Kisaisäntä Qatarille toinen tappio MM-kisoissa – avasi maalitilinsä

lähde: MTV 18:03 25.11

Senegal avasi jalkapallon miesten MM-lopputurnauksessa voittotilinsä, kun se kukisti Dohassa A-alkulohkossa kisojen järjestäjämaan Qatarin 3–1.


Iranilaisnainen protestoi näkyvästi MM-kisoissa – sanat ”nainen, elämä, vapaus” olivat Qatarille liikaa

lähde: iltasanomat 17:11 25.11

Iranin kahtiajakautuneisuus näkyy myös MM-kisoissa.


EU:lta tiukka kannanotto Qatarin MM-kilpailuista – "Vahingoittanut jalkapallon mainetta ja rehellisyyttä"

lähde: MTV 16:34 24.11

Euroopan parlamentti otti torstaina kantaa Qatarissa järjestettäviin jalkapallon MM-kilpailuihin. Se antoi tiukkaa palautetta kansainväliselle jalkapalloliitolle Fifalle, joka myönsi kisat Qatarille.


Sauli Niinistö tyrmistyi Fifa-pomon sanoista: ”Suuresti hämmentävää”

lähde: iltasanomat 10:40 22.11

Sauli Niinistö oli Suomen Palloliiton puheenjohtaja, kun Fifa myönsi MM-kisat Qatarille. Kisojen avausottelun tunnelmaa hän kuvailee omituiseksi.


Kommentti: Qatar tilasi itse itselleen pieksännän – MM-kisat ovat nöyryyttävä pr-katastrofi

lähde: iltasanomat 19:29 21.11

Qatarille täydelliseksi pr-katastrofiksi kääntyvät jalkapallon MM-kisat todistavat tylysti, että lopulta tällä maapallolla vain yksi urheilumuoto voi liikuttaa mannerlaattoja, kirjoittaa Pekka Holopainen.


Saksassa osoitettiin mieltä MM-Qatarille – kentälle saapui alaston ihmisjoukko

lähde: MTV 10:16 21.11

Saksassa on järjestetty mielenosoituksia Qatarissa pelattaville jalkapallon MM-kisoille. Laajaa mediahuomiota on saanut tapaus, jossa niin sanottu nakumaajoukkue (Nacktionalmannschaft) protestoi kisoja alastomana.


Ecuador tyrmäsi MM-avauksessa – Qatarille murska-arvio debyytistä

lähde: iltasanomat 21:13 20.11

Jalkapallon MM-kisat käynnistyivät sunnuntaina.


Qatarin MM-turnaus on monella tapaa katastrofaalinen tapahtuma – nyt se on muuttumassa fiaskoksi myös Qatarille itselleen

lähde: iltasanomat 20:01 14.11

Qatarin ongelmat ovat nousseet aiempaa enemmän kansainväliseen valokeilaan, vaikka maa tavoitteli MM-turnauksella varmaankin jotain aivan muuta.


Fifan ex-pomo Blatter sanoi MM-kisojen myöntämisen Qatarille olleen virhe

lähde: Etelä-Suomen Sanomat 03:02 09.11

Tämän kuun 20.


Fifan korruptiopomolta raskaita syytöksiä kulissipelistä – Qatar junailtiin MM-kisäisännäksi presidenttitason painostuksella

lähde: MTV 17:46 08.11

Fifan ex-puheenjohtaja Sepp Blatter lataa kovia kulissipeliväitteitä Qatarin valinnasta alkavien MM-kisojen isäntämaaksi. Vuoteen 2015 asti Fifan puheenjohtajana toiminut sveitsiläinen toteaa, että kisojen myöntäminen Qatarille oli virhe.


Ari Lahti matkustaa jalkapallon MM-kisoihin kahdesti – Norja valitsi boikotin: "Fifalta oli aikoinaan väärä päätös myöntää kisat Qatarille"

lähde: MTV 07:31 04.11

Jalkapallon MM-kisojen alkuun on noin kaksi ja puoli viikkoa. Maailman suurin urheilutapahtuma ei ole tällä kertaa vain jalkapallon riemujuhla, sillä rinnalla kulkevat kysymykset kisojen järjestäjämaan yhteiskunnallisista epäkohdista. Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti on murheissaan legendaarisen arvoturnauksen kääntöpuolesta ja pitää kisojen myöntämistä Qatarille virheenä.


Hurja kulissipaljastus hämärätouhuista: häikäilemätön vakoojaoperaatio varmisti Qatarille jalkapallon MM-kisat

lähde: iltasanomat 17:24 03.11

Qatar halusi varmistaa kyseenalaisen MM-kisaisännyytensä satojen miljoonien vakoiluoperaatiolla, paljasti sveitsiläismedia SRF.


Kirja-arvio: Qatarissa pelataan MM-kisat riiston varjossa

lähde: MTV 15:12 03.11

Fifan päätökseen myöntää MM-kisat Venäjälle 2018 ja Qatarille 2022 liittyy vahva lahjonnan haju. Qatarilla on oma jalkapalloperinteensä, mutta se on laihaa. Fani-identiteetin ylläpitäminen vaatii ponnistuksia. Seurojen toiminta ei ole riippumatonta Persianlahden raharikkaista ja valtion hierarkisesta ja epädemokraattisesta politiikasta, jonka huipulla on al-Thanien emiirisuku. Siksi kisojen myöntäminen pienelle upporikkaalle, mutta parin miljoonan siirtotyöläisen pyörittämälle maakaasujätille ja vuokratulovaltiolle (rentier state) oli yllätys. Tai sitten ei, lopulta. Raha, politiikka ja pehmeä vallankäyttö ovat melkoinen troikka.


Kirja-arvio: Qatarissa pelataan MM-kisat riiston varjossa

lähde: MTV Uutiset 15:12 03.11

Fifan päätökseen myöntää MM-kisat Venäjälle 2018 ja Qatarille 2022 liittyy vahva lahjonnan haju. Qatarilla on oma jalkapalloperinteensä, mutta se on laihaa. Fani-identiteetin ylläpitäminen vaatii ponnistuksia. Seurojen toiminta ei ole riippumatonta Persianlahden raharikkaista ja valtion hierarkisesta ja epädemokraattisesta politiikasta, jonka huipulla on al-Thanien emiirisuku. Siksi kisojen myöntäminen pienelle upporikkaalle, mutta parin miljoonan siirtotyöläisen pyörittämälle maakaasujätille ja vuokratulovaltiolle (rentier state) oli yllätys. Tai sitten ei, lopulta. Raha, politiikka ja pehmeä vallankäyttö ovat melkoinen troikka.


Tanskan MM-paitojen valmistajalta protesti kisaisäntä Qatarille – "Emme halua olla näkyvissä"

lähde: MTV 21:47 28.09

Tanskan maajoukkue pelaa varsin pelkistetyissä pelipaidoissa vajaan kahden kuukauden päästä alkavassa jalkapallon miesten MM-lopputurnauksessa. Peliasut tuottava tanskalaisvalmistaja Hummel esitteli paidat ja kertoi, että "hillityt" paidat protestoivat osaltaan MM-järjestäjämaa Qatarin ihmisoikeustilannetta.


Norjan urheilupomo puhui rohkeasti suunsa puhtaaksi – Qatarin pamppu nuhteli heti pataluhaksi

lähde: iltalehti 08:12 01.04

Norjan jalkapalloliiton johtaja Lise Klaveness kritisoi koko Fifan herrakerhon edessä Qatarin MM-kilpailuja. Norjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Lise Klaveness piti vaikuttavan puhevuoron Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan vuotuisessa kongressissa. Klaveness nosti puheessaan esiin isoja eettisiä aiheita, joita ei käsitelty riittävästi ennen MM-kisojen myöntämistä Qatarille.Ravivihje: Toto64 Jägersro 29.11.2022

Tiesitkö? Kaaoksen kesyttäjät -ohjelman tähti on BB-voittajan sisko: "Kaikki me olemme tämmöistä stage-jengiä"

Naton Stoltenberg: "Ei ole pysyvää rauhaa, jos hyökkääjä voittaa"

Yllättävä käänne: maailman parhaaksi valittu Karim Benzema pääsee sittenkin MM-viheriölle?

Stoltenberg: Ei ole pysyvää rauhaa, jos hyökkääjä voittaa

Iisalmen epäilty R-kioski-konna piti päässään tällaista hattua – katso kuva epäillystä - Como

Ukraina: Venäjän ohjusisku osunut sairaalaan, vastasyntynyt vauva kuoli – MTV seuraa sotaa

Seiska: Shokkipaljastus! Rikkaat ja rahattomat -ohjelmasta tuttu Henry Aflecht kertoi salatun taustansa, josta oma äitikään ei tiennyt!

Kirja-arvio: Antti Hyyrysen esikoisromaani on visuaalisesti vahva toimintafantasia – Stam1nan laulaja-kitaristi kirjoittaa ihmisen upottavaa sujuvaa epookkia lähitulevaisuudesta maapallolla

Mies putosi risteilylaivalta Meksikonlahteen – pelastettiin 15 tuntia myöhemmin

Lindholm rykäisi uransa parasta päätöspäivänä Rukalla – Kläbo kruunasi viikonloppunsa takaa-ajon voittoon

Tutkimus: Bakteerien aiheuttamat infektiot maailman toiseksi yleisin kuolinsyy

Podcast: Sointu Borg teki hätkähdyttävän havainnon puhuessaan miespuolisille ystävilleen – yksi sana paljasti ankean ajattelumallin

YK kehotti Kiinaa malttiin koronaprotestien hillitsemisessä, BBC:n toimittaja oli tuntikausia kiinni otettuna

Seiska: Erika Helin kertoi, kuinka hyvin OnlyFansilla lyö leiville - katso alastonkuva! - Härdelli

Venäjä puhutteli Norjan Venäjän-suurlähettilästä venäläisten pidättämisestä Norjassa

Turkki: Nato-prosessista keskustellaan Suomen ja Ruotsin ulkoministerien kanssa tiistaina – "Meillä on enemmän ongelmia Ruotsin suhteen"

Yökerhon ovelle kiilasi jonon ohi erikoinen juhlija, jota portieeri ei unohda –?lue mieleenpainuneimmat tarinat ravintola Piazzan vuosien varrelta

Ympäristötoimen raportti ehti jo kiirehtiä Savitaipaleen sisäilmaongelmaisen päiväkodin muuttoa väistötiloihin?–?Nyt osan lapsista hoitomatka pitenee, mutta ei kohtuuttomasti

Naton diplomaattilähteen mukaan Yhdysvalloilla ei ole mitään ihmelääkettä Turkin ratifiointiviivyttelyn päättämiseksi

Rillit huurussa -tähti odottaa ensimmäistä lastaan – julkaisi suloisia kuvia raskausajalta

IL: Keravalainen ex-jääkiekkoilija Jere Karalahti lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin

Sanna Marin juhli paljettimekossa TTK:ssa - myös Tarja Halonen mukana - Hymy

Mika Häkkisen F1-uran huippuvuodet aiheuttivat vyöryn martinlaaksolaiseen osoitteeseen –?Uusi kirja kertoo: formulalegendan faniklubi jouduttiin lakkauttamaan vain vuoden toiminnan jälkeen

Autojen kyljet ottivat kohdatessa yhteen Kattelussaarentiellä Taipalsaarella?–?Kuljettajat vietiin sairaalaan tarkastettavaksi