Valko-Venäjällä ottelumanipulaatio ? seitsemän pelaajaa toistaiseksi pelikieltoon

jatkoaika.com 23:36 03.07

Valko-Venäjän pääsarjassa nähtiin viime kaudella ottelumanipulaatio, jossa osallisina oli Dinamo Molodetšnon pelaajia.


Ensi vuoden jääkiekon MM-kisojen ajankohta siirtyi – mitalipelit vasta kesäkuussa

iltalehti 17:09 22.06

Ensi vuoden MM-kisat venyvät kesäkuun puolelle. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on siirtänyt ensi vuoden miesten MM-kisojen ajankohtaa kahdella viikolla eteenpäin. Valko-Venäjän Minskissä ja Latvian Riiassa pelattavat kisat alkavat toukokuun 21. päivänä ja päättyvät vasta kesäkuun 6. päivä.


Raju episodi jalkapallo-ottelun jälkeen: fanit pysäyttivät tuomarien auton ja ryhtyivät uhkailemaan

MTV 18:32 15.06

Katsojat olivat pysäyttäneet tuomariston auton ja ryhtyneet uhkailemaan tuomareita sunnuntaina pelatun Valko-Venäjän jalkapalloliigan ottelun BATE Borisov – Shahtsjor Salihorsk jälkeen. Valko-Venäjän jalkapalloliitto kertoo tapauksesta verkkosivuillaan.


Yllättävä haaste pakotti Valko-Venäjän Lukashenkon vastatoimiin, sanoo tutkija

yle 10:50 06.06

Itsevaltainen presidentti pidätti oppositiota ja vaihtoi hallituksen. Politiikka palasi takaisin Valko-Venäjälle, sanoo Ryhor Nizhnikau Ulkopoliittisesta instituutista.


Valko-Venäjän Lukašenka erotti hallituksensa ja valmistautuu kuudenteen kauteen presidenttinä

yle 20:08 03.06

Valko-Venäjän voimahahmo Lukašenka on herättänyt kummastusta äkkiväärillä koronalausunnoillaan.


Lähes kuusi tuhatta katsojaa paikan päällä – yksi Euroopan maa ei jarruta jalkapallosarjaa koronaviruksenkaan edessä

MTV 07:30 25.05

Valko-Venäjän liiga on ollut jalkapallomaailmassa poikkeus, sillä se on pyörittänyt koronavirustilanteesta huolimatta sarjatoimintaansa katsojien läsnä ollessa.


Vakio 1: RB Leipzig ja Bayern München kierroksen ehdottomat varmat

iltasanomat 15:49 22.05

Lauantain Vakio 1:ssä on tarjolla Bundesliigaa, kakkosbundesliigaa ja Valko-Venäjän pääsarjaa.


Valko-Venäjän liigan maalipörssin kärjessä todellinen yllätysnimi – Zhodinon rautainen puolustuskin voi olla vaikeuksissa taikurin kanssa

iltalehti 13:05 21.05

Torstain pelipoiminta on Valko-Venäjän liigan tämän päivän ainoa ottelu Neman Grodno - Torpedo Zhodino. Valko-Venäjän liigan illan Neman Grodno–Torpedo Zhdodino -ottelussa vierasjoukkue Zhodino yrittää jatkaa todella hyvin alkanutta sarjakauttaan. Joukkue on viime vuosina kuulunut Valko-Venäjän liigan ylempään keskikastiin, mutta alkukauden otteilla tänä vuonna on otettavissa parempaakin. Etenkin joukkueen puolustuspeli on ollut mallikasta: yhdeksässä pelissä sille on tehty vain viisi maalia.


BATE:n edellisestä Dinamo Brest -voitosta aikaa ikuisuus – kääntyvätkö voimasuhteet tänään normaaliasentoon?

iltalehti 13:11 20.05

Keskiviikon pelivalinta on Valko-Venäjän liigan huippuottelu Dinamo Brest–BATE. Keskiviikon ehdottomasti mielenkiintoisin ottelu pelataan Valko-Venäjän liigassa, missä viime kauden todellinen yllätysmestari Dinamo Brest isännöi sarjan normaalia suvereenia hallitsijaa BATE:a. BATE voitti Valko-Venäjän liigan kausina 2006–2018 peräkkäin 13 kertaa, kunnes viime kaudella Dinamo Brest jysäytti pommin jättämällä suurseuran kakkoseksi viiden pisteen erolla.


Leijonat pelaa MM-jääkiekon ensi vuoden alkulohkonsa Latvian Riiassa

yle 12:16 20.05

A-alkulohko pelataan Valko-Venäjän Minskissä.


Valko-Venäjän liigassa tarjolla huippupeli nyhjäyksen ystäville – yli 2,5 maalia olisi suoranainen ihme

iltalehti 12:02 15.05

Perjantain pelivalinta löytyy Valko-Venäjän liigasta. Torpedo Zhdodino ja FK Gorodeja ovat olleet Valko-Venäjän liigan alkukauden vähämaalisimmat joukkueet. Zhodinon otteluista 88 prosenttia (7/8) on päättynyt alle 2,5 maalin tulokseen ja Gorodejan saldo on undereiden osalta tällä kaudella vielä täydellinen 8/8. Viime kaudella Zhodino sijoittui sarjan maalimäärätilastoissa keskivaiheille, mutta Gorodeja oli silloinkin sarjan toiseksi vähämaalisin joukkue. Vaikka maalimäärät Valko-Venäjänkin sarjassa ovat alkukaudesta runsastuneet selvästi, kuuluu tätä ottelua edelleen lähestyä vähämaalisuusnäkökulmasta.


Leijonien MM-alkulohkoon iso muutos – Kalervo Kummola on seurannut Valko-Venäjän johtajan koronatoimintaa: ”Onhan se aika ylimielistä”

iltalehti 13:47 13.05

Ensi kevään MM-lohkoissa tapahtuu liikehdintää. Kanadan ja Venäjän paikat vuoden 2021 jääkiekon MM-alkulohkoissa vaihtuvat, kertoo uutistoimisto Ria Novosti. Venäjä hyppää uutisen mukaan Minskissä pelattavaan A-lohkoon, jossa ovat kisaisäntä Valko-Venäjä sekä Ruotsi, Tshekki, Saksa, Slovakia, Tanska ja Iso-Britannia. Kanada siirtyy Riiassa pelattavaan B-lohkoon, jossa ovat Suomi, kisaisäntä Latvia sekä USA, Sveitsi, Norja, Italia ja Kazakstan.


Jättiläisen alkukauden kompurointi on vain historiaa – onko BATE jo pysäyttämätön?

iltalehti 12:15 10.05

Sunnuntain pelivalinta löytyy Valko-Venäjän liigasta. Valko-Venäjän liiga viime vuosien suvereeni valtias BATE hämmästytti sarjan seuraajia kauden alussa häviämällä kaksi ensimmäistä peliään ja päästämällä niissä peräti viisi maalia omaan verkkoonsa. Esimerkiksi koko viime kaudella 30 ottelussa sen oma verkko heilui vain 21 kertaa. Sittemmin BATE:n tahti on tiivistynyt huomattavasti ja seuraavien viiden pelin saldo onkin jo kärkijoukkueelle sopiva 4-1-0, maalit 9–1.


Valko-Venäjän liigassa kärkipelin makua – kuinka pitkään Slutskin lento voi jatkua?

iltalehti 13:10 08.05

Perjantain pelivalinta on Valko-Venäjän liigan SFK Slutsk–Energetik-BGU. Valko-Venäjän liigan kärjessä on seitsemän pelikierroksen jälkeen todellinen yllätysjoukkue SFK Slutsk. Slutsk sijoittui viime kaudella aivan sarjan häntään ja säilytti sarjapaikkansakin vastan viimeisten pelien voittoputkellaan. Pääsarjassa 1998 perustettu SFK Slutsk on pelannut kaudesta 2014 saakka sarjasijoituksin 9-11-12-8-8-11. Tähän nähden tämän kauden lento on ollut todellinen yllätys. Seuran koosta kertoo sekin, että kotistadionille mahtuu vain 2 000 ihmistä. Osan Slutskin alkukauden menestyksestä voi laitaa suotuisan otteluohjelman piikkiin ja osan puhtaan onnenkin piikkiin. Esimerkiksi Soligorskin Slutsk voitti vieraissa 2–1, vaikka hävisi maalipaikat 8–24. Samaten Islotshia vastaan 3–2-voitossa pelitapahtumat eivät olleet kovinkaan Slutsk-voittoiset joukkueen hävittyä maalipaikat 8–14.


Bundesliiga saamassa vihreää valoa kauden jatkamiselle

iltalehti 01:16 06.05

Uutistoimisto Reutersin mukaan hyväksyntä pelien jatkamiselle annetaan keskiviikkona. Saksan Bundesliigan odotetaan saavan vihreää valoa kauden jatkamiselle, kun maassa aletaan purkamaan koronarajoituksia. Kauden odotetaan jatkuvan 15. toukokuuta. Bundesliigasta on tulossa ensimmäinen Euroopan suursarjoista, jossa pelit jatkuvat. Euroopan pääsarjat ovat olleet pysähdyksissä maaliskuun puolesta välistä alkaen – Valko-Venäjän sarjaa lukuun ottamatta.


BATE vyörymässä väkisin Valko-Venäjän liigan kärkeen

iltalehti 11:58 03.05

Sunnuntain pelivalinta löytyy Valko-Venäjän liigasta. Valko-Venäjän liigan sunnuntain mielenkiintoisin peli on BATE-Neman Grodno. Suurseura BATE on jatkanut nousuvirettään heikon alkukauden jälkeen. Sarjassa sillä on alla jo neljä tappiotonta ottelua ja sijoitus on noussut alkukauden jumboilun jälkeen jo taulukon viidennelle sijalle. Viimeksi BATE oli vieraissa suvereeni Gorodejaa vastaan (0-2). Gorodeja ei saanut pelissä aikaan kuin kaksi laukausta.


Valko-Venäjän liigassa tarjolla vähämaalisten taistelu – odottamaa tarkasteltava suurennuslasilla

iltalehti 11:58 02.05

Lauantain mielenkiintoisin ottelu on tarjolla Valko-Venäjän liigasta. Valko-Venäjän liigan Ruh Brest–FK Gorodeja-ottelussa huomio kiinnittyy väistämättä joukkueiden aikaisempien otteluiden maalimääriin. Kyseessä on koko liigan käytännössä vähämaalisimmat joukkueet. Ruh Brestin kuudessa sarjapelissä on tehty yhteensä neljä maalia ja Gorodejan kuudessa pelissä vastaavasti kahdeksan maalia. Yhteensä ne ovat saaneet itse tehtyä kahdessatoista pelaamassaan ottelussa viisi maalia (0,4 per peli!). 2,5 maalin maalimäärälinjalla joukkueiden kaikki ottelut (12/12) ovat päättyneet underiin. Ei tässäkään mikään viittaa pelin runsasmaalisuuteen. Keskinäisiä aikaisempia kohtaamisia joukkueilla ei ole, sillä Ruh Brest on sarjanousija ja muutenkin varsin uusi seura (perustettu vasta vuonna 2016). Tässä mielessä niiden pelitapojen sopivuutta toisiaan vastaan esimerkiksi juuri maalimäärämielessä on vaikeaa ennakoida. Voimasuhteiden osalta Ruh Brest on tässä ottelussa kerroinasetelmalla 1,80/3,10/4,40 selvästi yliarvostettu, ja jos siihen osastoon haluaa vedon ottaa, niin valinta on ilman muuta tasoituksellinen altavastaaja Gorodeja kohteesta 93 kertoimella 1,78.


Raju romahdus Valko-Venäjän liigassa – auttaako syöksykierre sarjanousijaa ottamaan kauden avausvoittonsa?

iltalehti 13:37 01.05

Perjantain mielenkiintoisin ottelu löytyy Valko-Venäjän liigasta. FK Smolevitshi–Energetik-BGU-ottelu on kahdellakin tapaa hyvin mielenkiintoinen. Kotijoukkue FK Smolevitshin osalta jännitys tiivistyy siihen kysymykseen, saako sarjanousija avattua tänään voittosaldonsa sarjassa. Kovin erikoisesti FK Smolevitshi ei toistaiseksi ole pelannut, ja saldo 0-3-3 maalit 3–7 vastaakin aika hyvin sen suoritteita tähän saakka. Nyt FK Smolevitshin voitonmahdollisuuksia nostaa kuitenkin hieman se, että vastassa on vireensä täydellisesti kadottanut Energetik-BGU.


Vakio 4: Dinamo hyrrää taas Minskissä

iltasanomat 09:00 29.04

Perjantain Vakio 4 koostuu Valko-Venäjän otteluista. Dinamo Minsk merkitään kaatamaan sarjakärki Slutsk.


Kuherruskuukausi on ohi – Valko-Venäjän koronaa uhmannut jalkapalloliiga boikotti­kierteessä: ”Tämä on hieman pelottavaakin”

iltasanomat 11:20 26.04

Koronaviruksen pelko karkottaa faneja katsomosta, vaikka aiemmin pimennossa ollut sarja saa kansainvälistä julkisuutta.


Hot topics