Näkökulma: Nyt ei tarvitse tyhjennysmyynneistä valittaa – tästä syystä rahapulassa olevat SM-liigaseurat pitivät kiinni pelaajistaan

MTV 14:59 02.03

SM-liigajoukkueet pitivät kärkipelaajistaan kiinni, eikä tänä vuonna nähty kritisoituja tyhjennysmyyntejä. MTV Urheilun Marko Leppänen kertoo, että minkä takia.


Leijonat toi Ruotsista koronapommin – Jääkiekkoliitto tietämätön kevään suunnitelmista, liigaseurat synkkinä: "Kaikki ovat tietysti olleet harmissaan ja pahoillaan, että näin pääsi tapahtumaan"

MTV 13:45 02.03

Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen vahvisti maanantaina MTV Urheilulle, että kaikkiaan 12 Ruotsin EHT-turnaukseen osallistuneella Leijonien joukkueen jäsenellä vahvistettiin koronavirustartunta. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoo turnaukseen osallistuneiden maiden parhaillaan selvittävän, millaisissa olosuhteissa tartunnat ovat levinneet.


Olli Jokinen ei valinnut helppoa polkua uralleen – miksi entisten kiekko­huippujen tähti sammuu niin nopeasti päävalmentajana?

iltasanomat 06:18 17.02

Olli Jokisen palkkaus Jukureihin muistutti taas siitä, että jääkiekon valmentajamarkkinat ovat murroksessa. Kokemus jää välillä toissijaiseksi, kun SM-liigaseurat palkkaavat päävalmentajia. Ilmiötä leimaavat kiire ja kertakäyttöisyys.


Miten Leijonien koronatartunta vaikuttaa SM-liigaan? ”Ei mitään tietoa, sekava tapaus”

iltalehti 09:24 16.02

SM-liigaseurat eivät tiedä, miten moni pelaaja joutuu karanteeniin yhden tartunnan takia.


Konkurssiaaltoko uhkaa? SM-liigaseura Ässien pomo kritisoi jääkiekkoväen viestintää – ”Eihän tuo ole millään tasolla uskottavaa”

iltasanomat 06:49 22.01

Liigaseurat ovat taloudellisessa ahdingossa, mutta Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula ei usko konkurssiaaltoon. Kerttula kritisoi liigajohtoa linjattomuudesta.


Silmukka SM-liigaseurojen ympärillä kiristyy, kiekkopomo toivoo pikaista helpotusta talousahdinkoon – "Tilanne on erittäin akuutti"

MTV 23:00 20.01

Suomen koronarajoitukset ovat asettaneet monet jääkiekon SM-liigaseurat taloudellisesti jopa konkurssin partaalle. SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen myöntää tilanteen olevan vakava.


SM-liigaseurat tukalassa tilanteessa – tulevaisuuden yllä leijuu synkkiä uhkakuvia ja suuria kysymysmerkkejä: "En edes halua ennustaa"

MTV 15:10 20.01

Jääkiekon SM-liigaseurat ovat ajautuneet koronaepidemian puristuksessa äärimmäisen tiukkaan taloudelliseen tilanteeseen. Seurat ovat kovilla myös siksi, ettei kukaan tiedä, milloin tilanne helpottaa.


Kolme SM-liigaseuraa puuttui tukilistalta: Oulun Kärpissä toivotaan muutosta – "Muuten meillä ei ole siellä paljon haettavaa"

MTV 15:30 14.01

Jääkiekon SM-liigaseurat saivat torstaina päätökset valtion myöntämistä kustannustuista. Oulun Kärpät, Rauman Lukko ja turkulainen TPS eivät ole ainakaan vielä osallistuneet toiseen hakukierrokseen. 


Tapparan ja HIFK:n johtajat helpottuneita merkittävästä tukipotista – "Tilanteemme on lyhyellä tähtäimellä hallinnassa"

MTV 14:03 14.01

Jääkiekon SM-liigaseurat saivat torstaina huojentavia uutisia, kun niille myönnetyt valtion kustannustuet julkaistiin. Suurimmat potit keräsivät Tappara, Pelicans ja HIFK. 


SM-liigaseurat ryhtyivät uusiin toimiin tyhjien katsomoiden aiheuttamassa kurimuksessa – tulokset nähtävissä seuraavissa kotiotteluissa

MTV 17:56 02.01

Jääkiekon SM-liigaseuroista ainakin Porin Ässät ja KalPa Kuopiosta ovat aloittaneet kannattajille suunnatun tukikampanjan, jossa yleisöltä suljettuun katsomoon saa ainakin oman kasvokuvansa paikalle.


Kuvat Valioliigapelaajien yhteisistä joulujuhlista hermostuttivat seurat: "Olemme äärimmäisen pettyneitä"

MTV 16:23 02.01

Valioliigaseurat Tottenham ja West Ham ovat tuominnut kaikkiaan neljän pelaajansa osallistumisen yhteisiin yksityisjuhliin jouluvapaan aikana.


SM-liigaseurojen tärkeä askel koronakriisistä selviämisessä otettiin tänään – "Itse olin jo yhdeksältä täyttelemässä"

MTV 18:03 21.12

Maanantaina käynnistynyt haku yritysten kustannustuen toisesta kierroksesta on saanut varsinkin jääkiekon SM-liigaseurat liikkeelle heti ensimmäisenä hakupäivänä.


SM-liigaseurat suunnittelevat porsaanreikää katsomorajoitusten kiertämiseksi: "Ei pitäisi olla estettä"

MTV 13:18 14.12

SM-liigaseurat selvittävät mahdollisuuksia saada ravintolat ja aitiot hyötykäyttöön, vaikka varsinaiseen katsomoon ei saa ottaa yleisöä. 


Talousongelmissa kärvistelevät SM-liigaseurat taipuivat pelaamaan tyhjille katsomoille: "Emme mekään pysty loputtomasti menemään, jos tuloja ei ole"

yle 17:28 12.12

Yle Urheilun tavoittamat talousvaikeuksissa olevat SM-liigaseurat olivat yhtämielisiä siitä, että joulukuussa pelaaminen ilman yleisöä on välttämätöntä.


Nieminen, Peltonen, Kapanen, Valtonen... Miksi entisten kiekkohuippujen tähti sammuu niin nopeasti päävalmentajana?

iltasanomat 07:39 12.12

Valmentajamarkkinat jääkiekossa ovat murroksessa. Kokemus ja ammattitaito ovat toissijaisia, kun SM-liigaseurat palkkaavat kokemattomia päävalmentajia. Ilmiötä leimaavat kiire ja kertakäyttöisyys.


Myös HPK ja KooKoo joutuvat siirtämään kotiotteluitaan joulukuulta eteenpäin

yle 16:08 30.11

Jääkiekon SM-liigaseurat HPK ja KooKoo siirtävät epidemian takia kotiotteluitaan joulukuulta.


Tämä taulukko kertoo kaiken – nämä SM-liigaseurat ovat hyötyneet eniten NHL-lainapelaajista

iltasanomat 06:44 24.11

Ilveksellä riittää mietittävää NHL:n harjoitusleirien alkaessa.


NHL-seurojen liikkeet nyt täysi mysteeri SM-liigan urheilujohtajille – HIFK:n Tobias Salmelainen ennakoi yllätyskäännettä: "Ainakin puhetta on ollut"

MTV 17:55 23.11

Monia lainapelaajia NHL:stä haalineet jääkiekon SM-liigaseurat HIFK ja Ilves tarkkailevat nyt päivä kerrallaan tapahtumia Pohjois-Amerikan suuntaan. Kukaan ei tällä hetkellä tiedä, mitä lainapelaajien kanssa tarkalleen tapahtuu.


SM-liigaseurojen pelastusrengas jo näköpiirissä, mutta tuleeko apu liian myöhään? – "Vähän pelottaa, miten kaikki tästä selviävät"

MTV 06:03 11.11

Pahasta yleisökadosta syksyn peleissä kärsineet jääkiekon SM-liigaseurat odottavat nyt malttamattomina tietoa eduskunnan käsittelyssä olevasta uudesta kustannustuesta, joka saattaisi tuoda yhtiöille merkittävää helpotusta koronakriisistä selviytymiseen.


Petteri Sihvonen: Leijonien ankeus SM-liigaseurojen syytä – "Ei voi mennä näin!"

MTV 06:30 09.11

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen on huolissaan siitä, millainen kulttuuri Suomen sisälle on syntynyt jääkiekon A-maajoukkuetta kohtaan. Sihvosen mukaan SM-liigaseurat toimivat itsepäisesti, kun he rajoittavat sitä, keitä pelaajia Leijoniin saa kutsua.


Hot topics