Oikeustoimittajat myönsi Valokeila-palkinnon Koskelan teini­surman avoimesta tiedottamisesta

iltasanomat 10:39 02.12

Oikeustoimittajat ry jakaa vuosittain Valokeila-palkinnon julkisuuden ja avoimuuden edistämisestä sekä Sumuverho-palkinnon salailukulttuurin edistämisestä.


Analyysi: Kulttuurin rahoitusuudistuksessa ei uskallettu koskea Suomen teatteri- ja orkesteriverkostoon – uudet ryhmät mukaan lisärahalla

yle 17:14 25.11

Pitkään hiotun valtionosuusjärjestelmän (VOS) uudistus jäi puolitiehen. Sisään saatiin uusia ryhmiä, ja temppu tehtiin lisärahalla. Mitään ei varsinaisesti uudistettu, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Jonni Aromaa.


Taikurin vetämä ryhmä pääsi valtion pitkäaikaisen tuen pariin – paperityöt lisääntyvät, mutta elämä helpottuu

yle 12:47 25.11

Kulttuurin rahoitusuudistus valmistui, ja nykysirkus pääsi ensi kertaa valtionosuusjärjestelmään (VOS). Järjestelmällä on tuettu tähän asti etupäässä Suomen laajaa teatteri- ja orkesteriverkostoa.


Vanhemmiltaan tanskalaistettaviksi viedyt grönlantilaislapset vaativat nyt korvauksia – "He menettivät perheensä, kielensä ja kulttuurinsa"

yle 13:08 23.11

Grönlannista vietiin 1950-luvulla 22 lasta pakkotanskalaistettaviksi osana Grönlannin modernisointihanketta. Palattuaan Grönlantiin useat menettivät yhteyden vanhempiinsa.


Pikkukunnat käyvät kovaa kilpailua nuorista, ja siksi Veeti Koski, 17, saa Ähtärin lukiosta ajokortin lähes maksutta

yle 10:15 23.11

Lähes kaikki lukion opiskelijat suorittavat turvallisen liikennekulttuurin kurssin ja saavat samalla lähes maksuttoman ajokortin. Ajokortin lisäksi eteläpohjalaislukio houkuttelee opiskelijoita frisbeegolfilla.


Pikkukunnat käyvät kovaa kilpailua nuorista, ja siksi Veeti Koski, 17, saa Ähtärin lukiosta valkolakin lisäksi ajokortin

yle 10:15 23.11

Lähes kaikki lukion opiskelijat suorittavat turvallisen liikennekulttuurin kurssin ja saavat samalla lähes maksuttoman ajokortin. Ajokortin lisäksi eteläpohjalaislukio houkuttelee opiskelijoita frisbeegolfilla.


Darryl Sutter on palauttanut voittamisen kulttuurin Flamesiin – voittojen taustalla tiivis viisikkopelaaminen ja tulikuuma maalivahti

jatkoaika.com 13:23 20.11

Calgary Flames on ansaitusti NHL:n kärkisijoilla, kun tiivis kahden suunnan pelaaminen on tuottanut tulosta. Vaikka kuukaudessa ei vielä mestaruutta voiteta, ovat ensimmäiset viikot luoneet pohjan menestykselle, kirjoittaa Jatkoajan NHL-toimittaja Niko Virolainen.


Kaikki Suomen kasiluokkalaiset altistetaan taiteelle ja kulttuurille – 68 000 taidetestaajaa antaa palautetta ja sitä kuullaan

yle 11:34 17.11

Teini-ikäiset putoavat tarjonnassa usein lastenkulttuurin ja niin sanotun aikuisten kulttuurin välimaastoon. Taidelaitosten ohjelmapalveluilla madalletaan nuorten halua tarttua kulttuuriin.


Teemu Keskisarjan kolumni: Fröbelin Palikoiden loukkaavat lastenlaulut soittokieltoon?

iltasanomat 08:00 16.11

Kenties kulttuurinen omiminen ja muukalaisviha muhivat varhaiskasvatuksessa, kirjoittaa Ilta-Sanomien kolumnisti Teemu Keskisarja.


Seuraa tästä veropäivän etenemistä – korona kuritti muusikoiden tuloja, kulttuurin kärjessä tuttuja nimiä

yle 07:46 10.11

Verottaja julkaisee vuoden 2020 tulo- ja verotiedot tänään. Päivitämme tähän juttuun veropäivän tuoreimmat tiedot.


Esittävän taiteen tukemiseen uusi valtion ja säätiöiden rahasto – tavoitteena pysyvä parannus taiderahoitukseen

yle 16:32 09.11

Rahasto luo siltaa kulttuurin vapaan kentän ja valtionosuutta saavien välille, linjaa ministeri Kurvinen.


Katsoitko Squid Gamen ja haluat kunnolla mukaan K-buumiin? Viisi vinkkiä, joiden avulla sukellat korealaiseen kulttuuriin

yle 21:01 03.11

Aasialaisen kulttuurin vaikutus on jo pitkään vahvistunut länsimaissa. Tietokirjailija Minja Mäkilä kertoo, miten tutustua pinnalla olevaan Etelä-Korean kulttuuriin.


Ykköseen pudonnut KTP pestasi valmentajakseen Jussi Leppälahden – seuralla kovat odotukset: "Ajatus radikaalista harjoituskulttuurin muutoksesta"

yle 20:56 02.11

KTP:n valmentaja ensi kaudella Ykkösessä on Jippoa päättyneen kauden luotsannut Jussi Leppälahti.


Uutuuskirja "Game misconduct" ei tyydy vain puhumaan kiekkokulttuurin synkistä ongelmista, vaan etsii ratkaisuja rasismiin ja hyväksikäyttöön

jatkoaika.com 14:00 01.11

Pohjoisamerikkalaiseen kiekkokulttuuriin keskittyvä kirja muistuttaa lukijoitaan, että jääkiekon kehittämisessä on muitakin tärkeitä näkökulmia kuin pelitavat ja harjoittelu.


Kansallismuseossa avautuu tänään saamelaiskulttuurin näyttely – esineistöä kerätty 170 vuoden aikana

iltasanomat 03:22 31.10

Näyttely liittyy saamelaiskokoelman palauttamiseen.


Lavatanssiperinteen hiipumiseen ei uskota, vaikka väki vähenee ja vanhenee – 17-vuotiaat Ella Lampinen ja Onni Tiura kaipaisivat lisää nuoria tansseihin

yle 18:15 30.10

Lavatanssikulttuurin kulta-ajalle ei ole alalla toimivien mukaan enää paluuta ainakaan kävijämäärissä mitattuna. Tanssipaikat ovat kuitenkin paikoittain suosittuja ja tanssimusiikki vetää myös osan nuorista lavoille.


Kommentti: Chicago Blackhawksin hyväksikäyttöskandaali on NHL-historian vastenmielisimpiä tapauksia – asiaa peitelleet pitää saada vastuuseen

yle 10:28 28.10

Ei ole olemassa ongelmaa, jolta suljetun kulttuurin NHL ei olisi valmis sulkemaan silmiään, kirjoittaa Yle Urheilun NHL -toimittaja Tommi Seppälä.


Ylen kysely: Enemmistö eduskuntaryhmistä katkaisisi kulttuurin, tieteen ja muiden järjestöjen kytköksen Veikkauksen tuottoihin

yle 16:49 21.10

Perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja nyt-liike karsisivat rahapelituottojen edunsaajien määrää tulevaisuudessa. Nyt-liike kannattaa myös Veikkauksen monopolista luopumista.


Veikkaus-riita kiristi keskustan ja Sdp:n lämmenneet välit taas pakkaselle – ”Kaikkea kohti ei voi hyökätä kymppimiljoonalla”

iltasanomat 17:26 18.10

Pääministeri Sanna Marinin kerrotaan saapuneen perjantaina viisikon Veikkaus-neuvotteluihin ja todenneen, että huoneesta ei poistuta ennen kuin kulttuurin rahat on täysin kompensoitu.


Analyysi: Hallitus sai kiistansa sovittua, mutta ongelma kulttuurin rahoituksesta ei kadonnut mihinkään

yle 06:35 18.10

Jos uusia päätöksiä ei tehdä, alkaa ensi syksynä jälleen some-kuohunta kulttuuria kurittavista leikkauksista, arvioi Ylen politiikan toimittaja Robert Sundman.


Sää

Sää

Konsulttiyhtiön selvitys potilastietojärjestelmä Asterin hankinnasta: riskienhallinta puutteellista, kokonaiskuvan hallinnassa ja taloudessa epäselvyyksiä

Koiranpennut ohittivat vauvat tilastoissa ensimmäistä kertaa – Ylen pentuliven suosio kertoo korona-ajan koirabuumista

Paljastus sisäpiiristä: NHL:n johtoporras lähetti tiukkasanaisen ”paimenkirjeen” – tyly viesti pelaajille

Ex-jalkapallotähdeltä järkyttäviä kommentteja qatarilaisen mediajätin lähetyksessä – "Homoseksuaalisuus ei ole ihmisoikeus, se on ihmisyyttä vastaan"

Seura: Sami Hedberg järjesti avovaimolleen Saija Tuupaselle jättiyllätyksen – laulaja häkeltyi: "Kun avasin oven, hanskat putosivat ällistyksestä"

HPK:lle jo kymmenes voitto putkeen – Lukko kaatui tällä kertaa jatkoajalla

NHL-hyökkääjä Jimmy Hayesin kuolinsyy selvisi – "Toivon, että tämä surullinen tarina pelastaa jonkun toisen hengen"

Erikoinen sääilmiö riepotellut pää­kaupunki­seutua: terassille tuli rakeita, ali­kulku­tunnelissa kellui jättimäinen ”jää­lautta” – pelastus­laitoksella kädet täynnä töitä

Jasmiinan äiti on puoluejohtaja – nähdäänkö BB-voittajakin politiikassa?

Tienaako Onlyfansilla oikeasti? Marianne Kallio lyö todisteet tiskiin – ”Ei se niin mene, että maataan divaanilla ja eurot kilisevät”

Stefan Löfven luopuu Ruotsin sosiaali­demokraattien puheen­johtajan pestistä – seuraaja tunnetaan ”talouden tiukkana vartijana ja oikeisto­demarina"

Ampumahiihdon suosio on kasvanut Ruotsissa räjähdysmäisesti – kaikki halukkaat lapset eivät pääse harrastamaan ja aseista on huutava pula

Uudet ravintola­rajoitukset voimaan sunnuntaina kello 00 – näitä alueita ne koskevat

Nasa lähettää avaruuteen aluksen, joka törmäytetään tarkoituksellisesti asteroidiin – katso tästä "DART-nuolen" laukaisu Vanderbergin avaruuskeskuksesta Kaliforniasta

Kiira Korven ex-mies Arthur Borges vahvisti suhdehuhut? Lomailee tenniksen supertähden kanssa Karibialla

Valtteri Bottas paljastaa podcastissaan ajatelleensa jopa tuhoisia asioita – ex-vaimolta huolestuttavia sanoja

Ex-jääkiekkotähti Marko Jantusen helvetillisistä kokemuksista tehdään elokuva – SM-liigapomo ylistää poikkeuksellista tarinaa

Kimi Räikköselle pidettiin jo läksiäiset – ”Se oli juuri niin kaunista, miltä se näytti”

Mikä on Formula 1 -kuljettaja Latifin etunimi? Pelaa 10 kysymystä!

Helsinkiläinen Sofia lähti tankkaamaan – törmäsi korona­testaus­jonoon, jollaista ei ole nähnyt koskaan aiemmin

Haluatko lukea lisää?