Lewis Hamilton vältti katastrofin, huolet eivät tähän lopu – brittikuski F1-rangaistustaulukon kärjessä

MTV 18:32 28.09

Mercedeksen brittikuljettaja Lewis Hamilton törttöili tallinsa kanssa sunnuntain Venäjän GP:n alla. Hamilton otti kaksi harjoituslähtöä väärästä paikasta, minkä myötä hänelle tuomittiin kymmenen sekunnin aikarangaistus. Kansainvälinen autoliitto FIA muutti jälkikäteen Hamiltonin tuomiota niin, että häneltä poistettiin kaksi rangaistuspistettä.


F1-lehdistökatsaus: Valtteri Bottas jätettiin juhlimaan yksin – Lewis Hamiltonin lausunnot paljastavat mestarin epämiellyttävimmät piirteet

MTV 17:55 28.09

Lewis Hamiltonin saama tuplarangaistus palautti Valtteri Bottaksen voittojen tielle F1-sarjan Venäjän osakilpailussa. Kansainvälinen lehdistö väitteli rangaistuksen oikeudenmukaisuudesta ja samalla brittikuskin luonteesta maanantain kirjoituksissaan.


Yllättävä käänne: Lewis Hamilton ei saakaan rangaistuspisteitä

MTV 19:15 27.09

Kansainvälinen autoliitto FIA ei annakaan Mercedeksen brittikuljettajalle Lewis Hamilton rangaistuspisteitä Venäjän GP:n tapahtumista. FIA muutti aiempia tuomioitaan sunnuntaina illalla.


Lewis Hamiltonin kantaa ottava t-paita kiellettiin – FIA selvensi F1-kuskien protestisääntöä

MTV 13:49 27.09

Kansainvälinen autoliitto FIA on kertonut F1-kuskeilla uudesta säännöstä, joka antaa kuljettajille mahdollisuuden ottaa kantaa ennen ja jälkeen kisojen, mutta sääntö rajoittaa kannanotot vain ennalta sovittuihin eleisiin.


F1-kuljettajien vaatetukseen puututtiin uudella säännöllä

iltalehti 12:45 27.09

Haalareiden on pysyttävä päällä. Kansainvälinen autoliitto FIA puuttui formulakuskien kisan jälkeiseen vaatetukseen, kertoo muun muassa BBC. BBC:n mukaan uusi sääntö on reaktio Lewis Hamiltonin toimiin. Edellisen kisan jälkeen Italiassa Hamilton piti t-paitaa, jossa luki ”pidättäkää poliisit, jotka tappoivat Breonna Taylorin”.


Suomelle ampumahiihdon jättipotti – maailmancupin osakilpailu siirretään Ruotsista Kontiolahdelle

MTV 19:58 26.09

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on päättänyt, että Kontiolahti järjestää koronan takia ensi kaudella toisen maailmancup-tapahtuman joulukuussa.


Saara-Lotta Laukkanen oppi viittomaan jo vauvana – "Minulle ei ole koskaan kotona sanottu, etten voisi tehdä jotakin kuurouteni takia"

yle 15:30 26.09

Viittomakieli kuuluu kaikille, painottaa kansainvälinen kuurojen viikko. Saara-Lotta Laukkasen perheessä kaksikielisyys on viittomista ja puhumista.


Kansainvälinen yleisurheiluliitto antoi Venäjän lajiliitolle puolen vuoden lisäajan – puutteellisen uuden toimintasuunnitelman uskotaan olevan kiinni tietotaidon ja resurssien puutteesta

yle 14:10 26.09

Reilun viiden miljoonan euron sakon maksaneen Venäjän yleisurheiluliiton pitää edelleen toimittaa kansainväliselle lajiliitolle hyväksyttäväksi uudistettu toimintasuunnitelma, joka takaa muun muassa nollatoleranssin dopingiin.


F1-sarjassa seitsemän koronatartuntaa – yksi sairastuneista toimittaja: ”Keskityn nyt siihen, että perheeni on kunnossa”

iltalehti 11:57 26.09

Kansainvälinen autoliitto ei ole kertonut tarkemmin F1-sarjan koronatartunnoista. F1-sarjassa on todettu seitsemän koronavirustartuntaa. Kansainvälinen autoliitto FIA tiedotti asiasta perjantaina. Yksi tartunnan saaneista on suosittu F1-sarjalle työskentelevä toimittaja Will Buxton. Hän kertoi asiasta sosiaalisen median kanavissaan.


Venäläisurheilija saa olympiahopeansa takaisin – joukkuekaverin seksiselitykset eivät menneet läpi

iltalehti 07:50 25.09

Olga Viluhina saa olympiahopeansa takaisin. Urheilun kansainvälinen välimiestuomioistuin CAS kumosi torstaina kolmen venäläisen ampumahiihtäjän elinikäisen kilpailukiellon. Olga Viluhinaa, Jana Romanovaa ja Olga Zaitsevaa syytettiin aikaisemmin dopingin käytöstä Sotshin olympialaisissa 2014. CAS:n mukaan Viluhinan ja Romanovan tapauksissa ei ollut riittävästi näyttöä. Kyseessä oli pelkkä dopingrikkomuksen epäilys, jota ei pystytty osoittamaan todeksi.


Venäläinen ampumahiihtäjä palautetaan olympiahopealle – kolmen urheilijan elinikäinen dopingpanna on kumottu

MTV 20:19 24.09

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS on vapauttanut kolme venäläistä ampumahiihtäjää elinikäisestä kilpailukiellosta. Sotshin olympialaisia koskevan dopingtutkinnan myötä ikuisen pannan saaneet Olga Viluhina, Jana Romanova ja Olga Zaitseva saivat valituksensa läpi, CAS ilmoitti torstaina.


Dopingrintamalta paukkuu: kaksi nimekästä ampumahiihtäjää asetettu pannaan

MTV 19:53 24.09

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on asettanut Venäjän Jekaterina Glazyrinan ja Etelä-Koreaa edustavan Timofei Lapshinin väliaikaiseen kilpailukieltoon dopingrikkomuksista.


Hiihdon maailmancupissa käytetään omaa koronasovellusta – Kerttu Niskanen ja ruotsalaishuiput eivät tienneet asiasta mitään

iltasanomat 17:57 24.09

Kansainvälinen hiihtoliitto aikoo lanseerata oman koronapassin.


Kansainvälinen energiajärjestö: Ilmastotavoitteita ei enää voida saavuttaa ilman valtavaa panostusta hiilidioksidin talteenottoon suoraan tehtaista

yle 16:45 24.09

Hiilidioksidin talteenottoon ja varastointiin on määrä käyttää tällä vuosikymmenellä huikeita rahasummia.


IFK:n Ville Varakas nauttii joukkueensa aktiivisesta pelitavasta

jatkoaika.com 11:00 24.09

Niin kotimainen kuin kansainvälinen jääkiekko on murroksessa. Nuorisotähdet tuovat lajille paljon hyvää, mutta välillä kaukalossa näyttää pelaavan kaksi eri ikäluokkaa. IFK:n kokenut puolustaja Ville Varakas kertoo, mitä hän odottaa tulevalta Liigakaudelta ja pohtii jääkiekon nykyhetkeä ja tulevaisuutta.


Pirkanmaan suurimmassa huumejutussa ei valituslupaa korkeimpaan oikeuteen

yle 15:37 23.09

Kansainvälinen salakuljetusliiga toi Suomeen kymmeniä kiloja huumeita.


Äitiyspakkauksia jaetaan jo 60 maassa – tavarat voivat tulla laatikossa, pussissa tai vaikka ämpärissä

yle 10:15 22.09

Kansainvälinen tutkijaryhmä löysi yhteensä 91 erilaista äitiyspakkausta eri puolilta maailmaa.


Mercedes-pomo ehdottaa F1-sarjaan brutaalia muutosta – "Kaikki vihaisivat minua"

MTV 16:25 21.09

Mercedeksen ylivoima. Asia, jonka takia F1:ssä on jo tehty ja yritetään tehdä muutoksia. Kansainvälinen autoliitto FIA kielsi jo talleilta erilaisten moottorikarttojen käytön. Tämä liike oli osoitettu enemmän kuin suoraan Mercedestä kohtaan. Mutta nyt saksalaistallin sisältä ilmenee varsin raju uudistusidea.


Fiva: Rahanpesun torjunnassa menty eteenpäin – uutinen tietovuodosta osoitus siitä, että kansainvälinen rahanpesuvalvonta toimii

yle 09:22 21.09

Yle kertoi sunnuntaina uudesta tietovuodosta, jonka mukaan suuret kansainväliset pankit ovat tehneet esimerkiksi Terrafamesta kolmanneksen omistavan Trafiguran toiminnasta toistuvasti ilmoituksia Yhdysvaltain valtiovarainministeriön alaiselle talousrikoksien estämiseen erikoistuneelle yksikölle.


Ainutlaatuinen tietovuoto paljastaa, miten likainen raha liikkui pankkijärjestelmän läpi

yle 20:00 20.09

Pankkien papereissa on tietoja noin 1 800 miljardin euron arvoisista epäilyttävistä tilisiirroista. Niitä on tutkinut kansainvälinen toimittajaryhmä, jossa Yle on ainoana suomalaistahona mukana.


Hot topics