Yleisurheilun Timanttiliigassa taas yksi koronasiirto lisää

yle 17:45 30.04

Koronapandemia on sekoittanut yleisurheilun Timanttiliigan kisakalenteria pahanpäiväisesti.


Timanttiliigan alku viivästyy jälleen, Oslo järjestää kesäkuussa näytöskisan ilman yleisöä

yle 16:04 23.04

Yleisurheilun Timanttiliigan kilpailusarja alkaa aikaisintaan 4. heinäkuuta.


Timanttiliigassa lukuisia kilpailujen siirtämisiä – Tukholmassa ei kisata toukokuussa

MTV 13:38 27.03

Yleisurheilun Timanttiliigan kevään kilpailuja pitää siirtää eteenpäin koronaviruksen vuoksi. Nyt siirrettävien kilpailujen joukossa ovat Tukholman, Rooman, Napolin ja Rabatin kilpailut. Jo aiemmin Timanttiliiga kertoi Dohan ja Kiinan kilpailujen siirtämisestä.


Yleisurheilun Timanttiliigan kolme ensimmäistä osakilpailua siirtyvät – Tukholman tilanne vaakalaudalla

MTV 16:29 17.03

Yleisurheilun Timanttiliigan kauden kolme avauskilpailua siirtyvät koronaviruksen takia.


Yleisurheilussa vahvistettiin odotettu päätös

iltasanomat 13:43 17.03

Yleisurheilun Timanttiliigan kauden kolme avauskilpailua siirtyvät koronaviruksen takia.


Yleisurheilun Timanttiliigan alku viivästyy – kolme ensimmäistä osakilpailua perutaan

yle 12:26 17.03

Avausosakilpailu Dohassa ja kaksi Kiinan osakilpailua on peruttu maailmalla leviävän koronaviruspandemian takia.


Yleisurheilun huippusarjan muutoksista syntyi jättimäinen soppa – megatähdet hurjana: ”Kaikkien aikojen suurin skandaali!”

iltasanomat 18:41 08.11

Timanttiliigan uudistukset ovat suututtaneet osan yleisurheilun megatähdistä.


IAAF:n viimeisin päätös oli liikaa kolmiloikan olympiavoittajalle – perusti yleisurheilijoille oman yhdistyksen: "On aika todelliselle muutokselle"

yle 14:44 08.11

Christian Taylor päätti toimia sen jälkeen, kun IAAF päätti pudottaa lajeja pois Timanttiliigan ohjelmasta.


Yleisurheilijat raivostuivat Timanttiliigan uudistuksesta – estejuoksutähti lataa kritiikkiä IAAF:lle: "Selvästikään meidän työpanoksellamme ei ole mitään merkitystä"

yle 15:21 07.11

IAAF karsii yhteensä kahdeksan lajia pois Timanttiliigasta, koska tv-lähetysten pituus lyhenee kahdesta tunnista 90 minuuttiin.


Ruotsalaismestarilta vietiin huippukisat, toinen yleisurheilutähti siirtymässä täysipäiväiseksi laulajaksi – Timanttiliigan radikaali uudistus tyrmistyttää

MTV 14:50 07.11

Yleisurheilun Timanttiliiga karsii ohjelmastaan kahdeksan lajia kaudelle 2020, mikä tarkoittaa sitä, että lukuisat tähtiurheilijat joutuvat etsimään muita kisoja. 


Timanttiliigan lajit selvillä – kattausta karsittiin kovalla kädellä

iltalehti 20:45 06.11

Yleisurheilun Timanttiliigan lajit kaudelle 2020 on valittu. Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF:n) järjestämä Timanttiliiga koostuu ensi kaudella 14 tapahtumasta ja kauden päättävästä, Zürichissä käytävästä finaalista. Sekä miehet että naiset kilpailevat ensi vuoden Timanttiliigassa 12 lajissa. Lajeja on siis yhteensä 24, kun vielä tällä kaudella lajeja oli 32. Lajien lukumäärän vähentäminen johtuu siitä, että Timanttiliiga-tapahtumat halutaan viedä läpi 90-minuuttisina.


Timanttiliigan kisoihin merkittävä muutos – Kansainvälinen yleisurheiluliitto kosiskelee tv-yleisöä ja sponsoreita

iltasanomat 19:20 22.10

Timanttiliigan kisat kestävät ensi kaudella puoli tuntia vähemmän.


Tukholma saa pitää Timanttiliigan kilpailun – kisoihin radikaali muutos

MTV 19:18 22.10

Kuukausi sitten Tukholman yleisurheilukisan järjestäjät murehtivat, että kaupunki menettää Timanttiliigan osakilpailun. Syyskuun vaihtuminen lokakuuksi muutti tilanteen: Tukholma on edelleen mukana yleisurheilun hohdokkaimman kilpailusarjan kalenterissa.


MM-kultaa voittanut 145-kiloinen ruotsalaisjätti sai kuninkaalta hauskan viestin – liitolta sen sijaan ei tipu penniäkään: ”Ei kiinnosta”

iltalehti 14:48 01.10

Ruotsin yleisurheiluliitto ei maksa urheilijoilleen mitalibonuksia. Ruotsin yleisurheilun kultakimpaleelle, kiekonheittäjä Daniel Ståhlille vuosi 2019 on ollut menestyksekäs kentällä ja sitä kautta myös rahallisesti. Ståhl otti Timanttiliigan viidessä kilpailussa neljä voittoa, joista yksi tuli finaalissa Brysselissä. Finaalivoitosta Ståhl kuittasi 50 000 Yhdysvaltain dollaria ja muista voitoista 10 000 kustakin.


ME-juoksija jää pois yleisurheilun MM-kilpailuista

MTV 15:16 19.09

Etiopian huippujuoksija Genzebe Dibaba jää pois yleisurheilun MM-kilpailuista Dohasta. Dibaba, 28, kärsii kantapäävammasta, jonka hän sai viime kuussa Zürichin Timanttiliigan osakilpailussa.


Paavo Nurmi Gamesin ennätysnainen kärähti dopingista – näytteestä löytyi lihaksia kasvattavia aineita

iltalehti 20:02 16.09

Sprintterin näytteestä löytyi Ibutamorenia ja Ligandrolia. Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) eettisyyttä valvova Athletics Integrity Unit (AIU) kertoi maanantaina, että eteläafrikkalainen 100 metrin naissprintteri Carina Horn on kärynnyt kiellettyjen aineiden käytöstä. Horn, 30, on Etelä-Afrikan nopein nainen. Hän juoksi Timanttiliigan kilpailussa vuonna 2018 uuden satasen ennätyksensä 10,98.


Hot topics