Upeat kuvat Kuhmosta: Veijo ei meinannut uskoa silmiään, kun kameran eteen tallusteli hyvin harvinainen valkoinen karhu

iltasanomat 16:56 16.09

Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Ilpo Kojola kertoo karhun olevan hyvin harvinainen.


Anna Hanski 50 vuotta – kaikki rysähti kerralla nuoren naisen elämään uran alussa: ”En juuri muista 90-luvusta mitään”

iltalehti 07:30 06.09

Anna Hanski on kahden lapsen äiti ja jo isoäitikin. Syntymäpäiväjuhlat siirtyivät koronan vuoksi. 80-luvun lopulla Naantalin jazz-jameissa muusikko Ilpo Murtojärven puheille tuli muuan Anna Hanski. Hän kysäisi saisiko laulaa. Kun lupa heltisi, Hanski vetäisi jameissa Summertimen ja jäi muusikoiden mieleen. Pian Murtojärvi lupasi tehdä Annalle biisin.


Kommentti: Yksi räjähdys silpoi Beirutin, mutta ydinaseiden tuho olisi paljon kauheampaa – ja niiden käyttökynnyksen pelätään laskeneen

iltasanomat 13:52 06.08

Hiroshiman ja Nagasakin muistopäivänä Yhdysvallat ja Venäjä modernisoivat kilvan ydinaseitaan. Usko ”rajoitettuun” ydinsotaan on vaarallista, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Päivän ravivihje: Toto5, Teivo 21.7.

iltalehti 06:49 21.07

Tapsan Toivon kyydit riittävät. Teivon tiistairavien Toto5-vihjesysteemi rakennetaan toisen kohteen Tapsan Toivon varaan. Ori on vielä epävarma eikä ole voittanut kuin kerran urallaan. Viimeksi toivo kärkisijasta paloi loppusuoran laukkaan. Toissastartissaan Teivossa Antti Teivaisen ajokki kiri viimeiset 500 metriä 26-lukemiin. Ykköshaastaja on Pilpo Reppuli, joka kykenee samanlaisiin kyyteihin, mutta laukkapeikko on aina läsnä, Toto5-vihjerivi:


”9-vuotias tyttö lähtee kesälomalla matkalle ja syksyllä istuu pulpetin ääreen silvottuna” – Suomessa on tyttöjä, joita uhkaa sukuelinten silpominen tälläkin hetkellä

iltasanomat 07:00 05.07

Tyttöjen sukuelinten silpominen on hankala puheenaihe, myös suomalaisille viranomaisille, kertoo ihmisoikeusaktivisti ja silpomisen kokenut Ujuni Ahmed.


Ilpo Kaikkonen, 30, toipui rajusta kasvohalvauksesta – ensimmäinen musiikkivideo tapahtuneen jälkeen julki

iltalehti 16:00 15.06

Ilpo Kaikkosen uusi musiikkivideo on nyt julkaistu. Laulaja Ilpo Kaikkonen on julkaissut uuden musiikkivideon. Video on tehty uutuuskappaleeseen Tuhat tarinaa. Kappale kertoo Aurinkolinna-nimisestä rakennuksesta. Näet videon myös täältä.


Kysely: Tyttöjen sukuelinten silpominen näyttää vähentyneen Suomessa

yle 13:00 05.06

Kouluterveyskyselyn avulla saatiin ensimmäistä kertaa tietoa Suomessa asuvien teini-ikäisten tyttöjen sukuelinten silpomisesta.


Ilpo Kaikkonen sai viime keväänä rajun kasvohalvauksen – näin laulaja voi nyt: ”Ylimääräiset stressit jäivät pois”

iltalehti 07:01 13.05

Viimeiseen vuoteen on sisältynyt muusikko Ilpo Kaikkosen elämässä monenlaisia käänteitä. Muusikko Ilpo Kaikkosen, 30, elämä muuttui viime keväänä kertaheitolla, kun hän sai yllättäen kasvohalvauksen. Alkuun ei ollut tietoa, mistä halvaus johtui. Myöhemmin syyksi osoittautui mitä todennäköisimmin vesirokkovirus. Nyt lähes kokonaan kasvojen vasemman puoliskon halvauksesta toipunut muusikko kertoo Iltalehdelle voivansa hyvin.


Harri Kirvesniemi ja Juha Mieto ovat hurjan suomalaistilaston kärkipäässä – perinteen jatkuminen sai pioneerin kyyneliin

iltalehti 11:00 05.04

Legendaariset hiihtäjät Harri Kirvesniemi ja Juha Mieto tähdittävät Suomen kaikkien aikojen kilometrinnielijöiden Top Ten -listaa. Juoksu-, hiihto- ja pyöräilykilometrit kattavan tilaston laittoi aikoinaan alulle seinäjokelainen urheilun ja musiikin monitoimimies Simo Nikula, joka halusi herätellä kansaa liikkumaan. Helmikuussa 85-vuotiaana kuollut kilometritehtailija juoksi aikanaan muun muassa Utsjoelta Helsinkiin (1 320 km). Uskomattomista kilometrimääristä kertovan tilaston ylläpidosta vastaa nyt Ilpo Kaukoranta.


Vuoden luokanopettaja Sanni Kilponen uskoo höpöttämisen auttavan korona-arjessa – teki räpin etäopettamisesta ja tanssii kalsareissa videolla

yle 12:48 31.03

Vuoden luokanopettajan mukaan huumorilla on tärkeä rooli kouluarjessa. Sen avulla opettajat pystyvät vähentämään koronatilanteen aiheuttamaa huolta.


SRV:n perustaja Ilpo Kokkila jättää rakennusyhtiön hallituksen puheenjohtajapestin

yle 13:42 05.03

Uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on tulossa jo nyt SRV:n hallituksessa oleva Tomi Yli-Kyyny.


Joutuiko silvottuna löytynyt ravihevonen sarjamurhaajan uhriksi? Ranskan poliisi tutkii karmeaa tapausta

iltasanomat 13:09 18.02

Ranskan poliisi tutkii kahden hevosen julmaa kuolemaa, johon liittyy korvien silpominen.


Joutuiko ravihevonen sarjamurhaajan uhriksi? Löytyi silvottuna ja kuolleena Ranskassa

iltasanomat 13:09 18.02

Ranskan poliisi tutkii kahden hevosen julmaa kuolemaa, johon liittyy korvien silpominen.


Suomen PENin sananvapauspalkinto ihmisoikeusasiantuntijalle

iltasanomat 16:33 13.02

Ahmed on sekä työssään että yhteiskunnallisena vaikuttajana puhunut etenkin naisten sukuelinten silpomista sekä kunniaan liittyvää rajoittamista ja väkivaltaa vastaan.


Kesyyntyvätkö karhut liiaksi luontokuvauspaikoilla? Professori kaipaa tutkimusta haaskojen vaikutuksesta

yle 05:55 29.01

Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Ilpo Kojolan mukaan karhujen käytös on muuttunut.


Idols-tähti Ilpo Kaikkonen sai kasvohalvauksen keväällä – kertoo nyt rankasta ajasta: "Se pysäytti ihan totaalisesti "

mtv 17:05 14.01

Idols-laulajana tunnettu Ilpo Kaikkonen kertoo MTV Uutiset Livessä rajusta kasvohalvauksesta, jonka parissa hän kamppaili usean kuukauden ajan.


Hot topics