Palkan­saajien verotus kevenee

lähde: iltasanomat 22:01 19.09

Ensi vuoden budjetissa palkansaajien verotus on kevenemässä.


Huomenna alkaa budjettiriihi, jolta odotetaan kovia leikkauspäätöksiä – STTK:n pääekonomisti: ”Palkansaajien asema heikkenee rajusti”

lähde: yle 21:17 18.09

Leikkausaikeet saavat kritiikkiä työntekijöiltä ja kiitosta työnantajilta. Riihessä ratkaistaan myös, millä tavalla ahdinkoon ajautunutta rakennusalaa aiotaan tukea.


Saarikko työntää duunarikannattajansa vasemmiston syliin

lähde: Länsi-Suomi 03:11 29.08

Sitä on julkisuudessakin kummasteltu, että heikoissa kannatuslukemissa jo vuosia rypenyt keskusta lupaa nyt oppositiosta käsin tukea kokoomusjohtoista Petteri Orpon hallitusta niissä asioissa, jotka ovat keskustalle tärkeitä, kuten nyt hallituksen tahto heikentää palkansaajien työehtoja ja heidän edunvalvontajärjestöjensä toimintaedellytyksiä.


Neuvottelijat pohtivat lakko-oikeuden rajaamista Säätytalolla, ja siksi riski palkansaajien pillastumisesta on suuri

lähde: yle 08:42 02.06

Hallitusneuvotteluissa on pohdittu, miten ja mitä lakeja pitäisi muuttaa, jotta taloutta kolhiva lakkoherkkyys saataisiin aisoihin.Osa yliopistojen valtaajista saa mielenosoittamisesta opintopisteitä

lähde: yle 08:48 29.09

Lapin yliopiston valtaukseen osallistuvat opiskelijat voivat hakea opintopisteitä Valtauksen ja kansallisvaikuttamisen dramaturgiat-kurssin kautta.


Hukka pois ja rahoitusvaikeudet on sillä ratkaistu, sanoo sairaalapalvelujen johtaja – lääkäreiden aikaa haaskataan joutavuuksiin

lähde: yle 08:10 29.09

Terveydenhuollon rahoitusongelma saattaisi ratketa, jos lääkärit pelastettaisiin paperityöltä ja vähäisen hyödyn hoidoista luovuttaisiin. Se vaatisi valtakunnalliset kriteerit ja tinkimistä velvoitteista.


Ilves-kapteeni pääsi maalin makuun, vain pääty oli väärä – "Eipä siinä oikein ehtinyt kissaa sanoa"

lähde: jatkoaika.com 08:00 29.09

Niklas Friman lähti kauden ensimmäiseen paikallisotteluun Ilveksen puolustuksen johtavana pelaajana. Suomen maajoukkuepuolustaja siirtyi kesän aikana Ruotsin SHL:n Brynäsistä Tampereen Ilvekseen. Heti kauden alla Friman valittiin Ilveksen joukkueen kapteeniksi omasta tahdostaan väistyneen ex-kapteenin Eemeli Suomen tilalle.


Kalastusta valvovan osakas­kunnan vetäjälle kunnon saalis – kavalsi yhteisönsä tililtä 44?000 euroa omaan käyttöönsä

lähde: iltasanomat 07:58 29.09

Mies sai törkeästä kavalluksesta kolmen kuukauden ehdollisen vankeustuomion.


Vieraskielinen oppilas siirtyy yleisopetukseen vaikkei kielitaito vielä riittäisi – hallitus esittää muutoksia valmistavaan opetukseen

lähde: yle 07:42 29.09

Maahanmuuttajataustaisten oppilaiden kielenopetus kaipaa kipeästi lisää resursseja. Hallitusohjelman lupaus valmistavan opetuksen pidentämisestä herättää koulussa toiveita paremmasta.


Laulaja Janna lataa tiskiin saamansa törkykommentit Satulinnassa – artisteilta riehakas reaktio

lähde: iltasanomat 07:28 29.09

Janna tekee Ellinooran kappaleesta voimabiisin häirintää kokeneille.


Painavat sähköpotkulaudat on pian pakko vakuuttaa, ja se saattaa heikentää vuokralaudoilla ajavien turvallisuutta

lähde: yle 07:18 29.09

Taustalla on EU-direktiivi, jossa määritellään liikennevakuutus pakolliseksi ajoneuvoille, jotka painavat yli 25 kiloa tai kulkevat yli 25 kilometriä tunnissa.


SM-liigan alkukauden suurin yllättäjä kehitti "murskaavan" jekun – Olli Jokisessa on tapahtunut muutos: "Se ensimmäinen kausi oli vähän suonenveto"

lähde: MTV 07:15 29.09

Kuusi ottelua ja kaikissa pisteille. Mikkelin Jukurit ei saanut kauden kynnyksellä osakseen häävejä odotuksia, mutta alku on osoittanut, että Olli Jokisen ryhmä on valmis ulosmittaamaan rajallisesta potentiaalistaan kaiken irti.


Kaja Kallas tänään Suomessa – kaksi kolmasosaa virolaisista haluaa hänen eroavan

lähde: MTV Uutiset 06:13 29.09

Virossa tuoreen mielipidekyselyn mukaan kaksi kolmasosaa kansalaisista on yhä sitä mieltä, että pääministeri Kaja Kallaksen pitäisi erota.


Perjantai tarjoaa vielä harvinaista lämpöä, sitten säässä tapahtuu käänne

lähde: yle 06:12 29.09

Perjantai-illasta alkaen lämmin ilma väistyy ja lauantaina voi sataa paikoin reilusti.


Yli 2 500 Eurooppaan yrittänyttä kuollut tänä vuonna Välimerellä

lähde: MTV Uutiset 06:10 29.09

Tänä vuonna jo yli 2 500 ihmistä on kuollut tai kadonnut Välimerellä yrittäessään Eurooppaan, sanoo YK:n pakolaisjärjestö UNHCR.


Kuusivaltaisten, rehevien soiden avohakkuista luopumalla saataisiin leikattua hiilidioksidipäästöjä merkittävästi

lähde: yle 06:00 29.09

Luonnonvarakeskuksen selvityksen mukaan hakkuumääriä ei tarvitsisi kuitenkaan pienentää, vaan ne kohdennettaisiin toisin.


Niko Saarinen paljastaa yrityksensä jättitulot Roope Salmiselle – näin paljon hän nykyään tekee rahaa

lähde: iltasanomat 06:00 29.09

Podcast- ja radiojuontaja Niko Saarinen on luonut menestyvän bisneksen, joka tuo jättitulot hänen yritykselleen. – Sehän no tosi, tosi paljon rahaa, hämmästelee Roope Salminen podcastissaan.


Viihde - Ilta-Sanomat

lähde: iltasanomat 06:00 29.09

Podcast- ja radiojuontaja Niko Saarinen on luonut menestyvän bisneksen, joka tuo jättitulot hänen yritykselleen. – Sehän no tosi, tosi paljon rahaa, hämmästelee Roope Salminen podcastissaan.


Pitkään valmisteltu asetus toisi turkiseläinten häkkeihin lisää tilaa ja virikkeitä – etenee ministeriössä ehkä ensi keväänä

lähde: yle 05:51 29.09

Turkistarhojen bioturvallisuutta koskevat vaatimukset pitää hyväksyä ennen kuin asetus turkiseläinten hyvinvoinnista saadaan maaliin. Turkiseläimille voidaan tulevaisuudessa rakentaa kaksikerroksisia häkkejä.


SVT: Tukholmassa on 150 kohdetta, joissa poliisi odottaa tapahtuvan väkivaltaa

lähde: MTV Uutiset 05:23 29.09

Tukholman alueella poliisi on listannut 150 osoitetta, joissa väkivaltaa voidaan odottaa tapahtuvan, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT saamiinsa tietoihin perustuen.


Kolumni | Näin suomalaiset voisivat vaurastua 8 miljardilla eurolla vuodessa

lähde: Länsiväylä 03:28 29.09

Kun ulkomainen sijoittaja ostaa suomalaisen yhtiön, hän ostaa myös tulevaisuuden tuotot, kirjoittaa Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman.


Poikkeuksellinen pullopanttihuijaus: Tuomittu kauppias sai yli 5000 euroa lisää maksettavaa

lähde: Länsiväylä 03:28 29.09

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden keväällä törkeästä petoksesta tuomitsema sipoolaiskauppias on perunut valituksensa Helsingin hovioikeuteen.


Lukijalta | Espoon pitäisi houkutella työntekijöitä työsuhdeasunnoilla

lähde: Länsiväylä 03:28 29.09

Tämä olisi erinomainen tapa kilpailla osaavasta työvoimasta, kirjoittavat perussuomalaisten valtuutetut Ari Ampuja ja Hannu Järvinen.


Tällainen on Suomen armeijan uusi Sisu GTP, joka kestää jykevätkin miinat ja kantaa jopa 2 miljoonan euron edestä teknologiaa – suomalaisvalmistajalla edessään hurja kasvu

lähde: Länsiväylä 03:28 29.09

Sisu Auton liikevaihto kymmenkertaistuu kolmessa vuodessa. Raskaasti suojatut GTP-sotilasajoneuvot ovat nyt sarjatuotannossa Karjaan tehtaalla.