Nähdäänkö yleisurheilun EM-kisat tänä vuonna? – "Kansalle ja urheilijoille toivoa"

MTV 22:15 30.03

Yleisurheilun EM-kisat Pariisissa on tarkoitus järjestää tänä vuonna, jos vain tilanne sen suinkin mahdollistaa, alleviivaa kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski.


Näkökulma: Venäläisurheilijoita saa lyödä kuin vierasta sikaa

iltalehti 07:24 25.02

Ampumahiihtäjä Aleksandr Loginovin kokema kohtelu on esimerkki, miten kovalla kädellä D-leiman saanutta itänaapurin porukkaa möyhennetään, kirjoittaa Santtu Silvennoinen. Todisteiden valossa Venäjällä on ollut systemaattinen valtiojohtoinen dopingohjelma. Todistettua on, että aivan viime aikoihin saakka Venäjän antidopingtoimikunta Rusada on pyrkinyt salailemaan ja tuhoamaan positiivisia testinäytteitä. Venäläiset yleisurheilijat on suljettu Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n kisoista.


Urheilijoiden kuvista nousi kohu – uskoisitko sinä heitä 16- ja 17-vuotiaiksi? Erikoinen ongelma taustalla

iltalehti 10:30 26.12

Kenian Edward Zakayo Pingua voitti viime kesänä 5?000 metrin kisan alle 20-vuotiaiden Timanttiliigassa. Hän oli tuolloin 17-vuotias. Juoksijan ikä kyseenalaistettiin kilpailun jälkeen. Sosiaalisessa mediassa levinneiden kuvien perusteella marraskuussa 18 vuotta täyttäneen kenialaisen uskottiin olevan merkittävästi ilmoitettua ikäänsä vanhempi. Pinguan edustama Benfica-seura vakuutti kuitenkin kisan jälkeen, että hän on vasta 17-vuotias ja julkaisi todisteeksi kuvat urheilijan syntymätodistuksesta ja passista. Niissä juoksijan syntymäajaksi oli kirjattu 25.11.2001, kuten myös Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n sivuilla.


Paavo Nurmen kisoissa kilpaillaan ensi kesänä Timanttiliiga-tasoisista rankingpisteistä – Turun kilpailu valittiin IAAF:n uuteen kilpailusarjaan

yle 14:28 23.11

Timanttiliigasta pois pudotetuista lajeista 3000 metrin estejuoksussa, kolmiloikassa ja miesten kiekossa käydään Turussa korkeatasoinen kilpailu.


IAAF:n viimeisin päätös oli liikaa kolmiloikan olympiavoittajalle – perusti yleisurheilijoille oman yhdistyksen: "On aika todelliselle muutokselle"

yle 14:44 08.11

Christian Taylor päätti toimia sen jälkeen, kun IAAF päätti pudottaa lajeja pois Timanttiliigan ohjelmasta.


Näin IAAF:n suomalaisjäsen vastaa Timanttiliigasta ulos joutuvien tähtiurheilijoiden kritiikkiin – lohduttaa suunnitteilla olevalla uudella kilpasarjalla

yle 12:13 08.11

Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallituksessa istuva Antti Pihlakoski ei usko, että Timattiliigan lajien karsiminen ohjaisi ihmisiä toisten lajien pariin.


Timanttiliigan lajit selvillä – kattausta karsittiin kovalla kädellä

iltalehti 20:45 06.11

Yleisurheilun Timanttiliigan lajit kaudelle 2020 on valittu. Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF:n) järjestämä Timanttiliiga koostuu ensi kaudella 14 tapahtumasta ja kauden päättävästä, Zürichissä käytävästä finaalista. Sekä miehet että naiset kilpailevat ensi vuoden Timanttiliigassa 12 lajissa. Lajeja on siis yhteensä 24, kun vielä tällä kaudella lajeja oli 32. Lajien lukumäärän vähentäminen johtuu siitä, että Timanttiliiga-tapahtumat halutaan viedä läpi 90-minuuttisina.


Hot topics