Makwan Amirkhani paukutteli henkseleitään haastattelussa - lähetti uhmakkaat terveiset tuleville vastustajilleen

iltalehti 10:36 12.07

Makwan Amirkhani otti kuudennen voittonsa UFC:ssa. Makwan Amirkhani palasi voittojen tielle viime marraskuisen Shane Burgos -tappion jälkeen, kun Danny Henry jäi suomalaisen anakondakuristuksen uhriksi Abu Dhabin Fight Islandilla järjestetyssä UFC251-tapahtumassa. – Tämä oli jotain mitä olen odottanut viimeisestä ottelustani. Kaikki meni siinä älyttömän huonosti. Sain uuden tilaisuuden näyttää, että kuulun tänne ja mistä minut on tehty, Amirkhani puhalteli nopean väännön jälkeen.


Ohisalo saa tukea vihreiden piirijohtajilta: ”Jos hallitus ei sitoudu ilmastonmuutoksen torjuntaan, ei meidän paikkamme ole siellä”

iltasanomat 08:04 12.07

Turpeesta luopuminen, raideliikenne, yritystuet ja biokaasu. Siinäpä osa vihreän kentän ehdotuksista syksyn ilmastotoimiksi.


F1-harjoitukset peruttiin - myös aika-ajot vaarassa

iltalehti 13:15 11.07

Itävallan GP:n kolmannet harjoitukset jouduttiin perumaan rankan sateen takia. Kauden toisen osakilpailun lauantain kaikki ajot ovat vaarassa peruuntua Spielbergin rataa piiskaavan sateen vuoksi. Tuoreen tiedon mukaan viikonlopun kolmannet harjoitukset on nyt peruttu. Sääennuste on siinä määrin heikko, että myös klo 16 alkavaksi suunnitellut aika-ajot joudutaan mahdollisesti perumaan.


F1-harjoitukset siirrettiin - myös aika-ajot vaarassa

iltalehti 13:15 11.07

Itävallan GP:n kolmannet harjoitukset jouduttiin siirtämään rankan sateen takia. Kauden toisen osakilpailun lauantain ajot ovat vaarassa peruuntua Spielbergin rataa piiskaavan sateen vuoksi. Tuoreen tiedon mukaan viikonlopun kolmannet harjoitukset on siirretty. Sääennuste on siinä määrin heikko, että myös klo 16 alkavaksi suunnitellut aika-ajot joudutaan mahdollisesti perumaan.


Lauantain vakio: Jäseniä kolottaa – Vanha Rouva antautuu Jumalattaren käsittelyyn

iltalehti 10:46 11.07

Kohteen kymmenen kotijoukkue Juventus on Atalantan isäntänä ahtaalla – ja Vakiossa rajusti ylipelattu. Viikon vakiokuponkia värittävät isojen ja hieman ylipelattujen suosikkien ristivarmistukset. Näistä saadaan esimakua heti avauskohteessa, jossa mestaruuden jo varmistanut Liverpool isännöi europaikalle vielä hamuavaa Burnleya. Kuten hyvin tiedämme, tasoero on valtava isäntien eduksi, mutta motivaatiottomaan otteluun syttyminen, ilman yleisöä, voi olla haasteellista. Kun arvioni kotivoitolle ylittää vain niukasti 70 prosentin, on vakioväen 80 saakka nakutellut pelipinnat yläkantissa. Siksi kohteeseen kannattaa ehdottomasti hakea vaihtomerkillä yllätystä – eikä pelkästään siksi, että osuessaan useampi kanssaveikkaaja putoaa 13 oikein-tahdista. Vastaavanlaista taktiikkaa noudatetaan myös kohteissa kolme, yhdeksän ja yksitoista, jossa kohde merkataan aina tukkoon saakka. Lazion vire on ollut vaisu, siinä missä Sassuolo on ollut korona-tauon jälkeen yksi pirteimmistä nipuista.


"Siinä me jäämme kyllä jälkeen" – Veikkausliigaan palannut Tapio Heikkilä nimesi merkittävimmät erot Suomen ja Norjan jalkapallon välillä

MTV 08:45 11.07

Veikkausliiga-puolustaja Tapio Heikkilä nimesi merkittävimmät erot suomalaisen ja norjalaisen jalkapallokulttuurin välillä. Hän myös ylistää FC Hongan ainutlaatuista kannattajaryhmää, joka on ilahduttanut seuran kasvattia hänen paluunsa jälkeen.


Kaksi ominaisuutta erottaa Makwan Amirkhanin UFC:n riviottelijoista – ”Siinä hän on maailmanluokkaa”

iltalehti 06:56 11.07

Makwan Amirkhani on jo nyt menestynein suomalainen UFC:ssä. Potentiaalia on vielä rutkasti jäljellä. Suomen ainoa UFC-nimi on tällä hetkellä Makwan Amirkhani. Vapaaottelun ykköspromootiossa vuodesta 2015 lähtien otellut Amirkhani on kerryttänyt tililleen viisi voittoa ja kaksi tappiota. Saldo on kunnioitettava ja itse asiassa parempi kuin yhdelläkään muulla suomalaisella historian saatossa.


Kimi Räikkönen kertoo mitä ajatteli, kun rengas irtosi täydessä vauhdissa: ”Miksi siinä kesti noin kauan?”

iltalehti 15:57 09.07

Alfa Romeo -kuski Kimi Räikkönen keskeytti Itävallan GP:ssä. Kimi Räikkönen keskeytti Itävallan avauskisassa, kun suomalaisen auton oikea etupyörä irtosi kesken kiihdytyksen. Räikkönen oli kääntymässä Spielbergin radan viimeisissä mutkissa, kun kesken mutkan rengas alkoi irrota Räikkösen autosta.


Asiantuntija lataa kovan arvion Annimari Kortteesta – nykyinen ennätys voi olla pian paperia: ”Täysin realistista”

iltalehti 22:01 08.07

Toni Roponen painottaa, että Annimari Kortteen perustasokin on todella kova. Jyväskylässä nähtiin hyvätasoinen yleisurheiluilta, jonka huipensi naisten aitajuoksufinaali. Siinä Annimari Korte pinkoi 100 metriä aikaa 12,76 – eli vain neljän sadasosan päähän Suomen ennätyksestä. Motonet GP -kisan voiton vienyt Korte kertoi kisan jälkeen Ylellä, että kunto ei kuitenkaan ollut ihan paras mahdollinen. Edellisen viikon treeni oli ollut kova, ja Espanjasta saapunut muuttokuorma oli rasittanut entisestään.


Pattitilanne Kainuussa: sote-pomosta on haluttu eroon kohta vuosi, mutta päättäjät eivät onnistuneet laillisten potkujen antamisessa

yle 09:03 08.07

Vaikka Kainuun sote-soppa on venynyt lähes vuoden kestäväksi, kuntatutkijan mielestä on hyvä, ettei siinä ole hätiköity.


Pattitilanne Kainuussa: sote-pomosta on haluttu eroon kohta vuosi, mutta päättäjät eivät vielä ole onnistuneet laillisten potkujen antamisessa

yle 09:03 08.07

Vaikka Kainuun sote-soppa on venynyt lähes vuoden kestäväksi, kuntatutkijan mielestä on hyvä, ettei siinä ole hätiköity.


Mikko Leppilampi ja Beata-rakas ristiäisissä – poseeraavat juhlatamineissaan traktorin kyljessä

iltalehti 09:36 07.07

Matalaa profiilia pitänyt pariskunta on viime aikoina aktivoitunut yhteiskuvien saralla. Juontaja, näyttelijä Mikko Leppilampi, 41, on ollut julkisuudessa melko vaitonainen suhteestaan missikaunotar Beata Pappiin, 25. Suhde sai kuitenkin vahvistuksensa viime vuonna Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Kesäkuun lopulla Leppilampi ja Papp julkaisivat ensimmäisen yhteiskuvansa sosiaalisessa mediassa. Siinä pariskunta hempeili rauhallisessa poukamassa vesiputouksen äärellä.


Helsinkiläinen perheenisä vastasi erikoiseen puheluun – ”Kuuluu vähän heikosti... ai Veikkauksesta...?”

iltasanomat 06:05 07.07

”Kaikki tapahtui ihan siinä hetkessä.”


”Kuuluu vähän heikosti... ai Veikkauksesta...?” – Helsinkiläinen perheenisä vastasi erikoiseen puheluun

iltasanomat 06:05 07.07

”Kaikki tapahtui ihan siinä hetkessä.”


Kansanedustaja Emma Karille kolmas lapsi – paljasti uutisen suloisella kuvalla: "Siina? sina? nyt nukut sylissa?ni"

mtv 08:41 06.07

Kansanedustaja Emma Kari on saanut perheenlisäystä.


Maiju taltioi harvinaisen taistelun Korkeasaaren ilveshäkissä – loppu­tulos sai ihmiset hurraamaan: ”Siinä katseessa oli aitoa pelkoa”

iltasanomat 20:26 05.07

Luonnon tarjoamaa jännitysnäytelmää pääsee todistamaan vain harvoin. Lokki ja ilves ottivat mittaa toisistaan tänään Korkeasaaren eläintarhassa.


Alkavatko katsojat jo toivoa Mersun tappiota? Lewis Hamilton on vedonlyöjien ylivoimainen suosikki mestariksi

iltalehti 14:59 05.07

Ikuisuudelta tuntuneen tauon jälkeen myös formulasirkus pääsee kuluvana viikonloppuna liikenteeseen Itävallan Spielbergissä. Vedonlyönnin kannalta formula ykköset on kiehtova kohde, vaikka itse vedonlyöntimarkkina ei kovin suuri olekaan. Tiedolla ja taidolla pääsee pitkälle, kuten haastattelemani kaksikko, Jere Saastamoinen ja Juho Tapani kohta kertovat. Näistä ensimmäinen keskittyy pääasiassa tapahtumanaikaiseen eli live-vedonlyöntiin, siinä missä Tapani tuntee myös pre-vedonlyönnin metkut. Kumpikin on tehnyt voitollista tulosta jo useamman kauden ajan F1-vedoillaan, mistä todisteena löytyy kummaltakin julkinen seuranta. Mutta mistä F1-vedonlyönnissä on kyse, mitä asioista pitää painottaa ja miltä näyttää vedonlyöjän silmin kauden 2020 mestaruustaistelu – pureudutaan näihin kysymyksiin seuraavaksi tarkemmin.


Robert Heleniuksen manageri paljastaa Yle Urheilulle, keitä huippunimiä parhaillaan pyöritellään suomalaisen seuraavaksi vastustajaksi – ”Siinä olisi kyllä kova päänahka”

yle 13:59 05.07

Robert Heleniuksen manageri Markus Sundmanin mukaan Heleniuksen seuraavan ottelun ajankohta pyritään lyömään lukkoon vielä heinäkuun aikana.


Villarreal upottamassa Barcelonan mestaruushaaveet – maalijuhlaa odotellaan

iltalehti 08:06 05.07

Entä pitääkö Burnley taas nollan omassa päässä – ei kahta ilman kolmatta? Tulikuuma Villarreal isännöi viimeisestä oljenkorresta pitelevää Barcelonaa. Pistemenetys tarkoittaisi Blaugranalle mestaruuden karkaamista lopullisesti. Villarreal on voittanut tauon jälkeisistä kuudesta kamppailustaan peräti viisi ja siinä yhdessä ainoassa voitottomassa päädyttiin pistejakoon Sevillan kanssa. Voittopeleissä oleellisin pointti on, että omiin ei ole mennyt niissä palloakaan. Puolustuspeli on toiminut todella hyvin myös xG:n valossa.


Hot topics