Kommentti: Teemu Selänne, 50, oli johtaa suomalaisen urheilun pahasti harhaan – mutta kasvoi sittenkin loistavaksi esimerkiksi

iltasanomat 14:07 03.07

Teemu Selänne oli paljon suurempi urheilija ja jääkiekkoilija kuin hänen uransa ensimmäisen vaiheen saavutukset, kirjoittaa Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esimies Vesa Rantanen.


Jari-Matti Latvalalta yllätysveto – osti 60 000 euron 3D-tulostimen: ”Pakko kouluttautua uudelleen”

iltalehti 16:42 02.07

Jari-Matti Latvala keskittyy rallin sijaan yrityksensä kehittämiseen. Jari-Matti Latvalalla, 35, on riittänyt viime aikoina vaikeuksia. Koronavirus sotki suunnitelmat MM-rallien suhteen ja toukokuussa verottaja haki maksusuunnitelman vakuudeksi ulosmittausta rallikuskin omaisuuteen miljoonien eurojen edestä. Latvala ei ole kuitenkaan jäänyt laakereilleen lepäämään, vaan ryhtyi uuteen bisnekseen. Suomalaiskuljettaja osti hiljattain noin 60 000 euron arvoisen teollisuuskoon 3D-tulostimen, jolla voi tulostaa esimerkiksi auton osia.


NHL:n pudotuspelikaupungit selvillä - valinnat osuivat Kanadaan

iltalehti 09:52 02.07

NHL:n pudotuspelien pelipaikkakunnat on päätetty. TSN-kanavan Bob McKenzie kertoo Twitterissä, että NHL:n pudotuspelien pelipaikkakunnat on päätetty. Jäljellä olleista vaihtoehdoista valinta osui Torontoon ja Edmontoon, joihin molempiin sijoitetaan 12 joukkuetta. Näin ollen esimerkiksi huhuissa vahvasti tyrkyllä ollut Las Vegas ja myös muut ehdolla olleet Yhdysvaltain kaupungit jäävät ilman playoff-kiekkoa.


Avi antoi pitkään odotetut festarimääräyksensä - rajoituksia lievennetään mutta ne eivät poistu

iltalehti 16:55 01.07

Aluehallintovirastot ovat antaneet odotetut määräykset koskien elokuun yleisötilaisuuksia. Koronapandemian johdosta Suomessa on ollut tiukkoja rajoituksia ja määräyksiä liittyen esimerkiksi yleisötilaisuuksiin. Määräysten johdosta useat yleisötapahtumat, kuten festivaalit, peruttiin. Elokuun osalta tilanne on ollut vielä avoin, mutta aluehallintovirastot ovat tänään ilmoittaneet, miten yleisötilaisuuksia on mahdollista järjestää.


Yksinkertainen koronasääntö aiheuttaa F1-talleille harmia – Ferrari turvautuu jopa hengitysharjoituksiin

iltalehti 14:21 29.06

Työskentely F1-varikolla kokee merkittävän muutoksen koronavirusta edeltäneeseen aikaan verrattuna. Koronarajoitukset näkyvät tällä viikolla alkavalla F1-kaudella varsinkin tallien työskentelyssä. Tärkeimpinä rajoituksina tallien henkilökunnan kokonaismäärää kisoissa on rajoitettu ja tiimien väliset kontaktit varikolla on tarkasti rajattu. Myös esimerkiksi saman tallin autot pidetään henkilökuntineen erossa toisistaan.


”Nyt sitten vietetään yöelämää, kun on ollut tarve” – Helsinkiläiset kertovat, ovatko koronarajoitukset jo unohtuneet

iltasanomat 22:38 28.06

Helsinkiläiset kertovat noudattavansa THL:n koronasuosituksia tarkasti esimerkiksi kaupassa asioidessa, mutta yöelämässä turvavälit ja varovaisuus helposti unohtuvat.


Helteellä etä­työläiselläkin on oikeus lisä­taukoihin – työn­antajan ei kuitenkaan tarvitse toimittaa tuulettimia koti­toimistoille

iltasanomat 13:27 28.06

Työnantajan olisi hyvä nostaa hellesäihin sopivat toimintatavat esiin esimerkiksi palaverissa, Työterveyslaitos suosittelee.


Arnold Schwarzenegger, 72, kasvatti parran – tuoreet kuvat ”hopeaketusta”

iltalehti 04:46 27.06

Tunnettu näyttelijä, kehonrakentaja ja poliitikko kuvattiin pyöräilemässä tällä viikolla. Näyttelijä Arnold Schwarzenegger, 72, tunnetaan esimerkiksi elokuvista Terminator - tuhoaja, Commando ja Conan-barbaari. Tällä viikolla mies kuvattiin pyöräilemässä Kalifornian Brentwoodissa. Mies on kasvattanut kevään ja kesän aikana tuuhean parran. Hymyilevä Schwarzenegger liittyi ystävänsä Ralf Moellerin seuraan.


Fitch piti Suomen luottoluokituksen näkymät vakaina – koronaviruksen aiheuttaman talouskriisin hallintaa kuvailtiin ripeäksi

yle 04:43 27.06

Suomen toipumista viruskriisistä voivat Fitchin mukaan hidastaa esimerkiksi tartuntojen toinen aalto ja rajoitteiden uusi käyttöönotto.


Tutkimus todistaa: Nämä kuntoilulajit parantavat myös mielenterveyttä

stara 22:40 26.06

Ihmiset saattavat harrastaa liikuntaa kuntoa parantaakseen tai esimerkiksi kehoa kiinteyttääkseen.


Viihdelehti Stara.fi

stara 22:40 26.06

Ihmiset saattavat harrastaa liikuntaa kuntoa parantaakseen tai esimerkiksi kehoa kiinteyttääkseen.


Vieläkö kaatopaikoilla on lokkeja, rottia ja ällöttävää lemua? – Katso kello 12.00 alkaen, millainen on hellepäivä modernissa jätekeskuksessa

yle 11:45 26.06

Jätevuorten paikalla on nyt maisemoituja kukkuloita, ja työtehtävien lisäksi suuria muutoksia on tullut esimerkiksi lintujen elinoloihin.


Artemin 8D-teknologialla toteutettu musiikkivideo huijaa aivoja – ensimmäinen laatuaan Suomessa: katso itse!

iltalehti 09:37 26.06

Suomalaisartisti Artemin tuoreen Värit-kappaleen musiikkivideo on toteutettu ennennäkemättömällä tavalla. – Se käytännössä huijaa sun aivoja niin, että kun sä katsot tätä musiikkivideota, sä koet sen eri tavalla kuin normaalisti. Se musiikki voi esimerkiksi tulla sun pään sisälle tai pyöriä sun pään ympärillä eri etäisyyksillä. Sitä on hieman hankala selittää, se on katsottava ja koettava. Näin kuvailee suomalaisartisti Artem uunituoreen Värit-kappaleensa 8D-miksausteknologialla toteutettua musiikkivideota, joka julkaistiin tänään perjantaina.


Tällainen on Niclas Grönholmin 600-hevosvoimainen Hyundai – ohjaamossa yksi selkeä ero kilpailijoihin

iltalehti 22:56 25.06

Rallicross-Hyundai ei ole mikään kauppakassi. Rallicrossin maailmanmestaruutta tavoittelevan Niclas Grönholmin ”työhuone” on riisuttu kaikesta turhasta. Viime vuonna MM-sarjassa neljänneksi sijoittuneen 24-vuotiaan suomalaiskuljettajan täytyy silti hallita kovassa vauhdissa melkoinen määrä erilaisia ajamiseen vaikuttavia instrumentteja. Yksityiskohdat on mietitty tarkkaan. Esimerkiksi vierekkäin törröttäviä vaihdekeppiä ja käsijarrua ei tule ajon aikana missään nimessä sekoittaa toisiinsa, niinpä yksinkertainen teippikikka on tarpeen, jotta käsi löytää oikeaan paikkaan myös hämärässä.


Pääkirjoitus: Putinia ei rajoita pian mikään – uusi perustuslaki ohittaa jopa Venäjän kansainväliset sitoumukset

iltasanomat 21:00 25.06

Putinin räätälöimään perustuslakiin sisältyy huolestuttava muotoilu, jonka nojalla Venäjä voi jättää noudattamatta kansainväliset sopimuksensa ja esimerkiksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätökset.


Delfinaarioiden delfiinit saatetaan korvata roboteilla

stara 18:00 25.06

Delfinaarioiden eettisyys on herättänyt jo pitkään keskustelua, ja esimerkiksi Tampereen


EU harkitsee Yhdysvaltojen rajojen sulkemista – syynä hälyttävät koronaluvut

stara 17:20 25.06

Vaikka esimerkiksi Suomessa koronakriisiin liittyviä rajoituksia ollaan jo purkamassa, on


151 miljoonan euron potista riitti urheilijoille vaivaiset 1,5 prosenttia – näihin paikkoihin rahat upposivat

iltasanomat 14:11 25.06

Suomalaisen urheilun merkittäväksi ongelmaksi ja menestymättömyyden juurisyyksi on väitetty sitä, ettei rahaa ole tarpeeksi. Se on pötypuhetta. Esimerkiksi Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa rahaa vuosittain noin 151 miljoonaa euroa. Urheilulehti paljastaa suuressa juttukokonaisuudessaan, että urheilijoille jättipotista kilisee vain kolikoita.


Hot topics