Suomalaiset NHL-maalivahdit katoavat, puolet SM-liigan ykkösvahdeista ulkomailta – näin Suomi-kiekon ylpeys tuhoutui: ”Olen hemmetin huolissani”

iltalehti 13:41 05.10

Jo puolet SM-liigan ykkösmaalivahdeista on ulkomaalaisia. Mitä tapahtui suomalaiselle maalivahtiputkelle? Suomen kuuluisa maalivahtitehdas on ajautunut kriisiin. Jo jonkin aikaa on ollut nähtävillä, että suomalaiset NHL-maalivahdit ovat katoamassa, mutta nyt tilanne on hälyttävä jopa SM-liigassa.


HIFK:n tykkivahvistus tulitti JYPin kumoon – NHL-lainamiehet heti tehokkaita

iltalehti 19:01 02.10

JYP isännöi HIFK:ta perjantain kuuden ottelun SM-liigakierroksella. HIFK voitti räväkän starttinsa ansiosta molempien joukkueiden kauden avausottelun maalein 5–2 (4–1, 1–1, 0–0). Ottelun alla katseet Jyväskylässä kohdistuivat JYPissä debytoivaan ja juuri HIFK:sta siirtyneeseen 16-vuotiaaseen Suomi-kiekon superpoikaan Brad Lambertiin, joka viime kaudella sai HIFK:ssa tililleen neljä liigaottelua.


HIFK:lla hirmuinen murska-alku Jyväskylässä – NHL-avut heti tehokkaina

iltalehti 19:01 02.10

JYP isännöi HIFK:ta perjantain kuuden ottelun SM-liigakierroksella. Jyväskylässä katseet kohdistuivat JYPissä debytoivaan ja juuri HIFK:sta siirtyneeseen 16-vuotiaaseen Suomi-kiekon superpoikaan Brad Lambertiin, joka viime kaudella sai HIFK:ssa tililleen neljä liigaottelua. HIFK:n lähtökohdat otteluun olivat vaikeammat peräti kuuden hyökkääjän puuttuessa kokoonpanosta. Paikkausta seura sai aivan ottelun alla, kun se sai tuoreen NHL-lainapelaajansa Joona Luodon paperiasiat kuntoon ja miehen Anton Lundellin rinnalle ykkösketjuun.


Suomi-kiekon 16-vuotias suurlupaus joutui keväällä kohumyrskyn keskelle – valmistautuu nyt läpimurtoon Liigassa: ”Ei pidä ottaa hampaankoloon”

iltalehti 12:30 02.10

Mahdolliseksi NHL:n ykkösvaraukseksi vuonna 2022 arvioitu Brad Lambert jätti HIFK:n vain kauden jälkeen ja valmistautuu nyt JYPissä iskemään läpi liigatasolla. – Olinko oikeassa paikassa, naurahtaa suomalaisen kiekon suurlupaus Brad Lambert. Isä-Ross on heittänyt hänet autolla satamaan, eivätkä Jyväskylän paikat ole vasta kesän kaupungissa asuneelle 16-vuotiaalle kovin tuttuja.


Kärppien suurlupaukset Topi Niemelä ja Aatu Räty edustavat Suomi-kiekon lahjakkainta juniorikaartia – ennen NHL-varauksia kaksikolla on edessään läpimurto SM-liigaan

yle 06:40 29.09

Oulun Kärppien liigajoukkue on nuorentunut, mutta lahjakkuutta ei suuren mestarisuosikin riveistä puutu nytkään.


Jorma Valtonen pysäytti historiallisesti Punakoneen: ”Hän oli opiskellut ne kuviot”

iltalehti 07:10 11.08

Juhani Tamminen korostaa Jorma Valtosen ansioita Suomi-kiekon historiassa. – Jos meillä on legendaarisia maalivahteja, niin Valtsu on siinä kunniagalleriassa aina top-vitosessa, Juhani Tamminen sanoo. – On aikakausi mikä tahansa – on sitten kysymys Jarmo Myllyksestä, Pekka Rinteestä tai kenestä tahansa, Tami jatkaa.


Ystävät kertovat: Patrik Laineella on hirveä himo ratkaista – ”Niin vaarallinen”

iltalehti 22:30 01.08

Patrik Laine nousi Suomi-kiekon klikkimagneetiksi runsaat neljä vuotta sitten.Millainen mies löytyy tuhansien otsikoiden takaa? Nuori hujoppi tiedettiin kiekkopiireissä erikoistapaukseksi, kun hän syksyllä 2015, vain 17-vuotiaana, alkoi ottaa roolia kasvattajaseuransa Tapparan liigamiehistössä. Sitten alkoi tapahtua. Paljon. Ja nopeasti.


Selänne ja Kurri ovat Suomi-kiekon suurlegendat – kumpi on paras? ”Mulla ja Teemulla se jää asioitten ulkopuolelle”

iltalehti 10:46 03.07

Jari Kurri ja Teemu Selänne ehtivät kymmenen vuoden ikäerosta huolimatta pelata yhdessä paljonkin. Tänään 50 vuotta täyttävä Teemu Selänne ihaili juniorivuosinaan monien muiden kiekkoilijanalkujen tavoin Jari Kurria. Kun Kurri pelasi ensimmäisen NHL-kautensa Edmontonissa, Selänne oli 11-vuotias, ja kun Jari voitti ensimmäisen viidestä Stanley Cupistaan 1984, Teemu oli 14.


Katso upea kunnian galleria: 50 vuotta täyttävän Teemu Selänteen uran ja elämän sykähdyttävät hetket

iltalehti 06:01 03.07

Suomi-kiekon suurlähettiläs Teemu Selänne täyttää tänään 50 vuotta. Iltalehti kokosi Teemu Selänteen merkkipäivän kunniaksi kuvagallerian hänen uransa ja elämänsä sykähdyttävistä hetkistä.


Suomi-kiekon kulissipelihistoria: Kummola osti Jokerit ja kokosi ryhmän, joka lobbasi Hartwall Arenan pystyyn – 1997 MM-kotikisarahoilla rakentui Suomi-kiekon nykymahti

jatkoaika.com 08:45 30.06

Jääkiekko on Suomessa kansallislajin asemassa, eikä syyttä. Käytännössä jokainen härmäläinen tuntee torijuhlan käsitteen, Mörkö-ilmiön sekä ilmaveivit. Lajin nousu kansakunnan kaapin päälle ei ole kuitenkaan tapahtunut itsestään, vaan alkuvaiheessa tarvittiin useita ennakkoluulottomia yksilöitä, jotka juurruttivat jääkiekon maahamme. Tämä on suomalaisen jääkiekon tarina. Supertähdet tekivät lajista viihdettä. Teemu Selänteestä Patrik Laineeseen.


Suomi-kiekon kulissipelihistoria: Kalervo Kummolasta tuli suomalaisen jääkiekon historian merkittävin henkilö

jatkoaika.com 07:00 30.06

Jääkiekko on Suomessa kansallislajin asemassa, eikä syyttä. Käytännössä jokainen härmäläinen tuntee torijuhlan käsitteen, Mörkö-ilmiön sekä ilmaveivit. Lajin nousu kansakunnan kaapin päälle ei ole kuitenkaan tapahtunut itsestään, vaan alkuvaiheessa tarvittiin useita ennakkoluulottomia yksilöitä, jotka juurruttivat jääkiekon maahamme. Tämä on suomalaisen jääkiekon tarina. Kalervo Kummola uudisti Suomi-kiekon ja teki Suomesta lajin vahvan pelurin kansainvälisesti.


Suomi-kiekon kulissipelihistoria: Jääkiekko johti 1980-luvulla suomalaista urheilurakentamista ja urheilusponsorointia

jatkoaika.com 19:35 29.06

Jääkiekko on Suomessa kansallislajin asemassa, eikä syyttä. Käytännössä jokainen härmäläinen tuntee torijuhlan käsitteen, Mörkö-ilmiön sekä ilmaveivit. Lajin nousu kansakunnan kaapin päälle ei ole kuitenkaan tapahtunut itsestään, vaan alkuvaiheessa tarvittiin useita ennakkoluulottomia yksilöitä, jotka juurruttivat jääkiekon maahamme. Tämä on suomalaisen jääkiekon tarina. Lajin suosio ja rahat kasvoivat voimakkaasti 1980-luvulta alkaen.


Suomi-kiekon kulissipelihistoria: Kytkeytyminen politiikkaan alkoi 30-luvulla, tekojäiden rakentaminen alkoi ja sitten tulivat mesenaatit

jatkoaika.com 15:05 28.06

Jääkiekko on Suomessa kansallislajin asemassa, eikä syyttä. Käytännössä jokainen härmäläinen tuntee torijuhlan käsitteen, Mörkö-ilmiön sekä ilmaveivit. Lajin nousu kansakunnan kaapin päälle ei ole kuitenkaan tapahtunut itsestään, vaan alkuvaiheessa tarvittiin useita ennakkoluulottomia yksilöitä, jotka juurruttivat jääkiekon maahamme. Tämä on suomalaisen jääkiekon tarina. 30-luvulta eteenpäin Jääkiekkoliiton puheenjohtajat veivät lajia eteenpäin.


Suomi-kiekon kulissipelihistoria: Alussa Palloliitto halusi jääkiekon alaisuuteensa – Ensimmäiset lajikokeilut Suomessa 1890-luvulla Helsingissä

jatkoaika.com 10:45 28.06

Jääkiekko on Suomessa kansallislajin asemassa, eikä syyttä. Käytännössä jokainen härmäläinen tuntee torijuhlan käsitteen, Mörkö-ilmiön sekä ilmaveivit. Lajin nousu kansakunnan kaapin päälle ei ole kuitenkaan tapahtunut itsestään, vaan alkuvaiheessa tarvittiin useita ennakkoluulottomia yksilöitä, jotka juurruttivat jääkiekon maahamme. Tämä on suomalaisen jääkiekon tarina. Se alkoi 1800-luvun loppupuolella.


Ranking: Suomi-kiekon rumimmat logot – Kaamein on ilmakitaraa mailalla soittava valkoinen tiikeri, toiseksi kaamein on JYP

jatkoaika.com 13:00 04.06

Suomen rumimmassa jääkiekkoseuran logossa on jääkiekkomailan kanssa bailaava sininenäinen kissaeläin. Jatkoajan äänestyksellä toiseksi rumin logo on JYPin kiekura. Ylipäätään tämä lista on hyppy Suomi-kiekon syvään päähän.


Ranking: Suomi-kiekon kauneimmat logot – Ykkösenä Ilves, kakkosena Mestiksen SaPKo, kolmantena Tappara

jatkoaika.com 12:58 04.06

Ilveksen logo on valittu Jatkoajan äänestyksellä Suomen kauneimmaksi jääkiekkoseuran logoksi. Rankingin kärkiviisikkoon ylsi kaksi tamperelaista seuraa ja kaksi Mestis-seuraa.


70 vuotta täyttävä Juhani Tamminen kuului Suomi-kiekon pioneereihin Pohjois-Amerikassa – hanskat tippuivat vain poikkeustapauksissa: ”Semmoiset äijät takana”

iltalehti 06:46 26.05

Kiekkopersoona Juhani Tamminen täyttää tänään 70 vuotta. "Aurinkokuningas". "Don Tami".


Analyysi: Liigan isoin tähti Jesse Puljujärvi tuli Kärppiin kehittyäkseen NHL-tasolle, mutta jäi vain mukavuusalueelleen

jatkoaika.com 11:22 12.05

Yksi Suomi-kiekon historian lupaavimmista pelaajista palasi Liigaan viime kaudeksi. Jesse Puljujärvi loisti vahvuuksillaan, mutta kokonaisvaltaisuudessa seuraava askel jäi ottamatta.


Nyt se on varmaa – Suomi-kiekon suurlupaus Brad Lambert, 16, siirtyy JYPiin!

iltasanomat 16:26 08.05

Jääkiekkoilija Brad Lambertin peliura jatkuu JYPissä.


Kohulupaus Brad Lambertin, 16, uusi osoite selvillä – HIFK vaihtuu toiseen SM-liigaseuraan

MTV 16:25 08.05

Suomi-kiekon suurimpiin lupauksiin kuuluva Brad Lambert, 16, kiekkoilee ensi kaudella Jyväskylän JYPin riveissä.


Hot topics