Miljoonan markan diili! Pesislegendan siirto verivihollisen riveihin puhuttaa yhä: ”Ei kannata uskoa kaikkea”

iltalehti 09:28 05.06

50 vuotta perjantaina täyttävä Janne Vuorinen luo kovaa uraa huippu-urheilujohtajana. Hän kumoaa sitkeän legendan, jonka mukaan Oulun Lippo maksoi kausista 1997–98 miljoona markkaa. Miljoonasopimus! Niin otsikoi Iltalehti 29. lokakuuta vuonna 1996, kun sen hetken tavoitelluin pesäpalloilija Janne Vuorinen siirtyi Sotkamon Jymystä Oulun Lippoon kahden vuoden sopimuksella.


Miksi terasseilla ja huvipuistoilla on eri säännöt kuin urheilulla? ”Eihän se missään mittakaavassa ole”

iltasanomat 09:10 29.05

Sotkamon Jymyn legendaarinen pesispomo toivoo yleisörajoituksiin nopeaa tapauskohtaista harkintaa.


Miksi terasseilla ja huvipuistoilla on eri säännöt kuin urheilulla? Nyt puhuvat seurapomot: ”Jos minulla olisi helppo ratkaisu...”

iltasanomat 06:02 29.05

Sotkamon Jymyn legendaarinen pesispomo toivoo yleisörajoituksiin nopeaa tapauskohtaista harkintaa.


Superpesiksessä neljä isoa seuraa erottautuu – väittämä kotiedusta asettuu uuteen valoon

iltalehti 18:34 19.05

Superpesikseen on pesiytynyt neljän suuren kopla. Iltalehti selvitti ison nelosen kohtaamisten kummalliset tilastojakaumat. Pesäpallon Superpesikseen on muotoutunut selkeä neljän parhaan joukkueen nippu, jonka hajurako perässä seuraaviin on viime kausien aikana kasvanut. Voidaan siis sanoa ison maailman tyyliin, että meillä on Superissa oma ”big fourimme”, joka on sementoinut asemansa kolmen edellisen kauden aikana. Tähän neljän sakkiin kuuluvat, satunnaisessa järjestyksessä, Sotkamon Jymy, Kouvolan Pallonlyöjät, Joensuun Maila sekä Vimpelin Veto.


Pesäpalloseura lopetti palkan maksamisen ja hankki pelaajille töitä muun muassa marjatiloilta – silti he tulevat treenaamaan kaikkea mitä pystyvät

yle 16:25 26.04

Pesäpallokausi voi alkaa aikaisintaan heinäkuussa, joten Sotkamon Jymyn pelaajat treenaavat, vaikkei palkkaa maksetakaan.


Videoita ja lenkkisovelluksia – Suomen mestarit kertovat, miten opettaminen sujuu etänä: ”Erot kasvavat, jos tapauksiin ei tartuta”

iltalehti 09:21 08.04

Useat Superpesis-pelaajat ovat siviiliammatiltaan opettajia. Nyt arki on vaihtunut etäopettamiseen. Koronavirus on myllertänyt suomalaisperheiden arkea, sillä kouluissa on siirrytty etäopetukseen. Superpesisjoukkue Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Jani Komulaisen, 41, kotona molemmat vanhemmat opettavat ja perheen kaksi lasta käyvät koulua etänä. – Pojan tyttöystävä on myös täällä. Verkko on kuormittunut, kun meillä arki on yhtä etäoppimista ja -opettamista, hän naurahtaa.


Krista Pärmäkoski eristäytyy koiran kanssa mökkiin – "Outo tilanne"

MTV 15:16 17.03

Ystävät ovat luvanneet tuoda ruokaostokset mökin oven taakse, kun hiihtäjä Krista Pärmäkoski viettää Carla-koiransa kanssa eristysviikkoa Sotkamon Vuokatissa. Suomen naishiihdon ykkönen pysyttelee omissa oloissaan, koska hiihtäjät palasivat Pohjois-Amerikasta viime perjantaina.


Sotkamon terveysasemalla puhelin soi tauotta, jono lääkäriin on pitkä – vertaa Ylen Jonokoneesta, miten oma terveysasemasi hoitaa potilaat

yle 05:55 01.03

Sotkamon terveysasemalla kiireetöntä hoitoa pitää odottaa pitkään. Syynä on monille kunnille tuttu lääkäripula.


Mestaruuksia kahminut pesislegenda teki huiman elämäntaparemontin – sai sopimuksen ja paljasti painonsa!

iltalehti 06:05 24.01

Jimi Heikkinen sai pelaajasopimuksen Oulun Lippoon. Lisäksi hän aloittaa hommat seuran toimiston puolella. Vuonna 2012 uransa lopettanut pesäpallolegenda Jimi Heikkinen kertoi joulukuussa Iltalehdelle hurjasta elämäntaparemontistaan. Urallaan seitsemän Suomen mestaruutta voittanut Sotkamon Jymyn ikoni oli päästänyt itsensä rapakuntoon pelivuosien jälkeen. Viina oli maistunu, eikä hän ollut harrastanut kuntoliikuntaa seitsemään vuoteen.


Viina maistui ja pesislegenda paisui 92-kiloiseksi – puuhaa 38-vuotiaana huimaa paluuta huipulle: ”En halua enää elää sitä elämää”

iltalehti 07:48 15.12

Jimi Heikkinen ei ole liikkunut säännöllisesti seitsemään vuoteen. Viime kesän bussimatka herätti ajatuksen paluusta huipulle. Hiukan pesäpallostadion sijaitsee Sotkamon Urheilukadulla. Se on Superpesiksen kestomenestyjän Sotkamon Jymyn kotipyhättö. Jimi Heikkinen on viettänyt Hiukassa lukuisia, lukuisia tunteja.


"Alkoholi on maistunut aika hyvin" – Jimi Heikkinen suunnittelee paluuta Superpesikseen seitsemän vuoden tauon jälkeen, 92 kiloa painanut lajilegenda halusi elämänsä takaisin

yle 07:29 08.12

Heikkinen treenaa ulkopeliä Sotkamon urheilulukiolaisten kanssa. Entiselle seuralle Jymyssä on jo vinkattu, että seitsenkertainen Suomen mestari haluaisi ensi kaudella etukentälle.


Tokmanni ja Superpark toivat miljoonatulot Kainuussa

iltasanomat 19:58 04.11

Sotkamon Jymyn pääomistaja maksoi yli miljoonan euron mätkyt.


Sotkamon Jymy tarjoaa apuaan vanhalle kiistakumppanilleen

yle 13:47 28.10

Sotkamon Jymy ja Ykköspesiksessä pelaava Oulun Lippo aloittavat yhteistyön.


Sotkamolaisnainen huudattaa radion listahittejä läpi yön pitääkseen ahmat loitolla – kunnassa on nähty enemmän ahmoja kuin missään muualla

yle 07:02 07.10

Sotkamon ahmakanta on kasvanut kymmenessä vuodessa jopa kymmenkertaiseksi.


Sotkamon Jymylle tuntuva menetys: Tuikka ja etenijäjokeri Vikström vahvistamaan Tahkoa

yle 18:30 26.09

Superpesis-joukkue Hyvinkään Tahko on tehnyt sopimukset Jere Vikströmin ja Markus Tuikan kanssa. Tahkon pelinjohtajaksi tulee Pasi Kokkonen.


Suomen mestareiden ei ole tarvinnut käydä omalla lompakolla – vain yksi asia hidastaa Joensuun ratkaisijan juhlintaa: ”Torstaina pitäisi mennä töihin”

iltalehti 21:49 22.09

Joensuun Maila varmisti lauantaina toisen peräkkäisen Superpesiksen mestaruuden. Joukkueen juhlat ovat kaupungissa täydessä käynnissä. Joensuun Maila kaatoi Sotkamon Jymyn miesten Superpesiksen finaalisarjassa voitoin 3–1. Mestaruuden viimeisen niitin iski Joensuun jokeri Aleksi Rautiainen, jonka etutilanteessa sivaltama lyönti painui kakkospuolelta Kerubi-stadionin aidan alta kolmen juoksun arvoisesti. Hetki syöpyi elävänä jokeritykin mieleen.


Superpesiksen ratkaisija paljasti: Mestaruuslyönti oli jäädä tekemättä - ”Kolme, neljä kertaa huusi, enkä kuullut vieläkään”

iltalehti 19:19 21.09

Kiitos Allu -huudot kaikuivat neljännen finaaliottelun jälkeen Joensuun Mehtimäen pesäpallostadionilla. Jokeritykki Aleksi Rautiainen, 33, ratkaisi toisen perättäisen pesismestaruuden Joensuun Mailalle iskemällä supervuorossa läpi kakkosnurkasta. Rautiaisen lyönti viilsi kuin kirurgin skalpelli Sotkamon Jymyn lihaa. Tuloksena oli kunnari ja kaksi tavallista juoksua. –?Yritin kuunnella, mitä pelinjohtaja huutaa. Kolme, neljä kertaa huusi, enkä kuullut vieläkään. Sitten sain selvän, että rajaan, Rautiainen tilitti.


Joensuun Maila juhlii toista peräkkäistä Suomen mestaruutta – jokerilyöjä ratkaisi voiton

MTV 16:59 21.09

Joensuun Maila on Superpesiksen Suomen mestari vuonna 2019. Toinen peräkkäinen mestaruus irtosi lauantaina iltapäivällä kotiyleisön edessä Sotkamon Jymyä vastaan.


Joensuun Maila voitti Superpesiksen mestaruuden!

iltalehti 15:29 21.09

Joensuun Maila voitti toisen mestaruuden perättäin. JoMa voitti Sotkamon neljännessä finaalissa 2–1 (0–2, 7–4, 3–1) ja mestaruuden otteluvoitoin 3–1. Sotkamon Jymyn ikoni, 38-vuotias jokeripyssy Roope Korhonen mykisti liki neljätuhantisen joensuulaisyleisön neljännen pesisfinaalin ensimmäisellä jaksolla. Korhonen iski kolmannessa vuorossa, Jymyn ensimmäisestä kolmostilanteesta Joni Rytkösen kotiin komealla saumalyönnillä.


Supervuoropari! Joensuu villitsi kotiyleisön neljännessä finaalissa - takoi seitsemän juoksua toisella jaksolla

iltalehti 15:29 21.09

Neljäs pesisfinaali eteni supervuoropariin. Sotkamon Jymyn ikoni, 38-vuotias jokeripyssy Roope Korhonen mykisti liki neljätuhantisen joensuulaisyleisön neljännen pesisfinaalin ensimmäisellä jaksolla. Korhonen iski kolmannessa vuorossa, Jymyn ensimmäisestä kolmostilanteesta Joni Rytkösen kotiin komealla saumalyönnillä.


Hot topics