Freiburgin puolustus tänään helteessä - jatkuuko Mönchengladbachin hyökkääjien hurja vire?

iltalehti 13:30 05.06

Perjantain pelivalinta löytyy Bundesliigasta. Freiburg-Mönchengladbach -ottelussa katseet kannattaa kiinnittää vierasjoukkueen kärkipariin Marcus Thuram - Alassane Plea. Kaksikko on iskenyt koronatauon jälkeisissä neljässä pelissä yhteensä jo kuusi maalia. Kaksi voittoa ja yksi tasapeli ovat pitäneet Mönchengladbachin kiinni paikassa ensi kauden Mestarien liigaan. Joukkue on tällä hetkellä neljäntenä, eli viimeisellä suoraan UCL-paikkaan oikeuttavalla sijalla.


Werder Bremenin ja Frankfurtin ottelu on maalimäärällisesti äärimmäisen mielenkiintoinen - vieläkö Bremenin "nollalinja" pitää?

iltalehti 12:27 03.06

Keskiviikon pelivalinta löytyy Bundesliigasta. Werder Bremen-Frankfurt -ottelun mielenkiintoisin pointti on joukkueiden koronatauon jälkeisten otteluiden ero maalimäärissä sekä maaliodottamissa. Werder Bremenin neljässä pelissä on tehty yhteensä seitsemän maalia maaliodottamankin oltua juuri tuo sama seitsemän. Vastaavasti Frankfurtin otteluissa on paukuteltu 23 maalia. Vaikka maaliodottama onkin noissa peleissä ollut hitusen matalampi (18 maalia), niin kovin erilailla ovat nyt kohtaavat joukkueet viime pelinsä maamäärien osalta pelanneet.


Leipzigin viimekertainen notkahdus vaarassa uusiutua? - "Köln on paljon tuloksiaan vaarallisempi"

iltalehti 13:38 01.06

Maanantain pelivalinta löytyy Bundesliigasta. Illan FC Köln-RB Leipzig -ottelua leimaa ennen kaikkea kaksi asiaa. Toisaalta se, että Köln on ollut koronatauon jälkeisissä otteluissaan huomattavasti tuloksiaan parempi ja toisaalta se, että hyvän joukkueen leimalla varustettu Leipzig oli viimeksi kotonaan Hertha Berliniä vastaan odotuksiin nähden todella heikko. Näistä lähtökohdista tämä ottelu ei ole välttämättä aivan niin selkeä Leipzigin ylikävely, kuin kertoimista (5,40/4,60/1,50) voisi päätellä.


Veikkausliigan otteluohjelma julkaistaan perjantaina – kauteen sisältyy sääntöerikoisuus, joka on jo tuttu Bundesliigasta

iltasanomat 11:27 01.06

Myös Veikkausliigassa saa tehdä viisi pelaajavaihtoa.


Vakiossa poikkeuksellinen kierros – tarjolla valtavasti superedullisia suosikkivarmoja

iltalehti 10:52 30.05

Viikon vakiokierros on erittäin poikkeuksellinen. Tällä kertaa tarjolla on useita todella edullisia suosikkeja- jopa suursuosikkivarmoja. Paras tapaus löytyy Kakkosbundesliigasta kohteesta 10. Tässä Jumbojoukkue Dynamo Dresdenin ja noususta taistelevan Stuttgartin tasoero on valtava. Kun kotietukaan ei katsojien puutteen takia ole normaali, kuuluu Stuttgartia pitää tässä lähes 70-prosenttisena voittajana. Vakioon sitä on pelattu kuitenkin (vihjeen laadintahetkellä) vain 40-prosenttisesti!


Bundesliigassa tarjolla vuoden varmin voittaja? "Bayern München lyö Düsseldorfin lähes 95 prosentin todennäköisyydellä"

iltalehti 10:45 30.05

Lauantain pelipoiminta tulee Bundesliigasta. Lauantain pelinostoksi poimitaan ottelu, minkä voittajasta ei käytännössä ole epäselvyyttä. Jopa Euroopan suursarjoihin osuu ajoittain otteluita, joiden joukkueiden voimasuhde-erot ovat niin suuria, että paremman voitontodennäköisyys kohoaa päälle 90:n. Bundesliigassa Bayern München–Düsseldorf-ottelu edustaa tälläistä koitosta. Joukkueiden materiaaleissa on niin suuri ero Bayernin hyväksi, että edes muutama poissaolo (Thiago, Corentin Tolisso, Niklas Süle ja Philippe Coutinho) ei juuri hetkauta voimasuhteita.


Freiburg ollut koronatauon jälkeisten otteluiden onnekkain joukkue – Lukas Hradeckýn Leverkusenilla hyvät mahdollisuudet päästä kyykystä ylös

iltalehti 12:50 29.05

Perjantain pelivalinta löytyy Bundesliigasta. SC Freiburg–Leverkusen-ottelun urheilullisesti huomioitavimmat seikat ovat Freiburgin onnekkuus koronatauon jälkeisissä otteluissa sekä Leverkusenin otteiden voimakas ailahtelu. Freiburg saalisti viime kierroksella Frankfurtista 3–3-tasapelin otteilla, joilla sen ei olisi kuulunut saada pelistä pistettäkään.


Joel Pohjanpalo tänään tulessa kärkimatsissa – maali tekisi nyt poikaa

iltalehti 12:33 28.05

Torstain kiinnostavin peli löytyy 2. Bundesliigasta. VfB Stuttgart–HSV-ottelussa on sen kärkikamppailu-luonteen ohella myös suomalaisjännitystä, sillä HSV:n hyökkääjä Joel Pohjanpalo on tehnyt vahvan paluun parrasvaloihin pitkän loukkaantumisjaksonsa jälkeen. Vuoden alusta asti pelikunnossa ollut Pohjanpalo on pelannut HSV:n riveissä nyt tällä kaudella seitsemän peliä ja iskenyt niissä jo kolme maalia. Otteet ovat muutenkin olleet todella vahvoja ja nousujohteisia.


Mitä ihmettä: Mönchengladbach–Leverkusen-ottelussa paikalla 13 000 pahvista kannattajaa

iltalehti 11:23 23.05

Lauantain pelipoiminta löytyy Bundesliigasta. Mönchengladbach–Leverkusen -ottelu on Wolfsburg–Dortmund -ottelun ohella Bundesliigan lauantain kärkikamppailuja. Erikoiseksi Mönchengladbachin pelin tekee se, että seuran faniryhmä on teettänyt ottelun "katselijoiksi" 13 000 pahvista kannattajaa. Jos ei ole tutkittua tietoa miten tyhjät katsomot vaikuttavat joukkueiden kotietuun, niin vielä vähemmän on dataa pahvikatselijoiden vaikutuksesta.


Lukas Hradecky palaa tositoimiin - jatkaako Leverkusen murskatahtiaan?

iltalehti 13:03 18.05

Maanantain pelivalinta löytyy Bundesliigasta. Maanantain mielenkiintoisimmassa pelissä on vahva suomalaisleima, sillä Werder Bremen-Leverkusen-ottelussa Lukás Hrádeckylle on tarjolla ratkaisuroolia vierasjoukkueen maalin suulla. Werder Bremen ja Leverkusen palaavat koronatauolta varsin erilaisista lähtökohdista. Werder Bremen päätti jaksonsa ennen koronaa mahalaskuun pelaamalla kuusi viimeistä sarjapeliään saldolla 0-1-5 maalit 3-14.


Bayern München oli valtavassa voittoputkessa ennen koronaa - onko vire säilynyt?

iltalehti 12:26 17.05

Sunnuntain mielenkiintoisin ottelu löytyy Bundesliigasta. Bundesliigaa johtava Bayern München palaa omalta koronapaussiltaan sunnuntaina vierasottelussa Union Berliniä vastaan. Bundesliigan jäädessä tauolle maaliskuun alussa Bayernin vire oli tapissaan; joukkue oli neljän ottelun voittoputkessa maalierolla 15-3. Kuten muidenkin joukkueiden osalta vire on nyt paluun hetkellä suuri kysymysmerkki. Bayern Münchenillä on kuitenkin moniin muihin joukkueisiin se etu puolellaan, että sen pelaajisto on niin laadukasta, että yksilötaidoilla pystytään paikkaamaan mahdollisesti puuttuvaa joukkueosaamista.


Viikonloppuna nähdään vihdoin huippujalkapalloa! Nämä suomalaiset pelaavat Bundesliigassa – tämä kaikki sinun pitää tietää Saksan pääsarjasta

yle 14:55 15.05

Saksan Bundesliigasta tulee ensimmäinen koronaviruksen keskeyttämän kauden jatkaja Euroopan suurista jalkapallosarjoista.


"Kun pelit alkavat, et voi lähteä pelaamaan koronafutista" – Jälkihiessä keskusteltiin Bundesliigasta, olympiakomitean johtajakuvioista ja Brad Lambertista

yle 09:42 11.05

Ylen aamun Jälkihiessä olivat keskustelemassa Juha Kanerva, Kaj Kunnas ja Tero Tiitu. Katso koko lähetys kuvaa klikkaamalla.


Bundesliiga palaa jo pian! Bild: Tässä pelien alkamispäivä

MTV 06:21 07.05

Jalkapallon Saksan pääsarjasta Bundesliigasta tulee ensimmäinen koronaviruksen keskeyttämän kauden jatkaja Euroopan suursarjoista. Asia varmistui keskiviikkona, kun Saksan liittokansleri Angela Merkel näytti vihreää valoa kauden jatkamiselle toukokuussa keskusteltuaan Saksan osavaltioiden johtajien kanssa.


Bundesliiga palaa tositoimiin tässä kuussa – Merkel näytti vihreää valoa kauden jatkamiselle

yle 19:30 06.05

Bundesliigasta tulee ensimmäinen koronaviruksen keskeyttämän kauden jatkaja Euroopan suursarjoista.


Jalkapallo palaa tositoimiin! Saksan Bundesliiga käynnistymässä toukokuun lopussa

iltalehti 17:11 06.05

Saksassa kausi halutaan käyntiin mahdollisimman aikaisin. Saksan jalkapallon pääsarja Bundesliiga on palaamassa tositoimiin jo toukokuussa. Liiga on saanut Saksan valtiolta luvan käynnistää pelit jo lähiviikkoina. Päätökselle antoi siunauksensa liittokansleri Angela Merkel. Ensimmäiseksi ottelupäiväksi tauon jälkeen tulee joko 15. tai 22. toukokuuta. Päätöksen tekee myöhemmin Bundesliigasta vastaava Saksan jalkapalloliiga DFL.


Bundesliiga saamassa vihreää valoa kauden jatkamiselle

iltalehti 01:16 06.05

Uutistoimisto Reutersin mukaan hyväksyntä pelien jatkamiselle annetaan keskiviikkona. Saksan Bundesliigan odotetaan saavan vihreää valoa kauden jatkamiselle, kun maassa aletaan purkamaan koronarajoituksia. Kauden odotetaan jatkuvan 15. toukokuuta. Bundesliigasta on tulossa ensimmäinen Euroopan suursarjoista, jossa pelit jatkuvat. Euroopan pääsarjat ovat olleet pysähdyksissä maaliskuun puolesta välistä alkaen – Valko-Venäjän sarjaa lukuun ottamatta.


Bundesliigaa yritetään jatkaa jo toukokuussa – kaikki eivät ole mielissään: "Pilkkaa muuta yhteiskuntaa kohtaan"

MTV 11:46 22.04

Saksan seurajalkapallopomot luultavasti päättävät torstaina, että maan pääsarja Bundesliiga jatkuu 9.? toukokuuta tyhjille katsomoille. Päätös tietäisi sitä, että Bundesliigasta tulisi ensimmäinen iso eurooppalaissarja, jossa ottelut pyörähtäisivät keskeytyksen jälkeen käyntiin.


Joel Pohjanpalon lainasiirto HSV:n riveihin varmistui

yle 11:41 24.01

Joel Pohjanpalo hakee peliaikaa kakkosbundesliigasta.


Teemu Pukille tulitukea: Norwich teki täsmähankinnan Bundesliigasta

MTV 19:31 12.01

Jalkapallon Englannin Valioliigassa viimeisellä sijalla oleva Norwich City on hankkinut riveihinsä slovakialaisen keskikenttäpelaajan Ondrej Dudan.


Hot topics