Prinssi Philip täyttää pian 99 vuotta – juhlii rauhallisesti lounaalla kuningatar Elisabetin kanssa

stara 15:20 04.06

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsijan Elisabet II:n puoliso ja Edinburghin herttua prinssi


Eristäytynyttä Bhutania hallitsee maailman nuorin elossa oleva kuningatar – näin ”lohikäärmekuningas” löysi rinnalleen unelmiensa naisen

iltasanomat 07:01 04.06

Bhutanin kuningatar Jetsun Pema täyttää torstaina 30 vuotta. Aatelittoman naisen matka eristäytyneen pikkuvaltion valtaistuimelle jäi historiankirjoihin.


Kuningatar Elisabet, 94, palasi rakkaan harrastuksensa pariin – hovi julkaisi uusia kuvia

mtv 13:55 02.06

Kuningatar on tunnettu hevosharrastuksestaan. 


Kuningatar Elisabet, 94, näyttäytyi ensimmäistä kertaa hetkeen – ratsasti pihallaan ryhdikkäänä

iltalehti 12:40 02.06

Kuningatar Elisabet II nautti keväisestä säästä. Kuningatar Elisabet II on valokuvattu ensimmäistä kertaa viikkoihin. Kuningatar ratsasti keväisessä maastossa Windsorissa sunnuntaina. Hymyilevä kuningatar oli valinnut ratsastusasukseen vaaleat housut, ryhdikkään jakun, valkoiset käsineet ja kukikkaan huivin. Ratsastusretkestä ovat kertoneet esimerkiksi CNN ja BBC. Kuningattaren ratsu on 14-vuotias, Buckinghamin palatsi kertoo Instagramissa. Kuningatar Elisabet on nauttinut hevosurheilusta jo useiden vuosien ajan. Kuningatar seuraa aktiivisesti hevoskilpailuja ja ratsastaa hyvin mielellään. Myös kaikki kuningattaren lapset osaavat ratsastaa.


Tältä näyttää Bhutanin pikkuprinssi – ensimmäiset kuvat julki kuukausia syntymän jälkeen

iltalehti 09:51 02.06

Jigme Khesar Namgyel Wangchuck ja hänen vaimonsa Jetsun Pema saivat toisen pojan maaliskuussa. Jigme Khesar Namgyel Wangchuck ja Jetsun Pema ovat kahden pojan ylpeitä vanhempia. Toinen poika syntyi maaliskuussa, mutta lapsi esiteltiin medialle vasta toukokuun lopussa koronavirusriskin vuoksi. Tuoreissa kuvissa vanhemmat poseeraavat molempien poikiensa kanssa. Esikoispoika Jigme Namgyel Wangchuck syntyi helmikuussa 2016. Isoveli suhtautuu pikkuveljeen lämpimästi. Tuoreet kuvat on otettu Lingkanan palatsissa toukokuun lopussa. Kuvilla pari juhlisti kuningatar Jetsun Peman, 30, syntymäpäivää. Maaliskuussa syntyneen pienokaisen nimeä ja titteliä ei ole vielä paljastettu. Nimi tullaan paljastamaan nimiseremoniassa kesän aikana.


IL: Tangokuningatar Johanna Pakonen menetti tulonsa koronan vuoksi – harkitsee asuntonsa myymistä ja turvaa perheen arjen luottokorteilla

iltasanomat 09:25 02.06

Oululainen tangokuningatar Johanna Pakonen on joutunut turvautumaan kuluneen kevään aikana luottokortteihin ja käyttämään puskurirahastojaan, jotta perheen arki saadaan turvattua.


Tangokuningatar Johanna Pakonen, 44, menetti tulonsa ja harkitsee asunnon myymistä: ”Luottokortti tapissa”

iltalehti 07:32 02.06

Kulunut kevät on vaatinut Johanna Pakoselta roppakaupalla positiivista asennetta. Vuoden 2002 tangokuningatar Johanna Pakonen, 44, keikkaili aktiivisesti Omenapuu-orkesterin kanssa alkuvuoteen saakka. Koronaviruspandemian vuoksi keikat on kuitenkin toistaiseksi peruttu, ja Pakonen on joutunut rakentamaan arkensa uudelleen. Tietoa siitä, koska töihin taas pääsee, ei ole. Nyt on joutunut luottamaan siihen, että elämä kantaa. – Kaikesta huolimatta minulla on nyt hyvin pirteä ja valoisa mieli. Tykkään kesästä ja keväästä. Olen tehnyt nyt paljon pihahommia ja istutuksia, ja nytkin olen siivoamassa vaatehuonetta, Pakonen kertoo.


Kuningatar Elisabet tuoreissa kuvissa – koronapandemialta eristäytynyt 94-vuotias monarkki ratsastaa linnan tiluksilla päivittäin

iltasanomat 12:37 01.06

Kuningatar Elisabet on eristäytynyt Windsorin linnaan. 94-vuotias monarkki harrastaa hevosia ja ratsastaa linnan tiluksilla päivittäin.


Kuningatar Elisabet pisti merkille silmiinpistävän piirteen, jonka Archie Harrison on perinyt isältään prinssi Harrylta – teki asiasta hiljattain nasevan huomion

mtv 09:01 31.05

Kuningatar Elisabet on huomioinut Archien perineen Harrylta erittäin tunnistettavan piirteen.


Uutuusdokumentti: Diktaattorin vierailu sai jopa kuningatar Elisabetin suunniltaan – monarkki turvautui poikkeukselliseen tempaukseen

iltasanomat 20:02 28.05

Romanian diktaattori Nicolae Ceau?escun ja hänen vaimonsa Elenan vierailu Buckinghamin palatsissa vuonna 1978 ei miellyttänyt kuningatar Elisabetia.


Kuningatar Elisabet on erittäin rikas – maailman suosituin monarkki ei silti yllä lähellekään varakkaimpien kuninkaallisten joukkoa

mtv 18:01 28.05

Kuningatar Elisabet ei maailman mittatasolla yllä edes kymmenen rikkaimman kuninkaallisen joukkoon.


Kuningatar Elisabet, 94, tapaa pojanpojanpoikaansa Archieta, 1, vain videon välityksellä – Iloitsee varsinkin yhdestä asiasta

iltalehti 09:18 28.05

Kuningatar Elisabet on pannut merkille Achieta ja Harrya yhdistävän seikan. Kuningatar Elisabet, 94, ei ole tavannut pojanpojanpoikaansa Archieta, 1, sitten viime vuoden. Prinssi Harry ja herttuatar Meghan lähtivät Britanniasta Yhdysvaltoihin joululoman viettoon jo viime marraskuussa. Joululoma venahti vuodenvaihteen yli, ja sen jälkeen herttuapari kävikin vain pikaisesti Britanniassa ilmoittamassa hovista irtautumisestaan. Archie ei osallistunut pistäytymiseen vaan pysyi kaiken aikaa Pohjois-Amerikassa.


Tanskan kuningatar maalaa peitenimen turvassa – 80-vuotias Margareeta nousi jo 18-vuotiaana valtioneuvostoon

iltasanomat 15:30 27.05

Tanskan kuningatar Margareeta II tunnetaan tyylikkäänä monarkkina ja taiteellisena koirien ystävänä.


Tänään tv:ssä: Tanskan kuningatar Margareeta ajatteli jäävänsä sinkuksi – toisin kävi

iltalehti 07:55 27.05

Tanskan kuningattaren elämäntarinaa valotetaan tuoreessa dokumentissa. Tanskan kuningatar Margareeta täytti pyöreät 80 vuotta huhtikuussa. Hän syntyi toisen maailmansodan aikaan viikon kuluttua siitä, kun saksalaiset olivat miehittäneet Kööpenhaminan. Illan värikäs ja koskettava dokumentti pureutuu kuningattaren elämään aina lapsuudesta tähän päivään. Kuningatar on aivan erityisesti ikätovereidensa rakastama. Dokumentissa muun muassa näyttelijä Ulf Pilgaard ja Tanskan entinen ulkoministeri Uffe Ellemann-Jensen kuvailevat yhteistä historiaansa ja elämäänsä kuningattaren aikalaisina. Ohjelmassa nähdään paljon ennen julkaisematonta nostalgista kuvamateriaalia kuningattaren elämän varrelta ja otteita hänen haastatteluistaan. Kuningatarta kuullaan muun muassa 8-vuotiaana radiohaastattelussa, jossa hän kertoo koulunsa opinnoista. Ujo Margareeta oli onnessaan siitä, että hänen ei tarvinnut olla koulunäytelmässä kaikkien tuijottama prinsessa, vaan sen roolin hoiti luokkatoveri. Margareeta kertoo pelänneensä teini-ikäisenä sitä päivää, kun hän joutuisi astumaan isänsä jälkeen valtaistuimelle. Se koitti kuninkaan kuoltua vuonna 1972. Sittemmin Margareeta on hyväksynyt kohtalonsa hallitsijana ja tehnyt siitä henkilökohtaisen elämäntyönsä.


Onko tässä kuningatar Elisabetin uran epäammattimaisin hetki? Piiloutui epätoivottua vierastaan puskaan

iltalehti 20:30 25.05

Kuningatar Elisabet teki selväksi, ettei Romanian diktaattori Nicolae Ceau?escun valtiovierailu vuonna 1978 ollut hänelle mieleen. 68 vuotta hallinnut kuningatar Elisabet tunnetaan pidättäytyväisen ammattimaisesta esiintymisestään. Pitkälle valtakaudelle mahtuu kuitenkin myös vähemmän hohdokkaita hetkiä. Uudessa dokumentissa Our Queen: Inside the Crown (vapaasti suomennettuna Kuningattaremme: kruunun sisällä) journalisti Robert Hardman paljastaa yhden tällaisen hetken.


Tällaista on kuningatar Elisabetin arki karanteenissa – 22-henkinen palveluskunta jatkuvasti valmiudessa

iltasanomat 19:30 25.05

Kuningatar elää karanteenissa, mutta ponilla ratsastamisesta hän ei luovu.


Kiinteistökuningatar Kaisa Liski hävisi oikeudessa Riihimäen kaupungille – joutuu maksamaan 26 000 euron sopimussakon

yle 17:03 25.05

Riihimäen kaupunki haastoi kiinteistövälittäjänä kuuluisaksi tulleen Kaisa Liskin oikeuteen tonttikaupoista.


Halajatko itsellesi kuninkaallista puutarhaa? Britannian kuninkaalliset paljastivat puutarhavinkkinsä

mtv 07:00 24.05

Kuningatar Elisabetin suosikkikukka on kielo, joka tunnetaan myös Suomen kansalliskukkana.


Unohdettu suomalaissankari taltutti häirikön Helsingin olympialaisten avajaisissa ja teki ennätyksen, jota ei pystynyt lyömään edes juoksijakuningatar Merlene Ottey

MTV 07:10 22.05

Voimistelija Heikki Savolainen on yksi Suomen olympiahistorian suurista menestyjistä. Vuonna 1907 syntynyt Savolainen kilpaili viisissä olympialaisissa ja voitti yhdeksän olympiamitalia. Savolainen on yhä eniten pronssimitaleita olympialaisissa voittanut urheilija.


Tiesitkö? Kuningatar Elisabetilla on hallussaan liuta maailmanennätyksiä

iltalehti 16:40 21.05

Kuningatar on saanut ennätyksiä nimiinsä muun muassa omaisuutensa ja hallintokautensa ansiosta. Kuningatar Elisabet, 94, on ollut vallan kahvassa jo 67 vuotta. Tänä aikana hän on kerännyt nimiinsä vaikuttavan määrän ennätyksiä. Kaiken kaikkiaan kuningattarella on hallussaan kuusi Guinnessin maailmanennätystä. Itse pitkä hallintakausi oikeuttaa jo moneen ennätykseen. Kuningatar on sekä pisimpään hallinnut elossa oleva monarkki sekä kaikkien aikojen pisimpään hallinnut monarkki. Kuningatar syrjäytti edellisen ennätyksen haltijan kuningatar Viktorian syyskuussa 2015. Kuningatar Viktoria ehti hallita 63 vuotta ja 216 päivää.


Hot topics