Valkohai hiipi pahaa-aavistamattomien surffareiden luokse – 14-vuotias Zach ei voinut muuta kuin katsoa ja kuvata dronekamerallaan

iltasanomat 17:25 29.06

Surffarit lähtivät vesille viranomaisten varoituksista huolimatta. 14-vuotias Zach Berman kuvasi dronekamerallaan tilanteen, missä pahaa-aavistamattomat surffarit kohtasivat maailman suurimman petokalan. Viranomaisten apu oli jo hälytetty paikalle ja Zach ei voinut enää muuta kuin kuvata. Katso Zachin IS:lle antama haastattelu ja hänen maailmanlaajuiseksi levinnyt video yläpuolelta.


Näky kuin kauhuelokuvasta: Iso valkohai lipuu surffareiden alle dronevideolla – ”Hänen jalkansa lähes hipoi haita”

iltasanomat 16:58 29.06

Surffarit lähtivät vesille viranomaisten varoituksista huolimatta. 14-vuotias Zach Berman kuvasi dronekamerallaan tilanteen, missä pahaa-aavistamattomat surffarit kohtasivat maailman suurimman petokalan. Viranomaisten apu oli jo hälytetty paikalle ja Zach ei voinut enää muuta kuin kuvata. Katso Zachin IS:lle antama haastattelu ja hänen maailmanlaajuiseksi levinnyt video yläpuolelta.


Maailmalla levinneen Sanna Marinia koskevan perättömän väitteen alkuperä saattoi paljastua

iltasanomat 19:29 28.06

Vaikuttaisi, että väite on lähtenyt Have I Got News for You -Twitter-tililtä. Have I Got News for You on brittiläinen uutisvisailuohjelma, jonka pohjalta on esitetty suomalaissarjaa Uutisvuoto.


Tiktok-haaste särkee sydämen - edesmenneet rakkaat jättävät tyhjiön

iltalehti 20:53 27.06

Tiktokissa muistellaan koskettavalla tavalla edesmenneitä läheisiä. Nuorten suosimassa videopalvelu Tiktokissa on levinnyt kesäkuun ajan varsin koskettava haaste. Haasteessa muistellaan edesmenneitä perheenjäseniä, ystäviä ja lemmikkejä luomalla vanha, merkityksellinen valokuva uudelleen ilman edesmennyttä henkilöä. Haasteen tarkoitus on kuvata, miltä elämä tuntuu ilman rakasta läheistä.


Outo uima­opetus­menetelmä jätti syvät jäljet – ”Mieheni ei vieläkään, nyt 70-vuotiaana, uskalla mennä järvi- tai meri­veteen”

iltasanomat 10:32 27.06

Sosiaalisessa mediassa levinnyt video vauvauinnin kurssilta sai IS:n lukijat jakamaan omia kokemuksiaan uimaopetuksesta.


Video vauvan viskaisusta uima-altaaseen sai suomalaisetkin vanhemmat kauhistumaan – uimaopettaja kertoo, mikä oudossa metodissa on vikana

iltasanomat 22:14 26.06

Suomessa lähtökohdat lasten uinti- ja pelastautumistaitojen opettamiseen ovat täysin toisenlaiset kuin sosiaalisessa mediassa levinneellä videolla, koulutussuunnittelija Anneli Toivonen kertoo.


Sanoma Media ja Olympiarahasto merkittävään yhteistyöhön: ”Talkooviesti parhaiten perille koko Suomen kansalle”

iltasanomat 12:22 26.06

Sanoma Media on mukana varmistamassa, että suomalaisten urheilusaavutuksista ja -tarinoista riittää uutta kerrottavaa myös tulevina vuosikymmeninä.


Mullistava sarjauutuus! SM-liiga mukana edelläkävijänä – "minipelejä" kolmella kolmea vastaan

MTV 11:04 26.06

Isoimpien markkina-alueiden SM-liigaseurat seuraavat maailmalla levinnyttä trendiä ja aloittavat syksyllä oman 3 vs3 Super Series -sarjan, jonka ottelut pelataan kolmella kolmea vastaan. Kyse ei ole harjoitusotteluista, vaan itsenäisestä sarjasta. 


Forbes: McLaren valtavassa kriisissä – rahat loppumassa, oikeuskiista voi kaataa koko yhtiön

iltalehti 20:59 23.06

McLaren kaipaa kipeästi lisärahoitusta. McLarenin taloudellinen tilanne on tällä hetkellä erittäin tukala, paljastaa automerkin talouslukuja tutkinut Forbes. Koronavirus on iskenyt rajulla tavalla merkin autonmyyntiin, kasaten synkkiä pilviä paitsi F1-tallin, myös koko yhtiön ylle. Sky Sports kertoi viime viikolla McLarenin puntaroivan mahdollisuutta myydä jopa kolmasosa F1-tallinsa omistuksesta kerryttääkseen lisärahoitusta toiminnalleen. McLaren, jonka omistuspohja on jo nyt levinnyt usean toimijan käsiin, kaipaa kipeästi lisää rahaa toimintansa turvaamiseksi.


Tulevina öinä lämpötila hipoo trooppisia lukemia – tukala hellesää voi jatkua aamupäivästä iltaan asti

yle 11:35 23.06

Meteorologin mukaan yö voi tuntua tukalalta, vaikka lämpötila ei yltäisikään trooppisiin lukemiin.


Eduskunnan puhemiesneuvosto esittää mahdollisuutta etä-äänestyksiin

iltasanomat 17:48 22.06

Eduskunnan puhemiesneuvosto ehdottaa, että eduskunnan työjärjestykseen otetaan eduskunnan toimintakyvyn turvaamiseksi tarpeelliset, väliaikaisesti voimassa olevat säännökset vaarallisen ja laajalle levinneen tartuntataudin varalta.


Elon Musk keskellä huhumyllyä – väitetään osallistuneen kolmenkimppaan Amber Heardin ja Cara Delevingnen kanssa

iltalehti 21:50 20.06

Elon Musk on kieltänyt väitteet. Miljardööri Elon Musk on ajautunut keskelle kohua, jossa hänen väitetään harrastaneen kolmenkimppaa exänsä Amber Heardin ja huippumalli Cara Delevingnen kanssa vuonna 2016. Huhu sai alkunsa, Heardin ja hänen entisen aviomiehensä Johnny Deppin välistä kunnianloukkaustapausta käsittelevä video vuoti julkisuuteen. Videolla väitetään, että Heardilla oli ollut seksuaalinen kanssakäyminen Muskin ja Delevingnen kanssa vuonna 2016.


Koronakriisi näyttää ajaneen rotat Helsingin Kalliosta lähiöihin – syynä ravintolajätteen väheneminen, arvelee tutkija

yle 14:23 20.06

Tuomas Aivelo selvittää rottien levinnäisyyttä ja liikkuvuutta Helsingissä.


Seiska: Janita Lukkarisen syöpä on levinnyt keuhkoihin – vaivutetaan ennen kuolemaa koomaan

stara 08:00 20.06

Vuosia syöpää vastaan taistelleen Janita Lukkarisen aika on käynyt vähiin.


Näin korkeakoulujen syksyn yli 4 000 uutta opiskelupaikkaa jaetaan – tulevina vuosina luvassa yhteensä 10 000 paikan lisäys

yle 10:51 18.06

Syksyn lisäpaikoilla taklataan nuorisotyöttömyyttä. Isommilla lisäyksillä puretaan korkeakoulujen hakijasumaa.


Näin korkeakoulujen syksyn yli 4000 uutta opiskelupaikkaa jaetaan – tulevina vuosina luvassa yhteensä 10 000 paikan lisäys

yle 10:51 18.06

Syksyn lisäpaikoilla taklataan nuorisotyöttömyyttä. Isommilla lisäyksillä puretaan korkeakoulujen hakijasumaa.


Laajan maastopalon sammutustyöt kesken Tattariharjulla Helsingissä – palo havaittiin pienlentokoneesta

yle 13:58 12.06

Pelastuslaitoksella ei ole vielä tarkempaa tietoa siitä, kuinka laajalle palo on levinnyt kallioisessa maastossa.


Hot topics