Yllättävä fakta naisten pika-aidoista: joka viides huipputulos vastatuulessa – Annimari Korte: ”Pelkäsin viime vuonna vastatuulikisoja”

iltalehti 07:36 13.08

SE-nainen Annimari Korte ja Iltalehden asiantuntija Toni Roponen analysoivat tuulen vaikutusta 100 metrin aitajuoksussa. Eri sääpalveluita tarjoavat sovellukset ovat yleisurheilun kisajärjestäjille tärkeä apuväline. Sääennustetta, etenkin tuulen suuntaa, luetaan kuin piru raamattua. Kaikki haluavat, että naisten 100 metrin aidat juostaan myötätuulessa. Sen mukaan valitaan, järjestetäänkö tapahtuma kentän etu- vai takasuoralla. Kun päätös on tehty, viimeistään muutama tunti ennen kisan alkua, tapahtuman televisioinnista vastaava taho asettaa kamerat paalupaikoille. Tv-kameroiden paikkaa ei muuteta, joten jos tuulen suunta vaihtuu, sen mukaan on elettävä.


Colorado iski kolmesti pikatahtiin päätöserässä – Mikko Rantaselle pudotuspelien ensimmäinen osuma: "Tiesimme maalien tulevan kyllä"

yle 05:42 13.08

Coloradon suomalaishyökkääjät Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi pääsivät tehopisteille heti NHL-pudotuspelien avauksessaan.


Colorado iski kolme maalia pikatahtiin päätöserässä – Mikko Rantanen avasi maalitilinsä

yle 05:42 13.08

Coloradon suomalaishyökkääjät Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi pääsivät tehopisteille heti NHL-pudotuspelien avauksessaan.


Miksi Valtteri Bottakselle ei annettu Red Bullin voittoreseptiä? Mercedes perustelee tappioon johtanutta ratkaisuaan: "Keskustelimme mahdollisuudesta"

MTV 16:43 12.08

Mercedeksen päätös valita Britannian toisen F1-kisan starttiin keskikovat renkaat osoittautui ratkaisevaksi virheeksi Red Bullin Max Verstappenin rynnittyä voittoon kovilla renkailla aloittamalla. Mestaritalli perustelee ratkaisuaan kisan yhteenvedossaan.


Uhkaako korona Linnan juhlia? TPK ei ole vielä tehnyt päätöstä

iltalehti 09:34 12.08

Koronavirustilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti ympäri maailmaa. Itsenäisyyspäivän vastaanoton järjestäminen riippuu koronavirustilanteen kehittymisestä. – Tasavallan presidentin kanslia seuraa koronavirustilanteen kehittymistä ja arvioi sen pohjalta, miten itsenäisyyspäivää voidaan tänä vuonna viettää turvallisesti, kansliasta todetaan Iltalehdelle.


Päivän ravivihje: Toto65, Vermo 12.8.

iltalehti 06:33 12.08

Helppo pähkinä päätöskohteessa Toto65-1: Vermon keskiviikkoravien Toto65-kohteet ovat tuttuun tapaan tasokkaita. Vihjesysteemi rakennetaan päätöskohteen kovakuntoisen Peanutsin varaan. Avauskohde lienee kahden kauppa. Tanpopo kilpailee aivan hurjassa iskussa ja tavoittelee jo neljättä peräkkäistä voittoaan. Viimeksi Seinäjoella se voitti ylivoimaisesti Diesel Degaton kovalla täyden matkan kilometriajalla 12,6. Porissa ruuna avasi 08,5-kyytiä, mutta pateja riitti myös lopputaistoon. Effronte Photo on myös mahtikunnossa, eikä peliosuuden (45%-21%) tulisi olla niin suuri suosikin eduksi. Joensuussa Effronte Photo kiri päätöspuolikkaan peräti 08,0-tempossa. Toto65-2: Kakkoskohde on tasaisen näköinen vääntö. Perusmerkiksi nostetaan takarivin Beach Girl, joka toissastartissaan spurttasi 10,5-vauhtia. Ykköshaastaja on hyvältä radalta starttaava No Vice.


Hallitus tiukensi koronasäännöksiä – Jari Kurri toivoo yhä, että Jokerit pelaa Helsingissä: ”Lopullista päätöstä ei ole”

iltasanomat 18:49 11.08

KHL-kauden on määrä käynnistyä kolmen viikon kuluttua.


Ravivihje: Toto64 Jägersro 11.8.2020 – 116 818 euroa ekstraa

iltasanomat 15:02 11.08

Jägersron näkemysvarma löytyy päätöskohteesta.


HIFK luopuu tanssitytöistä SM-liigan otteluissa! Cheerleadereille päätös tuli yllätyksenä: ”Koko ryhmä on perustettu IFK:ta varten”

iltasanomat 14:59 11.08

Helsingin IFK:n SM-liigan otteluissa ei nähdä enää jatkossa tanssiryhmiä.


Oikeusoppinut hallituksen karanteeni­kiristyksistä: Mahdollistaa vapauden­riiston ja vankeus­rangaistuksen, Krista Kiuru ylitti valtuutensa

iltasanomat 13:15 11.08

Julkisoikeuden apulaisprofessori Pauli Rautiaisen mukaan karanteeni on tiukka pakkokeino, joka kuuluu lääkärin ei ministerin päätösvaltaan. Lääkäriliitto näkee suunnitellun työnjaon kuitenkin toimivana.


Päivän ravivihje: Toto5, Kuopio 11.8.

iltalehti 06:19 11.08

Malkkin ei kyttäile. Kuopion tiistairavien Toto5-kohteet vaikuttavat melko selväpiirteisiltä. Ainoastaan päätöskohde lyödään tasaisuudessaan kokonaan tukkoon. Vihjesysteemin pankiksi valitaan kovakuntoinen Malkkin. Ruuna jäi viimeksi Seinäjoella ajamattomana pussiin. Nyt tuota vaaraa ei liene kuuden hevosen lähdössä.


Intialaiskoreografi teki raiskaustapauksesta tanssiteoksen - taustoittaa tänään tv:ssä päätöstään

iltalehti 06:10 11.08

Uudessa Miksi tanssimme? -sarjassa tutustutaan tanssiteosten taustalla vaikuttaviin tarinoihin. Uutuusohjelmassa brittiläinen huippukoreografi Akram Khan johdattaa katsojansa tanssimatkalle ympäri maailmaa. Viisiosaisessa sarjassa tunnetut tanssijat ja koreografit avaavat ajatuksiaan ja teostensa syntyprosesseja, olipa sitten kyse kiivashenkisestä espanjalaisesta flamencosta, mukaansatempaavista USA:n Memphisin katutansseista tai sensuellin aistikkaasta argentiinalaisesta tangosta. Yksi avausjakson koreografeista on intialainen tanssija ja koreografi Aditi Mangaldas, joka tunnetaan raiskausrikokseen pohjautuvasta Within-teoksestaan. Teoksissaan Mangaldas tulkitsee maailmaa klassisten pohjoisintialaisten kathak-tanssien kautta. Ohjelmassa Mangaldas taustoittaa päätöstään tarttua traagiseen raiskaustapaukseen.


Asiantuntija pitää karanteenilinjausta ongelmallisena: "Lääketieteellistä harkintaa ja politiikkaa ei pitäisi sotkea"

yle 22:00 10.08

Julkisoikeuden apulaisprofessori Pauli Rautiainen sanoo, ettei lääketieteelliseen arvioon perustuvien hallintopäätösten sisältöä tulisi oikeusvaltiossa etukäteen sanella.


Asiantuntija pitää karanteenilinjausta ongelmallisena: "Lääketietellistä harkintaa ja politiikkaa ei pitäisi sotkea"

yle 22:00 10.08

Julkisoikeuden apulaisprofessori Pauli Rautiainen sanoo, ettei oikeusvaltiossa tulisi sanella lääketieteelliseen arvioon perustuvien hallintopäätösten sisältöä.


Shokkipäätös vaikeuttaa kestävyysjuoksijoiden valmistautumista – kohutuilla joustolenkkareilla ei saa enää juosta ratamatkoilla tai maastossa

yle 19:03 10.08

Asiaa ihmettelellään niin urheilijoiden kuin tuomaristonkin keskuudessa.


Uutuuskirja: Prinssi Harryn ystävä sai rangaistuksen parisuhteeseen puuttumisesta

iltalehti 18:50 10.08

Uutuuskirja Finding Freedom kertoo prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ajasta hovissa. Uutuuskirja Finding Freedom esittää lukuisia väitteitä prinssi Harrysta ja herttuatar Meghanista. Uutuuskirjan ovat kirjoittaneet Omid Scobie ja Carolyn Durand. Kirja ilmestyy tällä viikolla, mutta jo nyt monet kirjan sisältämät paljastukset on vuodettu lehdistölle. Kirjassa esimerkiksi kerrotaan, että päätös lähteä hovista ja lisätä toisenlaista näkyvyyttä tuli Meghanilta. Asiasta kertoo esimerkiksi The Sun ja The Daily Mail. Uutuuskirjan mukaan prinssi Harryn ystävätkään eivät olleet alussa herttuatar Meghanin suurimpia faneja, mutta he eivät ilmaisseet asiaa prinssille suoraan. Prinssi joutui kuulemaan asiasta mutkan kautta.


Pohjoisen rajakuntien asukkaille halutaan vapaa rajanylitysoikeus – järeä valvonta ihmetyttää, sillä suurin osa seudun ruotsalaisista pääsee jo Suomeen

yle 16:27 10.08

Rajalle halutaan asuinpaikkaan perustuva rajanylitysoikeus. Ulkoministeri Haavisto suhtautuu asiaan myönteisesti ja sanoo, että sisäministeriössä selvitetään alueellisten päätösten laillisuuspohjaa.


Pohjoisen rajakuntien asukkaille halutaan vapaa rajanylitysoikeus – Järeä valvonta ihmetyttää, sillä suurin osa seudun ruotsalaisista pääsee jo Suomeen

yle 16:27 10.08

Rajalle halutaan asuinpaikkaan perustuva rajanylitysoikeus. Ulkoministeri Haavisto suhtautuu asiaan myönteisesti ja sanoo, että sisäministeriössä selvitetään alueellisten päätösten laillisuuspohjaa.


Hot topics