Infektioylilääkäri: Kesälomalla on turvallista matkustaa kotimaassa – kunhan noudattaa koronaohjeita

yle 12:32 29.05

Ylilääkäri Markku Broas Lapin sairaanhoitopiiristä huomauttaa, että sairaana ei kuitenkaan pidä matkustaa.


Drive-in-elokuvateatteri toteutuu sittenkin: Vantaalle tulee kenttä, jonne voi ajaa yöllä ilmaiseksi elokuviin, kunhan ilmoittautuu etukäteen – vessakin löytyy

iltasanomat 15:29 27.05

Vantaalaisen lentopysäköintiyrittäjän kahden kuukauden vääntö on päättynyt. Yrittäjä sai vihdoin luvan käyttää tyhjentynyttä parkkialuetta drive-in-elokuvanäytöksiin. Ensimmäinen elokuva nähdään jo 1.6.


Aiotko juhlia päättäjäisiä? Asiantuntijat antavat muutaman neuvon, joita ei kannata sivuuttaa

iltasanomat 12:01 24.05

Suuria kokoontumisia ei suositella. Pienellä porukalla voi kuitenkin juhlia, kunhan noudattaa ohjeita.


Yhdysvaltain keskuspankin johtaja: Pandemia voi supistaa maan taloutta jopa 20–30 prosenttia

yle 04:42 18.05

Powellin arvion mukaan Yhdysvaltain talous lähtee ennen pitkää tasaisesti nousuun, kunhan maassa vältetään toinen korona-aalto.


Yhdysvaltain keskuspankin johtaja: Pandemia voi supistaa maan taloutta jopa 20-30 prosenttia

yle 04:42 18.05

Powellin arvion mukaan Yhdysvaltain talous lähtee ennen pitkää tasaisesti nousuun, kunhan maassa vältetään toinen korona-aalto.


Pääkirjoitus: Ravintoloiden on aika aueta – kunhan virus­lingot vältetään

iltasanomat 21:23 14.05

Moni kansalainenkin kaipaa jo ammattilaisen kattamaan pöytään.


Valioliigalle takaisku – kausi ei alakaan suunnitellusti

iltalehti 19:41 14.05

Pelaajat ovat huolissaan terveydestään, vaikka halu pelata on kova. Vielä maanantaina suunnitelmissa oli, että Valioliiga jatkuisi 12. tai 13. kesäkuuta. Nyt startti on siirtynyt ainakin viikolla eteenpäin eli 19. kesäkuuta. Independentin ja Daily Telegraphin mukaan kaikkien joukkueiden kapteenit ja valmennustiimit keskustelivat paluusta keskiviikkona. Valmentajat haluaisivat palata tositoimiin, kunhan joukkueilla on neljä viikkoa aikaa valmistautua. Jo tämä poistaa mahdollisuuden pelata 12.-13 päivä.


Näkökulma: Sebastian Vettel ja Ferrari pyöräyttivät kuljettajakaruselliin huimat alkuvauhdit, Valtteri Bottasta uhkaa vain yksi kauhukuva – joka on toki sitäkin pelottavampi

MTV 07:00 13.05

Sebastian Vettelin lähtö Ferrarilta aiheuttaa tuntuvat tyrskyt F1-sarjan kuljettajamarkkinoille. Valtteri Bottaksen asema näyttää turvatulta, kunhan Mercedes ei vedä töpseliä F1-tehtaansa seinästä, kirjoittaa MTV Urheilun Mikko Hyytiä.


Koronavirus voi tuoda yllättävän lahjan Tommi Mäkiselle: ”En pistäisi sen suhteen pahitteeksi”

iltasanomat 17:32 08.05

Keski-Suomessa ja Virossa toimiva rallitalli kehittää ensi kauden autoa ja suunnittelee samalla vuoden 2022 kilpuria, kunhan Kansainvälinen autoliitto FIA linjaa säännöt valmiiksi.


Koronavirus voi tuoda yllättävän lahjan Tommi Mäkiselle: "En pistäisi sen suhteen pahitteeksi"

yle 13:29 08.05

Keski-Suomessa ja Virossa toimiva rallitalli kehittää ensi kauden autoa ja suunnittelee samalla vuoden 2022 kilpuria, kunhan Kansainvälinen autoliitto FIA linjaa säännöt valmiiksi.


Ukrainalaiset pääsevät sittenkin kausitöihin ulkomaille, kunhan tietyt ehdot täyttyvät

yle 13:41 02.05

Ukrainan hallitus on muuttanut aiempaa päätöstään kausityöntekijöistä. Suomeen on ehtinyt tulla noin 200 ukrainalaista kausityöläistä.


MT: Ukrainalaiset pääsevät sittenkin kausitöihin ulkomaille, kunhan tietyt ehdot täyttyvät

iltasanomat 13:29 02.05

Ukrainan hallitus pyrkii sittenkin järjestämään maan kausityöläisille mahdollisuutta työskennellä ulkomailla, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.


Koronapandemian yllättämä Jäämeren suurtutkimus jatkuu uusin konstein – yllätyksiin varauduttiin, mutta ei sentään tähän

yle 09:51 30.04

Kaksi Helsingin yliopiston tutkijaa aloittaa osuutensa Jäämerellä ajalehtivalla aluksella, kunhan ovat olleet kaksi viikkoa karanteenissa Saksassa.


Valtiovarainministeri Kulmuni IS:lle: Ravintolat voisivat avata ovensa jo ennen toukokuun loppua

iltasanomat 11:50 29.04

Valtiovarainvarainministeri Katri Kulmuni sanoo IS:lle, että ravintolat voisivat avata ovensa jo ennen toukokuun loppua, kunhan suojaväleistä huolehditaan.


Ferrari-leiristä huolestunut lausunto F1-kauden voimasuhteita – "Meillä on kirittävää"

MTV 08:49 29.04

Ferrarin tähtikuljettaja Charles Leclerc uskoo, että italialaistallilla riittää paljon kirittävää, kunhan F1-kausi pääsee joskus alkamaan. 


Korona runtelee rallibisnestä – Esapekka Lappi onnekkaassa asemassa: "Ei vaikuta millään tavalla”

iltalehti 10:26 28.04

Koronan katkaisema kausi antaa Esapekka Lapille mahdollisuuden perhe-elämään. Ajohalut ovat kuitenkin kovat. Esapekka Lappi uskoo M-Sport Fordin haastavan Toyotan ja Hyundain entistä tiukemmin, kunhan rallin MM-sarja vain pääsisi jatkumaan. – Oikein hyvin, kiitos, Lappi vastaa kysymykseen korona-arjen sujumisesta kotonaan Pieksämäellä.


Tallipomo osti kymmenillä miljoonilla kilpailijan osakkeita – kumosi tymäkästi villit huhut

iltalehti 17:54 27.04

Toto Wolff teki osakekauppoja, joiden hän toivoo maksavan itsensä myöhemmin takaisin. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on antanut lisätietoja Aston Martin -ostoksistaan. Huhupuheista huolimatta Hopeanuolia mestaruudesta toiseen johtanut Wolff ei ole omien sanojensa mukaan jättämässä tallia. Wolff hankki huhtikuussa Aston Martninin osakkeita 42 miljoonan euron arvosta. Niillä hän saa lopulta 0,95 prosentin omistusosuuden automerkistä, kunhan rahoitustaan uusiksi järjestävä Aston saa suoritettua osakejakonsa.


Kommentti: Rallipomolta kovia arvioita – mutta ne kuulostavat yltiöoptimistiselta sonnalta

MTV 18:05 16.04

Kansainvälisen autoliiton FIA:n rallipomo Yves Matton maalailee rallin MM-sarjalle kirkasta tulevaisuutta, kunhan koronakriisi on selvitetty. Belgialaisen antamaa lausuntoa pitää kuitenkin lukea varauksella, kirjoittaa MTV Urheilun rallitoimittaja Toni Heinonen.


Timo Jutila: ”Se, että pelaajille pitäisi maksaa täyttä palkkaa on ihan bullshittiä”

iltasanomat 06:19 03.04

Timo Jutila uskoo, että kiperä koronatilanne selvitetään, kunhan kansalaisten rivit pysyvät tiiviinä.


Sidney Crosby ja Aleksandr Ovetshkin yhtä mieltä NHL-kauden jatkovaihtoehdoista – "Anteeksi tyypit"

MTV 10:36 28.03

NHL:n supertähdet Sidney Crosby ja Aleksandr Ovetshkin toivovat, että pelit jatkuvat suoraan pudotuspeleistä, kunhan koronavirustilanne rauhoittuu ajoissa.


Hot topics