Formulasarjalta hurja ratkaisu – kuusi kisaa samassa paikassa, aikaa reilu viikko

iltalehti 19:32 18.06

Talleilla ja kuskeilla riittää kiirettä kovassa rypistyksessä. Sähköformulasarja Formula E pistää koronaviruksen keskeyttämän kautensa pakettiin nopealla aikataululla. Kisapaikalta toiseen ei tarvitse varata aikaa, sillä kaikki kuusi kilpailua ajetaan samassa paikassa. Sarja ilmoitti kisaavansa kuusi kilpailua yhdeksän päivän sisällä Berliinissä Tempelhofin vanhalla lentokentällä. Tuplakisapäivät ajetaan elokuussa, ensimmäinen on vuorossa 5./6. päivä, seuraava 6./9. ja kauden huipennus 12./13. elokuuta. Näin ollen kausi päättyy keskellä viikkoa.


Kirjeenvaihtajalta: Yhdysvaltain päätös vetää tuhansia sotilaita Saksasta näyttää kostolta – suurin häviäjä on Saksan näkökulmasta Yhdysvallat itse

yle 18:52 16.06

Yhdysvallat vetää Saksasta noin 9 500 sotilasta, mikä vaikeuttaa saksalaisarvioiden mukaan lähinnä Yhdysvaltain omia sotilasoperaatioita, kirjoittaa kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen Berliinissä.


Berliinissä on katu, jolla naapurit saattavat kivittää ikkunasi ja polttaa autosi – Nyt poliisi aikoo tyhjentää feministianarkistien valtaaman talon

yle 07:05 14.06

Saksassa äärivasemmiston tekemät rikokset ovat lisääntyneet. Berliinissä Rigaer Strasse on vasemmistorikollisuuden keskus, missä Yle seurasi poliisin ja anarkistien yhteenottoja.


Saksan moninkertainen arvokisakiekkoilija kuoli sydämen petettyä

iltalehti 17:46 01.06

Hyökkääjä edusti Saksaa lähes 100 A-maaottelussa. Saksan pääsarjassa 665 ottelua pelannut ja neljä Saksan mestaruutta voittanut Peter Schiller on kuollut. Schiller kuoli viime viikolla 62-vuotiaana Berliinissä. Hänen kuolinsyykseen kerrottiin sydämen pettäminen. Schiller edusti Saksaa 1984 Kanada Cupissa, 1988 Calgaryn olympialaisissa ja neljä kertaa MM-kisoissa (1981. 1982, 1983 ja 1986). A-maaotteluita hänelle kertyi 94.


Joukko faneja halusi kielloista huolimatta katsomaan jalkapalloa - Bundesliigaseuran stadionilla odotti satoja poliiseja

iltalehti 07:31 18.05

Bayern München vieraili Berliinissä. Bundesliigan hallitseva mestari Bayern München kukisti ensimmäisessä ottelussaan koronatauon jälkeen Union Berlinin luvuin 2-0. Vierasjoukkueen maaleista vastasivat pilkulta avausjaksolla osunut Robert Lewandowski ja 80. minuutilla päällään loppulukemat iskenyt Benjamin Pavard.


Deborah Feldman kirjoitti elämästään New Yorkin hasidiyhteisössä, jotta saisi pitää poikansa – Yle tapasi Berliinissä Unorthodox-hittisarjan tosielämän Estyn

yle 07:05 09.05

Kirjailija Deborah Feldman kasvoi holokaustista selvinneiden yhteisössä New Yorkissa, mutta rakensi uuden elämän Berliiniin. Häntä lohduttaa Saksan avoin tapa käsitellä historiaa.


Transsukupuolinen domina räväkässä kuvassa – haaveilee matkustelusta maailmalla

stara 10:00 02.05

Berliinissä asuva Ivana Vladislava syntyi poikana, mutta aloitti sukupuolen korjauksen


Viihdelehti Stara.fi

stara 10:00 02.05

Berliinissä asuva Ivana Vladislava syntyi poikana, mutta aloitti sukupuolen korjauksen


Hulina hiljeni, byrokratia karisi ja klaanihautajaiset ainoa suurtapahtuma – Yle pyöräili suomalaisen olutlähetin mukana koronan mullistamassa Berliinissä

yle 09:00 01.05

Koronakriisi vei Oskari Lampisjärveltä työt. Ensihätään yrittäjä sai 5 000 euroa tukea ja nyt hän polkee pienpanimoiden oluita koteihin.


Poliisi pidätti Berliinissä kymmeniä koronarajoituksia vastustaneita mielenosoittajia

iltasanomat 02:35 26.04


Saksassa alkaa historiallinen oikeudenkäynti – Syyrian turvallisuuspalvelun edustajat syytettynä kidutuksesta

yle 07:13 23.04

Syyrialainen Anwar al-Bunni kertoo Ylelle, miten hän kohtasi kidutuksesta syytetyn turvallisuuspalvelujohtajan vastaanottokeskuksen pihalla Berliinissä.


Kohuttu bimbodomina poseeraa uhkeana – rintaliivit jäivät liian pieniksi

stara 10:40 18.04

Berliinissä asuva Ivana Vladislava haluaa näyttää muoviselta nukelta ja silikonibimbolta.


Berliinissä tulipalo kaupunginlinnan rakennustyömaalla

yle 12:15 08.04

Vanhan kaupunginlinnan replikan rakennustyöt ovat olleet käynnissä pitkään, ja rakennuksen on ollut määrä avautua yleisölle myöhemmin tänä vuonna.


Väärä hälytys: Rammsteinin Till Lindemanilla ei olekaan koronaa

iltalehti 08:36 28.03

Yhtyeen Facebookissa kerrotaan koronatestin tuloksen olleen negatiivinen. Saksalainen Bild-lehti uutisoi perjantaina, että Rammstein-yhtyeen laulaja Till Lindemann, 57, kiidätettiin Berliinissä ambulanssilla sairaalaan, kun hänelle nousi korkea kuume. Vielä eilisen tiedon mukaan koronavirustesti osoittautui positiiviseksi. Lindemannilla diagnosoitiin lisäksi keuhkokuume, joten mies vietiin sairaalan tehohoito-osastolle ja eristykseen.


Bild: Rammstein-laulaja Till Lindemann, 57, kiidätettiin tehohoitoon - sairastui koronaan

iltalehti 14:00 27.03

Saksalaisen Rammstein-yhtyeen keulahahmo Till Lindemann on karanteenissa berliiniläisessä sairaalassa, Bild uutisoi. Bild-lehden tietojen mukaan laulaja Till Lindemann vietiin ambulanssilla Berliinissä sairaalaan, sillä hänelle oli noussut hyvin korkea kuume. Koronavirustesti osoittautui positiiviseksi. Lindemannilla diagnosoitiin myös keuhkokuume, joten mies vietiin sairaalan tehohoito-osastolle ja eristykseen. Bildin tietojen mukaan Lindemannin tila on vakaa eikä hänellä ole hengenvaaraa.


Netflix ei toimi kaikilla - palvelu kaatunut osalla käyttäjistä Euroopassa

iltalehti 20:47 25.03

Netflix ei toimi kaikilla käyttäjillä Euroopassa, kertoo Metro-lehti. Moni viettää nyt paljon aikaa kotonaan, ja Netflixin kaatuminen on saanut aikaan paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Käyttäjät ovat valittaneet teknisistä ongelmista palvelun kanssa, ja moni on kertonut, että sisältöjä ei saa pyörimään ollenkaan Netflixissä. Metro-lehden tietojen mukaan ongelmia on ollut etenkin Lontoossa ja Berliinissä. Myös Suomessa ja Ruotsissa on havaittu ongelmia palvelun toiminnassa.


Ylen kirjeenvaihtajat Lontoossa ja Berliinissä vakuuttuneita EM-kisojen siirtymisestä: "Arvioidaan, että epidemian huippu täällä Britanniassa voi olla juuri kesäkuussa"

yle 23:31 15.03

Koronavirusepidemia ei ole vielä saavuttanut huippuaan Euroopassa. Urheiluruudussa raportoineet Ylen kirjeenvaihtajat pitävät jalkapallon miesten EM-kisojen toteutumista kesäkuussa epätodennäköiseltä.


Iranilaisohjaajan elokuva There is No Evil voitti Kultaisen karhun Berliinissä – ohjaajan tytär otti palkinnon vastaan

yle 23:37 29.02

Ohjaaja Mohammad Rasoulef ei päässyt paikalle noutamaan palkintoa matkuskiellon vuoksi.


Iranilaisohjaajan elokuva voitti Kultaisen karhun Berliinissä

iltasanomat 22:05 29.02

Mohammad Rasoulofi ei päässyt itse paikalle.


Hot topics