Venäjä lopetti sähkönmyynnin Suomeen, ja se kirittää energia-alaa irti fossiilisista polttoaineista – näin Helsinki saa pian sähkönsä

yle 06:18 20.05

Kantaverkkoyhtiö Fingrid investoi lähivuosina kolme miljardia euroa sähköverkkojen vahvistamiseen. Jatkossa ydin- ja tuulivoimaa saadaan tuotua kauempaa Suomesta pääkaupunkiseudulle, jossa sähkönkulutus vain kasvaa.


Venäjän sotatoimet nopeuttavat siirtymistä uusiutuviin energialähteisiin – Näin Helsinki saa sähköä, kun venäläisen hiilen poltto loppuu

yle 06:18 20.05

Kantaverkkoyhtiö Fingrid investoi lähivuosina kolme miljardia euroa sähköverkkojen vahvistamiseen. Jatkossa ydin- ja tuulivoimaa saadaan tuotua kauempaa Suomesta pääkaupunkiseudulle, jossa sähkönkulutus vain kasvaa.


Elämästä Mesopotamiassa tuhansia vuosia sitten on enemmän kirjallisia lähteitä kuin keskiajan Suomesta – näyttely kertoo suomalaispanoksesta muinaisen Lähi-idän tutkimuksessa

yle 20:42 19.05

Tuoreessa kirjassa esitellään, mitä muinaisen Lähi-idän suurvalloista ja niiden asukkaista tiedetään, hallinnosta arkeen, uskonnoista tieteeseen. Kansallismuseossa avautunut näyttely esittelee Suomeen päätyneitä löytöjä.


Niinistö: ”Suomesta tulee vahva Naton liittolainen”

iltasanomat 18:52 19.05

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson vierailevat torstaina Yhdysvalloissa tapaamassa presidentti Joe Bidenia.


Millainen Nato-maa Suomesta pitäisi tulla? Uotila ja Lindén väittelevät

iltasanomat 17:08 19.05

Mats Uotila ja Lauri Lindén väittelevät tällä viikolla siitä, millainen Nato-maa Suomesta pitäisi tulla?


Ruotsi hiljensi Tampereen – Suomi taipui hurjassa näytelmässä

iltalehti 19:50 18.05

Ruotsi tarrasi kiinni MM-kisojen B-lohkon ykköspaikkaan ottamalla voittolaukauskisan päätteeksi 3–2-voiton Suomesta. Avauserässä Leijonien otteita leimasi pieni hermostuneisuus. Syötöt eivät osuneet kohdalleen eivätkä lähdöt omalta alueelta onnistuneet toivotulla tavalla Ruotsi n keskialueen tiiviin träpin takia. Tähän asti tehokkaasti toiminut ylivoimapelikään ei tuonut kahdesta mahdollisuudesta huolimatta tulosta.


Turkki on vaatinut Suomesta useita henkilöitä luovutettavaksi – "Osaan on tehty myönteinen, osaan kielteinen päätös", kerrotaan oikeusministeriöstä

yle 17:27 18.05

Turkin mukaan Suomi ei ole suostunut "terroristeja" koskeviin luovutuspyyntöihin. Suomen viranomaisten mukaan Turkista on tullut kymmenkunta luovutuspyyntöä viime vuosien aikana.


Norja marssii ja ilakoi kansallispäivänsä kunniaksi – "syttende mai" tempaa juhlahumuun myös Suomesta muuttaneet

yle 14:48 17.05

Kansallispäivä kerää kansan yhteen Norjan pienimmissäkin kylissä. Kansallispäivä on yhteinen juhla, johon osallistutaan koko perheen voimin.


Jenkeiltä halpamaista sikailua – Suomesta tyly vastaus: ”Ihan älytöntä hölmöilyä”

iltalehti 07:10 17.05

Leijonien maalivahti Jussi Olkinuora ja Iltalehden asiantuntija Annina Rajahuhta tuomitsivat USA:n pelaajien temput. Viihdettä, sikailua ja huonoa peliä. Siinä USA:n saldo toistaiseksi Tampereen MM-turnauksessa.Näköjään voi mennä ihon alle oma suoritus. Me pelattiin tosi hyvin. Se varmasti turhautti niitä, kommentoi Suomen veskari Jussi Olkinuora maanantain voitto-ottelun jälkeen.


Turkin mediassa leviää kovia väitteitä terrorismia tukevasta Suomesta – asian­tuntija avaa uutisoinnin taustoja

iltasanomat 06:30 17.05

Turkkilaismediassa toistuvat väitteet siitä, että Suomi tukisi terroristeja. Asiantuntijan mukaan "terrorismikorttia käytetään aina ja kaikkeen”.


Vasemmistoliiton Mustajärvi: Suomesta ja Venäjän välisestä rajasta on tulossa vastakkain­asettelun raja – suora lähetys käynnissä

iltasanomat 12:42 16.05

Eduskunnan Nato-keskustelussa on puhemies Matti Vanhasen mukaan jätetty puheenvuoropyyntöjä kaikkiaan 154. Natosta ei äänestetä vielä tänään.


Virossa alkaa maan historian laajin sotaharjoitus – Suomesta mukana 240 hengen osasto

yle 06:10 16.05

Siili 2022 -sotaharjoitukseen osallistuu lähes 16 000 sotilasta ja yksitoista maata. Ukrainan sota ei muuttanut harjoituksen sisältöä, mutta kasvatti mukaan halunneiden maiden määrää.


Kun Sanna Mämmi alkoi katsoa Farmi Suomea, mielipide ystävästä muuttui hetkessä täysin: ”Olen todella järkyttynyt”

iltalehti 19:18 14.05

Sanna Mämmi putosi Farmi Suomesta tämän illan jaksossa. Sanna Mämmi putosi Farmi Suomesta tänään Nelosella poikkeuksellisen aikaisin nähdyssä jaksossa. Hänen tunnelmansa olivat hyvät, mutta sittemmin mieli on muuttunut. Sanna on katsonut itsekin sarjaa, mikä on avannut hänen silmänsä. –?Minä olen järkyttynyt. Herranjumala, mitä peliä siellä on pelattu minun pääni menoksi. Minusta on tehty täysin valehtelija, Farmi Suomi Extrassa nähtävää Sanna a harmittaa.


Ruotsalaislaulaja Eva Dahlgren ei saanut töitä kotimaassaan, joten hän päätyi selkeään ratkaisuun – löysi pian Suomesta helpotuksen pulmaan

iltasanomat 16:25 14.05

Eva Dahlgrenin 30 vuoden takainen menestysalbumi sisältää poikkeuksellisen paljon itsetutkiskelua. Nyt hän palaa levynsä tunnelmiin.


Yhdysvallat: Erdoganin kommentit Suomesta ja Ruotsista eivät muuttaneet Turkin asemaa Natossa

iltasanomat 21:48 13.05

Yhdysvaltain puolustusministeriö on selvittänyt asiaa Turkin presidentin kommenttien jälkeen.


Näin tie sotilas­liittoon etenisi Suomen mahdollisen Nato-päätöksen jälkeen

iltasanomat 19:15 11.05

Suomesta voisi tulla Naton tarkkailijajäsen noin kahdessa viikossa sen jälkeen, kun hakemuskirje olisi vastaanotettu Brysselissä.


Allegro-junan tarkastajat tekivät kohtalokkaan virheen – äiti onnistui kaappaamaan lapsensa Suomesta Venäjälle

yle 17:15 10.05

Rajavartijat eivät tienneet, että lapsen huoltajuuden voisi varmistaa väestötietojärjestelmästä. Oikeusasiamies edellyttää rajavartioille lisää koulutusta asiassa.


Junalla Helsingistä Tukholmaan? IL: Voi olla mahdollista parin vuoden päästä

stara 17:00 09.05

Suomesta voi olla lähivuosina mahdollista matkustaa Tukholmaan junalla. Iltalehden mukaan


Love Island Suomesta tuttu fitnessurheilija kärähti dopingista – kolmen vuoden toimintakielto

stara 19:00 07.05

Love Island Suomi -realitysarjassakin mukana ollut fitnessurheilija Mika Vähämäki on


"En voinut uskoa päätöstä" – Wolt-kuski Muhammed Musah halutaan karkottaa Suomesta 5 000 euron tulojen vuoksi

yle 08:17 07.05

Viranomaiset epäilevät Muhammed Musahin suuria tuloja ruokalähettinä. Musah ihmettelee, miksi ahkerasta työnteosta rangaistaan.


Haluatko lukea lisää?