K & T: Koronan sairastanut Johanna Koivu kohtasi kuolemanpelon – ”Jos nukahdan, jotain pahaa tapahtuu”

iltalehti 17:17 05.06

Johanna Koivu kertoo Kauneudessa & terveydessä, miten sairastuminen palautti mieleen äidin kuoleman. Elonkerjuu-yhtyeestä tuttu muusikko Johanna Koivu, 46, kertoi maaliskuun lopussa Instagramissa sairastuneensa koronaan. – Olen kotiutunut sairaalasta. Sain viikonlopun yli apua nyt 17 päivää jatkuneeseen koronavirustartuntaan, hän kertoi tuolloin.


Ruotsissa 77 uutta koronakuolemaa, Suomessa 0 – IS seuraa

iltasanomat 16:28 05.06

IS seuraa koronavirusepidemian kehittymistä hetki hetkeltä. Seurannan löydät artikkelin lopusta.


THL: 30 uutta koronatartuntaa, ei kuolemantapauksia – katso kunta­kohtainen tilanne

iltasanomat 14:04 05.06

Uusia kuolemantapauksia ei perjantaina rekisteröity yhtään.


Märtha Louiselle sataa tappouhkauksia - avautuu vihasta shamaanirakasta kohtaan: ”Ihmiset ja perheemme häpeävät meitä”

iltalehti 07:17 05.06

Norjan prinsessa Märtha Louise kertoo parin saaneen tappouhkauksia rakkautensa takia. Yhdysvaltalaisen George Floydin kuolemasta on leimahtanut käyntiin valtaisa rasismikeskustelu ympäri maailmaa. Norjan prinsessa Märtha Louise ottaa nyt rasismikeskusteluun. Prinsessan mukaan ystäväpiiri, perhe, hovi ja Norjan kansa ei ole hyväksynyt tummaihoista Durekia hänen elämänkumppanikseen. Hän väittää, että ydinsyy tähän on rasismi.


Koronavirus kylvää nyt kuolemaa Brasilian alkuperäis­kansojen keskuudessa – kokenut lääkäri: ”Taudin saaminen merkitsee kuoleman­tuomiota”

iltasanomat 03:29 05.06

Huhtikuun jälkeen kuolemantapaukset ovat viisinkertaistuneet.


Poliisiväkivallan uhrina kuollutta George Floydia muistettiin Minneapolisissa – "Rasismin ja syrjinnän pandemia tappoi hänet"

yle 20:00 04.06

Floydin kuolemaa seuranneet protestit ovat muodostuneet maailmanlaajuisiksi mielenilmauksiksi rasismia vastaan.


Poliisiväkivallan uhrina kuollutta George Floydia muistetaan Minneapolisissa – suora lähetys muistotilaisuudesta

yle 20:00 04.06

Floydin kuolemaa seuranneet protestit ovat muodostuneet maailmanlaajuisiksi mielenilmauksiksi rasismia vastaan.


Poliisiväkivallan uhrina kuollutta George Floydia muistetaan Minneapolisissa – muistotilaisuus suorana lähetyksenä kello 21

yle 20:00 04.06

Floydin kuolemaa seuranneet protestit ovat muodostuneet maailmanlaajuisiksi mielenilmauksiksi rasismia vastaan.


Käynnissä oleva sukupuuttoaalto on ympäristöongelmista vakavin – yhden eliölajin kuolema voi johtaa myös toisen katoamiseen

yle 19:39 04.06

Muut ihmisen aiheuttamat ympäristötuhot voidaan korjata, mutta sukupuuttoon kadonneita lajeja ei saada koskaan takaisin.


Pikajuoksulegenda Michael Johnson on väsynyt USA:n rasismiin: ”Tämä voi olla se hetki, jolloin saamme aikaan muutoksen”

iltalehti 17:57 04.06

Michael Johnson ottaa kantaa Yhdysvaltain mellakoihin ja paljastaa Usain Boltin rennon meiningin olleen tarkkaan harkittua. Michael Johnson, 52, on yksi kaikkien aikojen yleisurheilulegendoista. Yhdysvaltalainen voitti neljä olympiakultaa ja kaikkiaan kahdeksan MM-kultaa 200 ja 400 metrin juoksumatkoilla. Maailmanennätyksiä hän paranteli useasti, ja 400 metrin ME 43,18 oli hänen nimisssään 1999–2016. Skysportsin Will Greenwood -podcastissa Johnson ottaa kantaa Yhdysvaltoja viime päivät koetelleisiin mellakoihin, jotka saivat alkunsa tummaihoisen George Floydin kuolemasta valkoihoisten poliisien käsittelyssä.


Meghan Markle otti julkisesti kantaa George Floydin traagiseen kuolemaan – palasi muistoissaan traagiseen vuoteen 1992: "Muistan miehet, jotka pitelivät aseita"

mtv 15:56 04.06

Meghan Markle puhui ensimmäistä kertaa julkisesti poliisin käsissä surmansa saaneesta George Floydista. Hän palaa muistoissaan vuoteen, jolloin hän oli todistamassa rajuja mielenosoituksia. 


THL: Suomessa yksi uusi koronakuolema, muttei yhtään uutta tartuntaa – sairaanhoito­piirien tiedot osin risti­riitaisia

iltasanomat 15:07 04.06

Sairaanhoitopiirit ovat kertoneet tänään uusista tartunnoista.


Glee-tähti Lea Michelen entiset kollegat syyttävät näyttelijää kiusaamisesta – nyt hän vastaa väitteisiin

iltalehti 14:06 04.06

Lea Michelen entinen kollega Samantha Ware on kertonut kokemuksiaan Gleen tekemisistä somessa. Lea Michele on ottanut kantaa ex-vastanäyttelijänsä Samantha Wareen kommentteihin. Waren mukaan Michele kiusasi häntä Gleen kuvauksissa. Ware ja Michele tähdittivät yhdessä Gleen kuudetta tuotantokautta. Michele pyytää Instagramissa anteeksi mainitsematta Samantha Warea nimeltä. Ware teki Twitter-julkaisun huomattuaan Lea Michelen jakaneen George Floydin kuolemaa koskevan päivityksen. Yhdysvalloissa on osoitettu mieltä ja mellakoitu noin viikon verran, kun poliisi tappoi tummaihoisen George Floydin. Monet ihmiset ympäri maailmaa keskittävät huomion rodulliseen epätasa-arvoon tapahtuneen seurauksena. Michele jakoi Twitterissä tällaisen tekstin:


Herttuatar Meghan astui julkisuuteen ja otti kantaa George Floydin kuolemaan – tunteikas video leviää kulovalkean tavoin

iltasanomat 12:24 04.06

Herttuatar Meghanin piti pitää puhe entisen koulunsa valmistuville oppilaille, mutta hän päätti käyttää tilaisuuden hyväkseen ja otti kantaa koko maailmaa viime päivinä vavisuttaneeseen aiheeseen.


Meghanilta yllättävä kannanotto Black Lives Matter -liikkeeseen: ”Olen pahoillani”

iltalehti 11:30 04.06

Herttuatar Meghan on ottanut kantaa Black Lives Matter -liikkeeseen. Black Lives Matter on vuonna 2013 perustettu liike, joka vastustaa mustiin ihmisiin kohdistuvaa syrjintää ja poliisiväkivaltaa. Aihe on noussut pinnalle yhdysvaltalaisen George Floydin kuoleman jälkeen, ja nyt jopa herttuatar Meghan on ottanut aiheeseen kantaa. Meghan otti liikkeeseen kantaa videolla, joka näytettiin hänen vanhan opinahjonsa oppilaille keskiviikkona. Hän totesi olevansa pahoillaan siitä, että lasten täytyy kasvaa maailmassa, jossa on yhä rasismia. Hän kuvaili Yhdysvalloissa vallitsevaa tilannetta ”musertavaksi.”


Frendeissäkin vieraillut tv-sarjojen konkari Mary Pat Gleason on kuollut

iltalehti 08:05 04.06

Näyttelijä Mary Pat Gleason on kuollut 70-vuotiaana. Yhdysvaltalainen näyttelijä Mary Pat Gleason on kuollut syöpäsairauteen tiistaina. Hän oli menehtyessään 70-vuotias. Konkarinäyttelijän kuolemasta kertoi ensin Variety-lehti. Mary Pat Gleason ehti tehdä uransa aikana lukemattoman määrän elokuva -ja tv-sarjarooleja.


Hot topics