Kanadan “Värillisten jääkiekkoliiga” on jääkiekkohistorian unohdettu luku

jatkoaika.com 08:30 09.07

Jääkiekon historiaa on pitkään pidetty hyvin valkoisena. Yksi Pohjois-Amerikan historian ensimmäisistä jääkiekkoliigoista oli kuitenkin värillisten liiga. Suurelle yleisölle tuntemattoman CHL:n tarina tarjoaa mielenkiintoisia vaiheita.


Valtava raekuuro moukaroi järvellä kesken kalareissun – video näyttää pariskunnan pelonsekaiset hetket

iltasanomat 18:22 03.07

Video näyttää pariskunnan kauhun hetket kun jättiraekuuro yllätti heidät kesken kalastusreissun. Video on kuvattu kesäkuun lopussa Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadan läntisimmässä provinssissa.


Alexandre Daigle oli NHL:n ykkösvaraus 27 vuotta sitten – hyökkääjästä tuli yksi kaikkien aikojen flopeista

iltalehti 15:43 27.06

Saku Koivu varattiin samassa tilaisuudessa numerolla 21. 27 vuotta sitten NHL:n varaustilaisuudessa tehtiin yksi kaikkien aikojen huonoimmista ykkösvarauksista, ainakin jälkikäteen tarkastellessa ja valtaviin odotuksiin nähden. Kanadanranskan pääpaikassa Quebeckissä järjestetyssä varaustilaisuudessa huudettiin ensimmäisenä Alexandre Daiglen nimi.


Näkemys: Kanadan juniorisarjojen maine on ryvettynyt järkyttävistä syytöksistä – Se muuttaa reittiä NHL:ään ja voi heilauttaa painopistettä Eurooppaan

jatkoaika.com 11:36 27.06

Pohjoisamerikkalainen kiekkokulttuuri on murroksessa, mikä sataa herkästi eurooppalaissarjojen laariin.


Kanadan suuret juniorisarjat haastettiin oikeuteen järkyttävillä syytöksillä – Leijonatähti Juha Metsola pelasi nyt kohun keskelle nostetussa joukkueessa

jatkoaika.com 11:35 27.06

Kanadalaista jääkiekkoa repii valtaisa kohu, kun erittäin seurattuja junioriseuroja syytetään joukkokanteessa monenlaisista järkyttävistä toimintatavoista. Suomen maajoukkuemaalivahti Juha Metsola pelasi yhdessä kohun keskiössä olevista joukkueista.


Skandaali paisuu: Ex-NHL-pelaaja avautui iljettävistä tapahtumista – nuoret lukittiin alasti vessaan taistelemaan kolikosta

iltalehti 21:56 26.06

Entinen NHL-hyökkääjä Dan Fritsche kertoo kokemastaan väärinkäytöksestä. Ex-kiekkoilijat Daniel Carcillo ja Garrett Taylor haastoivat Kanadan juniorijääkiekkosarjoja oikeuteen viime viikon torstaina. Carcillon ja Taylorin jättämässä kanteessa kaksikko esittää järkyttäviä syytöksiä. Kanteen mukaan kaksikko on joutunut kohtaamaan uhkailua, kiusaamista, fyysistä ja verbaalista häirintää, fyysistä pahoinpitelyä, seksuaalista hyväksikäyttöä sekä seksuaalista pahoinpitelyä.


Tarinat alaikäisten nöyryyttämisestä ovat järkyttävää luettavaa – Stanley Cup -voittajaa kiusattiin julmasti, tiesivätkö seurat kaiken aikaa?

iltalehti 19:10 21.06

Ex-pelaajat haastavat Kanadan juniorisarjat oikeuteen. He kertovat kokeneensa junioriseuroissaan julmaa fyysistä ja henkistä väkivaltaa. Ex-kiekkoilijat Daniel Carcillo ja Garrett Taylor ovat haastaneet Kanadan juniorijääkiekkosarjoja oikeuteen. Haaste pantiin alulle Torontossa torstaina. Vastaajina ovat Kanadan suurimmat juniorisarjat QMJHL, WHL ja OHL sekä näiden katto-organisaatio CHL. Asiasta kertoo Hockey News.


Torontossa ampumavälikohtaus: Yksi kuollut, tekijät pakosalla

iltasanomat 21:10 19.06

Kanadan Torontossa on tapahtunut perjantaina ampumavälikohtaus keskellä päivää.


Shokeeraavaa nöyryyttämistä ja seksuaalista häirintää – Stanley Cup -voittaja haastoi Kanadan juniorikiekkoliigat oikeuteen

iltasanomat 18:11 19.06

Entiset jääkiekkoammattilaiset Daniel Carcillo ja Garrett Taylor haastoivat Kanadan juniorikiekkoliigoja oikeuteen.


Kanadan juniorijääkiekkoilusta paljastui skandaali – oikeusjutussa rajuja yksityiskohtia

MTV 08:49 19.06

Jääkiekkomaailmaa puhututtaa nyt raju skandaali, joka nousi pinnalle Kanadasta.


Justin Trudeau: Karanteeni ei koske NHL-pelaajia – pudotuspelejä voitaisiin pelata myös Kanadassa

iltalehti 20:30 18.06

NHL on ollut tauolla koronapandemian vuoksi maaliskuusta lähtien. Jääkiekkoliiga NHL kertoo sivuillaan, että sarjan pudotuspelien pelipaikoiksi olisivat ehdolla Kanadassa sijaitsevat Edmonton, Toronto ja Vancouver. Kanadan pääministeri Justin Trudeau kertoi tiistaina Kanadan olevan avoin sille, että pudotuspelejä voitaisiin pelata Yhdysvaltojen lisäksi myös Kanadan puolella.


Vastenmielinen tositarina tänään tv:ssä: Taideväärennös paljasti seksuaalisen saalistajan

iltalehti 10:24 14.06

Kanadalaisen Gary Lamontin tekojen kuvailut ovat ahdistavia. Syytökset sinkoilevat, kun ohjaaja Jamie Kastner koettaa ottaa selkoa Kanadan historian suurimmaksi taidepetokseksi väitetystä tapauksesta. Se, mikä alkaa uuvuttavana ja aggressiivisenakin eipäs–juupas-väittelynä, saa viime vuonna valmistuneen dokumentin puolen välin tienoilla todella synkkiä sävyjä. There Are No Fakes tulee tänään Teemalta \& Femiltä. Se löytyy myös Areenasta.


Video: Lehmälauma höykytti rajusti loukkaantunutta kanadanhanhea –”Olin kuvitellut, ettei lehmä ole brutaali eläin”

iltasanomat 13:22 08.06

Lehmät talloivat ja puskivat pitkän aikaa kanadanhanhen päälle Helsingin Lammassaaressa. On epäselvää, miten poikasiaan puolustaneen hanhen hyökkäyksessä kävi.


Nyt suivaantuivat kanadalaiset ja jenkit – Ano Turtiaisen varusteet poistetaan tapahtumista: ”Emme voi antaa anteeksi”

iltalehti 11:26 08.06

Tieto kansanedustaja Ano Turtiaisen rasistisesta tviitistä on levinnyt Pohjois-Amerikkaan. Ano Turtiaisen julkaisema rasistinen tviitti vaikuttaa myös kansanedustajan voimailubisneksiin. Lauantaina yhdysvaltalainen voimailualan yritys Elitefts ilmoitti Facebook-tilillään päättävänsä yhteistyön Turtiaisen Go Metal -yrityksen kanssa. Nyt esimerkkiä on seurannut myös Kanadan voimanostoliitto.


Nyt suivaantuivat kanadalaiset – Ano Turtiaisen varusteet poistetaan tapahtumista: ”Emme voi antaa anteeksi”

iltalehti 11:26 08.06

Tieto kansanedustaja Ano Turtiaisen rasistisesta tviitistä on levinnyt Pohjois-Amerikkaan. Ano Turtiaisen julkaisema rasistinen tviitti vaikuttaa myös kansanedustajan voimailubisneksiin. Lauantaina yhdysvaltalainen voimailualan yritys Elitefts ilmoitti Facebook-tilillään päättävänsä yhteistyön Turtiaisen Go Metal -yrityksen kanssa. Nyt esimerkkiä on seurannut myös Kanadan voimanostoliitto.


Video: Kysymys Trumpista mykisti Kanadan pääministeri Trudeaun

iltasanomat 15:44 03.06

Pääministeri Justin Trudeau tuijotti ääneti kameraa yli 20 sekunnin ajan.


Kanadan pääministeri torjuu Trumpin kaavailut kutsua Venäjä G7-kokoukseen

yle 01:11 02.06

Venäjä erotettiin G8-ryhmästä vuonna 2014 Ukrainan kriisin seurauksena.


Kanadan karanteenisääntö uhkaa NHL-isännyyttä – liigajohto pitää 14 päivän koronakaranteenia mahdottomana

yle 08:15 28.05

Yhdysvallat on jo höllentänyt ulkomaalaisten urheilijoiden karanteenimääräyksiä.


UFC-sarja koki kaksi takaiskua

MTV 09:02 22.05

Vapaaotteluorganisaatio UFC on joutunut perumaan kesäkuun loppupuolelle kaavaillut otteluillat Kanadan Saskatoonissa ja Yhdysvaltain Austinissa. UFC kertoo asiasta verkkosivuillaan.


NHL:lle uusi takaisku – Kanadan ja Yhdysvaltojen hallituksilta huonoja uutisia

MTV 18:43 19.05

Kanada ja Yhdysvallat ovat päättäneet pidentää maiden välisen rajan sulkua kesäkuun 21. päivään saakka. Tämä taas on huono uutinen muun muassa jääkiekkoliiga NHL:lle, joka yrittää jatkaa kesken olevaa kauttaan.


Hot topics