Näkökulma: Pellemaat ulos! Näin MM-lätkästä tulee huippu-urheilua

iltalehti 08:25 21.05

MM-turnauksen osallistujamaita pitää vähentää ja pudotuspelejä lisätä, kirjoittaa Tampereelta Santtu Silvennoinen. Jääkiekkoilun MM-turnauksen avausviikko ei ole synonyymi absoluuttiselle huippu-urheilulle. Ensimmäinen kisaviikko matseja pelataan pois, odotellaan NHL-miehiä ja yritetään laittaa pelitaktisia asioita jiiriin. Yleensä Pohjois-Amerikan miehet käyvät yössä ja syövät tuhdisti.


Kommentti: Huumoriryhmä tarjosi parhaat naurut Leijonien nollamiehille

iltalehti 18:32 20.05

Niklas Friman sai maalitilinsä ja Juho Lammikko MM-pistetilinsä auki haperoa Britanniaa vastaan, kirjoittaa Tampereelta Santtu Silvennoinen. Iso-Britannian huumoriryhmä tarjosi parhaat naurut Leijonien nollamiehille Juho Lammikolle ja Niklas Friman ille. Keskushyökkääjä Lammikko ehti tahkota 18 MM-kisamatsia, joista seitsemän U20-turnauksessa, ilman tehoja. Perjantaina avauserässä hän sai kakkossyötön Niklas Friman in osumaan. Noormarkun nopsa ilmoitti torstaina, että hänen syötöistään ei saa tehdä maalia. Se oli perjantain pelin veroinen kommentti: vitsi, vitsi.


Näkökulma: Ruotsin päävalmentaja on todellinen pelimies – Suomessa vellihousut vinoilevat

iltalehti 15:20 18.05

Jääkiekkoilun MM-kisoissa voi täysin perustellusti vedellä ensimmäisen kisaviikon kolmella ketjulla, kirjoittaa Tampereelta Santtu Silvennoinen. Tre Kronorin päävalmentaja Johan Garpenlöv on todellinen pelimies. Hän pelaa vain kultamitalista, eikä varmistele omaa ahteriaan, vaikka koko maajoukkueaika onkin mennyt perseelleen. Latviasta 2021 tuli MM-skandaali ja Pekingistä 2022 neljäs sija.


Kommentti: Kelkkailumaa laittoi Leijonat häkkiin – Jukka Jalosen tiimi on kuin Die Mannschaft

iltalehti 22:32 14.05

MM-kisojen kakkosmatsista tuli Suomelle yhtä vaikea kuin vuosi sitten, kirjoittaa Tampereelta Santtu Silvennoinen. 397 minuuttia ja kolme sekuntia. Niin pitkään Jukka Jalosen Leijonien maali pysyi panospeleissä puhtaana tasaviisikoin pelattaessa.


Euroviisukommentaattori Mikko Silvennoinen hämmästelee iloista ilmiötä – muut artistit fanittavat The Rasmusta

mtv 19:30 14.05

Muut Bändit fanittavat The Rasmusta


Tiesitkö? Euroviisuedustajat eivät saa käyttää kisapaikan hissejä – viisukommentaattori Mikko Silvennoinen kertoo syyn

mtv 15:15 14.05

Mikko Silvennoinen kertoo, että Euroviisuissa kisaavat artistit joutuvat noudattamaan tiukkoja sääntöjä.


Täältä Mikko Silvennoinen selostaa Euroviisut – henkeäsalpaavat näkymät: "Tää on mun paras selostuskoppi koskaan"

mtv 17:58 11.05

Mikko silvennoinen esittelee selostuskoppinsa


Näkökulma: Tekeekö tulokas­ministeri ”sannamarinit”? Keskustan vasen laituri voi laittaa Jan Vapaavuoren luiskaan

iltalehti 07:04 01.04

Kokoomuslainen Olympiakomitean puheenjohtajisto tuskin itse eroaa. Uudessa häirintätapauksessa on kyse mauttoman miehen sanailusta, kirjoittaa Santtu Silvennoinen. Pääministeri Sanna Marin (sd) julisti huhtikuussa 2020 korona-ajan ensilöylyissä, ettei Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema nauti hänen luottamustaan. Lounema ei ollut tilivelvollinen pääministerille, mutta Marin in käynnistämän julkisen paineen myötä mies jätti tehtävänsä.


Näkökulma: Suomen mieshiihdolla on kultainen tulevaisuus – naiset perikadon partaalla

iltalehti 10:04 29.03

Suomessa on nyt niin monta kehityskelpoista poikaa, että joku kehittyy varmasti maailman huipulle, kirjoittaa Kuusamosta Santtu Silvennoinen. Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen ja Iivo Niskanen ovat juurruttaneet suomalaiseen juniorihiihtoon kullanarvoista esimerkkiä. Sinivalkoisissa nuorten trikoissa on nyt niin paljon kehityskelpoisia poikia, että joku pulpahtaa varmasti maailman huipulle.


Näkökulma: Vladimir Putin järjestelee Suomelle lisää hiihtomitaleja

iltalehti 20:52 27.03

Venäläisurheilijoiden poissaolo näkyy erittäin konkreettisesti maastohiihdossa, kirjoittaa Santtu Silvennoinen. ”Tätä paskaa mieshiihto on tämän olympiadin. Turska vie kaiken, Iivo normaalimatkojen pertsat ja sprintissä jokunen sattuma muille”. Suomalaisen hiihtovalmentajan lähettämä ärsyyntynyt viesti 12. maaliskuuta osui. Falunissa kilpailtiin tuolloin maailmancupin viimeinen henkilökohtainen startti, miesten 15 kilometriä vapaalla, ja norjalaiset miehittivät sijat 1, 3, 4, 5 ja 6.


Näkökulma: Tangokuningas pitää Suomen ampuma­hiihtäjiä panttivankeina

iltalehti 13:59 07.03

Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki on kehityksen suurin jarru, kirjoittaa Kontiolahdelta Santtu Silvennoinen. Tangokuningas Kalle Lähdesmäki pitää suomalaista ampumahiihtoväkeä panttivankeina. Iltalehden useista eri lähteistä saamien tietojen mukaan pohjalaisjäärä on kehityksen suurin jarru. Lähdesmäki turruttaa kuulinjansa pitkillä mutta mitäänsanomattomilla monologeilla, paistattelee polleana silmäätekevien rinnalla ja matkustelee mielellään kisareissuille vaikkapa Kiinaan.


Näkökulma: Mätä organisaatio antoi Kiinaan kaikkien aikojen törkeimmät talvi­olympiakisat

iltalehti 10:50 22.02

Vuoden 2022 kaltaisia talviolympialaisia ei saa enää koskaan järjestää, kirjoittaa Zhangjiakousta Santtu Silvennoinen.Näemme upeat kisat Kiinassa, julisti Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa vuonna 2015, kun KOK oli valinnut Pekingin vuoden 2022 talviolympiaisännäksi. Kun Kiinan kisat sunnuntaina 20. helmikuuta 2022 päättyivät, päällimmäinen ajatus oli, ettei enää koskaan saa järjestää vastaavaa tapahtumaa. Ne olivat kaikkien aikojen törkeimmät talvikisat, kun mittatikkuna käytetään eettisyyttä ja kestävää kehitystä.


Näkökulma: Täydellinen omien kykyjen maksimointi! Kerttu Niskanen teki suomalaista hiihto­historiaa

iltalehti 06:51 20.02

Suomalainen ajoitti voimansa oikein ja hiihti taktisesti täydellisesti. Tuloksena oli Suomen ensimmäinen naisten vapaan kolmenkympin olympiamitali, kirjoittaa Zhangjiakousta Santtu Silvennoinen. Kerttu Niskanen oli maaliviivan ylitettyään sunnuntaina Zhangjiakoussa niin voipunut, ettei jaksanut edes tuulettaa. Hiihtostadionilla puhaltanut raju vastatuuli vei urheilijoista viimeiset energiat.


Näkökulma: Napajäätikölle seuraavat hiihtokisat, niin saadaan ruumiita – katkarapu­katsomossa ei palele

iltalehti 08:49 19.02

Kuninkuusmatkan arvo koki rajun inflaation, kun FIS teki hätäisen huumoripäätöksen, kirjoittaa Zhangjiakousta Santtu Silvennoinen Helikopterikyydissä olleelle Vladimir Putinille esiteltiin Krasnaja Poljanan vuoristoa, johon voisi rakentaa hiihtolajipaikkoja. Totta kai ne sinne tehtiin ja tietysti Kansainvälinen olympiakomitea myönsi Sotshille vuoden 2014 talvikisat. Olosuhteet olivat absurdit.


Näkökulma: Iivo Niskanen on kuningas – Joni Mäki piti hurjan lupauksen

iltalehti 12:11 16.02

Miesten hopea on upea voitto, kirjoittaa Zhangjiakousta Santtu Silvennoinen. On se hirmuinen hiihtäjä! Maailman paras perinteisellä.


Näkökulma: Varanaisen sensaatio Kiinassa! Suomelle katastrofi – Pärmäkoski pehmeni

iltalehti 11:53 16.02

Krista Pärmäkoski pehmeni yllättävällä tavalla. Saksa järjesti kenties tämän vuosituhannen suurimman hiihtoyllätyksen, kirjoittaa Zhangjiakousta Santtu Silvennoinen. Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskasen hienot urat eivät huipennu olympiakultaan. Keskiviikkona Kiinassa siihen oli suuri mahdollisuus, mutta Pärmäkoski pehmeni yllättävällä tavalla ankkuriosuudella.


Näkökulma: Norjan tappio on kaikkien muiden voitto

iltalehti 06:47 16.02

Hiihdon mahtimaa on ollut köysissä Kiinan olympiakisoissa, kirjoittaa Zhangjiakousta Santtu Silvennoinen.Olympiavoitto on erityisen hieno, sillä kukistimme norjalaiset. Venäläismiesten kommentit 4x10 kilometrin viestikilpailun jälkeen osuivat ytimeen. Hiihtomahdin tappiot Kiinan olympialaduilla ovat olleet kaikkien muiden maiden voitto. Tervettä ja virkistävää, kun yksi maa ei putsaa koko pöytää.


Näkökulma: Voi Risto, Risto, Risto! Hirvittävän kärsimys­näytelmän kliimaksi kuultiin kisan jälkeen

iltalehti 10:50 13.02

Ristomatti Hakolan karmea epäonni ei lopu. Sympaattista miestä ei lämmitä pätkääkään viestionnettomuuden onni, ettei Suomen mitali mennyt avausosuudella, kirjoittaa Zhangjiakousta Santtu Silvennoinen. Sympaattinen, suulas ja lajilleen 500 prosenttia omistautuva Ristomatti Hakola pyrkii viimeiseen asti haastatteluissa välttämään kirosanat. Jos puheparren lomaan lipsahtaa vaikka ”perkele” tai ”perse” hän pyytää kohteliaasti, että se sensuroitaisiin pois. Sunnuntain viestin kärsimysnäytelmän jälkeen median haastatteluissa rajoitin ei ollut päällä. Tuntui niin ”perkeleen” pahalta, kun oma suoritus meni niin ”perseelleen”.


Näkökulma: Suomen paikka­puolustus oli virhe – valmennus junaili kisojen suurimman pettymyksen

iltalehti 10:51 12.02

Jasmi Joensuun paikka olisi ollut viestijoukkueessa – riskilläkin, kirjoittaa Zhangjiakousta Santtu Silvennoinen. Suomen hiihtomaajoukkueen naisten vastuuvalmentaja Ville Oksanen valitsi 4x5 kilometrin viestiin paikkapuolustuksen. Laitettiin baanalle niin sanotusti turvallisin tiimi Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski. Siihen oli perusteet tämän kauden normaalimatkojen maailmancupin ja Kiinan olympiakisojen aiempien tapahtumien perusteella.


Näkökulma: Mitalijuhlat jatkuvat – Suomen hiihdolla pyyhkii paremmin kuin 40 vuoteen

iltalehti 07:57 12.02

Kiinasta tulee vielä kaksi, parhaimmillaan jopa neljä hiihtomitalia, kirjoittaa Zhangjiakousta Santtu Silvennoinen. Hiihdon suomalaiset mitalijuhlat Zhangjiakoun hiihtostadionilla jatkuvat. Ensi keskiviikkona perinteisen pariviestipäivänä Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat kultamitalisuosikkeja.


Uusi Telkkari.org

Katso motocrossin SM-sarjan avaus Karkkilasta suorana ISTV:ssä!

Törkeästä kopioinnista syytetty F1-talli antoi vastineensa – näin kohua herättänyttä autoa selitettiin: "Olimme valinneet väärän tien"

Ravivihje: Toto5 Kaustinen 22.5.2022

Ek17: Kalle Rovanperä kasvatti johtoaan – jälleen pohja-aika!

MTV seuraa: Kalle Rovanperältä jälleen tuima veto voittotaistelussa – "Tästä voisi kirjoittaa ralliautoilun oppikirjan"

Bruce Willisin Emma-puoliso väsyi perheen arjen pyörittämiseen – ulkopuolisen pysäyttävä kommentti sai tekemään muutoksen

Kalle Rovanperä raapaisi kovat pohjat – ero kasvaa! IS seuraa

Sami Kapanen ja Mikko Koivu valitsivat parhaat maalivahdit uriensa varrelta – yleisökysymys tuli yllättävästä osoitteesta

Lukioiden keskiarvorajojen noustessa kaupunkilaisnuoret hakevat naapurikuntiin – "Lukiosta on tullut statuskysymys"

Maryna Makarova on tärissyt pelosta Kajaanissa – lentokoneen äänet, junan kolistelu ja prikaatin kalusto säikäyttävät Ukrainasta tulleita pakolaisia

Yli 30 vuotta vanha Suomen ennätys meni uusiksi: ”En oikein uskonut”

Jouko Salomäki koki isän pahimman painajaisen – ”Lääkäri soitti aamulla, poikani oli kuollut”

Ylen kanavilla NHL:n pudotuspelien superpäivä – osallistu kilpailuun ja voita NHL-palkintoja

Antero Mertarannalta ronski paljastus Venäjän MM-turnauksesta: "Hanuri muistutti jäniksen suuta"

Tällaiset välit prinssi Harrylla on veljensä lapsiin

Risainen lapsuus karaisi rakastetun Tuija Vuolteen – pikkuveljen traaginen kohtalo oli lopullinen niitti perheelle

Viihdelehti Stara.fi

Suomi liitti Itävallan nollattujen kerhoonsa

Fernando Alonso haukkui F1-tuomarit: ”Näin ei saisi tapahtua”

Leijonat-tähden peliesitykset keräävät ylistystä, Olli Jokiselta huima vihjaus NHL:stä – "Ihan varmasti onnistuisi"

Haluatko lukea lisää?