"Viesti aseenomistajille" – Myös kouluampujan vanhemmat syytteeseen Yhdysvalloissa

yle 21:02 03.12

Michiganin kouluampumisessa kuoli tiistaina neljä oppilasta. Erikoisen tapauksesta tekee se, että nyt myös kouluampumisista syytetyn teinin vanhempia vastaan on nostettu syytteet.


Rattijuopon poskeen oli tatuoitu Teslan logo – ajeli 90-luvun pakettiautolla

stara 15:00 03.12

Poliisin pidätyskuvat ovat normaali tapa ikuistaa rikoksesta epäilty Yhdysvalloissa. Kuvat


Viihdelehti Stara.fi

stara 15:00 03.12

Poliisin pidätyskuvat ovat normaali tapa ikuistaa rikoksesta epäilty Yhdysvalloissa. Kuvat


Ei herkille! Alppihiihtäjä laski rajusti ulos – oksa teki reiteen karmeaa jälkeä

iltalehti 08:48 03.12

Adrien Theaux laski ulos ja loukkaantui Yhdysvalloissa. Ranskalainen Adrien Theaux laski ulos karmein seurauksin Copper Mountainin Super-G-radalla Coloradossa marraskuun lopussa. Theaux täräytti rinteestä metsään, jossa puun oksa teki ison reiän hänen reiteensä. 37-vuotias laskija kuljetettiin sairaalaan, jossa hänet leikattiin. Tuloksena miehen jalkaan ja kyynärpäähän jäi komeat leikkausarvet.


Tutkimus: Korona­­virus on levinnyt metsästäjistä peuroihin Yhdysvalloissa – siihen sisältyy riski

iltasanomat 20:17 02.12

Yhdysvalloissa puhutaan nyt covid-peuroista, sillä koronavirus näyttää levinneen metsästäjistä valkohäntäpeuroihin, tuore tutkimus toteaa.


Koomisen lyhyt kokous – MLB:ssä alkoi työsulku, sopu kaukana

iltalehti 20:17 02.12

Edellinen työtaistelu nähtiin 90-luvun puolivälissä. Yhdysvalloissa ja Kanadassa toimiva baseballsarja MLB ajautui pelaajiensa kanssa työsulkuun. Peleihin työsululla ei näillä näkymin ole vaikutusta, sillä kausi 2021 päättyi marraskuun alussa. Kausi 2022 alkaa maaliskuussa, ja vaikka osapuolet ovat tällä hetkellä neuvotteluissa kaukana toisistaan, odotetaan sovun syntyvän ennen seuraavaa kautta.


Täysin kokematon Nathan, 20, kuoli nyrkkeily­kehässä – "Kehätuomari joi alkoholia”

iltalehti 17:10 02.12

Nyrkkeilytapahtuman turvajärjestelyt olivat erittäin puutteelliset. Yhdysvalloissa nuori collegeopiskelija, Nathan Valencia, menehtyi, kun hän osallistui hyväntekeväisyytenä järjestettyyn nyrkkeilyotteluun. Valencian, 20, kuolema on järkyttänyt Las Vegasissa, ja hänen perheensä ja sen asianajajien mukaan nyrkkeilytapahtumaan liittyy monta laiminlyöntiä.


Suomi mainittu! Amerikka­laisessa Variety-lehdessä hämmästellään sitä, että Nokia valmisti ensin kumisaappaita

iltalehti 08:36 02.12

Variety-lehden tuoreessa uutisessa kerrotaan Nokian menestystarinan ensiaskeleita kuvaavasta Made in Finland -sarjasta. C Moren uutuussarja Made in Finland – tarina Nokiasta näkee päivänvalon ensi keväänä, ja uutuussarja on ylittänyt uutiskynnyksen myös Yhdysvalloissa. Variety-lehden tuoreessa artikkelissa kerrotaan sarjan kuvauksista ja hämmästellään sitä, millainen tarina Nokian taakse kätkeytyy. – Melkein jokainen yli kolmekymppinen on omistanut Nokian puhelimen jossain vaiheessa elämäänsä, mutta vain harva tietää, että ikoninen brändi luotiin suomalaisyrityksessä, joka oli aiemmin erikoistunut kumisaappaiden valmistamiseen, Variety valottaa artikkelissaan Nokian taustoja amerikkalaislukijoille.


Kirjeenvaihtajalta: Yhdysvalloissa on aina tilanne päällä ja kriisi muhimassa

yle 06:10 02.12

Bidenkaan ei tuonut vakautta, joten kirjeenvaihtajien spurtit jatkuvat vaikka silmissä sumenisi, Mika Hentunen arvioi pian päättyvää Yhdysvaltain-pestiään.


Musiikki­legenda Clarence Aventin vaimo surmattiin karmealla tavalla Beverly Hillsissä

iltalehti 04:21 02.12

Legendaarisen musiikkivaikuttajan Clarence Aventin vaimo Jacqueline Avent tapettiin kotonaan ryöstössä. Musiikkilegenda Clarence Aventin , 90, vaimo Jacqueline Avent, 81, tapettiin kotonaan Los Angelesissa Yhdysvalloissa. Ryöstäjät tunkeutuivat parin kotitaloon ja ampuivat Jacqueline n keskiviikkona aamuyöllä paikallista aikaa.


Yhdysvalloissa terveysasiantuntijapaneeli suosittelee Merckin koronaviruspillerin käyttöä

iltasanomat 02:49 01.12

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston (FDA) odotetaan pian antavan luvan lääkkeen hätäkäyttöön.


Mikko Koivun numero 9 katoaa käytöstä – ”Herättää tunteita ja nostaa mieliin muistoja”

iltalehti 22:22 30.11

Suomen NHL-legenda Mikko Koivu on hämillään saamastaan kunnianosoituksesta. Hän aikoo pysyä jääkiekon parissa Suomessa tai Yhdysvalloissa. NHL-seura Minnesota Wild nostaa Mikko Koivu n paidan hallin kattoon 13. maaliskuuta pidettävässä seremoniassa. Sen jälkeen seurassa ei kukaan enää käytä pelinumeroa yhdeksän. Turkulainen on maanantaina julkaistusta asiasta hieman hämillään.


Kim, 16, löydettiin murhattuna autio­maasta vuonna 1979 –?Las Vegasin poliisi kertoi löytäneensä viimein tekijän

iltasanomat 20:49 30.11

Yhdysvalloissa on jälleen onnistuttu ratkaisemaan vuosikymmeniä vanha murhamysteeri dna-näytteen avulla.


Yhdysvaltoja ravisuttaa ennennäkemätön irtisanoutumisten aalto – kymmenet miljoonat työntekijät jättäneet aiemman työnsä

yle 19:27 30.11

Pelkästään heinäkuussa Yhdysvalloissa irtisanoutui ennätykselliset 4,9 miljoonaa työntekijää. Määrä vastaa lähes kolmea prosenttia maan työvoimasta. Irtisanoutuneiden määrä on pysytellyt yli neljässä miljoonassa myös elo- ja syyskuussa.


Joululoman hittituote: Viinisukat takanreunukselle

stara 19:00 30.11

Yhdysvalloissa on tapana jättää joulusukat takan reunukselle. Ideana on, että


Kaksi miestä ampui toisensa samaan aikaan – Helsingin kisojen maailman­mestari kuoli

iltalehti 09:27 30.11

Emmit King on kuollut. Yleisurheilun ensimmäisissä maailmanmestaruuskisoissa Helsingissä vuonna 1983 kultaa voittanut pikajuoksija Emmit King , 62, on kuollut ammuskelussa Yhdysvalloissa, kertoo NBC. King oli osallisena ammuskelussa Birminghamin kaupungissa Alabaman osavaltiossa sunnuntaina. Viranomaisten mukaan Bessemerin esikaupunkialueella sattuneessa ampumavälikohtauksessa oli osallisena King in lisäksi toinen mies.


Vuoto rahankuljetusautossa – moottoritie peittyi seteleihin Yhdysvalloissa

stara 07:00 29.11

Rahaa sataa harvemmin taivaalta, mutta joskus yllättävät tilanteet voivat johtaa


Adele rikkoo ennätyksiä yksi toisensa perään: ”30” nousi parissa päivässä vuoden myydyimmäksi

iltalehti 02:33 28.11

Adelen uutuusalbumia myytiin puoli miljoonaa kertaa heti julkaisunsa jälkeen. Brittilaulaja Adelen odotettu uusi albumi 30 on noussut ryminällä listojen kärkeen ja samalla rikkonut roppakaupalla ennätyksiä. Adelen ennätyksellinen paluu listoille on ollut suorastaan jättimenestys, sillä albumista tuli vuoden myydyin julkaisu Yhdysvalloissa vain kolme päivää sen julkaisun jälkeen MRC Datan julkaisemien tilastojen mukaan. Yhdysvalloissa 30 syrjäytti parissa päivässä myydyimmän albumin kärkipaikalta Taylor Swiftin Evermoren, jota on myyty 462 000 kappaletta tämän vuoden aikana. Lauantaihin mennessä levyä on myyty jo yli 660 000 kappaletta.


Herrasmies, 188 senttiä, kaksi rokotetta, toiveissa ihastua: rokotetieto jakaa Tinderissä myös osaa suomalaisista

yle 12:40 25.11

Britanniassa ja Yhdysvalloissa deittipalvelut ovat tehneet yhteistyötä viranomaisten kanssa ja palkinneet rokotetietonsa paljastavia käyttäjiä supertykkäyksillä.


Haluatko lukea lisää?