Afrikka-komissaari Jutta Urpilainen toivoo avointa keskustelua Euroopan siirtomaa-ajasta: Patsaiden turmelu osoittaa, että keskustelu on vielä käymättä monissa maissa

yle 07:00 04.07

EU on edelleen Afrikan merkittävin kauppakumppani ja tärkein kehitysavun antaja.


Ahdisteli nukkuvaa naista lentokoneessa ja virtsasi lattialle – oikeuteen joutunut huippugolfari saa palata tourille

MTV 16:11 03.07

Tanskalainen Thorbjörn Olesen saa yllättäen palata golfin Euroopan kiertueelle, kertoo Guardian. Olesen hyllytettiin kilpailuista vuosi sitten elokuussa sen jälkeen, kun häntä vastaan nostettiin syytteet häiriköinnistä lennolla Yhdysvalloista Isoon-Britanniaan.


Eurooppa-kirje: Ranskan Macronin valta vapisee – Presidentti hävisi vaalit, mutta juuri paremmin ei pärjännyt haastaja äärioikealla

yle 08:00 03.07

Saat Euroopan unionin sisäpiirijutut kerran viikossa suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen.


USA rikkoi maailmanennätyksen: yli 57 000 uutta koronatartuntaa vuorokaudessa

iltasanomat 05:40 03.07

Floridassa havaittiin yhdessä vuorokaudessa enemmän uusia tartuntoja kuin missään Euroopan maassa milloinkaan pandemian aikana.


Katiska-vyyhdissäkin käytetty salattu puhelinverkko joutui Europolin hampaisiin – "sokkiaalto" johtanut pidätyksiin ympäri Eurooppaa

yle 16:42 02.07

Euroopan viranomaiset lukivat salaa miljoonia viestejä rikollisten suosimassa Encrochat-verkossa.


Kansanedustaja Sebastian Tynkkysen tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan pysyi hovissa – aikoo valittaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen

yle 09:53 02.07

Tynkkynen tuomittiin sakkoihin islamia ja terrorismia koskeneesta Facebook-kirjoituksesta.


Kansanedustaja Sebastian Tynkkysen tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan pysyi hovissa – aikoo valittaa korkeimpaan oikeuteen ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen

yle 09:53 02.07

Tynkkynen tuomittiin sakkoihin islamia ja terrorismia koskeneesta Facebook-kirjoituksesta.


Ökyrikas golftähti katuu shokeeraavaa sekoamistaan lentokoneessa – ”Tahdon pyytää anteeksi kaikilta”

iltasanomat 07:03 02.07

Thorbjörn Olesen suljettiin golfin Euroopan-kiertueelta kohulennon jälkeen, jossa tanskalaisen maailmantähden kerrotaan ahdistelleen seksuaalisesti kanssamatkustajaa ja virtsanneen koneen käytävälle.


Monimiljonääri sekosi lentokoneen ykkösluokassa – syytteiden mukaan sekoili kännissä, virtsasi lattialle ja ahdisteli naisia

iltasanomat 07:03 02.07

Thorbjörn Olesen suljettiin golfin Euroopan-kiertueelta kohulennon jälkeen, jossa tanskalaisen maailmantähden kerrotaan ahdistelleen seksuaalisesti kanssamatkustajaa ja virtsanneen koneen käytävälle.


Neljä vuotta sitten Kainuun Etu palkittiin Euroopan parhaana kehitysyhtiönä – nyt kunnat kokevat, että se keksimällä keksi itselleen töitä

yle 20:50 01.07

Kehitysyhtiöiden tilanne on murroksessa Suomessa. Kainuun kunnista yksikään ei enää halua maksaa Edun palveluista.


HJK:n iso suunnitelma meni hyllylle – Aki Riihilahti löytää silti hopeareunuksen koronatoimista: ”Monissa maissa ei ole mitään keskusteluyhteyttä”

iltalehti 11:15 01.07

Aki Riihilahden mukaan seuroilla ja viranomaisilla on ollut loistava keskusteluyhteys, toisin kuin monissa muissa Euroopan maissa. Veikkausliigakauden alun kynnyksellä HJK lähtee kauteen ylivoimaisena suosikkina, vaikka toimitusjohtaja Aki Riihilahti muuta väittääkin. Hän kertoo, että koko seuran tasolla haasteet tulevat pelikenttien lisäksi muualtakin.


Koronavirus katkaisi sensaatiomaisen golfvoiton keväällä ottaneen Sami Välimäen nousun – "Harmitti"

MTV 10:00 01.07

Golfin Euroopan kiertue jatkuu yli neljän kuukauden tauon jälkeen heinäkuun alkupuolella Itävallassa. Mukana on myös Sami Välimäki, joka otti maaliskuussa yllätysvoiton vasta kuudennessa Euroopan kiertueen kisassaan Omanissa. 


Barcelonan ja Juventuksen jättikaupan taustalla erikoisjärjestely – katalonialaisjätti näytti tapauksen voittajalta, mutta totuus on toinen

MTV 16:30 30.06

Euroopan jalkapallojätit Barcelona ja Juventus kertoivat tiistaina keskikenttätähtiensä siirroista toisen osapuolen riveihin. Miralem Pjanicin ja Arthur Melon siirtojen taustalta löytyy taloudellinen järjestely, joka tuottaa molemmille seuroille merkittävät voitot.


Superkiinnitys! Suomalainen formulatalli nappasi virolaisen Red Bull -lupauksen – seuraa Max Verstappenin jalanjälkiä

iltalehti 19:21 28.06

Virolainen Jüri Vips ajaa ensi kaudella suomalaistallin kalustolla Euroopassa. Red Bullin junioriakatemiaan kuuluva Jüri Vips kilpailee tulevalla kaudella suomalaisen KIC Motorsportin riveissä FIA Formula 3 Regionalin Euroopan mestaruussarjassa. Vips, 19, on tällä hetkellä energiajuomayhtiön kuljettajaputken uusin timantti. Viime kaudella neljänneksi F3-sarjassa sijoittuneelle virolaiselle rakennetaan paikkaa formula ykkösissä superlisenssipisteitä kerryttäen. Aiemmin tiedossa oli Vipsin siirtyminen Japaniin Super Formula -sarjaan, siirto Euroopan kansalliseen F3-sarjaan tuli julkisuuteen vasta tänään.


Entinen seiväshypyn Euroopan mestari pyyhälsi 200 metrillä uuden kotimaisen kärkituloksen: "Tämä aika oli kyllä yllätys"

yle 18:14 28.06

Alina Strömberg paransi ennätystään 200 metrillä peräti 0,52 sekunnilla.


Simo Lipsanen avasi kauden poikkeustaktiikalla – tuloksena Euroopan kärkitulos, tavoite vielä kaukana

iltalehti 08:09 28.06

Simo Lipsanen tähtää huomattavasti pidemmälle kuin lauantaina. Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen, 24, aloitti lauantaina kautensa Espoossa. Kisan voitto tuli tuloksella 16,48, joka on myös Euroopan kärkitulos. Lipsanen kisasi poikkeuksellisesti 16 askelparilla. Täydessä vauhdissa askelpareja on 18.


Mestarien liigan voitto ja 12 liigatitteliä – jalkapallolegenda ilmoitti paluustaan 36-vuotiaana: "Ei jää kiinni sitoutumisesta"

MTV 07:25 28.06

Hollantilainen jalkapalloseura Groningen on saamassa takaisin yhden kaikkien aikojen suurimmistaan. Upean uran Euroopan ja maailman huipulla tehnyt Arjen Robben pyrkii kasvattajaseuransa ykkösmiehistöön ensi kaudeksi – pelaajana.


Aikuiset jähmettyivät, kun 14-vuotias Siiri Kurvinen hyppäsi vaatteet päällä veteen ja pelasti hukkuvan naisen hengen

yle 18:00 27.06

Kaikki eivät kykene toimimaan, kun toisen henki on vaarassa, kertoo hengenpelastuksen euroopanmestari Mari Kiuru.


Entinen futistähti paljastaa: juhli railakkaasti Madridin yöelämässä – ”En tajunnut, että vodkapullo oli paras ystäväni”

iltalehti 12:42 27.06

Alankomaalainen Wesley Sneijder juhli useana iltana pelatessaan Real Madridissa. Wesley Sneijder kertoo omassa elämäkertakirjassaan, että hän kulutti alkoholia suuria määriä pelatessaan La ligan suurseurassa Real Madridissa. Sneijder nousi jalkapallokansan tietoisuuteen Ajaxissa pelatessaan, eikä mennyt kauan, kun Euroopan suurseurat tarjosivat jo rahojaan Ajaxille.


Euroopan suurin kultakaivos Kittilässä on rakentanut 24 kilometriä purkuputkea melkein valmiiksi, vaikka lainvoimaista lupaa päästöille ei vielä ole

yle 09:45 27.06

Jätevesien päästämiselle purkuputkea pitkin on lupa aluehallintovirastolta, mutta luonnonsuojelupiiri on kertonut valittavansa lupapäätöksestä.


Hot topics