Yli 60 hehtaaria maastoa palanut Kalajoella – sammutus­työt jatkuvat ainakin vuorokauden, mukana Puolustusvoimien kalustoa

iltasanomat 23:55 26.07

Voimakas tuuli on vaikeuttanut paloalueen rajaamista.


Varusmies osoittelee itseään aseella TikTok-videolla

iltasanomat 22:26 22.07

Puolustusvoimien pääesikunnasta kerrotaan, että videon kuvannut henkilö on päällystön tiedossa.


Kuopion satamasta löytyi sotilasräjähde – puolustusvoimien raivaajat siirsivät kranaatin

stara 12:30 15.07

Pohjois-Savon poliisi sai maanantaina kello 22:20 ilmoituksen vedessä olevasta mahdollisesta


Irakin Erbiliin tehty lennokki-isku – puolustusvoimien mukaan kaupungissa olevat suomalaisjoukot ovat kunnossa

iltasanomat 03:37 07.07

Puolustusvoimien pääesikunnan tietojen mukaan kaikki kaupungissa olevat suomalaisjoukot on tavoitettu ja he ovat kunnossa.


Valtio yritti löytää ratkaisuja tuulivoiman rakentamisen ongelmiin Kaakkois-Suomessa, ei onnistunut – energiayhtiö: "Hukattu potentiaali"

yle 15:40 05.07

Valtioneuvoston uusi selvitys ei tuonut Kaakkois-Suomeen kaivattuja ratkaisuja tuulivoimarakentamiseen. Puolustusvoimien aluevalvontaa ja tuulivoimaloita on edelleen hankalaa sovittaa yhteen tällä alueella.


Asikkalassa paloi metsää 8 hehtaarin verran – kuuma sää ja hankala maasto vaikeuttivat sammutustöitä

yle 15:36 22.06

Metsäpalo havaittiin tiistaina iltapäivällä Asikkalassa Värlammintiellä. Paikalla oli runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä sekä puolustusvoimien helikopteri.


Asikkalassa suuri metsäpalo – laajuudesta ei varmuutta, puolustusvoimien kopteri apuun

yle 15:36 22.06

Metsäpalo havaittiin tiistaina iltapäivällä Asikkalassa Värlammintiellä. Paikalla on runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä.


Reserviläinen tai varusmies ampui auton ikkunasta rynnäkkö­kiväärillä – ”Vastoin kaikkia sääntöjä”

iltasanomat 17:10 17.06

Puolustusvoimien tiedotuspäällikkö Max Arhippainen kertoo Ilta-Sanomille, että videossa kuvatussa tilanteessa rikotaan kaikkia turvallisen aseen käyttämisen sääntöjä.


Puolustusvoimien ajoneuvo törmäsi peuraan, meni katon kautta ympäri – 5 loukkaantui lievästi

iltasanomat 23:45 14.06

Kolari sattui Leksvallintien risteyksestä hieman Tammisaaren suuntaan.


Eläkeläismieheltä menevät hermot puolustusvoimien lentoharjoituksiin – ”On kuin olisi sotatilassa”

iltasanomat 06:45 12.06

Miksi hävittäjät lentävät matalla ja asutuksen yläpuolella, eläkeläinen ihmettelee. Ilmavoimat kertoo syyn.


Puolustusvoimien kuvaaja halusi Hornetin ja auringonpimennyksen samaan kuvaan – yllätys paljastui vasta koneen näytöltä

iltasanomat 20:26 10.06

Kuvaajan mukaan kuvan onnistumisen taustalla oli paljon hyvää tuuria.


7 nuoren elämä päättyi, kun panssarivaunu upposi järveen – pelastuneiden painajainen on kestänyt 30 vuotta: "En ole puhunut tästä oikeastaan kenellekään"

yle 06:02 06.06

Taipalsaarella 7 varusmiestä hukkui Puolustusvoimien rauhanajan pahimmassa onnettomuudessa 14.6.1991. Onnettomuudesta selvisivät hengissä toiset 7 miestä, jotka ovat eläneet tähän päivään saakka tuo traaginen ilta harteillaan.


Katso tästä Puolustusvoimain lippujuhlan päivän konsertti – solisteina Laura Närhi, Reino Nordin ja Jarkko Ahola

yle 08:59 04.06

Koronarajoitusten takia Puolustusvoimien lippujuhlan päivän konserttiin ei päässyt yleisöä, mutta pääset katsomaan sen tästä.


Posti toi Tuomo Vennolle tärkeän kirjeen, jota hän odotti jo puoli vuotta sitten – katso Ylen Suomi-koneesta, ketkä saavat tänään ylennyksen tai kunniamerkin

yle 00:00 04.06

Reserviläisen on turha odottaa ylennystä, jos tietyt tavoitteet eivät täyty. Tänään Puolustusvoimien lippujuhlan päivänä ne ovat tuhansilla täyttyneet. Täältä näet, tuliko ylennys sinulle tai naapuriin.


Posti toi Tuomo Vennolle vihdoin tärkeän kirjeen, jota hän odotti jo puoli vuotta sitten – katso Ylen Suomi-koneesta, ketkä saavat tänään ylennyksen tai kunniamerkin

yle 00:00 04.06

Reserviläisen on turha odottaa ylennystä, jos tietyt tavoitteet eivät täyty. Tänään Puolustusvoimien lippujuhlan päivänä ne ovat tuhansilla täyttyneet. Täältä näet, tuliko ylennys sinulle tai naapuriin.


Puolustusvoimien lippujuhlapäivä: Hornetit jyrisivät aamutaivaalla, tasavallan presidentti nosti Suomen lipun salkoon Mäntyniemessä

yle 20:20 03.06

Koronavirustilanne pakottaa Puolustusvoimat viettämään lippujuhlan päiväänsä toistamiseen ilman perinteistä paraatia. Ohjelmaan kuuluu muun muassa lipun nostaminen salkoon Mäntyniemessä ja Ilmavoimien ylilentoja.


Puolustusvoimien yhteistuvissa majoittuneista enemmistöllä hyviä kokemuksia kokeilusta

yle 17:24 01.06

Valtaosa yhteismajoitukseen osallistuneista ilmoitti myös viihtyvänsä hyvin tuvassaan. Yhteismajoituskokeilu alkoi Puolustusvoimissa viime vuoden toukokuussa.


Suomen ja Ruotsin tykit ja heittimet ampuvat yli 7000 ihmisen sotaharjoituksessa Lapissa – harjoitus tiivistää käytännön puolustusyhteistyötä

yle 18:00 25.05

Lapissa käytävään Northern Forest 21 -sotaharjoitukseen osallistuu noin 350 Ruotsin puolustusvoimien sotilasta. Tavoitteena on harjoitella isojen joukkojen yhteistoimintaa.


Helsinkiläisnainen joutui luopumaan asepalveluksesta, koska haluaa käyttää hijabia

iltasanomat 19:50 19.05

Sotilaat voivat käyttää hijabia muun muassa Norjassa ja YhdysvalloissaSuomessa puolustusvoimien palvelusohjesääntö ei salli muita kuin sotilaspäähineitä.


Helsinkiläisnainen joutui luopumaan asepalvelusta, koska haluaa käyttää hijabia

iltasanomat 19:50 19.05

Sotilaat voivat käyttää hijabia muun muassa Norjassa ja YhdysvalloissaSuomessa puolustusvoimien palvelusohjesääntö ei salli muita kuin sotilaspäähineitä.


Haluatko lukea lisää?