Ex-yleisurheilupomo Diackille vankeutta ja sakkoja korruptiosta – pojalle vielä pidempi tuomio

yle 17:20 16.09

IAAF:n entinen puheenjohtaja Lamine Diack sai neljän vuoden vankeusrangaistuksen ja tuntuvat sakot.


Suuren läpimurtonsa tehneen ruotsalaisjuoksijan dopingkäry sai vahvistuksen - liiton pomo tuohtui: ”tunnen itse petetyksi”

iltalehti 19:37 08.04

Maastojuoksun Euroopan mestaruuden voittanut Robel Fsihan b-näytekin on osoittautunut positiiviseksi. Fsiha, 24, antoi dopingnäytteen marraskuun 25. päivä Etiopiassa. Joulukuussa Fsiha voitti maastojuoksun Euroopan mestariksi. Saavutuksensa ansiosta IAAF valitsi ruotsalaisen kuukauden urheilijaksi.


Nähdäänkö yleisurheilun EM-kisat tänä vuonna? – "Kansalle ja urheilijoille toivoa"

MTV 22:15 30.03

Yleisurheilun EM-kisat Pariisissa on tarkoitus järjestää tänä vuonna, jos vain tilanne sen suinkin mahdollistaa, alleviivaa kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski.


Näkökulma: Venäläisurheilijoita saa lyödä kuin vierasta sikaa

iltalehti 07:24 25.02

Ampumahiihtäjä Aleksandr Loginovin kokema kohtelu on esimerkki, miten kovalla kädellä D-leiman saanutta itänaapurin porukkaa möyhennetään, kirjoittaa Santtu Silvennoinen. Todisteiden valossa Venäjällä on ollut systemaattinen valtiojohtoinen dopingohjelma. Todistettua on, että aivan viime aikoihin saakka Venäjän antidopingtoimikunta Rusada on pyrkinyt salailemaan ja tuhoamaan positiivisia testinäytteitä. Venäläiset yleisurheilijat on suljettu Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n kisoista.


Ovatko lenkkarit tehneet juoksemisesta jo liian helppoa? Niken ihmetossuista käydään kulisseissa kovaa kädenvääntöä

iltalehti 10:18 22.01

Uudet kengät ovat ravisuttaneet juoksumaailmaa. Kansainvälisen yleisurheiluliiton World Athleticsin (ent. IAAF) työryhmä pohtii suhtautumista Niken uusiin ihmelenkkareihin, joilla on murskattu juoksuennätyksiä, kertoo brittilehti The Guardian. Lehden mukaan liitto pohtii, pitäisikö lenkkareihin asettaa uusia sääntöjä ja rajoituksia. Yleisurheilun päättäjille tuli viime vuonna hätä, kun urheiluvälinejätti Niken Vaporfly- ja AlphaFly-kengillä kirjoitettiin uutta juoksuhistoriaa. Kenian Eliud Kipchoge alitti ensimmäisenä ihmisenä maailmassa kahden tunnin rajan maratonilla. Kipchogen tulos ei ole virallinen maailmanennätys, mutta hänen maannaisensa Brigid Kosgein on. Kosgei paransi lokakuussa maratonin naisten ME:tä yli minuutilla. Myös Kosgei juoksi Niken kohutossuilla.


Hot topics