”Idiootiksi” paljon voittanut pesislegenda oli mukana kohutuissa Kaisaniemen Tiikereissä ja sopupeleissä: ”Sponsorirahoja jäi miljoona markkaa saamatta”

iltalehti 06:47 02.07

50 vuotta täyttävä Sami Sirviö työskentelee nykyisin opettajana Helsingin Käpylän yhtenäiskoulussa. Silloin pesis oli vielä pesistä, tuumaa Sami Sirviö. Elettiin kauden 2008 tulikuumaa finaalisarjaa Pattijoki–Sotkamo. Sotkamon Jarmo Heikkinen sai pelikieltoa keskisormen näyttämisestä ja Jimi Heikkinen vastustajan provosoinnista, Pattijoen Pertti Mäkelälle tuli kakkua, kun hän ruiskutti naapurin päälle nesteet juomapullosta.


Sisusarjojen ekspertti malttoi vihdoin ravata – ”Nyt jaksaa taas yrittää”

iltasanomat 22:43 01.07

Suloviima juoksi muilta jalat alta.


Pertti kävi Thaimaassa ja sai idean – sitten Puotilan satamaan ilmestyi erikoinen rakennelma: ”Parasta on, että Marjaniemen miljonäärit ovat kateellisia”

iltasanomat 07:05 28.06

Pertti Rajala, 85, on asunut kelluvassa kodissaan jo yhdentoista vuoden ajan.


"Maailman katolle" on monta nousijaa – Intian ja Kiinan erikoisessa rajakahakassa ensimmäiset kuolonuhrit vuosikymmeniin

yle 06:10 25.06

Jännitys ei hellitä, sillä kummallakaan maalla ei tunnu olevan todellista halua ratkaista tilannetta, arvioi aluetta tunteva kenraalimajuri Pertti Puonti.


Kenet Uuno Turhapuro kohtasi tennisottelussa? Pelaa maanantain 10 kysymystä!

iltalehti 05:55 22.06

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Kuinka monta olympiakultaa soutaja Pertti Karppinen voitti? 2) Ketkä kolme miestä ovat voittaneet jalkapallon maailmanmestaruuden sekä pelaajana että päävalmentajana?


Vuosien ajan murhaa ruotinut Pertti Poutiainen pettyi Palme-tutkinnan lopputulokseen: ”Tämä on kuin suuri ilmapallo, mikä puhkesi”

iltasanomat 18:01 10.06

Palmen murhatutkintaa vuosikausia seurannut ruotsinsuomalainen Pertti Poutiainen pettyi karvaasti viimeisimpään murhatutkinnan lopputulokseen.


Pertti Kurikan Nimipäivät tekee aluevaltauksen Amerikkaan – musiikkimogulin yllättävä yhteydenotto sai Kari Aallon rustaamaan lauluja englanniksi

iltasanomat 13:15 05.06

Kari Aalto on perustanut reggae-bändin. Myös hänen vanha yhtyeensä Pertti Kurikan Nimipäivät aktivoituu yllättäen.


Tiesitkö? Ylellä oli musta lista kielletyille levyille – sensuurin kohteeksi joutui jopa kappale "kaikki joukolla jäätä särkemään"

iltalehti 05:29 03.06

Yle sensuroi hittejä vanhoina vuosikymmeninä Irwin Goodmanista Juha Vainioon. Olet ehkä joskus kuullut suomenkielisen version Beatlesin Yellow Submarine -kappaleesta, siis sen ”kaikki joukolla jäätä särkemään” -kappaleen. Juha Vainion Pertti ”Spede” Pasaselle ja Simo Salmiselle sanoittama hupilaulu joutui soittokieltoon vuonna 1966, kun jäänmurtajien työntekijöitä edustava Merimies-Unioni meni lakkoon.


Nipa Neumann pisti korkin kiinni – avautuu suhteestaan alkoholiin: "Tämä on hyvä koulu itselleni"

mtv 16:02 31.05

Dingo-yhtyeen keulahahmo Pertti ”Nipa” Neumann kertoo suhteestaan alkoholiin.


Neumann laittoi korkin kiinni: ”Tajusin, että haluan ryhdistäytyä”

iltalehti 21:00 22.05

Tipattoman myötä ajatus kulkee nyt kirkkaammin, muusikko sanoo. Dingo-yhtyeen keulahahmo Pertti ”Nipa” Neumann, 60, on käyttänyt keikoista hiljentyneen kevään hyvinvointiinsa keskittyen. Hän on elvyttänyt vanhan harrastuksensa pienoismallien rakentamisen.


Pertti Nissinen, 59, ei halua opetella käyttämään nettiä ja kuskaa mieluummin laskut sekä Kelan hakemukset kymmenien kilometrien päähän

yle 12:33 21.05

Ketään ei voida pakottaa netin käyttämiseen, mutta esimerkiksi Kela käytännössä painottaa verkkoasiointia.


Muistatko? Ransu ja Pablo tähdittivät 1990-luvulla Kokkelivekkulit-sarjaa - näin esittäjät kommentoivat nyt sarjan nimeä, josta on väännetty vitsiä

iltalehti 09:07 17.05

Pertti Nättilän Ransu ja Pekka ”Pablo” Seppä tekivät aikoinaan Kokkelivekkulit-sarjaa. Vuosina 1994–1995 Kakkosella nähtiin lastenohjelma, jota tähdittivät kaikille tuttu Pertti Nättilän hahmo Ransu Karvakuono sekä muusikko ja näyttelijä Pekka ”Pablo” Seppä. Koska kokaiinia on jo pitkään kutsuttu arkikielessä kokkeliksi, on sarjan nimestä väännetty jo vuosia vitsiä. ”Meitä on kaksi vekkulia, jotka tekee kokkelia,


”Höyry” Häyrinen ei ollut pelkkä papupata – Pertti Tapola muistelee virtuoosimaisen kollegansa opetuksia: ”Päät eivät saa haljeta”

iltalehti 22:10 15.05

Raimo ”Höyry” Häyrysen ikonista tyyliä on turha matkia, toteaa selostajalegenda Pertti Tapola. Pertti Tapolalla on edesmenneestä kollegastaan, urheiluselostaja Raimo Häyrisestä vain lämpimiä muistoja. Tapola kiittää ”Höyryä” tämän suuresta roolista suomalaiselle urheiluselostamiselle. 79-vuotiaana pitkäaikaiseen sairauteen menehtynyt Häyrinen ja Tapola työskentelivät Yleisradiolla yhdessä vuosia.


Pertti Tapola kasvoi ja oppi ”Höyry” Häyrisen rinnalla – ”Hän kehotti meitä täyttämään sanaristikoita”

iltasanomat 11:33 15.05

Pertti Tapola kiittää edesmennyttä kollegaansa radiotyön opista ja rikkaan kielen korostamisesta.


Pertti Tapola ja Anssi Kukkonen muistelevat legendaarista Raimo Häyristä työtoverina ja esikuvana: "Yksi Suomen parhaita urheiluselostajia"

yle 11:25 15.05

Keskiviikkona kuolleen urheiluselostajalegenda Raimo Häyrisen pitkäaikainen työtoveri, selostaja Pertti Tapola muistaa Raimo Häyrisen suurena persoonana ja sydämellisenä työtoverina.


Tunnettu sarjamurhaaja­ekspertti paljastui huijariksi – jopa surullinen tarina murhatusta vaimosta oli valetta

iltasanomat 19:57 14.05

Mies on tunnustanut, etteivät monet asiat hänen urastaan pidä paikkansa.


Voe rähmä! Spede Pasanen valittiin seikkailemaan kanadalaiseen lautapeliin – rökitti äänestyksessä Leonadro da Vincinkin

iltalehti 19:40 12.05

Kanadalainen Roxley Games on tekemässä kickstarter-projektistaan todellista Speden Speliä. – Ja keksijäkilpailumme voittaja on SPEDE PASANEN! Seitsemällä jäljellä olevalla kilpailijalla on vielä yksi mahdollisuus napata viimeinen paikka Steampunk Rally Fusionissa, kanadalainen peliyhtiö Roxley Games Laboratory kirjoittaa sosiaalisessa mediassa. Kyllä. Suomalainen keksijä, koomikko ja viihteen moniottelija Pertti ”Spede” Pasanen seikkailee nyt hahmona kanadalaisessa lautapelissä nimeltä Steampunk Rally Fusion. Peliin luotu piirroshahmo näyttää erittäin osuvalta.


Asiantuntijoilta pysäyttävä korona­näkemys: ilmastopäästöt vähenevät hurjasti, mutta se ei vaikuta ilmaston­muutokseen

iltasanomat 21:00 10.05

IS:n haastattelemien ilmastoeksperttien mukaan päästöt palaavat ennalleen koronakriisin jälkeen. Näin on käynyt jo Kiinassa.


Pystytkö sinä parempaan? Pertti, 71, hiihtää kaudessa Suomen neljästi päästä päähän: ”Ne ovat todistettuja kilometrejä”

iltalehti 06:07 24.04

Joensuulainen Pertti Jalkanen hiihti viime kaudella 8 003 kilometriä. Tämän talven saldo on jo yli 7 200 kilometriä. 8 003 hiihdettyä kilometriä yhteen kauteen. Se on uskomaton, mahdollisesti ainutlaatuinen määrä Suomessa viime vuosina.


Pertti Paasio muistetaan huumoristaan – Ilkka Kanerva: “Hän nousi poliitikkojen joukosta päätään pidemmäksi käyttämällä hyväksi itseironiaa”

yle 18:18 19.04

81-vuotiaana kuolleen valtiomiehen hautajaiset pidetään tulevalla viikolla pienessä perhepiirissä.


Hot topics