Suomessa on vuosittain jopa sata maanjäristystä – näin niitä tutkitaan pienillä laitteilla keskellä Kuusaanlammen rapakivialuetta

yle 14:55 07.07

Helsingin yliopiston Seismologian instituutti asensi Kouvolassa tutkimusverkkoja, joiden avulla analysoidaan alueen maanjäristyksiä.


Mies tuomittiin elinkautiseen liikunta­rajoitteisen naisen murhasta Kalajoella

iltasanomat 14:21 07.07

Syyttäjä vaati molemmille elinkautisia vankeusrangaistuksia puolustuskyvyttömän ja liikuntarajoitteisen naisen murhasta.


Lyöjäkuningatar Janette Lepistö on kuntoutunut odotettua paremmin – ei halua kiirehtiä paluutaan: "Jos olisi syyskuu, pelaisin varmasti"

yle 13:47 07.07

Janette Lepistö pystyi ennen loukkaantumistaan nauttimaan pelaamisesta uudella tavalla.


Liikuntarajoitteisen naisen murhasta Kalajoella elinkautinen miehelle – vaimo tuomittiin ehdolliseen pahoinpitelystä

yle 13:40 07.07

Oikeuden mukaan naisen ei voitu katsoa osallistuneen tekoon, vaan mies olisi todennäköisesti tehnyt sen ilman hänen myötävaikutustaankin.


Pohjois-Suomen hirvenmetsästystä esitetään aikaistettavaksi lumisten talvien takia

yle 13:29 07.07

Ministeriön ehdotus toteutettaisiin muutoksella metsästysasetukseen.


"Paras näyttö on saatu siitä, että kamerat ja kuuntelulaitteet ovat olleet kerhotilojen sisäpuolella" – Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajan suojelu kertoo tiukasta hierarkiasta

yle 13:20 07.07

Tero Holopainen myöntää jäsenyyden, mutta kiistää, että olisi johtanut ryhmää.


Kaasupullojen täyttöasemalla tapahtui pieni räjähdys Pirkkalassa – työntekijä loukkaantui

yle 13:07 07.07

Muutama henkilö oli lähellä, kun räjähdys tapahtui.


Pelastuslaitos: Kaasupullojen täyttöasemalla tapahtui pieni räjähdys Pirkkalassa

yle 13:07 07.07

Muutama henkilö oli lähellä, kun räjähdys tapahtui. Mahdollisista vammoista ei ole vielä tietoa.


Yleisurheilun Euroopan mestari syyttää Lontoon poliisia rasismista ja väkivaltaisesta käytöksestä: "Se oli todella pelottavaa"

yle 12:56 07.07

Yleisurheilijapariskunta Bianca Williams ja Ricardo dos Santos harkitsevat poliisin haastamista oikeuteen.


Toiko korona vauvabuumin? Seinäjoella hämmästellään, kun joulukuussa kaupunkiin syntyy kymmeniä vauvoja enemmän kuin normaalisti

yle 12:30 07.07

Muualla maassa yhtä suurta raskauspiikkiä ei ole havaittu. Pientä kasvua vauvojen määrään enteillään myös Tampereelle, Turkuun, Hämeenlinnaan ja Lahteen.


Red Bull -pomo paljastaa protestin taustat – Lewis Hamiltonin rangaistukseen löytyi todiste sosiaalisesta mediasta

iltalehti 12:13 07.07

Red Bull -pomo Christian Horner kertoi tallin tehneen protestipäätöksen sosiaaliseen mediaan ladatun kuvamateriaalin perusteella. Mercedeksen Valtteri Bottas ajoi viikonloppuna lauantain aika-ajoissa radalta ulos, minkä takia Itävallan Spielbergin radalla alkoivat liehua keltaiset liput. Keltaisten lippujen aikana kuljettajien on pakko hidastaa vauhtiaan, mutta Mercedeksen toinen kuski Lewis Hamilton ei tätä tehnyt. Alkuun kisan tuomaristo katsoi Hamiltonin menetelleen oikein, mutta muutti päätöstään ennen sunnuntain kilpailua.


Hannu-Pekka Björkman polvistui rukoukseen, kun airoton vene lähestyi patoa – nyt näyttelijä kertoo Ylellä, miksi tuli uskoon ja pakeni luostariin

iltasanomat 11:45 07.07

Hannu-Pekka Björkman puhuu kertoo urastaan ja uskostaan Ylen Kutsuvieras-podcastissa.


NHL-pelaajat ovat palaamassa olympialaisiin – Kalervo Kummola: ”Neuvotellaan sukulaisista, kylänmiehistä sekä vakuutuksista”

iltalehti 11:10 07.07

Jääkiekkoliiga NHL jatkuu näillä näkymin 1. elokuuta alkaen. NHL on päässyt sopuun pelaajayhdistyksen NHLPA:n edustajien kanssa uudesta työehtosopimuksesta. Sopimus on voimassa kesään 2026 asti. Pelaajayhdistyksen kuitenkin odotetaan tekevän vielä sopimuksesta äänestyksen, jonka jälkeen sopimus vahvistetaan. Uuden työehtosopimuksen myötä NHL-kausi olisi jatkumassa 1. elokuuta alkaen.


Työryhmä: Suostumuksen puute tulisi nostaa raiskauksen tunnusmerkiksi

iltasanomat 10:36 07.07

Tällä hetkellä raiskaus tulkitaan lain mukaan pakottamiseksi sukupuoliyhteyteen väkivalloin tai sillä uhkaamalla.


Toto5-ravivihje, Teivo 7.7.

iltalehti 10:36 07.07

Kolmella varmalla Teivoon. Teivon tiistairavien Toto5-kohteet vaikuttavat melko selkeäpiirteisiltä, joten potti voi jäädä kahvirahojen tasolle. Vihjesysteemiinkin tällätään kolme pankkia, joiden vastapainoksi avauskohde lyödään tukkoon. Kakkoskohteen Arkenttiina on vauhdikas, mutta epävarma menijä. Viimeksi Jokimaalla tamma laukkasi lähtöön, mutta kulki sen jälkeen loppumatkan 27,2-kyytiä. Välikierros sujui peräti 24,4-lukemiin. Marcos Gallon on nopea avaaja ja päässee ykkösradalta keulaan. Viimeksi Porissa ruuna voitti ylivoimaiseen tyyliin hyvällä 13,6-ajalla. Myös päätöskohteessa luotetaan vauhdikkaaseen menijään. Merran Tahti avasi viimeksi Vermossa takarivin uloimmalta radalta ensimmäiset 500 metriä hurjasti 20-tempossa. Nyt riittänee alussa maltillisempi vauhti, jolloin paukkuja riittänee päätöstaisteluunkin.


Mies soitti hätäkeskukseen ja kertoi tappaneensa ihmisen – poliisi tutkii epäiltyä murhaa Varkaudessa

iltasanomat 10:25 07.07

Esitutkinnassa ilmenneiden yksityiskohtien perusteella on syytä epäillä, että teko oli tehty vakaasti harkiten ja tekijä oli hyvissä ajoin enne tekoaan varustautunut tappamiseen käytetyllä tekovälineellä.


Mies soitti poliisille ja kertoi tappaneensa ihmisen – poliisi tutkii epäiltyä murhaa Varkaudessa

iltasanomat 10:25 07.07

Esitutkinnassa ilmenneiden yksityiskohtien perusteella on syytä epäillä, että teko oli tehty vakaasti harkiten ja tekijä oli hyvissä ajoin enne tekoaan varustautunut tappamiseen käytetyllä tekovälineellä.


VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä viidellä paikkakunnalla

iltasanomat 10:03 07.07

Listalla ovat Jyväskylä, Lahti, Oulu, Tikkurila ja Turku


Naisten Superpesiksen lyöjätilastoa johtava Ella Mäkelä jatkaa Kirittärissä

yle 10:00 07.07

Mäkelä on aloittanut Superpesis-kautensa väkevästi.


UFC:n MM-otteluun järisyttävä käänne – koronatartunnan saaneelle ottelijalle löydettiin yllättävä korvaaja

iltalehti 09:58 07.07

Jorge Masvidal pääsee ensimmäistä kertaa urallaan titteliotteluun. UFC 251 -tapahtuma otellaan tänä viikonloppuna Abu Dhabin Yas-saarella. ”Fight Islandilla” on mukana myös suomalaisvapaaottelija Makwan Amirkhani, joka kohtaa höyhensarjan matsissa Danny Henryn. Itse tapahtuman pääottelu näyttäisi myös pelastuneen. Aiemmin uutisoitiin, että välisarjan MM-vyötä hallinnoivan Kamaru Usmanin vastustaja, Gilbert Burns, on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.


Hot topics