Kiitokset Moision koulun 7B-luokalta

lähde: Salon Seudun Sanomat 03:11 30.05

Kiitos kovasti kaikille, jotka tukivat luokkamme retkikassakahviota Ikuisuus-konsertissa Salohallissa torstai-iltana! Moision 7B Kuka on päättänyt uimarantojen saunojen aukioloajat? Esimerkiksi Lehmijärvellä saunat menevät viikolla kiinni jo klo 19 ja viikonloppuisin klo 17. Miksi joka rannan aukioloaikoja on supistettu illasta? Uimari Efraimin Ruotsin väkiluku on kauempana oikeasta kuin urheilutoimittajan. Kaksi kertaa suurempi kuin Suomen väkiluku on runsas...


? Erdo?an jyrää yhä Turkissa –?Presidentinvaalien haastaja K?l?çdaro?lu vetoaa kovan linjan nationalisteihin, mutta tie presidentiksi näyttää vaikealta

lähde: Länsi-Suomi 03:11 28.05

Ruotsin nopea Nato-jäsenyys näyttää yhä epätodennäköisemmältä, mikäli valta ei vaihdu Ankarassa. Ruotsi on lehtitietojen mukaan siirtänyt tähtäintä jo vuoteen 2024. Turkki pitää kiinni lujittuneista siteistään Venäjään.


Maakuntahallituksen puheenjohtajien mielipidekirjoitus: Pohjoinen vauhdittaa taloutta — Kehittämiseen tarvitaan valtiotason Pohjoinen ohjelma | Keskipohjanmaa

lähde: Keski Pohjanmaa 03:06 28.05

Helsingin Sanomien pääkirjoitus 22.5. ”Pohjoisesta tulee kovaa vauhtia uusi etelä” kuvaa hyvin tilannetta, joka pohjoisilla alueilla Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ...


Suomella tänään kovat paikat – voittaako Suomi lohkovoiton Tsekkiä vastaan? - Härdelli

lähde: Härdelli 03:16 27.05

Jääkiekon MM-kisat ovat edelleen alkusarjan viimeisiin otteluihin ja tänään Leijonilla on todellakin näytön paikka, sillä illalla jaetaan lohkovoittajan paikka. Suomi on tällä hetkellä lohkoykkösenä, mutta mahdollisuudet tippua jopa lohkokolmoseksi ovat olemassa. Suomen kannoilla lohkokakkosena keikkuu Ruotsi kahden pisteen päässä Suomesta. >Suomesta. /a> ja kolmantena on Tsekki kolmen pisteen päässä Suomesta. >Suomesta. /a> . Jos pahin mahdollinen tilanne toteutuu eli Tsekki […]


Norja löi Kanadan! Leijonien MM-alkulohkon sijoitus sai sinettinsä – kaksi kovaa vaihtoehtoa puolivälierän vastustajaksi

lähde: yle 18:59 22.05

Ruotsi nousi voittoon Tanskasta. Näin ollen Leijonat on varmasti alkulohkonsa kolmas.


"Pistin pojan ulos" –?Tero Lehterältä värikäs tarina Leijonien maalipyssyn kovasta koulusta

lähde: MTV 08:33 22.05

Leijonien kakkosketjun sentterinä MM-turnauksessa esiintynyt Antti Suomela pelasi huiman kauden Ruotsin SHL:ssä. Ensi kaudeksi Sveitsiin siirtyvä sentteri nakutti 51 ottelussa peräti 37 maalia ja keräsi 29 syöttöpistettä.


Räjähdys Hässleholmin keskustassa - asuntoa tulitettiin Västeråsissa

lähde: Rikosuutiset 03:23 22.05

Ruotsi. Entisessä koulussa Hässleholmin keskustassa tapahtui lauantai-iltana räjähdys, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet. Poliisi sai useita soittoja 20.5. kello 23.40 kovasta pamauksesta ja paikan päällä havaittiin, että koulun sisäänkäynti oli räjäytetty, lehdet kertovat. Paikalle hälyte


Lämpö nousee: Kasperi Kapanen sivaltaa Ruotsia kovalla piikillä

lähde: MTV 18:39 18.05

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi Ranskan antaneen Leijonille kovemman haasteen kuin Ruotsi. Hän lisäsi, että asiaa voi kysyä pelaajilta. MTV Urheilu kysyi, ja sai Kasperi Kapaselta armottoman piikin Tre Kronorin leiriin.


Leijonat kiihdyttää Ranskan kimppuun

lähde: Salon Seudun Sanomat 03:11 17.05

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue jahtaa MM-kilpailujen toista voittoaan, kun Leijonat kohtaa tänään Tampereella Ranskan. A-lohkon ottelu alkaa kello 20.20.Suomi on voittanut Tampereella Saksan 4–3, mutta hävinnyt Yhdysvalloille 1–4 ja Ruotsille 1–2.–?Kova peli tulee. Tarvitsemme voiton ja pisteitä. Samanlainen valmistautuminen kuin ketä tahansa vastaan, ykkösketjun keskushyökkääjä Sakari Manninen sanoi alleviivaten, ettei Ranskaan voi suhtautua heppoisesti.Kuusi vuotta sitten...


Kaapo Kakko sai kovaa kohtelua, kysymys tuomarilinjasta toi nasevan vastauksen – "Ei auta kuin mennä salille"

lähde: MTV 07:56 16.05

Leijonien suomalaistähti Kaapo Kakko joutui Ruotsia vastaan pelatussa ottelusta monesti vastustajan kovien otteiden kohteeksi. Kysymyksen tuomarilinjasta Kaapo Kakko kuittasi nasevasti.


Pelastaako tämä mies Ruotsin jääkiekon MM-kisoissa? Haastattelu päättyy yllättäen suomenkieliseen toteamukseen

lähde: MTV 08:02 15.05

Ruotsissa siirryttiin uuteen aikaan, kun Sam Hallam palkattiin miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi. Seurajoukkueessa kovaa jälkeä tehneen Hallam in toivotaan nostavan Ruotsin takaisin mitalipeleihin.


Ruotsin hyökkääjä ei ole ollut NHL-tähtiveljeensä edes yhteydessä – mitä Tre Kronorissa tapahtuu?

lähde: MTV 07:04 15.05

Ruotsin MM-kisajoukkue on viimeaikaisten tietojen perusteella lähellä vahvistua kovan luokan NHL-kiekkoilijalla William Nylanderilla. Sitä Tre Kronorin riveissä oleva hänen velipoikansa Alexander myös kovasti toivoo. Kysymys kuuluu: mitä joukkueessa seuraavaksi tapahtuu?


Sami kuvasi uhka­rohkean kaksikon hyisen Tornion­joen jäällä: ”Nyt käypi huonosti”

lähde: iltasanomat 05:05 15.05

Tornionjoen rannassa yli 30 vuotta mökkiään pitänyt Sami kuvasi vapun tienoilla jännitysnäytelmän kevätjäillä. Parivaljakko kaipasi ilmeisen kovasti Ruotsin puolelle, mutta joen vuolas ja hyinen virta oli välissä.


TPS teki kovan kaappauksen länsinaapurista – Palmu palaa Turkuun

lähde: jatkoaika.com 18:26 11.05

Palmu pelasi edellisen kerran Palloseurassa kaudella 2018–19. Viime kaudella laitahyökkääjä pelasi Ruotsin pääsarjassa.


Kenestä ykkönen? Leijonien maalivahtiosastolta vettä kiukaalle: "Teen sen parhaiten tolppien välissä"

lähde: MTV 09:57 11.05

Kilpailu Leijonien ykkösvahdin roolista MM-kotikisoihin käy kovana. Edellinen kultavahti Jussi Olkinuora saa haastajikseen Suomen ja Ruotsin mestarit – Christian Heljangon ja Emil Larmin.


Voiko Käärijä päihittää kestomenestyjä Ruotsin Loreenin??–?Tamperelainen euroviisufani: "Kovasti toivon, että Käärijä menisi yleisöäänillä ohi"

lähde: Tamperelainen 03:16 09.05

Suomen edellinen - ja toistaiseksi ainoa - euroviisuvoittaja Lordikin oli lasten suosikki, kuten Käärijä nyt, viisufani muistuttaa.


Valmentajalegenda Veijo Heiskaselta kova päätös

lähde: iltasanomat 16:38 08.05

Huippuvalmentaja saattaa palata Ruotsiin. Hänen tilallaan aloittaa Riku Salminen.


Kommentti: Ruotsi teki ylimielisen virheen ja varma viisuvoitto alkaa rusentua kuin karkkirasia

lähde: iltasanomat 16:43 04.05

Ikinä ei Suomi ole saanut laskeutua alkavaan viisuviikkoon näin kovana ennakkosuosikkina, samalla kun Ruotsin haaveet uhkaavat litistyä minikokoiseen leivänpaahtimeen kirjoittaa IS:n sometuottaja Sanna-Leena Santapakka. Ja jopa IS:n paatunein viisukyynikko Tatu Onkalo alkaa uskoa Käärijän ihmeeseen.


Venäläisten pääsy kilpailuihin oli liikaa – ruotsalaiset päättivät kovasta ratkaisusta

lähde: MTV 15:39 04.05

Ruotsin miekkailuliitto boikotoi kilpailuja, joihin osallistuu venäläisiä tai valkovenäläisiä urheilijoita. Kansainvälinen miekkailuliitto FIE on hyväksynyt venäläiset ja valkovenäläiset kansainväliseen kilpailutoimintaan, mutta päätös on herättänyt vastarintaa ainakin Puolassa ja Pohjoismaissa.


Ruotsin tähti ei tule MM-kisoihin – latasi kovaa kritiikkiä

lähde: iltasanomat 20:35 29.04

Ruotsalaistähdet kritisoivat maajoukkuetta.