Vatsassa kasvava varsa rauhoitti oikuttelevan ravikuningattaren –omistajalle kisojen loppuminen oli kova paikka: "Oli vaikea jatkaa, kun toinen lopetti"

yle 22:04 13.05

Suomenhevostamma Saaga S on ravipiireissä tunnettu ilmestys, joka juoksi urallaan kolmesti ravikuningattareksi.


Skandaalikuvista seurasi pitkä panna – Ruotsin raveissa seonnut piiskaaja sai myös sakkoja

iltalehti 19:27 05.05

Ravivalmentaja Alessandro Gocciadoro on saanut kuuden kuukauden kilpailukiellon. Italialaisen Alessandro Gocciadoron tallin ohjastaja piiskasi viime lauantaina Ruotsin V75-ravien lämmittelyissä Zarina Bi -nimistä tammaa niin rajusti, ettei eläinlääkäri päästänyt hevosta kisaan. Tapauksesta löytyy todisteita videon ja kuvien muodossa, ja Gocciadoro erotti välittömästi ohjastajansa.


Vapaana kulkeva Jenny-tamma piristää väkeä koronaviruksen hiljentämässä Frankfurtissa

iltasanomat 17:55 03.05

Jenny on kuljeskellut itsekseen Fechenheimissa jo yli vuosikymmenen ajan.


Naiselle sakot eläinsuojelurikoksesta – tallissa nuhjuinen, laiha, lihasköyhä ja jalkansa murtanut tamma

iltasanomat 09:32 21.04

Tamma jouduttiin lopettamaan. Oikeuden mukaan nainen aiheutti tammalle suurta kärsimystä. Myös orilla oli ”kurjan näköiset kaviot”.


In Royalty Boko debytoi Mika Forssin valmennuksessa – kilpasiskot heti kyykkyyn?

iltalehti 17:45 30.03

Maanantain pelipoiminnassa tehdään tämän palstan historiaa – vuorossa on ensimmäinen ravivihje. Päivän kiinnostavin peli – tai tässä tapauksessa hevonen – on Färjestadin T64-ravien viidennessä kohteessa juokseva In Royalty Boko. Peruslahjakkaana tunnettu sukutamma (isä Zola Boko, emä Zenena Boko ja emän isä Cantab Hall) debytoi tässä kisassa Mika Forssin valmennuksessa.


Huipputamma valmiina uuden kauden haasteisiin - treenasi sydäntalvella meressä kahlaamalla

iltasanomat 15:12 13.03

Stoneisle Ocean on lauantaina yksi Kavioliiga-lähdön suosikeista.


Huipputamma säikäytti – ”Kun pudotti askelilleen, niin sitten lähdettiin”

iltasanomat 21:27 11.03

Hetviina oli tammojen etevin. Vermossa nähtiin myös yksi vuoden isoimmista yllätyksistä.


Huipputamma säikäytti – ”kun pudotti askelilleen, niin sitten lähdettiin”

iltasanomat 21:27 11.03

Hetviina oli tammojen etevin - Vermossa nähtiin myös yksi vuoden isoimmista yllätyksistä.


Päivän ravivihje: Toto64, Vermo 11.3.

iltalehti 07:49 11.03

Vermossa 33-prosenttinen varma. Toto64-1: Vermon keskiviikkoravien vihjesysteemin pankiksi valitaan sopivan vähän pelattu Nothing Else. Avauskohde lienee kahden kauppa. Elias Juonetar ja Hetviina ottivat viimeksi yhteen Jokimaalla helmikuun lopussa. Tuolloin Elias Juonetar oli niukasti parempi 20 metrin etumatkansa turvin. Nyt kumppanukset lähtevät matkaan auton siivekkeiden takaa. Hetviinaa tukee se, että tamma sai startin alle melkein kolmen kuukauden kilpailutaukonsa jälkeen. Toto64-2: Poetry In Motion vakuutti viimeksi Lahdessa voittamalla kuolemanpaikaltakin 11,5-vauhtisella kirillä. Capo The Amour oli viimeksi terävänä heti tauolta. Knocking Match on mahdollinen yllättäjä oltuaan viimeksi loppusuoralla vetämättömissä selissä.


Huipputammat toipuvat odotetusti – kuninkuusravit yhä tähtäimessä

iltasanomat 16:30 09.03

Näillä näkymin Vieskerin Virva ja Juliette Lax ovat loukkaantumisistaan huolimatta tavoittelemassa kesällä kuningatarkilpailun pääsylippuja.


Päivän ravivihje: Toto65, Rovaniemi ja Kouvola 9.3.2020

iltalehti 12:57 09.03

Bilettäjä bailaa Kouvolassakin. Maanantain Magic Monday -ravien Toto65-kohteet järjestetään vuorolähdöin Rovaniemellä ja Kouvolassa. Vihjesysteemin pankiksi valitaan neljännen kohteen hurjakuntoinen Bilettäjä, joka on voittanut yhdeksän kertaa 14:stä yrittämästään. Viimeksi tamma palasi hirmuiskussa kolmen kuukauden tauolta.


Kehä III:n varrella toistuu näky, joka on kuin maaseudun historiasta: Karoliina Aalto, 17, kulkee ponilla kauppaan, eikä liikenne hätkäytä eläimiä

iltasanomat 12:00 29.02

Kun Karoliina Aalto haluaa käväistä marketissa ostamassa pullaa tai porkkanoita, hän hyppää Romantika-tamman selkään. Tamman vieressä kulkee sen hyvä ystävä, shetlanninponi Joonas.


Päivän ravivihje: Toto75, Lahti 29.2.

iltalehti 11:17 29.02

T.Rex kestosuosikkina. Toto75-1: Lahden Jokimaan Toto75-kierros on sopivan haasteellinen. Vihjesysteemin pankiksi valitaan hurjaan iskuun äitynyt T.Rex. Avauskohteen kova kaksikko on Selene Lune ja Ice Wine. Pari otti yhteen viimeksi Vermossa ja silloin jälkimmäinen oli keulasta selkeästi parempi. Selene Lune nostetaan kuitenkin niukasti suosikiksi toissastartin perusteella. Tuolloin Olli Koivusen ajokki lensi päätöskierroksen 10,6-lukemiin. Toto75-2: Kakkoskohde on kutkuttavan mielenkiintoinen. Suosikiksi nostetaan Elias Juonetar, joka toissastartissaan kulki päätöskierroksen alle 25-kyytiä. Ykköshaastaja on 40 metrin takamatkalta starttaava Hetviina, joka kuuluu maamme tammaeliittiin.


Ohjastajataituri otti haastavan ajokin rattailla hallitun riskin ja se kannatti – "Varmisteleminen olisi saattanut koitua kohtaloksi"

iltasanomat 21:15 26.02

Hallitsevalta kuskichampion Santtu Raitalalta vaadittiin huippusuoritus Luminon rattailla ennen kuin tamma ylitti maalilinjan voittajana.


Ranskan supertamman loppu-uralle komea huipennus – voittosumma paisui 2,6 miljoonaan euroon

iltasanomat 17:05 23.02

Vuoden takainen kärkikaksikko kuori nytkin ranskankermat.


Ranskan supertamman uralle komea huipennus – voittosumma paisui 2,6 miljoonaan euroon

iltasanomat 17:05 23.02

Vuoden takainen kärkikaksikko kuori nytkin ranskankermat.


Willow Pride ei lähde nöyristelemään oriita ja ruunia vastaan – ”Unohdetaan nyt ainakin se tauko”

iltasanomat 12:21 21.02

Viime syksyn tammavaltikan sankaritar palaa talvitauolta lauantaina. Hevosella tähdätään sekä Kavioliigan GP-lähtöön että Espoon palkintoon.


Päivän ravivihje: Toto64, Vermo 19.2.

iltalehti 11:36 19.02

Vermoon lähdetään kahdella pankilla. Toto64-1: Vermon tämänviikkoinen Toto64-kierros vaikuttaa kaksijakoiselta: alkupään kohteissa selvinnee muutamalla ruksilla, mutta vaikeusaste lisääntyy loppua kohti. Avauskohteeseen valitaan pankiksi hurjakuntoinen Selene Lune, joka pääsee matkaan kakkosradalta (Her Royal Highness jää pois). Olli Koivunen voi päättää jo juoksun alkuvaiheessa milloin voi lähteä kiertämään kohti kärkeä. Vahva tamma kestää juoksun kuolemanpaikallakin, johtohevosen rinnalla. Viimeksi Selene Lune tuli päätöskierroksen peräti 10,6-tempossa. Toto64-2: Toiseksi varmaksi valitaan Heporix, vaikkei mitenkään voi väheksyä hurjakuntoista Syneriä. Ari Kotikulman ajokki on kuitenkin yhä laukkaherkkä, eli vaativa pelihevonen. Heporix avasi viimeksi Vermossa 22-kyytiä ja kiri loppuakin samoihin lukemiin.


Lietolainen EE-tamma loukkaantui – kilpaura vaakalaudalla

iltasanomat 13:00 17.02

Raviyleisön neljä vuotta sitten Elitloppet-raveissa villinneen Ratu Royalen kilpaura saattoi päättyä jalkavammaan.


Vesa odotti turhaan varsoja tammaltaan – saikin sen takia uuden kokemuksen: ”Käytiin vähän näyttämässä”

iltasanomat 16:00 11.02

Vermossa keskiviikkona kilpaileva Ratu Royale on tarjonnut omistajalleen monenlaisia elämyksiä, muttei uutta varsaa.


Hot topics