Lukijan mielipidekirjoitus: Taistelu marja-alan tulevaisuudesta jatkuu — Turistiviisumi on ainoa toimiva tapa | Keskipohjanmaa

lähde: Keski Pohjanmaa 03:06 29.11

Ulkoministeriöstä on kerrottu tämänhetkisen näkemyksen olevan, että viisumeiden myöntämistä marjanpoimijoille pidetään hyvin ongelmallisena, koska Schengen-viisumeit...


Hybridikeskuksen Savolainen: ”Suomi ei nyt edes yritä käännyttää turvapaikan­hakijoita”

lähde: iltasanomat 20:20 23.11

Venäjältä tulleet turvapaikanhakijat voivat jämähtää Suomeen, koska ilman Schengen-viisumia ei pääse laivalla tai lentokoneella Eurooppaan.


Sisäministeriö selvittää Rajavartiolaitoksen valtuuksia Schengen-alueen sisärajoilla

lähde: MTV Uutiset 14:44 16.10

Sisäministeriö selvittää, olisiko Rajavartiolaitoksen Schengen-alueen sisärajoilla käytettävissä olevia toimivaltuuksia tarpeen muuttaa.


Laiton maahanmuutto Eurooppaan kiihtyy jälleen: Puola ja Tshekki aloittivat tarkastukset Slovakian rajoillaan, valvonta vuotaa Balkanilla

lähde: MTV Uutiset 07:15 04.10

Schengen-sopimus on saanut taas uusia säröjä kun Puola ja Tsekki yrittävät yhteistoimilla rajoittaa laitonta maahanmuuttoa, kauttakulkua ja salakuljetusta.


Sisäministeri Rantanen vaikenee: Kannattaako Suomi Romanian ja Bulgarian Schengen-jäsenyyttä?

lähde: MTV Uutiset 11:30 20.09

Ulkoministeri Elina Valtosen (kok.) mukaan Suomi kannattaa Bulgarian ja Romanian Schengen-jäsenyyttä. Perussuomalaiset oli oppositiossa päinvastaista mieltä. Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) ei kommentoi asiaa.


Suomen itärajaliikenne on yhä miljoonaluokkaa rajoituksista huolimatta

lähde: yle 18:31 21.08

Suomen julistamista rajoituksista huolimatta itärajan ylityksiä on tänä vuonna ollut lähes miljoona. Puolet matkustajista on Venäjän kansalaisia ja suurimmalla osalla heistä on Schengen-viisumi.


T24: Oletko menossa autolla Viroon? – tämä asiakirja oltava mukana, vaikka Suomessa sitä ei enää tarvita

lähde: Helsingin Uutiset 03:26 08.08

Autoliikenne Suomen ja Viron – kahden Schengen-maan - välillä kulkee nykyään nopeasti ja sujuvasti ilman aikaa vieviä rajatarkastuksia. Auton paperit kannattaa hoitaa kuntoon ennen matkaa.


Varaa lisäaikaa ja muista henkilötodistukset, jos lennät tällä viikolla Suomen ulkopuolelle, muistuttaa Finavia

lähde: yle 12:47 10.07

Schengen-maiden välinen rajavalvonta on otettu käyttöön tämän viikon ajaksi Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin vierailun vuoksi.


Rajavalvonta palautetaan Suomen sisärajoille viikon ajaksi tästä päivästä lähtien

lähde: Salon Seudun Sanomat 03:12 08.07

Rajavartiolaitos tehostaa rajavalvontaa Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin ensiviikkoisen Suomen-vierailun vuoksi. Tilapäinen sisärajavalvonta alkaa tänään ja päättyy ensi viikon lauantaina. Sisärajoilla tarkoitetaan Schengen-maiden välisiä rajoja.Sisärajavalvonta palautetaan Ruotsin ja Norjan vastaisten maarajojen ylityspaikoilla. Lisäksi rajavalvonnan palautuminen vaikuttaa lentoliikenteen rajanylityspaikkoihin sekä vesiliikenteen rajanylityspaikkoihin pois lukien huvialusliikenteen rajanylityspaikat.Rajavartiolaitos lupaa, ettei sisärajojen liikenne Ruotsin , Norjan ja Viron ylityspaikoilla puuroudu. Kaikkia...


Suomi kiristämässä Venäjän kansalaisten matkustamista Suomeen ja Suomen kautta muihin Schengen-maihin

lähde: MTV Uutiset 21:53 27.06

Asiasta linjattiin tänään presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan yhteiskokouksessa. Kokouksessa todettiin, että Venäjän kansalaisten matkustaminen voi edelleen vaarantaa Suomen kansainvälisiä suhteita.


Suomi kiristämässä Venäjän kansalaisten matkustamista Suomeen ja Suomen kautta muihin Schengen-maihin

lähde: iltasanomat 18:46 27.06

Kokouksessa todettiin, että Venäjän kansalaisten matkustaminen voi edelleen vaarantaa Suomen kansainvälisiä suhteita.


Eurooppaan tulvii eniten turvapaikanhakijoita vuosiin – Saksa ja Itävalta ajavat tiukennuksia: "Schengen-järjestelmä on vaarassa"

lähde: MTV Uutiset 08:46 27.05

Turvapaikanhakijoiden määrät ovat nyt suurimmillaan sitten vuoden 2015 pakolaisaallon.


Menetkö autolla Viroon kesälomalle? – tämä asiakirja oltava mukana, vaikka Suomessa sitä ei enää tarvita

lähde: Helsingin Uutiset 03:26 22.05

Autoliikenne Suomen ja Viron – kahden Schengen-maan - välillä kulkee nykyään nopeasti ja sujuvasti ilman aikaa vieviä rajatarkastuksia. Auton paperit kannattaa hoitaa kuntoon ennen matkaa.


Vaalimaalla napattiin lähes sata päivää Schengen-alueella luvattomasti oleskellut venäläispariskunta

lähde: Kouvolan Sanomat 03:09 12.05

Kaakkois-Suomen rajavartioston mukaan tuore isä oleskeli luvatta Schengen-alueella 96 vuorokautta ja äiti 95 vuorokautta.


Menetkö autolla Viroon kesälomalla? – Tämä asiakirja oltava mukana, vaikkei Suomessa sitä enää tarvita

lähde: Länsiväylä 03:28 11.05

Autoliikenne Suomen ja Viron – kahden Schengen-maan – välillä kulkee nykyään nopeasti ja sujuvasti ilman aikaa vieviä rajatarkastuksia. Auton paperit kannattaa kuitenkin hoitaa kuntoon ennen matkaa.


Vaalimaalla napattiin lähes sata päivää Schengen-alueella luvattomasti oleskellut venäläispariskunta

lähde: Kymen Sanomat 03:10 11.05

Vaalimaan rajatarkastusaseman maastalähtötarkastuksessa paljastui viime maanantaina tapaus, jossa venäläinen pariskunta oli matkustanut eri reittejä E...


Venäläinen pariskunta vietti melkein 100 päivää luvatta Schengen-alueella?

lähde: Etelä-Saimaa 03:02 11.05

Kaakkois-Suomen rajavartioston mukaan tuoreella isällä luvatonta oleskelua Schengen-alueella muodostui 96 vuorokautta ja äidillä 95 vuorokautta.


T24: Oletko tulossa autolla Viroon kesälomalle? – tämä asiakirja on oltava mukana, vaikka Suomessa sitä ei enää tarvita

lähde: Tamperelainen 03:18 10.05

Autoliikenne Suomen ja Viron – kahden Schengen-maan - välillä kulkee nykyään nopeasti ja sujuvasti ilman aikaa vieviä rajatarkastuksia. Auton paperit kannattaa hoitaa kuntoon ennen matkaa.


Raja­vartio­laitos: Venäläinen paris­kunta oleskeli lähes sata vuoro­kautta luvattomasti Schengen-alueella

lähde: iltasanomat 18:29 09.05

Pariskunta sai oleskelunsa aikana lapsen Espanjassa.


Synnyttämään tullut venäläispariskunta oleskeli kuukausia luvatta Schengen-alueella – jäivät kiinni rutiinitarkastuksessa

lähde: yle 17:56 09.05

Pariskunnan luvaton oleskelu paljastui Vaalimaan rajatarkastusasemalla maastalähtötarkastuksessa. Pariskunnalle syntyi luvattoman oleskelun aikana lapsi Espanjassa.


T24: Oletko tulossa autolla Viroon kesälomalle? – tämä asiakirja oltava mukana, vaikka Suomessa sitä ei enää tarvita

lähde: Helsingin Uutiset 03:27 09.05

Autoliikenne Suomen ja Viron – kahden Schengen-maan - välillä kulkee nykyään nopeasti ja sujuvasti ilman aikaa vieviä rajatarkastuksia. Auton paperit kannattaa hoitaa kuntoon ennen matkaa.


Vaalimaalla paljastui Venäjän kansalaisten pitkä luvaton oleskelu Schengen-alueella

lähde: Rikosuutiset 03:22 23.04

Rajavartiolaitos. Vaalimaan rajatarkastusasemalla paljastui kahden venäläisen pitkä luvaton oleskelu Schengen-alueella, tiedottaa Rajavartiolaitos. Vaalimaan rajatarkastusasemalla maastalähtötarkastuksessa havaittiin maanantaina 17.4.2023 kaksi Venäjän kansalaista, joiden passeissa ei ollut viisu


Kaksi Venäjän kansalaista jäi Vaalimaalla kiinni poikkeuksellisen pitkäkestoisesta luvattomasta oleskelusta Schengen-alueella – Henkilöt olivat tulleet jo vuonna 2017

lähde: Kymen Sanomat 03:09 19.04

Luvattomien oleskeluiden kestot vaihtelevat muutamista päivistä aina useisiin vuosiin. Nyt paljastunut oleskelu on kestoltaan yli viisi vuotta.


Kaksi venäläistä jäi kiinni poikkeuksellisen pitkästä luvattomasta Schengen-alueella oleskelusta Vaalimaan rajanylityspaikalla

lähde: yle 16:37 18.04

Luvatonta oleskelua kertyi yli viisi vuotta. Vaalimaan rajanylityspaikalla paljastuu säännöllisesti henkilöitä, jotka ovat oleskelleet luvattomasti Schengen-alueella.


Vaalimaalla paljastui kahden venäläisen poikkeuksellisen pitkä luvaton oleskelu Schengen-alueella

lähde: iltasanomat 16:06 18.04

Nyt paljastunut yli viiden vuoden luvaton oleskelu on Rajavartiolaitoksen mukaan kuitenkin poikkeuksellisen pitkäkestoinen.


LISÄÄ UUTISIA