Suojasää roskaannuttaa metsän latuja

lähde: Veksi.com 22:27 19.12

Viime viikkoina Paloheinän ladut ovat olleet erinomaisessa kunnossa runsaiden lumisateiden ja pakkasten vuoksi. Tilanne muuttuu kuitenkin nopeasti sään lämmetessä.

Suojasää kohtelee eri latuosuuksia hyvin eri tavoin. Tykkilumi kestää suojakeliä hyvin ja Paloheinän uusi kolmonen tulee säilymään hyvässä kunnossa. Ladut voidaan ajaa päivittäin vaikka keli on suojainen. Riittävän paksu tykkilumikerros mahdollistaa latujen päivittäisen huoltamisen.Tilanne on kuitenkin toisenlainen avonaisella peltolenkillä. Luonnon lumi muuttuu parhaassakin tapauksessa jäiseksi. Ladut ovat jäiset vaikka ne olisikin juuri ajettu. Tasainen peltolatu on nopea hiihdettäessä tasatyönnöllä tai vapaalla. Vapaa hiihtotapa on liukkauden takia monille ongelmallinen, koska varsinkin iäkkäämmillä hiihtäjillä tulee tasapainon kanssa haasteita.

Perinteisen sukset ovat ongelmalliset jäisellä alustalla. Useimmat voiteluvapaat sukset toimivat huonosti. Myös perinteisten suksien voitelu keskivertohiihtäjälle on ongelmallista. Liistereiden kanssa voitelu on monille tuurin peliä.

Nykyaikaiset pitokarvasukset toiminevat parhaiten perinteisen suksista jonkin verran jäisellä alustalla. Jäisellä pinnalla tasatyöntö on varmin tapa edetä latuja pitkin.Metsäladut menevät nopeasti heikkoon kuntoon. Ladut muuttuvat jäisiksi ja roskaantuvat. Roskat tarttuvat voideltujen suksien pohjaan ja meno muuttuu tahmaiseksi jo pienenkin hiihtolenkin jälkeen.

Tänään 19.12.2022 ladulla oli paikoin jonkin verran roskia ja ladut alkoivat olla jäisiä. Kapeat ladut kärsivät nopeammin kuin esimerkiksi latu Niskalasta Pitkäkoskelle.

Kaiken kaikkiian olemme saaneet nauttia erinomaisesta talven tulosta hiihdon parissa. On ollut vuosia, jolloin vain tykkiladut ovat tarjonneet mahdollisuuden hiihdon harrastamiseen. Nyt näyttäisi talvesta tulevan erinomainen hiihdon harrastajille.


Backaksen alepa

lähde: Veksi.com 17:08 17.12

Asiakkaat saavat tehdä joulunajan ruokaostoksensa rauhassa Backaksen alepassa. Ihmiset ovat ryysänneet läheiseen Jumbon kauppakeskukseen, jossa joulunajan rauhasta ei ole tietoakaan.

Alepan kassalla ei tarvitse jonottaa ostosten kanssa. Paras tapa välttää joulustressiä.


Paloheinän latujen tilanne 16.12.2022

lähde: Veksi.com 16:45 16.12

Laaksosta Paloheinään ladut on ajettu kaksi päivää sitten. Monin paikoin laduilla myös kävellään. Kovat pakkassäät säilyttävät ladut kuitenkin hyvässä kunnossa kyseisellä osuudella.

Paloheinän lenkkejä 1.8, 3 ja 5 kilometriä ei ole ajettu. Tykitettäviä latuja 1.8 ja 3 lumetetaan tällä hetkellä. Tykkilumi kestää suojasäätä huomattavasti paremmin kuin luonnon lumi. Ensi viikolla on odotettavissa suojasäätä ja monin paikoin luonnon lumen ladut menevät huonompaan kuntoon.

Paloheinässä on täysi lumetus käynnissä. Tykkilumella varmistetaan ainakin 1.8, 3 ja 1 km pelto-osuuden toiminta läpi kauden. Myös harjoittelulatu pysyy kunnossa suojasäällä.Pitkäkosken ja Niskalan välillä ladut ovat viimeisen päälle kunnossa. Syksyllä ulkoilureittiä on levennetty ja nyt siihen voidaan ajaa leveämpi latu.Myös peltolenkki on aivan erinomaisessa kunnossa.5 km lenkillä oleva vaarallinen lasku näyttää tältä.Itä-Pakilassa latujen kunnostuksesta on jo joitakin päiviä. Ladulla myös kävellään. Ladut ovat kuitenkin suhteellisen hyvässä kunnossa.

Taivaskallio - Paloheinä latu

lähde: Veksi.com 15:56 16.12

Tilanne 16.12.2022. Latu on ajettu virallisen tiedon mukaan viimeksi 10.12.2022. Tämän jälkeen on kuitenkin satanut runsaasti lunta. Näin latujen olisi pitänyt peittyä paksun lumikerroksen alle. Käydessämme paikan päällä tarkastamassa latu-urat olivat kuitenkin selkesäti nähtävillä.

Ladulla on sekä kävelty että hiihdetty. Oletettavasti latu pysyy suhteellisen hyvässä kunnossa ainakin viikonlopun yli.

Suosittelemme kaikkia lähiseudun asukkaita käymään hiihtämässä mahdollisuuksien mukaan. Latu on luonnonlumilatu, joka ei kestä suojasäätä.

Kuvat ovat Itä-Pakilan kohdalta. Ensimmäinen Itä-Pakilasta Tuomarinkylään päin.Kuva Itä-Pakilasta Oulunkylään päin.
Talma rinteiden tilanne 15.12.2022

lähde: Veksi.com 22:11 15.12

Talman harjoittelurinne, parkki ja perherinne ovat avoinna. Rinteet olivat loistavassa kunnossa kuten odottaa saattaa.

Talma on auki toistaiseksi arkisin kello 16-20.30 ja viikonloppuisin 10-18. Tapaninpäivänä kello 10-18 ja joulun välipäivinä 10-20.30. Arki iltaisin väkeä valuu hiljalleen rinteeseen. Kello 18-19 on hisseissä jonkin verran jonoa.

Talman rinteissä on arki-iltoina hyvin tilaa.Vielä ennen kuutta hisseissä saa olla melko rauhakseen.


Parkkipaten virheelliset valvontamaksut

lähde: Veksi.com 20:47 14.12

Pysäköinnin valvonnasta on tullut villiä yksityisoikeudellisten valvontayritysten myötä. Yksityisoikeudellisia valvontamaksuja jaetaan mielivaltaisin perustein sillä oletuksella, että ne maksetaan.

Satunnaiset rohkeat ihmiset ovat kiistäneet sopimuksen synnyn ja useat ovat voittaneet kyseiset valvontafirmat oikeudessa. Suuri osa valitettavasti kuitenkin maksaa kyseiset tarpeettomat maksut ja pysäköinnin villi länsi jatkaa kuten ennenkin.

Käydään aluksi hieman läpi tätä sopimuksen syntyäPysäköintiyritysten mukaan sopimus syntyy, kun ajoneuvon kuljettaja pysäköi ajoneuvonsa firman valvomalle alueelle. Sopimus syntyy luonnollisesti ajoneuvon kuljettajan ja yrityksen välille. Mikäli kuljettaja jättää maksamatta valvontamaksun, sitä aletaan periä joko ajoneuvon haltijalta tai omistajalta. Tällöin on erittäin tärkeätä valvontamaksun saajan toimesta kiistää kyseinen sopimuksen syntyminen.

Otetaanpa esimerkiksi muutama liikennemerkki ja pysäköinnistä ilmoittaminen. Seuraavassa on kaksi virallista pysäköinnistä kertovaa liikennemerkkiä.Vasemmanpuoleisen pysäköinti kielletty -liikennemerkin yhteydessä lisäkilpi kieltää pysäköinnin arkisin kello 8-17. Tuolloin voi pysäköidä puoleksi tunniksi, mutta on muistettava käyttää kiekkoa. Muina aikoina pysäköinti on sallittu. Eli arkisin ennen kello 8 tai kello 17 jälkeen ei saa pysäköidä lainkaan. Lauantaisin ja sunnuntaisin vapaasti.

Oikenpuoleisen pysäköintipaikan merkin yhteydessä lisäkilpi sallii 30 minuutin pysäköinnin arkisin 8-17. Muina aikoina pysäköinti on vapaata siis myös arkisin.

Seuraavaksi esimerkki Parkkipaten yksityisoikeudellisesta valvontamerkistä. Kyseessähän ei ole mikään virallinen pysäköinnistä kertova liikennemerkki vaan yrityksen tavasta luoda mielikuva mahdollisesta pysäköinistä. Samankaltaisia merkkejä käyttävät myös muut firmat.Oheiseen merkkiin on iloisesti sekoitettu pysäköintikieltoalueen merkki ja pysäköinnin sallivat lisäkilvet. Käytännössä kyseessä on pysäköintikieltoalue ja lisäkilvillä ei ole merkitystä. Käytännössä kyseessä on pysäköintikieltoalue, joka on aina voimassa. Kuluttajalle eli pysäköintivirheen maksajalle on haluttu kertoa mahdollisuudesta pysäköidä niin sanottujen pysäköinnin sallivien lisäkilpien avulla.

Armollisesti pysäköinnin valvontaa tekevä yritys jättää perimättä valvontamaksut silloin kuin heidän mielestään niin on soveliasta tehdä.

Vinkkejä virheellisen yksityisoikeudellisen valvontamaksun saajalleJos olet saanut aiheettoman yksityisoikeudellisen valvontamaksun, toimi seuraavasti:

Ensimmäinen tärkein tekijä on kiistää kyseisen sopimuksen synty vedoten seikkaan, että et ole ajoneuvon kuljettaja. Todistusvelvollisuus sopimuksen syntymisestä on valvontayrityksellä.

Se kenelle kiistäminen tehdään riippuu siitä kuka on maksun lähettäjä. Jos maksun lähettäjä on valvontayritys, se tehdään valvontayritykselle suoraan. Jos maksun on lähettänyt perintäyritys, on kiistettävä sopimuksen syntyminen perintäyritykselle.

Perintäyritys on yhteydessä valvontaa harjoittavaan firmaan ja sieltä tulee vuoren varmasti vastine, jossa väitetään juuri sinun tehneen tämän virheellisen sopimuksen. Todistusvelvollisuus sopimuksen syntymisestä on edelleen heillä ja kiistä tekemästä aiheeton sopimus pysäköintifirman kanssa.

Perintäyritysten tehtävänä on periä yritysten saatavia. Useimmat yritykset ovat ulkoistaneet saataviensa perinnän ulkoisille toimijoille. Se, että maksumuistutus tulee perintäyritykseltä ei tarkoita, että olet velvoittu maksamaan sen. Voit kiistää sen, jos se on aiheeton.

Olet lähes aina jättänyt maksamatta aiheellisen laskun, kun saat kirjeen perintäyritykseltä, mutta et aina. Kun perinnän aihe on yksityisoikeudellinen valvontamaksu, on aina syytä miettiä maksun aiheellisuutta. Aiheettomasti niitä ei pidä maksaa tai villi länsi pysäköinnin valvonnasta jatkuu tästä maailman tappiin.

Tärkeinä on kuitenkin kiistää sopimuksen syntyminen. Osoittamisvelvollisuus sopimuksen syntymisestä on pysäköinnin valvontaa harjoittavalla yrityksellä.

Tee kiistäminen yrityksen nettisivujen kautta ohjeiden mukaan ja tallenna jokainen vaihe. Lähetä sähköpostilla sama viesti täysin samalla sisällöllä laskun lähettäjälle. Näin sinulle jää todiste siitä, että olet tehnyt kyseisen reklamaation. Nettisivujen kautta sinulle ei jää yleensä mitään kättä pidempää osoittaaksesi reklamaation teosta. Sähköposti on todiste ja säästä se.

Jos pysäköintiyritys haastaa sinut aiheettomasti oikeuteen, voit todistaa reklamaation sähköpostisi avulla. Muussa tapauksessa olet melko pitkälle pysäköintifirman armoilla.

Kuinka välttää yksityioikeudelliset valvontamaksut?Paras tapa yksityisoikeudellisten valvontamaksujen välttämiseksi on jättää pysäköimättä kyseiselle alueelle.

Käydään tätäkin läpi esimerkin kautta.

Kartanonkoskella Vantaalla on ruokakauppa, jonka pihassa on Parkkipaten valvoma pysäköinti ja viereisellä K-Market Kartanonkosken pihalla ei ole valvontaa. Et tule saamaan yksityisoikeudellista valvontamaksua K-Market Kartanonkosken parkkipaikalta – et koskaan.

Yksinertaista eikö totta!

Voinko sitten pysköidä kuinka tahansa muualla?Et voi.

Julkisilla teillä kunnallinen pysäköinnin valvonta suorittaa valvontaa ja niitä maksuja on aika turha lähteä kiistämään.

Sama pätee myös yksityisalueella tapahtuvaan pysäköintiin.

Otetaanpa esimerkki.

Kaupan pihalla on seuraavanlainen pysäköinistä kertova liikennemerkki.Kyseisellä alueella saa pysäköidä puoleksi tunniksi ja pysäköinnistä on oltava kiekko osoittamaan pysäköinnin alku. Näitä yksityisiä alueita ei yleensä valvota yhtä tarkasti, mutta väärin pysäköinnistä voi silti saada sakon. Sakon antaa kunnallinen pysäköinnin valvonta ja silloin olet erittäin todennäköisesti pysäköinyt väärin ja virhemaksu tulee maksaa, koska maksu on äärimmäisen harvoin aiheeton.

Seuraava teksti on suoraan Vantaan kaupungin pysäköinnin valvonnan sivuilta.

vantaa.png

Väärin pysäköinnistä saa sakon myös yksityisalueella kuten kaupan pihalla.Langat langattomiin kuulokkeisiin

lähde: Veksi.com 17:26 14.12

Langattomista kuulokkeista on tullut valtavirtaa. Kuulokkeet kuitenkin tippuvat ja hukkuvat helposti. Onneksi tähän ongelmaan on olemassa ratkaisu.

Markkinointimiehet ja -naiset ovat kuunnelleet käyttäjien toiveita. Häviävien kuulokkeiden ongelmaan on keksitty ratkaisu. Langattomiin kuulokkeisiin on nykyään saatavana langat. Elago AirPods hihna kytkee kuulokkeet kätevästi toisiinsa nimensä mukaisesti hihnan avulla.

Kuva näyttää kuinka kätevästi hihna kiinnitetään kuulokkeisiin.Näyttävä hihna on hieno asuste-elementti.


Paloheinän latujen tilanne 14.12.2022

lähde: Veksi.com 16:54 14.12

Paloheinä. ">Paloheinä. latujen tilanne on päivitetty. Voi hakea viimeisimmän tilanteen krijoittamalla hakukenttään Paloheinä. Näin haet uutisia aiheesta Paloheinä.

Voi t myös siirtyä uudempaan päivitykseen seuraavasta linkistä Paloheinä. ">Paloheinä. latujen tilanne 16.12.2022

Veksi.comin hiihtotarkastajat jalkautuivat puolelta päivin tarkastamaan Helsingin latujen tilannetta. FI.SÄÄ.TV ennusteen mukaan aurinkokin voi pilkistää monin paikoin ja niinhän se tekikin.

Latukoneen kuljettajat ovat ajaneet ladut pääosin Laaksosta Haltiala. n.">Haltiala. n. Myös suurin osa metsäladuista on ajettu. Latujen kunto on erinomainen.

Vaikka tällä hetkellä lunta sateleekin hiljalleen, on odotettavaa latujen pysyvän hyvässä kunnossa iltaan asti. Ennusteen mukainen ajoittanen lumisade ei tule muuttamaan tilannetta oleellisesti.Tuulinen sää on tiputtanut runsaasti roskia laduille viime päivinä. Uusi lumi on peittänyt roskat. Vain satunnainen havunneulanen tai oksan pätkä pilkistää sieltä täältä. Hiihtokeli on erinomainen myös metsässä pertsalla. Näin välillä Laakso Haltiala.Latuja on ajettu tähän mennessä runsaasti. Ihmisiä on jo joukoin hiihtämässä myös päiväsaikaan. Latuja on niin paljon, että väkeä ei juurikaan laduilla näy. Kaikille on riittävästi tilaa hiihtää omaan tahtiin.
Sähkökatkokset ovat mahdollisia

lähde: Veksi.com 19:43 12.12

Suomessa on edistetty ympäristöasoita ja otettu globaali ilmaston lämpeneminen vakavasti. Sen seurauksena sähkökatkokset ovat nyt mahdollisia.

Pääministeri Sanna Marin on erityisesti ajanut siirtymää fossiilisista energialähteistä päästöttömään energiatalouteen. Muut hallituspuolueet ovat olleet kilpaa toitottamassa vihreää siirtymää. Oppositio on aivan yhtä syyllinen meneillään olevaan tilanteeseen. Samoja virheitä ajavat muutkin pääpuolueet.

Kivihiiltä tupruttelevia voimaloita on korvattu tuulivoimalla. Tarpeettomat kivihiilivoimalat on purettu.


Suomessa tuulee melkein aina. Näin ollen tuulivoima on järkevä energiavaihtoehto. Tuuli ja hiilivoiman saatavuudessa on kuitenkin ero. Hiilellä voi tuottaa energiaa milloin vain. Tuulella vain silloin kun tuulee.

Suomessa kovilla pakkasilla harvemmin tuulee. Kovilla pakkasilla on kuitenkin lämmittämisen tarve suurempi kuin lämpimämmällä ilmalla. Esimerkiksi kesällä ei usein tarvitse lämmittää ollenkaan.

Tulevana talvena on mahdollista, että sähköä ei riitä kaikille. Suomessa on mahdollisesti tulossa sähköpula. Tällöin sähköä ei tuoteta riittävästi kattamaan kulutusta. Sähköpulan aikana sähköt katkaistaan osalta käyttäjiä. Ja luonnollisesti sähkölämmitteiset talot alkavat viilenemään välittömästi.

Tilanne tuskin on kaukolämmöllä lämpiävässä asunnossa sen parempi. Kaukolämmön kiertovesipumppu tarvitsee sähköä ja se sammuu sähkökatkon aikana. Kaukolämmitteiset talot viilenevät ihan yhtä lailla.Maaseudulla tilanne on aivan toinen. Maaseudun ihmiset ovat tottuneet huolehtimaan omista asioistaan ja jokaisesta maatalosta löytyy leivinuuni. Leivinuunissaa kun polttaa puita niin koti lämpiää kivasti siinä sivussa. Leivinuunissa voi myös leipoa vaikka pullaa sitten kun puut ovat palaneet.


Paloheinän tykkilatu on ajettu juuri

lähde: Veksi.com 17:05 12.12

Paloheinän ladut ovat keliin nähden erinomaisessa kunnossa. Peltoladulla tuuli kinostaa luonnollisesti ladulle lunta. Kahdelta ladut olivat vielä erinomaisessa kunnossa.


Metsässä tuuli on luonnollisesti tuonut roskaa tuulen mukana. Metsässä hiihtäminen on kuitenkin miellyttävämpää kuin aukealla. Myös latu-urat metsässä ovat suhteellisen hyvässä kunnossa.Lisäksi tykkilatu on ajettu aivan äskettäin.Aukealla tilanne muuttuu jatkuvasti lumen kinostuessa tielle ja latu-uralle.
Cristiano Ronaldo katselee loput pelit telkkarista

lähde: Veksi.com 20:03 10.12

Cristiano Ronaldo on tunnetusti kokematon häviäjä. Tänään hänellä oli mahdollisuus tähän uuteen aluevaltaukseen. Ronaldo katseli vaihtopenkiltä, kun Marokko teki avausmaalin pelin ensimmäisellä jaksolla.Kylmähermoisen valmentajan hermot pettivät toisella jaksolla ja näin Ronaldo kömpi vaihtopenkiltä kentälle. Varsinaisen peliajan loppupuolella hän osoitti kykenevänsä ratkaisun tekoon. Valitettavasti hyvä yritys jäi yritykseksi.

Portugalin tasoitus jatkoajan loppupuolella oli hyvin lähellä Pepen puskiessa kohti maalia. Valitettavasti se ei aivan riittänyt.Jatkoaikaa tuomarit antoivat 8 minuuttia. Odotettavissa oli muutama lisäminuutti säälistä, koska Marokko pelaili melkolailla aikaa. Tunteeton tuomari vihelsi pelin poikki 5 sekuntia yli 8 minuutin.


Lumisateet hiipivät etelästä

lähde: Veksi.com 23:21 09.12

Etelästä päin saapuvat mustat pilvet hiipimällä. Haltialan pellot peittyivät hiljalleen sumun verhoon.

Huomenna on odotettavissa rankkoja lumisateita, kylmää ja tuulta.


Mustilla ja valkoisilla kanoilla on eroa

lähde: Veksi.com 16:11 09.12

Musti on koira.


Syökö kala

lähde: Veksi.com 16:09 09.12

Eihän se ilmankaan voi elää.


Uusi bussilinja 600 on aivan jäätävän huono

lähde: Veksi.com 21:50 08.12

Bussilinja 600 on uusin runkolinja lentokentän ja rautatieaseman välillä mutta se on aivan p*****


Paloheinään tehdään latuja

lähde: Veksi.com 20:18 08.12

Paloheinän metsälenkin ladut on pohjattu, mutta latu-uraa ei ole vielä. Näin metsälatuja käyttävät lähinnä luistelijat. Latu-ura on peltolenkillä Paloheinän majalta Niskalaan asti.
Ladut on myös pohjattu luistelua varten, mutta pohja on pehmeä.


Possu hyppäsi bussin kyytiin.

lähde: Veksi.com 18:13 08.12

Vau! Ensimmäistä kertaa minulla on possu kyydissä, kuljettaja huudahti.

No, en minä nytkään olisi tullut, mutta mopostani loppui bensa, possu vastasi


Sofia ja Martina

lähde: Veksi.com 14:19 03.12

Sofia ja Martina olivat lähteneet vähän viihteelle kaupunkiin kaksin ilman aviomiehiään. Valomerkin jälkeen he lähtivät kotimatkalle, ja lähellä kun asuivat, päättivät taittaa matkan kävellen.Matkan varrella oli hautausmaa, jonka poikki naiset päättivät oikaista. Kesken matkan kummallekin tuli kuitenkin yllättäen vessahätä, joten kumpikin teki tarpeensa pusikkoon. Paperia heillä ei tietenkään ollut, joten Sofia päätti käyttää pyyhkimiseen alushousujaan ja heitti ne sitten pois. Martina tuumi, ettei viitsi haaskata hyviä alushousujaan moiseen, ja nappasi läheiseltä tuoreelta haudalta kukkakimpun koristenauhan ja käytti sitä. Helpottuneina vaimot palasivat kotiin.Seuraavana päivänä Sofia n ja Martina n aviomiehet juttelivat kahvikupillisen ääressä:

"Olen vähän huolissani vaimoni käytöksestä", Tiinan mies sanoi. "Hän tuli eilen illalla kotiin ilman alushousuja!"

"Ei tuo vielä kovin paha ole", Leenan mies vastasi. "Minun vaimoni tuli kotiin perseessään kortti, jossa luki 'Kaipauksella muistaen, Helsingin mieskuoro'."


Insinööri ja salama

lähde: Veksi.com 14:16 03.12

Mitä yhteistä on insinöörillä ja salamalla?

Ensin välähtää.

Sitten korjataan vahingot.


Autotallivarkaat

lähde: Veksi.com 14:12 03.12

Nurmoolaasen Pertin mennessä nukkumaan toissailtana, hänen vaimonsa kertoi jättäneensä valot päälle autotalliin. Pertti lähti takaovelle sammuttaakseen valot, mutta näkikin autotallissa varkaita kähveltämässä arvokasta kesärengassarjaa.Pertti soitti poliisille, joka kysyi, onko joku murtautunut myös asuntoon. Pertti sanoi, ettei ollut. Poliisi sanoi sitten, että kaikki poliisiautot olivat varattu...ja ja neuvoi lukitsemaan asunnon ovet. He lähettäisivät auton heti, kun jokin niistä vapautuu.

Pertti sanoi selvä, sulki puhelimen ja laski kolmeenkymmeneen.Sitten hän soitti uudestaan poliisille: "Terve, soitin äskettään, koska meillon väkiä rosvoamas autotallista renkahia. Ei tarvitte tulla enää. ammuun ne". Sitten Pertti laski luurin paikoilleen.Muutamassa minuutissa tuli kuusi poliisiautoa, erikoisjoukkojen Musta-Maija, helikopteri, paloauto ja kaksi ambulanssia. Poliisi t vangitsivat varkaat paikan päällä.

Sitten yksi poliiseista sanoi Pertille: "Mun miälestä sää sanoot, notta olit ampunu rosvot".

Pertti vastasi: "Mun miälestä sää sanoot, jottei teillä ollu vapahia autoja."


Uusi Telkkari.org

Huumoria: Sofia ja Martina

Kuinka hyvin selviät populaari­musiikin yleis­tieto­visasta? Testaa tietosi 25 kysymyksellä!

USA:n ulkoministeri Blinken matkustaa Lähi-itään – tapaa Israelin ja palestiinalaisalueiden johtoa keskellä jännitteistä tilannetta

Sohvaperunat-sarjan Pinja ja Sanna paljastavat, mikä ohjelma herättää eniten keskustelua: "Sitä on ihana katsoa"

USA:n ulkoministeri Blinken Lähi-itään – tapaa Israelin ja palestiinalais­alueiden johtoa keskellä jännitteitä

???????????: ? ?????????? ?????????? ???????? ????? ??????? ???? ?? ?????????

Huumoria: Paloheinän latujen tilanne 16.12.2022

Fingerpori 28.1.2023

Nukun paremmin kun vauva on vieressä

Kamala luonto 28.1.2023

Samu Haber palasi Porvoon studioille, mistä kaikki alkoi – ennen debyyttialbumia hänellä oli vain suuria unelmia ja sata hylkäystä: "Halusin valloittaa vähintään maapallon"

Kuinka hyvin selviät populaari­musiikin yleis­tieto­visasta? Testaa tietosi 25 kysymyksellä!

Lauri Markkanen johdatti Utahin tärkeään voittoon

Herttuatar Sarah Ferguson lensi Lisa Marie Presleyn hautajaisiin – lausui oman näkemyksensä ystävänsä kuolinsyystä

Kommentti: 3,5 vuotta sitten Juulia Turkkila kaatui Matthias Versluisin päälle karuin seurauksin – näin pari nousi EM-sensaatioon

ZZ Top -tähti Billy Gibbons kahdelle keikalle Suomeen

Sofia Tuomola luo uraa Isossa-Britanniassa OnlyFansin parissa – paljastaa, kuinka Big Brother vaikutti tuloihin

Pohjois-Korea kiistää toimittaneensa ohjuksia Venäjälle

Hallituksen vaatimukset poliisijohtoa kohtaan kiristyvät Ruotsissa

HUSin verkkosivujen häiriö johtui "kolmannen osapuolen haitanteosta" – ongelman selvitystyöt jatkuvat

Lapsiin kohdistuneista seksuaali­rikoksista tuomittu rokkari on pian vapaalla jalalla

Katso kuvat | Lappeenrannan urheilutalossa kilpacheerleading-joukkueet tekivät ihmispyramideja ja huudattivat yleisöä – "Let's go Loma!"

Islantilaistähti ei saanut täyttä palkkaa raskausajaltaan – sai nyt mieluisan uutisen

Jääkiekko | HPK:n naisten hurja voittoputki jatkui – naisten NHL-sarjan suunnitteluunkin osallistunut Noora Räty pelasi pitkästä aikaa ilman kipuja ja torjui nollapelin

Podcast: Rita Behmiltä yllättävä paljastus hänen ja Pikku G:n Solmussa-jättihitistä: ”En ole saanut euroakaan rojalteja”

Keihäänheittäjä Janne Läspä, 21, lyttäsi varusmiespalvelusta – formulalupaus latasi nyt oman kantansa: ”Totuus on...”

Sairaalahuvipuisto tuo iloa pienille potilaille