremmin muistiin. Asiasta väitellyt tutkija arvioi taustalla olevan sen, että näppäillessä ajatukset ovat muualla kuin sisällössä.


Timo Latvala kirjoitti ylioppilaaksi 74-vuotiaana – vasta kaksi vuotta sitten löytyi syy, miksi kirjoittaminen oli niin vaikeaa nuorena

yle 18:00 14.11

Tamperelainen insinööri jäi usean kerran luokalle, koska hänen keskivaikeaa lukihäiriötään ei löydetty. Sinnikkyys toi lopulta ylioppilaslakin.


Lukion rehtori Kuopion kouluiskun epäillystä IS:lle: ”Muistikuvissani normaali opiskelija muiden joukossa”

iltasanomat 10:42 02.10

Kuopiossa Savon ammattiopistoon eilen tehdyn hyökkäyksen epäilty kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2014 Siilinjärven lukiosta. Lukiossa pyrittiin tiistaina palaamaan normaaliin arkeen järkyttävistä uutisista huolimatta.


Hot topics