Suomalaistoimittaja joutui selittelemään Kimi Räikkösen kännitoilailua – sitten tuli kutsu Mersu-pomon puhutteluun

iltalehti 09:25 29.09

Saksalaislehdistö pisti Mercedeksen ahtaalle Kimi Räikkösen juhannuksenvietosta 2003. F1-toimittaja Heikki Kullan kirjoittama uutuuskirja Iceman - Kimin matkassa (Readme) kertaa Kimi Räikkösen uran eri vaiheita Kullan omien muistiinpanojen ryydittämänä. Vuosikymmeniä formulavarikkoja kiertänyt Kulta profiloitui suomalaisten F1-kuskien luottotoimittajana. Hänen apuunsa kääntyivät niin toimittajakollegat kuin kerran myös Räikkösen yksityiselämästä huolestunut Mercedes-pomo Norbert Haug.


Lähde: Lewis Hamilton on tekemässä jättimäisen F1-sopimuksen – arvo yli 100 miljoonaa euroa

MTV 06:01 29.09

Brittilehden DailyMailin mukaan Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton on tekemässä kolmivuotisen jatkosopimuksen saksalaistallin kanssa.


F1-pomo hehkuttaa estoitta Valtteri Bottasta – heitti myös piikin Lewis Hamiltonin suuntaan

MTV 21:12 28.09

F1:n urheilujohtaja Ross Brawn antaa kovia kehuja Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen suuntaan sunnuntain Venäjän GP:n jäljiltä. Brawn otti myös osaltaan kantaa viikonlopun kohuaiheeseen – Lewis Hamiltonin saamiin aikarangaistuksiin.


Mercedeksellä osattiin odottaa Lewis Hamiltonin rangaistusta: ”Emme tajunneet, miten kauas hän aikoi mennä”

iltasanomat 19:57 28.09

Mercedeksen johtavan insinöörin Andrew Shovlinin mukaan pilttuussa osattiin odottaa Lewis Hamiltonin rangaistusta.


Lewis Hamilton vältti katastrofin, huolet eivät tähän lopu – brittikuski F1-rangaistustaulukon kärjessä

MTV 18:32 28.09

Mercedeksen brittikuljettaja Lewis Hamilton törttöili tallinsa kanssa sunnuntain Venäjän GP:n alla. Hamilton otti kaksi harjoituslähtöä väärästä paikasta, minkä myötä hänelle tuomittiin kymmenen sekunnin aikarangaistus. Kansainvälinen autoliitto FIA muutti jälkikäteen Hamiltonin tuomiota niin, että häneltä poistettiin kaksi rangaistuspistettä.


Valtteri Bottaksen antama lahja koituikin Max Verstappenin kohtaloksi – "Valtterin ei olisi pitänyt olla tielläni!"

MTV 17:05 28.09

Red Bullin Max Verstappen joutui tunnustumaan Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen paremmakseen sunnuntain Venäjän GP:ssä. Vielä lauantaina Verstappen oli Bottaksen edellä. Suomalaiskuskin antama "lahja" koitui kuitenkin petolliseksi.


Lewis Hamilton pääsi vähällä – kova ehdotus F1:n rangaistuksiin: ”Voisi tulla kisakieltoa”

iltalehti 15:18 28.09

Systeemissä on paljon hyvää, mutta se ei ole vielä osoittautunut tehokkaaksi. Lewis Hamiltonilla on mahdollisuus tehdä kyseenalaista historiaa, mikäli hän töpeksii lähikuukausina. Mercedeksen supertähti on kerännyt vuoden aikana itselleen kymmenen rangaistuspistettä. Britti on vain kahden pisteen päässä pahamaineisesta 12 pisteen rajapyykistä, joka tuottaisi hänelle automaattisesti yhden kisan pakkohuilin.


F1-tuomari Mika Salolle vaaditaan jopa potkuja – vastaa nyt koviin syytöksiin tietovuodosta: ”Ne ketkä suuttuu, kirjoittaa paskaa”

iltalehti 12:40 28.09

Jälkipyykki Sotshin gp:n jälkeen käy kuumana. Mercedeksen Lewis Hamiltonin saama rangaistus on kuumentanut tunteita F1:ssä. Hamilton sai Sotshin kisan aluksi aikarangaistuksen ja yhteensä kaksi rangaistuspistettä. Kisan jälkeen Hamiltonin saamat rangaistuspisteet kuitenkin kumottiin ja korvattiin Mercedeksen tallille annetulla 25 000 dollarin sakolla.


Kommentti: Lewis Hamilton osoitti, miksi hän on pian 7-kertainen maailmanmestari – ei rikkonut niitä sääntöjä, joiden rikkomisesta häntä rangaistiin

MTV 10:53 28.09

Väärässä paikassa tehdyistä harjoitusstarteista aikasakkoihin tuomittu Mercedeksen Lewis Hamilton ei rikkonut Venäjän GP:ssä yksiselitteisesti ainuttakaan sellaista sääntöä tai ohjetta, jota hänen väitettiin rikkoneen. Hän vain toimi eri tavalla kuin kuljettajien oli oletettu toimivan, tavalla, joka kertoo, miksi Hamilton on pian 7-kertainen maailmanmestari, kirjoittaa MTV Urheilun Mikko Hyytiä.


Lewis Hamilton ei ollut ainoa – myös toinen F1-kuski hermostui tuomaristolle: "Aivan naurettavaa"

MTV 07:30 28.09

F1-kuljettajien tunteet kävivät kuumina sunnuntain Venäjän GP:n tapahtumien myötä. Mercedeksen Lewis Hamilton ei sulattanut lainkaan sitä, miten hänelle tuomittiin yhteensä 10 sekunnin aikarangaistus kahden väärin otetun lähtöharjoituksen myötä. Myös Racing Pointin Lance Stroll ihmetteli tuomariston ratkaisuja.


Valtteri Bottas sai kritiikkiä "omituisesta" toiminnastaan – "Luultavasti hänen uransa helpoin voitto"

MTV 07:02 28.09

Mercedeksen Valtteri Bottas ajoi komeasti kauden toiseen voittoonsa Venäjän GP:ssä. Suomalaiskuski ei saanut kisan jälkeen pelkästään ylistystä.


Täyskäännös! Lewis Hamiltonin rangaistus kumottiin – syylliseksi todettiin talli

iltalehti 19:39 27.09

Uusi radiokeskustelu osoitti Hamiltonin roolin olleen ensiluultua pienempi. Venäjän GP:n tuomaristo on muuttanut Lewis Hamiltonin rangaistuksen. Britti ei saakaan kahta rangaistuspistettä sääntöjenvastaisesta starttiharjoituksestaan. Sen sijan Mercedekselle tuomittiin 25 000 euron sakko. Tuomaristo perustelee muuttunutta sanktiotaan käsiinsä saamallaan tiimiradiokeskustelulla. Siinä selviää Mercedeksen ohjeistaneen Hamiltonia starttiharjoituksen suorituspaikaksi. Tuomaristo katsoo uudessa sanktiossaan pääsyyllisen olleen talli, ei kuljettaja.


Yllättävä käänne: Lewis Hamilton ei saakaan rangaistuspisteitä

MTV 19:15 27.09

Kansainvälinen autoliitto FIA ei annakaan Mercedeksen brittikuljettajalle Lewis Hamilton rangaistuspisteitä Venäjän GP:n tapahtumista. FIA muutti aiempia tuomioitaan sunnuntaina illalla.


Toto Wolff väittää: Lewis Hamilton on syytön – "Niin kaukaa haettua"

MTV 18:10 27.09

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan hänen johtamansa talli ja Lewis Hamilton eivät tehneet mitään väärää Venäjän GP:n alla. Hamiltonille tuomittiin 10 sekunnin aikarangaistus, kun hän teki kaksi lähtöharjoitusta väärästä paikasta. Wolff osoitti syyttävän sormensa kansainvälisen autoliiton FIA:n suuntaan.


Mercedeksen tallipomoa hiillostettiin Lewis Hamiltonista – yltyi kehuihin, kun aihe vaihtui: ”Vihdoin puhumme Valtterista”

iltasanomat 17:02 27.09

Valtteri Bottas ajoi Sotshissa kauden toisen voittonsa. Toto Wolff kehui suomalaisen suoritusta.


Lewis Hamilton ei suostunut avaamaan kisan jälkeen kohutilannetta – britti ja Mercedes mokasivat pahemman kerran

MTV 16:53 27.09

Mercedeksen brittikuljettaja Lewis Hamilton törttöili Venäjän GP:n alla, kun hän teki lähtöharjoituksen kahdesti aivan väärästä paikasta. Nämä virheet toivat britille ison rangaistuksen. Hamilton ei halunnut avata heti kisan jälkeen sitä, mitä kohutilanteessa oikein tapahtui.


Lewis Hamilton ei suostunut avaamaan kohutilannetta – britti ja Mercedes mokasivat pahemman kerran

MTV 16:53 27.09

Mercedeksen brittikuljettaja Lewis Hamilton törttöili Venäjän GP:n alla, kun hän teki lähtöharjoituksen kahdesti aivan väärästä paikasta. Nämä virheet toivat britille ison rangaistuksen. Hamilton ei suostunut kuitenkaan avaamaan sitä, mitä kohutilanteessa oikein tapahtui.


Sotshin GP: Tulokset ja MM-sarjan pistetilanne - Bottas tavoitti Hamiltonia

iltalehti 16:24 27.09

Mersun Valtteri Bottas ajoi voittoon Sothsin GP:ssä. Red Bullin Max Verstappen oli toinen, Mercedeksen Lewis Hamilton kolmas. Sotshin GP:n tulokset


Valtteri Bottas pääsi myhäilemään – ei kokenut minkäänlaisia huolia upean voittoajonsa aikana: "Vauhtini oli loistavaa"

MTV 16:22 27.09

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ajoi voittoon sunnuntain Venäjän GP:ssä Sotshin katuradalla. Kisan jälkeen Bottas saattoi myhäillä. Voitto irtosi huolettoman ja väkevän ajon myötä.


Venäjän F1-kisan tulokset ja MM-pisteet

MTV 16:17 27.09

Mercedeksen Valtteri Bottas ajoi kauden toisen voittonsa Venäjän Sotshissa. Toinen oli Red Bullin Max Verstappen ja kolmas Bottaksen tallikaveri Lewis Hamilton.


Hot topics