Osaatko inttislangia? Testaa 10 kysymyksellä

iltasanomat 08:33 05.07

Maanantaina tuhannet uudet varusmiehet aloittavat palveluksensa kasarmeilla. Edessä on monta uutta asiaa – ja monta uutta sanaa.


Tones and I valloitti maailman Dance Monkey -hitillään – vain vuosi sitten kadulla kappaleitaan soittanut tähti lähettää terveiset Almalle Suomeen

iltasanomat 08:23 05.07

Tones and I on Melbournessa asuva laulaja-lauluntekijä, jonka kappale Dance Monkey on viime aikojen suurimpia hittejä. Tones and I lähettää terveisiä Suomeen Almalle, jonka kanssa hän jakaa monta asiaa.


Miksi Teemu Pukki joutui penkille? Norwichin managerilta suoraa puhetta: ”Emme voi elää menneisyydessä”

iltalehti 14:00 04.07

Norwichin kurimus jatkuu. Teemu Pukilla ei ollut tällä kertaa asiaa avaukseen. Suomalaishyökkääjä Teemu Pukki aloitti vaihtopenkillä, kun Norwich isännöi lauantain valioliigakierroksella Brightonia. ”Kanarianlintujen” taaperrus jatkui, kun se kärsi jo viidennen peräkkäisen tappionsa. Brighton vei pisteet maalein 0–1.


Teemu Pukki jälleen vaihtopenkillä – kurimuksessa vaeltava Norwich kaipaa kipeästi pisteitä

iltalehti 14:00 04.07

Teemu Pukilla ei ollut tälläkään kertaa asiaa avaukseen. Norwichin suomalainen kärkihyökkääjä Teemu Pukki aloittaa vaihtopenkillä, kun kanarianlinnut kohtaa kotonaan Brightonin kello 14.30 alkavassa ottelussa. Norwichin asema on äärimmäisen tukala, sillä se on koko Valioliigan viimeisellä sijalla kuuden pisteen päässä Bournemouthista. Pukin edustaman seuran on siis käytännössä pakko alkaa napsia voittoja noustakseen pois putoajan paikalta.


Seitsemän jääkiekkoilijaa hyllytetty Valko-Venäjällä ottelumanipulaatiosta – IIHF: Kaikki ovat tunnustaneet vaikuttaneensa lopputulokseen

yle 20:02 03.07

Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n mukaan sen kurinpitolautakunta käsittelee edelleen asiaa ja tiedottaa vasta myöhemmin sanktioista.


Sinun kannattaa tietää oudosta F1-kaudesta nämä kuusi asiaa – voimme nähdä suuria yllätyksiä, joista yksi olisi historian nuorin maailmanmestari

yle 07:29 03.07

Yle Urheilu listaa F1-sarjan mielekiintoiset puheenaiheet ennen kautta.


Elias Mastokangas, 19, nousi FC Interin avaukseen – yhteen asiaan hän ei ole vielä tottunut: ”Kyllä siinä kylmät väreet aina menee”

iltasanomat 21:59 02.07

FC Inter menetti kaksi viime kauden tehohyökkääjäänsä, mutta nuori Elias Mastokangas on täyttänyt tilan vakuuttavasti.


Uusien koronatartuntojen alkuperä ei ole yleensä tiedossa – ylilääkäri painottaa yhtä asiaa: ”Hirveän tärkeää”

iltasanomat 20:21 02.07

Tartunnat ovat maantieteellisesti hyvin eri alueella eikä niillä tunnu olevan selkeää yhteistä nimittäjää, Husin ylilääkäri kertoo.


Veikkausliiga-pelaajaa syytetään törkeästä raiskauksesta – syyttäjä vaatii 5 vuoden vankeustuomiota

iltalehti 16:01 02.07

Törkeitä raiskauksia on syyttäjän mukaan tapahtunut kaksi. Veikkausliigassa pelannutta jalkapalloilijaa syytetään kahdesta törkeästä raiskauksesta. Aiemmin kerrottiin, että IFK Mariehamn erotti kyseisistä rikoksista epäillyn pelaajansa. Asiaa käsitellään Ahvenanmaan käräjäoikeudessa, ja jalkapalloilijaa uhkaa viiden vuoden vankeusrangaistus.


Horoskooppi

iltalehti 02:00 02.07

OINAS 21.3.–19.4. Olet tottunut kantamaan vastuuta ja pärjäämään ilman apua, joten muut eivät sitä osaa välttämättä tarjota. Voit aivan hyvin pyytää muita tekemään osansa. HÄRKÄ 20.4.–20.5. Taloustilanteesi kaipaa kriittistä arviointia, ja voi olla, että korjausliike on paikallaan. Paneudu asiaan ja ryhdy oitis tilanteen edellyttämiin toimenpiteisiin.


Kansainvälinen jääkiekkoliitto puolustaa Venäjää ainoana lajiliittona, kun oikeustaistelu neljän vuoden dopingpannasta alkaa – puheenjohtaja Fasel kertoo syyn Yle Urheilulle

yle 15:46 29.06

Maailman antidopingtoimisto Wada päätti viime joulukuussa, että Venäjä suljetaan kansainvälisestä urheilusta neljäksi vuodeksi. CAS käsittelee asiaa marraskuussa.


Kiina ja USA nokittelevat nyt viisumirajoituksilla – Kiina aikoo asettaa rajoituksia ”röyhkeästi” Hongkongin asiaan puuttuneille

yle 12:20 29.06

Yhdysvallat ilmoitti viime viikolla viisumirajoituksista kiinalaisviranomaisille Hongkongin tilanteen takia.


Frendit-näyttelijä näpäytti sarjaa monimuotoisuuden puuttumisesta - ei kutsuttu enää sarjaan

iltalehti 12:47 28.06

Sherri Shepherd uskoo vitsinsä olleen sarjan kirjoittajille liikaa. Suosittu Frendit-sarja on saanut osakseen paljon kritiikkiä vuosien saatossa. Viimeisin kohu syntyi, kun yhdessä jaksossa Rhonda-hahmoa näytellyt Sherri Shepherd jakoi kokemuksensa sarjan syrjivästä asenteesta. Asiaa kommentoi Shepherdin luvalla popkulttuurikommentaattori Jawn Murray.


Ex-pariskunta Kourtney Kardashianin ja Scott Disickin ympärillä velloo romanssihuhuja – näin fanit spekuloivat asiaa

mtv 18:02 26.06

Fanit ovat seuranneet ex-pariskunnan liikkeitä viimeaikoina silmät tarkkana. 


Kommentti: Vain yhden suomalaisen NHL-pelaajan nimellä voi spekuloida – ja ainakin yksi valinta Hall of Fameen meni väärin

MTV 11:47 25.06

Suomalaisista NHL-pelaajista vain Jere Lehtisellä on lähitulevaisuudessa asiaa Hockey Hall of Fameen. Ainakaan kunniagalleriaan nyt valittu Marian Hossa ei sinne vielä kuulu, kirjoittaa MTV Urheilun Kasperi Kunnas.


THL: Ravintoloiden auki­olo ei ole kiihdyttänyt korona­tartuntoja

iltasanomat 11:23 25.06

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen kommentoi asiaa sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilannekatsauksessa torstaina.


5 asiaa, jotka Suomi tekee toisin, jos koronan toinen aalto iskee

yle 19:53 24.06

Moni asia on muuttunut keväästä. Yksi niistä on Suomen laki.


Hirmuhelteet saapuvat Suomeen – nämä kolme asiaa tekevät vaarallisen yhdistelmän

iltasanomat 11:27 24.06

Erittäin tukala helle korventaa maan etelä- ja keskiosia torstaista viikonloppuun saakka.


Hot topics