Pariisin maraton peruttiin tältä vuodelta – Lontoon maraton järjestetään, mutta mukaan pääsevät vain huippujuoksijat

yle 14:42 12.08

Lähes kaikki isot kansainväliset juoksutapahtumat on peruttu tältä vuodelta.


Suurelle yleisölle hieman vieras suomalaishuippu ilmoittaa rajun tavoitteen: EM-mitali 2022 – juoksee 7 000 kilometriä vuodessa

iltalehti 12:59 01.08

Estejuoksija Topi Raitanen hakee lauantaina Kuortaneella ennätystään 1 500 metrillä. Estejuoksija Topi Raitanen, 24, on yksi niistä suomalaisurheilijoista, joita Pariisin EM-kisojen peruuntuminen koronan takia nakersi erityisesti. Viime vuonna Euroopan tilastossa seitsemänneksi kovimman ajan (8.21,47) kiiruhtanut mies olisi ollut yksi Suomen mitalitoivoista Ranskassa.


Pariisin olympialaisissa nähdään uusi ja nopeampi purjehdusluokka – lautamalli ikään kuin liitää veden päällä: "Todella hyvä tunne"

yle 07:00 26.07

Purjelautaluokan RS-X-mallilla veneillään vielä Tokion olympialaisissa. Tämän jälkeen olympialaisissa purjehditaan nopeammalla lautamallilla.


Räjähtääkö leffoista ja musiikkivideoista tunnetuksi tulleen lajin suosio miljardien silmäparien edessä? Suomen huiput eivät osanneet uneksiakaan olympialaisista

yle 07:00 25.07

Suomen ykkösbreikkarit näyttivät Yle Urheilulle teräviä temppujaan ja kertoivat, mitä lajin piireissä ajatellaan Pariisin olympiakisoista.


Turistit rynnistivät ottamaan selfien maski kasvoillaan Mona Lisan edessä – tältä näytti, kun maailman suosituin museo avautui koronatauon jälkeen

yle 20:17 06.07

Pariisin Louvren arvioidaan menettäneen koronaviruksen vuoksi yli 40 miljoonaa euroa.


Arvokisat pyyhittiin kalenterista, mutta kehittymistä ei kielletty – miten koronaepidemia muutti yleisurheiluvalmentajan ajatusmaailmaa?

MTV 07:30 29.06

Tokion lennot ja kisaliput oli varattu, valmistautuminen Pariisin EM-kisoihin oli hyvällä mallilla. Yleisurheiluvalmentaja Pekka Kelonurmen kesäsuunnitelmat oli pitkälti laadittu urheilukesän suurtapahtumien mukaan. Koronavirus laittoi kuitenkin kesän kisakalentereiden ohella myös Kelonurmen suunnitelmat uusiksi. 


Taas kaksi Timanttiliigan kilpailua peruttu – avauskisa suomalaisittain mielenkiintoiseen aikaan

MTV 17:51 26.06

Pariisin ja Yhdysvaltain Eugenen kilpailut karisevat koronaviruksen takia yleisurheilun Timanttiliigan tämän kauden kalenterista, kertoo Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics. Pariisissa oli määrä kilpailla 6. syyskuuta ja seuraavalla MM-areenalla Eugenessä 4. lokakuuta.


Yle seurasi Pariisissa, kun Eiffel-torni aukesi ensi kertaa kolmeen kuukauteen: "Kerrankin Pariisin nähtävyyksistä saa nauttia ilman turisteja”

yle 14:55 25.06

Tavallisesti 80 prosenttia Eiffel-tornissa kävijöistä on ulkomaalaisia turisteja, mutta nyt heitä ei Pariisissa juuri ole.


24-vuotias suomalaiskapellimestari Pariisin orkesterin musiikilliseksi johtajaksi

iltasanomat 00:54 19.06

Klaus Mäkelä aloittaa tehtävässä virallisesti syksyllä 2022.


Ranskassa on meneillään ennennäkemätön pyöräilybuumi - kymmenettuhannet ovat vaihtaneen metron tai auton polkupyörään

yle 06:07 11.06

Pariisin pyöräkaupat ovat tyhjentyneet, kun koronavirustartuntaa pelkäävät kaupunkilaiset ovat vaihtaneet metrot ja lähijunat polkupyörään.


Tältä näyttää, kun baarit aukevat Ranskassa: seuraa videolta Pariisin helleiltaa

iltasanomat 20:20 02.06

Pariisilaiset pääsevät ensi kertaa kuukausiin nauttimaan ravintoloista ja baareista.


Ranskassa kahvilat aukeavat ja kotimaan matkustusrajoitus päättyy

iltasanomat 19:37 28.05

Pariisin alueella tosin tarjoilu sallitaan vain terasseille.


Ranskan avointen järjestäjät haluavat katsojat mukaan tennisjuhlaansa

yle 23:50 27.05

Tennisturnauksen järjestäjät ilmoittivat keskiviikkona, että katsomot Pariisin Roland Garros'lla halutaan pitää auki.


Pariisin kevät julkaisi 10 vuotta sitten toisen albuminsa – sitten kysymys Ilosaarirockista muutti kaiken

iltalehti 11:44 14.05

Arto Tuunelan sooloprojektista tuli kymmenen vuotta sitten täysiverinen bändi. Pariisin kevään Astronautti-levy julkaistiin tasan kymmenen vuotta sitten, 12. toukokuuta. Yhtyeen nokkamies Arto Tuunela kirjoitti bändin Facebook-sivuille päivityksen, jossa hän kertoo, miten yhden miehen sooloprojektista tuli vaivihkaa täysiverinen viisihenkinen bändi.


Pariisin metro ruuhkautui ja Champs-Élysées’n putiikit aukesivat, kun Ranska palasi karanteenin jälkeiseen elämään

yle 18:23 11.05

Lähes kaksi kuukautta kestänyt ulkonaliikkumiskielto päättyi tänään maanantaina.


98-vuotias lääkäri kuuluu riskiryhmään, mutta jatkaa työskentelyä koronan keskellä: ”En voi vain hylätä heitä”

iltasanomat 09:37 30.04

Auttaessaan lääkäriä vailla olevia Pariisin huono-osaisia tohtori Christian Chenay, 98, sai mahdollisesti itse tartunnan. Nyt hän on palannut karanteenista tekemään vanhainkotikierroksia.


Suomen pika-aiturinaisten suunnitelmat menivät täysin uusiksi – Nooralotta Neziri heräsi viime viikolla huonoon uutiseen: "Heti tuli pieni itku"

MTV 20:20 28.04

Kauden 2020 piti olla yleisurheilijoille todellinen supervuosi, kun kalenterissa oli sekä Tokion kesäolympialaiset että Pariisin EM-kisat. Kun olympialaiset siirrettiin ensi vuoteen ja EM-kisat peruttiin kokonaan, edessä onkin välivuosi.


Therese Johaug joutui pettymään: "Se olisi ollut unelma"

MTV 09:49 25.04

Yleisurheilun Pariisin EM-kilpailuiden peruuntuminen oli pettymys paitsi yleisurheilijoille, myös maastohiihtäjä Therese Johaugille. Norjalainen Johaug voitti 10 000 metrillä maansa mestaruuden viime elokuussa ja alitti samalla EM-kilpailuiden tulosrajan. Johaug suunnitteli juoksevansa Pariisissa.


Perjantai toi ison pettymyksen – Maria Huntingtonilta ehdotus, joka voisi elvyttää yleisurheilukautta

iltalehti 19:57 24.04

Yleisurheilun EM-kisat olisi ollut oiva näytönpaikka Maria Huntingtonille, jolla on allaan huippukausi. Nyt kauden päätähtäin on Suomen mestaruudessa. Perjantai valkeni eurooppalaisille huippuyleisurheilijoille synkkänä. Myöhään torstai-iltana tiedotettiin, että Pariisin EM-kisat perutaan. Näin ollen koronavirus pilasi yleisurheilukauden arvokisat alusta loppuun. Kiinan halli-MM-kisat, olympialaiset ja EM-kisat jäivät kaikki pitämättä.


Tulossa valtava korvaussumma – näin EM-kisojen perumiseen varauduttiin

iltasanomat 18:05 24.04

Euroopan yleisurheiluliitto saa peräti 10 miljoonan euron vakuutuskorvauksen Pariisin EM-kisojen peruuttamisesta.


Hot topics