Lewis Hamiltonin käytöstä ruoskitaan – F1-pomoltakin kehotus brittimestarille: "He eivät ole täydellisiä"

MTV 13:59 29.09

Lewis Hamiltonin käytös Venäjän osakilpailussa on kerännyt paljon kritiikkiä osakseen. F1-pomo kehottaa Hamiltonia jättämään asian sikseen ja keskittyvän omaan toimintaansa.


Lähde: Lewis Hamilton on tekemässä jättimäisen F1-sopimuksen – arvo yli 100 miljoonaa euroa

MTV 06:01 29.09

Brittilehden DailyMailin mukaan Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton on tekemässä kolmivuotisen jatkosopimuksen saksalaistallin kanssa.


F1-pomo hehkuttaa estoitta Valtteri Bottasta – heitti myös piikin Lewis Hamiltonin suuntaan

MTV 21:12 28.09

F1:n urheilujohtaja Ross Brawn antaa kovia kehuja Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen suuntaan sunnuntain Venäjän GP:n jäljiltä. Brawn otti myös osaltaan kantaa viikonlopun kohuaiheeseen – Lewis Hamiltonin saamiin aikarangaistuksiin.


Mercedeksellä osattiin odottaa Lewis Hamiltonin rangaistusta: ”Emme tajunneet, miten kauas hän aikoi mennä”

iltasanomat 19:57 28.09

Mercedeksen johtavan insinöörin Andrew Shovlinin mukaan pilttuussa osattiin odottaa Lewis Hamiltonin rangaistusta.


Lewis Hamilton vältti katastrofin, huolet eivät tähän lopu – brittikuski F1-rangaistustaulukon kärjessä

MTV 18:32 28.09

Mercedeksen brittikuljettaja Lewis Hamilton törttöili tallinsa kanssa sunnuntain Venäjän GP:n alla. Hamilton otti kaksi harjoituslähtöä väärästä paikasta, minkä myötä hänelle tuomittiin kymmenen sekunnin aikarangaistus. Kansainvälinen autoliitto FIA muutti jälkikäteen Hamiltonin tuomiota niin, että häneltä poistettiin kaksi rangaistuspistettä.


F1-lehdistökatsaus: Valtteri Bottas jätettiin juhlimaan yksin – Lewis Hamiltonin lausunnot paljastavat mestarin epämiellyttävimmät piirteet

MTV 17:55 28.09

Lewis Hamiltonin saama tuplarangaistus palautti Valtteri Bottaksen voittojen tielle F1-sarjan Venäjän osakilpailussa. Kansainvälinen lehdistö väitteli rangaistuksen oikeudenmukaisuudesta ja samalla brittikuskin luonteesta maanantain kirjoituksissaan.


Brittikuljettajan valitus ei pehmittänyt kilpailujohtajaa: "Tapahtui sääntörikos, eikä ole väliä, tekikö sen Lewis Hamilton vai joku muu"

yle 16:24 28.09

Formula 1 -kuljettaja Lewis Hamiltonin mukaan häntä yritetään estää voittamasta ja sen takia hän saa kisoissa rangaistuksia.


Lewis Hamilton pääsi vähällä – kova ehdotus F1:n rangaistuksiin: ”Voisi tulla kisakieltoa”

iltalehti 15:18 28.09

Systeemissä on paljon hyvää, mutta se ei ole vielä osoittautunut tehokkaaksi. Lewis Hamiltonilla on mahdollisuus tehdä kyseenalaista historiaa, mikäli hän töpeksii lähikuukausina. Mercedeksen supertähti on kerännyt vuoden aikana itselleen kymmenen rangaistuspistettä. Britti on vain kahden pisteen päässä pahamaineisesta 12 pisteen rajapyykistä, joka tuottaisi hänelle automaattisesti yhden kisan pakkohuilin.


Lewis Hamilton kävi kuumana alkuperäisestä rangaistuksestaan – tiukkaa tekstiä FIAn toiminnasta: "En usko, että kyse on vain minusta"

MTV 13:05 28.09

Lewis Hamilton oli Venäjän GP:n aikana ja sen jälkeen äärimmäisen tuohtunut alun perin saamastaan rangaistuksesta, jota kevennettiin myöhemmin. Hamilton laukoi äärimmäisen kriittisiä kommentteja sekä kilpailun tuomariston että FIAn suuntaan.


F1-tuomari Mika Salolle vaaditaan jopa potkuja – vastaa nyt koviin syytöksiin tietovuodosta: ”Ne ketkä suuttuu, kirjoittaa paskaa”

iltalehti 12:40 28.09

Jälkipyykki Sotshin gp:n jälkeen käy kuumana. Mercedeksen Lewis Hamiltonin saama rangaistus on kuumentanut tunteita F1:ssä. Hamilton sai Sotshin kisan aluksi aikarangaistuksen ja yhteensä kaksi rangaistuspistettä. Kisan jälkeen Hamiltonin saamat rangaistuspisteet kuitenkin kumottiin ja korvattiin Mercedeksen tallille annetulla 25 000 dollarin sakolla.


F1-pomo vahvistaa Valtteri Bottaksen väitteen – valaisee nyt tuomariston päätöstä muuttaa Lewis Hamiltonin rangaistusta: "Pitivät sitä sopimattomana"

MTV 12:31 28.09

F1-sarjan kilpailunjohtaja Michael Masi perustelee Lewis Hamiltonille alun perin tuomittujen kahden rangaistuspisteen poistamista sillä, että tuomaristo näki ne lopulta sopimattomiksi. Tästä huolimatta Hamilton sai tuomariston mukaan rikkeellään kilpailullista etua, josta oli syytä antaa rangaistus.


Kommentti: Lewis Hamilton osoitti, miksi hän on pian 7-kertainen maailmanmestari – ei rikkonut niitä sääntöjä, joiden rikkomisesta häntä rangaistiin

MTV 10:53 28.09

Väärässä paikassa tehdyistä harjoitusstarteista aikasakkoihin tuomittu Mercedeksen Lewis Hamilton ei rikkonut Venäjän GP:ssä yksiselitteisesti ainuttakaan sellaista sääntöä tai ohjetta, jota hänen väitettiin rikkoneen. Hän vain toimi eri tavalla kuin kuljettajien oli oletettu toimivan, tavalla, joka kertoo, miksi Hamilton on pian 7-kertainen maailmanmestari, kirjoittaa MTV Urheilun Mikko Hyytiä.


Asiantuntija suitsuttaa Valtteri Bottasta – voitto olisi tullut ilman Hamiltonin rangaistustakin

iltalehti 10:05 28.09

Valtteri Bottaksen voitto ratkesi juuri tavalla, mitä Iltalehden F1-asiantuntija ennakkoon povasi. Resepti Valtteri Bottaksen voitolle Venäjän osakilpailuun oli selvä jo ennen kisaa. Hyvä startti ja sen jälkeen edun repiminen irti keskikovasta rengasseoksesta. Iltalehden F1-asiantuntijan Jyrki Järvilehdon tärpit osoittautuivat paikkansa pitäviksi. Nousu toiseksi avausmutkassa käytännössä sinetöi Bottaksen voiton, Hamiltonin pehmeämpi rengassarja teki britin iltapäivästä taistelun tuulimyllyjä vastaan.


Valtteri Bottaksella yllättävä haitta voittotaistelussa: "Massiivinen mehiläinen tai joku"

MTV 09:24 28.09

Valtteri Bottas oli erittäin lähellä napata kärkipaikan haltuunsa jo Venäjän F1-kisan lähtökiihdytyksessä, mutta Lewis Hamilton onnistui vielä tässä vaiheessa pitämään pintansa.


Ero Lewis Hamiltoniin kuin yöllä ja päivällä – F1-kuskin upea reaktio ikävään uutiseen kerää kehuja

MTV 08:03 28.09

Venäjän GP:n yhteydessä nähtiin useita rangaistuksia. Kisan voiton kannalta ratkaisevinta olivat Lewis Hamiltonin saamat kaksi viiden sekunnin aikarangaistusta. Brittikuskin oli vaikea niellä tuomariston päätöstä.


Tämä radiokeskustelu pelasti Lewis Hamiltonin kilpailukiellon partaalta – tallille sattui kohtalokas väärinkäsitys

MTV 08:00 28.09

Venäjän GP:n puhuttanein tapaus nähtiin jo ennen kilpailun alkua, kun Lewis Hamiltonin katsottiin tehneen kaksi harjoitusstarttia väärästä paikasta. Hamilton pääsi yllättämään tilanteessa jopa oman tallinsa.


Lewis Hamilton ei ollut ainoa – myös toinen F1-kuski hermostui tuomaristolle: "Aivan naurettavaa"

MTV 07:30 28.09

F1-kuljettajien tunteet kävivät kuumina sunnuntain Venäjän GP:n tapahtumien myötä. Mercedeksen Lewis Hamilton ei sulattanut lainkaan sitä, miten hänelle tuomittiin yhteensä 10 sekunnin aikarangaistus kahden väärin otetun lähtöharjoituksen myötä. Myös Racing Pointin Lance Stroll ihmetteli tuomariston ratkaisuja.


F1-tuomio: Valtteri Bottaksen haistattelu tiimiradiossa alkaa olla jo noloa – Lewis Hamilton höpisi omiaan ja uhriutui tyylittömästi

iltasanomat 06:07 28.09

Valtteri Bottaksen terveiset kriitikoille ja Lewis Hamiltonin kritiikki tuomareille puhuttivat Venäjän F1-kisassa.


Venäjän GP:n topit ja flopit: Paha Bottas haistattaa jälleen – Lewis Hamiltonin omat säännöt nostivat taas päätään kabinetissa

MTV 05:57 28.09

MTV Urheilun F1-toimitus listaa jokaisen ajetun osakilpailun jälkeen viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat. Valtteri Bottas ajoi vasta kauden toisen voittonsa suvereenilla tavalla Venäjän Sotshin radalla.


Lewis Hamiltonin tilanne oli tukala – rangaistus olisi sysännyt valtavat paineet Mersun harteille

iltalehti 19:53 27.09

Perutut rangaistuspisteet helpottivat, mutta tarkkana pitää olla jatkossakin. Jos Lewis Hamilton olisi saanut rangaistuksen Venäjän GP:ssä, olisi se asettanut britin tukalaan asemaan. MM-sarjan kärkimiehellä ei ole kuitenkaan edelleenkään varaa töppäilyihin loppukauden aikana. Väärässä paikassa suoritettu starttiharjoitus kävi kalliiksi. Yhteensä kymmenen sekunnin aikarangaistuksen lisäksi Hamiltonin superlisenssitilille lätkäistiin aluksi kaksi rangaistuspistettä.


Hot topics