Asiantuntija täräyttää – Kimi Räikkönen on saattanut tehdä päätöksen F1-uran päättymisestä

iltalehti 09:36 03.07

Kimi Räikkösen jatkaminen tai lopettaminen on täysin miehen oma päätös, Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto sanoo. Kimi Räikkösen F1-uran jatkamisella spekulointi on perinteistä polttoainetta F1-uutisoinnille. Sama huhumylly jauhaa sarjan konkarikuskin ympärillä tänäkin vuonna. Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto kokee 40-vuotiaan Räikkösen olevan edelleen erinomainen kuljettaja Alfa Romeolle. Kokemus ja ammattitaito auttavat tallia, mutta sen vastapainoksi kauden 2007 maailmanmestari ei ole saamassa kilpailukykyistä kalustoa alleen.


Jyrki Lehtolan kolumni: Blondi ja supersankari Musta Vegaani

iltasanomat 08:00 03.07

Koska hyvinvoivat valkoiset käyvät kulttuurisotia sosiaalisessa mediassa ja suklaapatukoissa, molemmat osapuolet muuttuvat nopeasti itsensä parodioiksi, kirjoittaa Jyrki Lehtola.


Iltalehden F1-kausiennakko 2020 – arviossa jokainen kuski ja talli: Räikkönen tallinsa alfa, Bottaksella vain yksi tavoite

iltalehti 07:05 03.07

Jokainen tämän kauden F1-kuljettaja tarjoaa mielenkiintoisen tarinan. 20 aikamme gladiaattoria kymmenen eri tallin kalustolla on valmis tavoittelemaan kultaa ja kunniaa formula ykkösten kilpakaudella 2020. Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto arvioi kauden jokaisen kuljettajan sekä tallin lähtökohdat sekä mahdollisuudet tulevalle kaudelle.


Onko nyt Bottaksen vuosi? IL:n F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto: "Valtterilta pitää odottaa paljon”

iltalehti 19:30 02.07

Alkava F1-kausi tarjoaa paljon mielenkiintoisia kysymyksiä. Viikonloppuna käynnistyvä F1-kausi ei tarjoa pelkkiä kliseitä. Faneja kutkuttavia kysymyksiä riittää tässä vaiheessa roppakaupalla. Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto nostaa tutut tallit ja kuljettajat esille, mutta yllätysten mahdollisuus on nyt suuri. Keskikastista huomio kiinnittyy muutamaan todella mielenkiintoiseen kysymysmerkkiin.


Mitä ihmettä? Suomalaismuusikko mukana ruoka-realityssa

iltalehti 09:50 29.06

Simo Ralli on Elonkerjuu-yhtyeen kitaristi. Teuvalainen Simo Ralli esittelee itsensä tänään Suomalaisen menestysresepti -sarjan tuomaristolle maanviljelijänä ja yrittäjänä. Kotimaista musiikkimaailman kenttää tuntevat lisäisivät listalle vielä muusikon, sillä Ralli soittaa kitaraa Elonkerjuu-yhtyeessä. Tutut nimet vilisevät sentään Rallin myyntipuheessa, jolla hän yrittää kaupata ruispohjaista välipalapatukkaa Jyrki Sukulalle, Anni Hautalalle ja muille.


Karvainen muisto vakavasti loukkaantuneesta Alex Zanardista naurattaa edelleen Jyrki Järvilehtoa

iltalehti 07:59 23.06

Kaksikon tiet kohtasivat useaan otteeseen ajovuosien aikana. Alex Zanardin vakava loukkaantuminen on järkyttänyt koko moottoriurheilumaailmaa. Pidetty italialainen oli tuttu kuljettaja myös Jyrki Järvilehdolle. Kaksikko jakoi samat ajolinjat aikoinaan sekä formula ykkösissä että Pohjois-Amerikan CART-sarjassa. Järvilehto ei muista kaksikon välillä olleen radalla koskaan mitään ongelmia, eikä polemiikkia syntynyt myöskään varikolla.


Tänään tv:ssä: Finlayson-pomo teilaa Huonona äitinä tunnetun Sari Helinin

iltalehti 08:15 22.06

Jukka Kurttila ei ymmärrä Sari Helinin ruokainnovaatiota. Ruokakaupan hyllyille etsitään taas uusia, kotimaisia tuotteita. Innovaatio on päivän sana myös Suomalaisen menestysresepti -kisan kakkoskaudella. Ensimmäinen tuotantokausi esitettiin viime vuonna TV5:lla, nyt kanavaksi on vaihtunut Nelonen. Meno on silti miltei entisellään. Päätuomari, huippukokki Jyrki Sukulan kanssa ruokakeksintöjä arvioivat yhä Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma, S-ryhmän johtaja Ilkka Alarotu ja Finlayson-pomo Jukka Kurttila. Uutena jäsenenä aloittaa ruokakirjailijanakin tunnettu radio- ja tv-persoona Anni Hautala.


McLarenilta upea kunnianosoitus: valmisti superauton JJ Lehdon ikonisen voiton kunniaksi – huippunopeus 341 km/h!

iltasanomat 14:25 19.06

Jyrki Järvilehdon Le Mans -voitosta on 25 vuotta. Upeaa saavutusta ei ole unohdettu McLarenilla.


JJ Lehto teki historiaa 25 vuotta sitten – McLaren kunnioittaa urotekoa hulppealla superautolla

iltalehti 11:39 19.06

McLaren valmisti rajallisen määrän hulppeita menopelejä Le Mans -voiton juhlavuoden kunniaksi. 25 vuotta sitten McLaren järjesti superyllätyksen legendaarisessa Le Mansin 24 tunnin ajossa. Voitokasta McLaren F1 GTR -autoa ajoi muun muassa Suomen Jyrki Järvilehto.


Analyysi: Jos perussuomalaisten periaate pitää, eduskunnan istuntosalista voi tulla paikka, jossa voi sanoa aivan mitä tahansa

yle 16:00 18.06

On erikoista, jos puhumalla tehdyistä rikoksista ei voi joutua vastuuseen yhteiskunnan arvovaltaisimmalla keskustelun näyttämöllä, kirjoittaa politiikan toimittaja Jyrki Hara.


Jopa parisataatuhatta merimiestä on jumissa maailman merillä koronan takia – suomalaiskapteeni kertoo satamien jyrkistä käytännöistä

yle 19:37 17.06

Laivat ovat kuin kelluvia vankiloita alusten työntekijöille, joita varustamot ja valtiot pallottelevat sekavien koronasäännösten keskellä.


Beach volleyn avausturnauksessa kaksi odotettua voittajaparia – "Neljän kuukauden väli oli turhan pitkä"

yle 21:32 14.06

Santeri Siren ja Jyrki Nurminen sekä Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen juhlivat voittoja Sastamalan SM-kiertueen kisassa.


Lajilegenda Riikka Lehtonen ”dominoi” 40-vuotiaana – runnoi parinsa kanssa SM-osakilpailuvoittoon

iltasanomat 17:59 14.06

Beach volleyn SM-kiertueen avausosakilpailun voittajiksi pelasivat Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen sekä Santeri Siren ja Jyrki Nurminen.


Jyrki Lehtolan kolumni: Alkukesän kirjarovio lupaa lämmintä loppukesää

iltasanomat 08:00 12.06

Perussuomalaisäijät pelästyivät muistettuaan, että naisilla on nykyään äänioikeus. Yhtäkkiä kukaan niistä ei ollutkaan lukenut kirjaa, josta oli tullut virus, jonka takia äijät pesivät käsiään, kirjoittaa Jyrki Lehtola.


Mr Pori Jazzia muistellaan heinäkuussa – "Hyvän tuulen jamit Jyrki Kankaan hengessä"

yle 08:41 10.06

Useat suomalaiset jazzin huippunimet ovat mukana jameissa kunnioittamassa Pori Jazzin entisen taiteellisen johtajan muistoa.


Jyrki Lehtolan kolumni: Uusi rasismisanakirja

iltasanomat 08:00 05.06

Kolumnisti Jyrki Lehtola kirjoitti rasismisanakirjan kesän keskusteluja varten.


Ravintolat auki tänään – Jyrki Sukula totisena ravintola-alan tilanteesta: ”Kukaan ei tiedä, miten ihmiset lähtevät liikkeelle”

iltalehti 07:00 01.06

1. kesäkuuta ravintolat voidaan jälleen avata asiakaskäyttöön. Ravintoloitsija ja keittiömestari Jyrki Sukula kertoo nyt, miksi koronakaranteenin jälkeenkin kotimaisiin ravintoloihin kannattaa edelleen panostaa. 4. huhtikuuta oli ravintola-alan väelle kylmäävä päivä. Hallitus sulki koko maan ravintolat koronaviruksen takia kahdeksi kuukaudeksi. Väkeä lomautettiin ja konkurssin uhka leijui monien yritysten yllä. Keittiömestari ja ravintoloitsija Jyrki Sukulakin, 54, pitää tilannetta huolestuttavana. Hän ei ole kuitenkaan halunnut vaipua synkkyyteen, vaan katsoa eteenpäin. Sukula on viimeksi nähnyt oman perheensä helmikuussa. Hän on viettänyt karanteeniajan yksin Helsingin keskustassa töitä tehden ja etäpuheluita Italiaan soitellen. Suomessa ollessaan hän on kuvannut Suomalainen Menestysresepti -tv-produktiota.


Jyrki Lehtolan kolumni: Kirjahyllystä on tullut julkkisten uusi piilokuva – korona-aikanakin pitää jollain erottua roskaväestä ja rahvaasta

iltasanomat 08:00 29.05

Koska korona-aikana ei ole päässyt poseeraamaan sponsorishampanja kädessä oven avajaisiin, rahvaasta täytyy erottua uusilla tavoilla, kirjoittaa kolumnisti Jyrki Lehtola.


Valtteri Bottasta huhutaan taas ulos Mercedekseltä – tilanteesta huolestuttava arvio: ”Ihmetyttänyt jo monta vuotta”

iltalehti 06:02 28.05

Valtteri Bottas on arvostettu kuljettaja F1-tallien silmissä, mutta onko hän sopiva vaihtoehto yhdellekään? Valtteri Bottas on F1-kuljettajaruletin avainhenkilö. Suomalaiskuskia huhutaan useaan talliin, mutta Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto ei koe Bottaksen aseman olevan neuvottelupöydässä kaikista ihanteellisin. Paras vaihtoehto olisi luonnollisesti jatkaminen Mercedeksellä. Bottas on ajanut Hopeanuolella kaudesta 2017, mutta Järvilehdon silmiin yhteistyössä on aina paistanut läpi pienoinen luottamuspula.


Jyrki Lehtolan kolumni: Et koskaan nukahda yksin, Yleisradio nukkuu jo kanssasi

iltasanomat 08:02 22.05

Jos haluaa kohteliaasti kuvata Yleisradion tuoretta strategiapaperia, se muistuttaa kädenlämpöistä vettä, jota on haalennettu, jotta Frank Martela voi tuottaa siitä kurlaamalla ajatuksen, kirjoittaa kirjailija ja käsikirjoittaja Jyrki Lehtola.


Hot topics